Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Jokelan surmaaja kuunteli metallia ja industrialia

Kirjoittanut: Ukuli (Jäsen)
 • #21
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 14.11.2007 10:45
Niinpä niin, kun ei osata katsoa, että vika on itsessä aletaan heti, tai pian sen jälkeen etsimään syntipukkia jostain lähistöltä ja silloin syntipukiksi kelpaa aivan kaikki mitä vain löydetään; musiikki, elokuvat, harrastukset, pelit jne... Epäillään jopa kasvatusta. Olisko tämä tulos vapaasta kasvatuksesta?


Lueskelin itsekin varmaan kaikkea mahdollista saatavilla olevaa materiaalia tästä sekopäästä, mukaanlukien ne sen kirjoitukset, mahtoiko kukaan huomata kirjoituksissa sekopäisyyttä ja koko ajan tämä tyyppi puhui itseään pussiin. <.<' Selväjärkinen ihminen tuskin sotkee asioista sekaisin siihen malliin kuin tämä sekoitti sanallista huttua. Ja onnistui jopa tarjoilemaan sen joillekin. Sitä seikkaa pidän enemmän ihmeenä kuin musiikkia. Oli siellä kyllä vähän ideaakin, myönnän. Surkuhupaisampaa oli lukea mitä kaikkea tyyppi vihasi. Se jo sisällään oli järjetöntä luettavaa.

Tuskin se on yhteiskunnan vika, jos joku mätä omena vinksahtaa omatoimisesti saatuaan päänsä liian täyteen kaikenlaista millä sitten oli tuhoisat seuraukset. Jokainen on vastuussa omista teoistaan myös yhteiskunnan sisällä ja jokaisen teot vaikuttavat lopulta kaikkiin jos oikein valtavassa mittakaavassa asiaa välttämättä haluaa tarkastella.
Kirjoittanut: SirMarylee (Aktiivi)
 • Lähetetty: 06.04.2008 18:36

Lainaus: Deadboy

Jo eilen IS:n sivuilla painotettiin että tyyppi oli jo pienestä lähtien tykännyt ampumispeleistä... So what. Niin niistä moni muukin tykkääNiinpä en minäkään ammu ihmisiä kaduilla/kouluissa/toimistoissa vaikka niistä tykkäilen : P

Ja sitten tosiaan, ainahan tuo joku bändi tai musiikkityyli halutaan mustamaalata jollakin ja tämä jokela tapaus nyt sattui sopivasti tapahtumaan, toimittajat saa rahaa ja kaikki on happy, niinhän se menee joo varmasti..
Kirjoittanut: Isnaard (Jäsen)
 • #23
 • Arvo: Asiantuntija
 • • Muokkasi: Isnaard
 • Lähetetty: 08.04.2008 13:04
Jokelan tapauksessa ja monessa muussa, ellei kaikissa, vastaavanlaisessa kouluammuskelutapauksessa on ollut kysymys henkisesti sairaan yksilön ongelmista. Syy henkisen hyvinvoinnin puuttumiseen on lähes poikkeuksetta ollut niinkin upea ja hieno ja yksilöä henkisesti kasvattava asia kuin koulukiusaus. Pikavilkaisulla en huomannut ketjussa yhtään viittausta siihen; lieneekö kyse siitä että se tuntuu itsestäänselvältä asialta, vai siinä että ihmiset ovat vain niin v*t*n tyhmiä, etteivät käsitä miten pahaa jälkeä kolme (tai Jokelan tapauksessa reilut viisi) vuotta sosiaalista hylkäämistä ja omaa ihmisarvoa loukkaavaa käytöstä - mukaanlukien väkivallan - tekee. Kallistun jälkimmäiseen, koska niin vähän siihen on kiinnitetty huomiota yhtään missään.

Sen sijaan, että vaikkapa joku poliitikko uskaltautuisi avautumaan medialle mielestäni suurimmasta nuoria koskevasta ongelmasta alkoi puhe nettisensuurista välittömästi sen jälkeen kun todettiin tämän uhrista tekijäksi muuttuneen nuoren miehen upanneen nettiin muutamat videopätkät ja kootut selitykset (imo lapsellista fasismia Nietchzcxheltä pöllityllä yli-ihmispulputuksella, vieläpä naurettavasti tulkittuna). Tyypillistä toimintaa juurikin Suomelta; täällä osataan nähdä SYY-SEURAUS -suhteet ylipäänsä päin närhen piNppiä, ja se heijastalee politiikassa kaikkeen aina päihdepolitiikan (WHEE! Meillä on laillisena kaksi vaarallista psykoaktiivista aisteja turruttavaa ainetta, joissa on isot terveysriskit kun samaan aikaan lievempiä ja mahdollisesti lääkeaineina toimivia huumeita pidetään laittomana vain siksi, että joku keksi levittää propagandaa niiden SUUREN SUURISTA VAAROISTA) kautta uhkapeleihin. Uhkapelien suhteen ei sentään koskaan rangaista uhria, mikä on mahdollista huumeiden ollessa kyseessä.

Lainaus: Ukuli

Tuskin se on yhteiskunnan vika, jos joku mätä omena vinksahtaa omatoimisesti saatuaan päänsä liian täyteen kaikenlaista millä sitten oli tuhoisat seuraukset.

Ei se nyt ihan näin ole. "Vinksahtaa omatoimisesti" kuulostaa jo melko hassulta. Kuinka yksilö, joka ei olisi saanut laisinkaan vaikuttavia kokemuksia muista ihmisistä kykenisi tuntemaan sellasita vihaa, että pamauttaa koulunsa rehtorin aivot seinälle siksi, ettei hän tehnyt mitään jatkuvalle koulukiusaamiselle? Yhteiskuntamme on isoin ympäristötekijä, joka vaikuttaa yksilön kasvuun. Siihen kuuluu kaikki viihteestä niihin pieniin yhdyskuntiin, joissa toimimme; koti, koulu, duuni tai vaikkapa larppi.

On meidän kaikkien vastuu pitää huolta toisistamme, halusitte tai ette. Olisi parempi haluta, sillä muuten väitän teissä olevan vikaa ihmisenä.
Kirjoittanut: Piiskansiima (Jäsen)
 • Lähetetty: 08.04.2008 14:57

Lainaus: Isnaard

On meidän kaikkien vastuu pitää huolta toisistamme, halusitte tai ette.


Aamen, papukaijamerkki sekä tuopillinen!
Kirjoittanut: FrozenCorpse (Aktiivi)
 • Lähetetty: 09.04.2008 13:44
Ihan naurettavaa vetää joku musamaku syyks sen teoille. Ei se liity asiaa mitenkään, kuunteliko se klassista vaiko deathia, ei ne vaikuta siihe.
Kirjoittanut: Deadboy (Aktiivi)
 • Lähetetty: 09.04.2008 18:35

Lainaus: FrozenCorpse

Ihan naurettavaa vetää joku musamaku syyks sen teoille

Totta, syyt ovat niin monien asioiden summa ja kulttuuri (musiiki, elokuvat, pelit jne.) ovat minusta katsoen niitä todella vähän vaikuttavia asioita tuossa teossa ja erityisesti siinä prosessissa joka siihen johti.

Lainaus: FrozenCorpse

Ei se liity asiaa mitenkään, kuunteliko se klassista vaiko deathia, ei ne vaikuta siihe.

Tuosta mä olen vähän eri mieltä. Mieleltään järkkynyt tai muuten ongelmainen voi saada vaikutteita tekoihinsa kultturista (eli ne aiemmin mainitut) ja mediassa kuultu ja nähty voi antaa "inspiraatiota" joihinkin tekoihin sellaiselle tyypille. Se on kuitenkin eri asia kuin uskoa että tietynlainen musiikki, elokuvat, pelit ym. sekoittaisi jonkun pään ja vain niiden vaikutuksesta jostakusta tulisi tappaja. Mutta, kyllä ne vaikuttavat sillä mä en usko että esim. kirkonpolttajat kuuntelee gospelia
Kirjoittanut: Ninni (Järjestäjä & Valokuvavastaava)
 • Lähetetty: 09.04.2008 19:30

Lainaus: Deadboy

kyllä ne vaikuttavat sillä mä en usko että esim. kirkonpolttajat kuuntelee gospelia

Haa! Tulipas hauska mielikuva tuosta vaikkei asiassa sinänsä mitään hauskuutta ollutkaan. Mutta allekirjoitan myös tämän, että kyllä musiikki vaikuttaa jossain määrin, riippuu tietenkin yksilöstä. Mutta semmoinenkin tutkimus tässä aikoinaan tehtiin, että valtaosa klassisen kuuntelijoista kuunteli myös metallia (viitaten siihen klassinen/death) Voi pitää paikkansakin, etenkin jos on ollut joku nettigallup, että saadaan moisia tuloksia. (omastakin levyhyllystä löytyy sekä että) Mutta nyt meni taas niin asian vierestä että!
Kirjoittanut: RageOfFire (Jäsen)
 • #28
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 10.04.2008 15:55
NettiGallup. Toi informaatiotekniikan kirosana, Isojen medioiden rakastama työkalu ja normaalien ihmisten manipulaatio-väline.
Voimme helposti harhaanjohtaa gallupeilla ihmisten mielipiteitä ja muokata tuloksia niin että ne tuomitsisivat kaiken "järjellisen" järjettömäksi.
Itse olen tehnyt niitä "galluppeja" ihmisille, ei tarvita kuin sama lause mutta erilaisella rakenteella niin lopputulos on juuri sellainen kun sen halutaan olevan.
## Onko mustiin pukeutuva nuori ihminen: ##
a. Ahdistunut
b. Murhahimoinen
c. Erilainen nuori
Omat testini osoitti että 96% vastasi B

## Onko mustiin pukeutuva nuori ihminen: ##
a. Kuuntelee listahittejä
b. Menestyy hyvin koulussa
c. Hänellä on vahva kuva itsestään
Oman testini osoitti että 86% vastasi C

Ja tätä voisi jatkaa tuomiopäivään saakka.
Ja Mikäli jehovantodistajia heidän uudessa "Ryypätkääpä" siis herätkää+vartiotornia on uskomista ja heidän pahuuden kätyreitä jotka jakavat niitä lehtisiä viattomille ihmisille ja viallisille ihmisille. Niin lehden mukaan harmageddon tulee pian.

Mutta palatakseni Tapaus-Jokelaan niin nyt seuraavat kommentit ovat joillekkin ehkä liikaa mutta sanompahan vaan ne kuitenkin. Pahoittelen etukäteen kommenttani.
- Olisi hän voinut odottaa vuoden verran niin olisi saanut ostettua 9mm käsiaseen suhteellisen halvalla markkinoilta. olisi ollut nopeampaa ja halvempaa ja tehokkaampaa ampua ne ihmiset. Yksi laukaus, Yksi uhri. Julmempaa oli tyhjentää lippaallinen ihmiseen että kuolee.

Ja pohtiessamme lisää asioita mitä pitäisi tuoda esille mutta minä en halua niitä tuoda julkisesti kirjoittaen esille.
Se olisi moraalitonta ja eettisesti vastuutonta.
Tunsin monia joihin toi tapaus kosketti.
Kirjoittanut: Deadboy (Aktiivi)
 • Lähetetty: 10.04.2008 19:57

Lainaus: RageOfFire

Olisi hän voinut odottaa vuoden verran niin olisi saanut ostettua 9mm käsiaseen suhteellisen halvalla markkinoilta. olisi ollut nopeampaa ja halvempaa ja tehokkaampaa ampua ne ihmiset. Yksi laukaus, Yksi uhri. Julmempaa oli tyhjentää lippaallinen ihmiseen että kuolee.

Tuo perustelu kuulostaa aika NRA-henkiseltä. (good riddance, Charlton Heston).

Jos se olisi pystynyt tappamaan yhden ihmisen vähemmällä määrällä laukauksia, silloin se olisi todennäköisesti pystynyt tappamaan huomattavasti enemmän ihmisiä samassa ajassa kuin mitä se nyt pystyi. Voi olla että osa ei olisi jäänyt kitumaan samalla tavalla, osa olisi todennäköisesti jäänyt siltikin. Mielestäni se on pienempi paha, että uhriluku jäi pienemmäksi vaikkakin ehkä osa saattoikin kitua kauemmin.
PS. Muuten ei 9mm ase todellakaan ole sellainen että sillä yhdellä laukauksella kuolee ja kovin nopeasti. Osumakohdasta se on totta kai kiinni, mutta tuo perus 9*19 mm ei ole pysäytysvoimaltaan (eli tappavuudeltaan ilman hienostelua) vielä mikään kova jos vaikka vertaa .357 magnumiin. Sillä tuo "laaki ja vainaa" on lähempänä.
Kirjoittanut: kuopassa (Ylläpitäjä)
 • Lähetetty: 11.04.2008 02:15

Lainaus: RageOfFire

olisi ollut nopeampaa ja halvempaa ja tehokkaampaa ampua ne ihmiset. Yksi laukaus, Yksi uhri. Julmempaa oli tyhjentää lippaallinen ihmiseen että kuolee.

Ampujallahan oli isot kasat ammuksia, käyttämättä jäi vielä laatikollisia. Jos olisi käyttänyt isompaa kaliiberia niin vahinkoja olisi sattunut enemmän. Deadboy tästä mainitsikin.

Lainaus: Deadboy

Osumakohdasta se on totta kai kiinni, mutta tuo perus 9*19 mm ei ole pysäytysvoimaltaan (eli tappavuudeltaan ilman hienostelua) vielä mikään kova jos vaikka vertaa .357 magnumiin. Sillä tuo "laaki ja vainaa" on lähempänä.

Joo, mutta ei tässä maassa ole niin helppoa teinipojan löytää tuollaista isokaliiberista asetta, eikä se välttämättä edes olisi pysynyt tyypin kourassa hermostuneisuuden (oletan kenen tahansa kouran hieman vapisevan jos ryhdytään amokkina ampumaan kavereita) ja aseen rekyylin takia.

Tämä aihe on suljettu. Et voi lähettää tähän aiheeseen vastausta. Aihe on todennäköisimmin suljettu siksi, että siinä käsiteltävä asia on puitu perinpohjaisesti ja ns. kaluttu loppuun, tai sitten aihe ei ole enää ajankohtainen (jos viestiketjussa on käsitelty esimerkiksi festivaalia tai konserttia), tai sitten samasta aiheesta on ollut keskustelua jo aikaisemmin. Goottifoorumilla on myös tapana sulkea sellaiset viestiketjut, jotka sisältävät sata (100) sivua, ja avata uusi viestiketju samasta aiheesta toisaalla. Voit halutessasi kysyä foorumin valvojilta tai ylläpidolta syytä tämän viestiketjun sulkemisen syistä.

Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 04.01.2022 03:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 501 henkeä!
Järjestä treffit