Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Kyselytutkimus Ylivieskan markkina-alueen asukkaille

Kirjoittanut: Piiskansiima (Jäsen)
 • Lähetetty: 24.03.2008 21:55

Lainaus: HepZusi

Niinjoo eihän tuolla goottikaupat osiossakaan ole listattu, ku about 50 eri kauppaa


Niitä voi listata vaikka toiset viisikymmentä mutta jos kaikki myyvät toisilta kloonattuja rättejä niin eipä siitä paljon ole hyötyä. Laatua, ei määrää.
Kirjoittanut: Deadboy (Aktiivi)
 • Lähetetty: 24.03.2008 21:57
^On muuten erittäin totta että ne valikoimat on aivan liian samanlaisia aika monessa puljussa. *vinks* kaikille kauppaa pitäville/sellaista suunnitteleville.
Kirjoittanut: BronzeRain (Aktiivi)
 • #13
 • Arvo: Platinagootti+
 • Lähetetty: 25.03.2008 10:36
^Ja tuohon yhteyteen pitää vielä mainita se hiton loimusametti. Miksi sitä tungetaan joka tuutista? Minun mielestäni se ei ole ollenkaan hienon näköistä, päin vastoin. Halvan näköinen materiaali.
Kirjoittanut: Ximmo (Aktiivi)
 • #14
 • Arvo: Mahtigootti1500
 • Lähetetty: 25.03.2008 17:04

Lainaus: BronzeRain

Asiakaskuntaa täällä toisaalta kyllä olisi, minunkin kotipaikkakunnallani (11000 asukasta) on varsin iso populaatio rokkareita, gootteja, punkkareita ja hevareita. Useimpia harmittaa että kaikki alan liikkeet ovat niin kaukana.


En usko, että alle 50 000 asukkaan pitäjässä on minkäänlaista kaupallista mahdollisuutta pyörittää alternative-vaateliikettä, ellei liikkeen pääpaino ole nettibisneksessä. Tämän näkemykseni heitän puhtaasti liiketalouden lainalaisuuksiin ja pitkään kokemukseeni eri alakulttuureiden parissa pohjautuen.

Olisihan se kivaa, mikäli joka paikkakunnalla tuollainen liike löytyisi, ja mikäli niissä olisi aina originellit valikoimat, mutta kapitalistinen järjestelmä pyörii omien sääntöjensä mukaan. Liikkeiden maantieteelliseen jakaumaan ja valikoimisen samankaltaisuuteen on syynsä.

Total offtopic: Itse asun Helsingissä, mutta eipä täälläkään ole riittävästi valikoimaa ja liikkeitä, jotka myisivät oikeasti mielenkiintoisempaa vaatetusta. Helsinki on liian pieni kaupunki erikoisemman vaateliikkeen pyörittämiseen. Jo Tukholmassa vaateliikkeiden valikoimat ovat paremmat, mutta kappas kummaa, siellähän asustelee tuplamäärä ihmisiä.
Kirjoittanut: BronzeRain (Aktiivi)
 • #15
 • Arvo: Platinagootti+
 • Lähetetty: 25.03.2008 19:13

Lainaus: Ximmo

En usko, että alle 50 000 asukkaan pitäjässä on minkäänlaista kaupallista mahdollisuutta pyörittää alternative-vaateliikettä, ellei liikkeen pääpaino ole nettibisneksessä.

Tälla alueella nyt vaan se että yhdellä 10 000 asukkaan paikkakunnalla on tuollainen liike, tarkoittaa sitä että sinne tulee kymmeneltä muulta saman kaliiberin kunnalta asiakaskunta. Kyllä tämän seudun ala kulttuurien edustajatkin shoppailisi enemmän jos se ei vaatisi lähtöä vähintään 200 kilometrin päähän. Nykyisin shoppailut rajoittuvat lähinnä Tuska yms. reissuille.
Kirjoittanut: Ximmo (Aktiivi)
 • #16
 • Arvo: Mahtigootti1500
 • Lähetetty: 26.03.2008 11:52

Lainaus: BronzeRain

Tälla alueella nyt vaan se että yhdellä 10 000 asukkaan paikkakunnalla on tuollainen liike, tarkoittaa sitä että sinne tulee kymmeneltä muulta saman kaliiberin kunnalta asiakaskunta.

Kyllähän minä tämän ymmärrän ja kommentoin huomioiden tämän asiakaskunnan liikehdinnän. Samalla tavalla sinne 50 000 asukkaan kaupunkiin tulee naapurustokunnista asiakkaita. Niinhän Helsinginkin liikkeet vetävät lähialueelta asiakkaita.

Lainaus: BronzeRain

Nykyisin shoppailut rajoittuvat lähinnä Tuska yms. reissuille.

Eikö teillä ole nettiä?
Kirjoittanut: Lilibeth (Jäsen)
 • #17
 • Arvo: Tulokas
 • Lähetetty: 26.03.2008 15:11
Tässäpä muutamien "goottikaupat kartalla" - kohdasta napattujen paikkakuntien asukaslukuja:

Kankaanpää: 13 000
Jämsä: 16 000
Varkaus: 23 000
Kemi: 23 000
Kajaani: 38 000

Kummasti vain ovat kaupat pysyneet pystyssä noillakin paikkakunnilla. Huomioitakoon vielä, että esimerkiksi Kankaanpään Anxterilla ei ole nettikauppaa ollenkaan.
Kirjoittanut: BronzeRain (Aktiivi)
 • #18
 • Arvo: Platinagootti+
 • Lähetetty: 27.03.2008 13:03

Lainaus: Ximmo

Eikö teillä ole nettiä?

Ei kun käyn täällä foorumillakin IRL. En vaan pahemmin välitä verkkokaupoissa shoppailusta. haluan päästä tarkistamaan tuotteen laadun ihan käsikopelolla ennen ostopäätöstä.

Lainaus: Lilibeth

Kankaanpään Anxterilla ei ole nettikauppaa ollenkaan.

Niinpä niin.
Kirjoittanut: rumanaama (Jäsen)
 • #19
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 27.03.2008 17:56
Olishan mielenkiintoista, että Ylivieskaan tulis jonkun sortin "alakulttuurin" riepu kauppa.
Eri asia se, olisko siellä tosiaankin niitä samanlaisia vaatteita, kuin mitä näissä listatuissa 50 jo olemassa olevissa puljuissa on?
Olen kuitenkin tullu siihen tulokseen, näin mehtän keskellä asuvana, että täytynee vaate ostoksensa tehdä aina sillon, kun on liikekannalla paikoissa missä niitä on saatavana.
Niin, ja itte teen niin paljon kun mahdollista. Onneksi sentään on jonnin verran tuota ompelutaitoa kuitenkin suotu.
Kirjoittanut: Swanheart (Jäsen)
 • #20
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 28.03.2008 21:29

Lainaus: rumanaama

Olishan mielenkiintoista, että Ylivieskaan tulis jonkun sortin "alakulttuurin" riepu kauppa.
Eri asia se, olisko siellä tosiaankin niitä samanlaisia vaatteita, kuin mitä näissä listatuissa 50 jo olemassa olevissa puljuissa on?

Jaahas, toiset sattuu siitä tykkäämään, joten sen takia sitä on tarjolla. Vaikka itse en sitä käytä niin tuttavapiiristä löytyy tosi monta jotka käyttää loimuvaatteita.
Ja tuosta liikehommasta. Muutama tosi asiakas ei riitä pitämään yhtä liikettä yllä vaan tarkat laskelmat saa tehdä kaikkien liikehommien suhteen että kannattavat.

Tämä aihe on suljettu. Et voi lähettää tähän aiheeseen vastausta. Aihe on todennäköisimmin suljettu siksi, että siinä käsiteltävä asia on puitu perinpohjaisesti ja ns. kaluttu loppuun, tai sitten aihe ei ole enää ajankohtainen (jos viestiketjussa on käsitelty esimerkiksi festivaalia tai konserttia), tai sitten samasta aiheesta on ollut keskustelua jo aikaisemmin. Goottifoorumilla on myös tapana sulkea sellaiset viestiketjut, jotka sisältävät sata (100) sivua, ja avata uusi viestiketju samasta aiheesta toisaalla. Voit halutessasi kysyä foorumin valvojilta tai ylläpidolta syytä tämän viestiketjun sulkemisen syistä.

Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 2 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 13.04.2020 19:19, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 437 henkeä!
Järjestä treffit