Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Barry Schwartz ja Dan Gilbert @ TEDTalks 2005; valinnanvapaudesta, onnesta ja niiden suhteesta

  Kirjoittanut: Eldnaard (Jäsen)
  • #1
  • Arvo: Asiantuntija
  • Lähetetty: 09.07.2008 08:28
  Barry Schwartz

  Dan Gilbert

  Yhteensä 40 minuuttia, jota ei voisi juuri paremmin käyttää kuin katsomalla nuo.

  Mitä ajatuksia teille heräsi?

  Itselleni valinnanvapaus tai mahdollisten parempien valintojen olemassaolo tai omat odotukset eivät juurikaan ole aiheuttaneet pettymyksiä tai epämieluisia yllätyksiä. Tuntuu, että osaan yllättyä vain positiivisesti.

  Mikäli todella on yleistä niin suurelle osalle ihmisistä, että heille käy juuri Schwartzin kertoma reaktio, ei ole ihme etten ymmärrä niin monen ihmisen stressiä tai onnettomuutta. Väitän myös että mikäli tämänkaltainen reaktio on - niin kuin uskon monissa tapauksissa olevan - epämieluisten tuntemusten takana on ne tuntemukset täyttä p*sk**, ja kehoittaisin henkilöä opettelemaan elämään.

  Dan Gilbertin turinointi synteettisestä onnesta sen sijaan osunee minuun paremmin, ja oli hyvin tyhjentävästi selitetty. Joutunen sulattelemaan sitä vielä, että saan ajatuksia joita kykenen purkamaan sanoiksi.

   Tämä aihe on suljettu. Et voi lähettää tähän aiheeseen vastausta. Aihe on todennäköisimmin suljettu siksi, että siinä käsiteltävä asia on puitu perinpohjaisesti ja ns. kaluttu loppuun, tai sitten aihe ei ole enää ajankohtainen (jos viestiketjussa on käsitelty esimerkiksi festivaalia tai konserttia), tai sitten samasta aiheesta on ollut keskustelua jo aikaisemmin. Goottifoorumilla on myös tapana sulkea sellaiset viestiketjut, jotka sisältävät sata (100) sivua, ja avata uusi viestiketju samasta aiheesta toisaalla. Voit halutessasi kysyä foorumin valvojilta tai ylläpidolta syytä tämän viestiketjun sulkemisen syistä.

   Vaihda maisemaa

   Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

   • Goottifoorumia selaa 3 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 13.04.2020 19:19, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 437 henkeä!
   Järjestä treffit