Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Viimeksi katsomasi elokuva 3 !

Kirjoittanut: neo_shaman (Aktiivi)
 • #711
 • Arvo: Mahtigootti++
 • • Muokkasi: neo_shaman
 • Lähetetty: 07.11.2009 13:08
Kyllä, tiedän että tämä ketju on kaivannut minua...

Rocco e i suoi fratelli [Rocco ja hänen veljensä]
YLE Teemalta tuli katseltua italialainen b&w-klassikko eräänä tylsänä sunnuntaina. Pidin paljon - jokin näissä 60-luvun eurooppalaisissa [etenkin ranskalaisissa ja italialaisissa] leffoissa vain on, jokin joka kiehtoo.

En Kärleks Historia [Eräs rakkaustarina]
Elokuva jonka kävimme katsomassa ruotsinryhmän kanssa koulun kieliviikon kunniaksi. Elokuvaan keskittyminen oli vähäistä, eikä se minuun suurta vaikutusta tehnytkään. Vähän alle 13-vuotiaiden varhaisteinien limastelua ja ruotsalaisen rapujuhlia, siinäpä elokuvan suurin sisältö.

the Prestige
Jännää. Kolmas kerta kun katson tämän elokuvan, ja se on yhä hyvä, kiehtova sekä aika jännä. Erinomainen saavutus suuren budjetin 2000-luvun jenkkileffalta.

Fight Club
Saastutin kavereideni mieliä tunkemalla Fight Clubia kurkusta alas pyhäinpäivän yönä. En vain saa tästä elokuvasta tarpeekseni, se on käsittämättömän hieno.

An Interview with the Vampire [Veren Vangit]
Lisää halloween-viihdettä, kaverin pyynnöstä katseltiin. Saksankielisellä dubilla tästä saa vain niin hyvät naurut!

Astérix et Cléopâtre [Asterix ja Cleopatra]
Katsoimme latinan tunnilla, ja englantidubbi raiskaa mieleni. Asterixit katsotaan ranskaksi, alkuperäisäänillä. PISTE.

He Who Gets Slapped [Hän joka saa korvapuustit]
Lon Chaneyn nimi pisti silmään, ja päätin katsoa tämän b&w-mykkiksen vuodelta 1924. Elokuva oli erittäin upea. Traaginen näytelmä ihmisyyden ja inhimillisyyden peruskysymyksistä, tietenkin 20-luvun tyyliin.
Kirjoittanut: TaruinenAave (Jäsen)
 • Lähetetty: 08.11.2009 14:53
Ponyo rantakalliolla
Käytiin ukon kanssa katsomassa tämä eilen vuosipäiväleffana ja kyllä oli näkemisen arvoinen. Leffa ei sinänsä ollut Miyazakin parhaita, mutta siinä saavutettiin todella hieno tunnelma ja se oli oikeasti hyvän mielen elokuva. Huumori oli "todellista" ja nauratti ihan oikeasti, toisin kuin yleensä nykyajan piirretyissä (ei siis oltu sorruttu typerään slapstickiin). Sitä paitsi, leffassa oli paljon mustekaloja!

Singin' in the Rain
Tätä ei ole turhaan valittu maailman parhaaksi musikaaliksi. Tarttuvat biisit ja aivan hemmetin hauska koko leffa. Olemme miehekkeen kanssa pohtineet jo pitkään, miksi 1920-50-luvuilla tehtiin niin paljon elokuvia, jotka yhä tänäkin päivänä naurattavat katsojia, kun varsinkin nyt viime vuosikymmenien komediat ovat mitä ovat. Ja miksi ennen oli näyttelijöitä, jotka näyttelemisen lisäksi osasivat laulaa ja tanssia ja monet olivat jopa suoranaisia akrobaatteja. Enää ei osata niin kuin ennen.
Kirjoittanut: neo_shaman (Aktiivi)
 • #713
 • Arvo: Mahtigootti++
 • Lähetetty: 08.11.2009 18:22
Satanic Rites of Dracula [Dracula elää ja voi hyvin]
Yksi niitä elokuvia joista ei osaa sanoa, oliko se hyvä vai äärettömän huono. Hammerin Dracula-sequeleista tämä on kuitenkin yksi parhaita joita olen nähnyt.
Elokuva sisälsi paljon b-luokan kliseitä; saatanan palvontaa, verikekkereitä, alastomia blondeja 70-luvun tyyliin, okkultismia, moottoripyöriä, verikasteita, 'shokeeraavan väkivaltaisia' 'splatter'-kohtauksia, Draculan paluun, hautausmaita... tms. Elokuvan nimi kertoo jo kaiken oleellisen. Ehkä tämä oli hyvä ja huono yhtä aikaa.
Kirjoittanut: Jonepeikko (Mister Halloween 2006)
 • #714
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 08.11.2009 23:37
Uusin Star Trek leffa. Aivan mahtavaa settiä! Gotta love 'em. Tosin Kirk puhui liian hyvin. Yhttän ei tökkinyt. :'(
Kirjoittanut: Tristessa (Aktiivi)
 • Lähetetty: 09.11.2009 13:15
Jennifer's Body

Tämä elokuva kannattaa katsoa muustakin syystä kuin sen vuoksi, että Jenniferin keho kuuluu ah niin ihqulle Megan Foxille, tuolle joka nörtin märälle unelle. Elokuvassa pistetään emoja poskeen kiitettävällä vauhdilla. Kelvollinen teinislasher on siis kyseessä. Ainoa ihmetyksen aihe on, miten kukaan voi luulla Foxin näyttelemää Jenniferiä neitsyeeksi?

* * *

Offspring

Ja tässä elokuvassa käydään lainaamassa vahvasti Hills Have Eyes -elokuvien ideapankista. Eli ammoin metsään vetäytyneen majakanvartijan sisäsiittoinen, luolamiehen älyllisellä tasolla operoiva jälkikasvu palaa ihmisten ilmoille ja uutisotsikoihin, johtuen lähinnä porukan mieltymyksestä hyvin riiputettuun ihmislihaan. Kirveet heiluvat ja sitä rataa. Aivan turhaa skeidaa.

*

Year One

Koomikkopari Jack Black / Michael Cera vaeltavat vanhatestamentillisissa maisemissa. Kaksi luolamiestä sekoilemassa Sodoman ja Gomorran hengessä, vitsit pyörivät äidinnussimisen ja pitkien pierujen tasolla. Ehkä juuri siksi naurattaa. Myötähäpeää löytyy. Perikristillisten tarinoiden rienaamisesta (Abel-Kain -kaksinkamppailu, Aabrahamin ja Iisakin ongelmallinen isä-poika-suhde) plussaa. Cerasta on muuten kovaa vauhtia tulossa Ameriikan seuraava koomikkolupaus (Juno, Superbad)...

* *
Kirjoittanut: Nordis (Jäsen)
 • Lähetetty: 09.11.2009 18:03
Vilkaisin tuossa juuri äsken Delta Force 2:n ja Pakko sanoa että parempiakin Norrisin leffoja on nähty. Vaikka Cannonin leffoilta ei yleensä kannatakaan odottaa liikoja ovat molemmat Delta Forcet silti kyseisen firman tuotantojen keskitason huonommalla puolella.
Kirjoittanut: Tristessa (Aktiivi)
 • Lähetetty: 27.11.2009 11:45
Looking for Eric

Sanonnan mukaan englantilaismiehen identiteettiä määrittävät vahvasti kolme seikkaa: mitä puoluetta äänestää, mikä pub on kantakapakka ja mitä jalkapalloseuraa kannattaa. Ken Loachin tuoreessa Looking for Eric -elokuvassa näillä etenkin brittiläistä työväenluokkaa muovaavilla instituutioilla on keskeinen asema.
Eric Bishop (Steve Evets) on viisikymppinen manchesterilainen mies, jonka elämä tuntuu valuvan sormien välistä. Työ postissa ei innosta eivätkä työkaveritkaan enää saa miestä liikkeelle entiseen malliin. Suhde ex-vaimoon, suureen nuoruuden rakkauteen Lilyyn (Stephanie Bishop), lepää vain yhteisen tyttären ja tämän lapsen varassa. Ericin teini-ikäiset pojat toisesta avioliitosta ovat tyhjäntoimittajia ja hunsvotteja, jotka lähinnä maleksivat kotona tai hankkiutuvat epämääräisen kaveripiirin kautta vaikeuksiin. Kuria ei postimies-isä saa nulikoille pidettyä. Vieraantuneen arjen keskellä ainoan lohdun suo makuuhuoneen seinällä roikkuva jalkapalloilija Eric Cantonan juliste, vaikka jalkapallo muuten onkin Ericin mielestä kaupallistunut pilalle.
Ranskalainen Eric Cantona muistetaan parhaiten 1990-luvulla Manchester Unitedin ilmiömäisenä maalintekijänä ja räiskyvänä persoonana, joka ei jättänyt ketään kylmäksi. Viiden vuoden aikana Cantona johdatti ManUn neljä kertaa liigavoittoon ja teki 64 liigamaalia, mikä ansaitsi hänelle ManUn kannattajien palvonnan. Ryppyjä maineeseen tuli öykkäröinnistä, joka kulminoitui liigaottelussa Crystal Palacea vastaan tammikuussa 1995, kun Cantona hyökkäsi häntä solvanneen katsojan kimppuun ja sai loppukauden pelikiellon.
Ei siis ihme, että ManU-fani Eric Bishop havahtuu, kun kuuluisa jalkapalloilija alkaa päiväunen omaisesti ilmestyä hänelle arkirutiinien lomassa. Cantonasta tulee keski-ikäisen postimiehen kuvittelema personal trainer, henkiopas Ericin matkalla kohti parempaa elämää. Ratkaisevaa on myös vertaisryhmän, työtovereiden, kömpelö, mutta omalla tavallaan hyvää tarkoittava ja vankkumaton tuki.
Yhteiskunnallisista elokuvistaan (mm. pikaruokajätti McDonalds'in vastaista kampanjaa kertaava McLibel sekä Espanjan sisällissotaa kuvaava Maata ja vapaus) tunnettu veteraaniohjaaja, 72-vuotias Loach tekee tällä kertaa onnistuneen ekskursion astetta kevyempään elokuvatyyliin. Huumorihetkistään huolimatta Looking for Eric käsittelee syvästi yhteiskunnallisia teemoja: arkielämän vieraantumista ja pienen ihmisen ongelmien kärjistymistä. Loachin maailmassa toivo ei lepää pelkästään mielikuvitushahmon varassa. Sitä on työväenyhteisön solidaarisuudessa ja muutoksen mahdollisuudessa: Eric oppii sitä, mikä tuntuu suomalaisellekin miehelle olevan vaikeaa, eli kommunikaatiota.
Nykyään valkokankaalla enemmänkin viihtyvä Eric Cantona tekee hyvän roolisuorituksen omana itsenään. Vahvasti ranskalaisella aksentilla englantia vääntävä Cantona laukoo brittiduunarille koottuja elämänviisauksiaan. Hahmossa on tallella pisara jalkapallouran ajalta tuttua ylimielisyyttä ja röyhkeyttäkin. Kun Eric Bishop toteaa, että kaima-Cantonakin on kaikesta huolimatta vain ihminen, mies vastaa: "En ole ihminen. Olen Cantona."
* * * *
Kirjoittanut: AnnaAngel (Jäsen)
 • Lähetetty: 27.11.2009 12:36
Iki-ihana STARDUST
Kirjoittanut: NoiZe (Jäsen)
 • #719
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 27.11.2009 16:26
Oiskohan ollut tuo Repo! The Genetic Opera. Todella hyvä elokuva. Paras (ja melkein ainoa) musikaali mitä olen nähnyt. Ja siis musiikit on aivan ihanat. Piti soundtrackki hommata heti ekana leffan kattomisen jälkeen.
Kirjoittanut: Signum (Jäsen)
 • #720
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 04.12.2009 18:36
Edellinen (ensimmäistä kertaa alusta loppuun) läpikaluttu leffa oli Underworld evolution, Plevnassa taasen Twilight - Uusikuu, vaikuttaa että ko. kirja olisi kuiteski parempi.

Tämä aihe on suljettu. Et voi lähettää tähän aiheeseen vastausta. Aihe on todennäköisimmin suljettu siksi, että siinä käsiteltävä asia on puitu perinpohjaisesti ja ns. kaluttu loppuun, tai sitten aihe ei ole enää ajankohtainen (jos viestiketjussa on käsitelty esimerkiksi festivaalia tai konserttia), tai sitten samasta aiheesta on ollut keskustelua jo aikaisemmin. Goottifoorumilla on myös tapana sulkea sellaiset viestiketjut, jotka sisältävät sata (100) sivua, ja avata uusi viestiketju samasta aiheesta toisaalla. Voit halutessasi kysyä foorumin valvojilta tai ylläpidolta syytä tämän viestiketjun sulkemisen syistä.

Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 13.04.2020 19:19, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 437 henkeä!
Järjestä treffit