Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Teekkarispeksi esittää: Nosferatu

  Kirjoittanut: Holy (Jäsen)
  • #1
  • Arvo: Edistynyt
  • Lähetetty: 24.03.2009 13:30
  Tämmöistä olin katsomassa viime torstaina, paras ystäväni kun sattuu olemaan teekkari. Oli kyllä hauskaa, joten ajattelin mainostaa täälläkin, kun epäilin, että täältä saattaisi löytyä ihmisiä, joiden kiinnostuksen kohteita aihepiiri sivuaa: ) Esityksen voi nähdä Helsingin lisäksi Tampereella, Turussa, Vaasassa, Jyväskylässä ja Oulussa.

  Niille, jotka eivät ole vielä päässeet tutustumaan Teekkareiden Ihmeelliseen Maailmaa eivätkä lukeneet aiheesta Hesarin kulttuurisivuiltakaan: mikä on speksi.

  Speksi on interaktiivinen musikaali/näytelmä, joka pyrkii olemaan hauska. Musiikkinumerot on usein toteutettu niin, että otetaan joku kohtuullisen tunnettu biisi, sovitetaan vähän ja sanoitetaan uusiksi. Kaikkein ominaisin juttu speksille on kuitenkin se interaktiivisuus, eli katsoja voi vaikuttaa lavan tapahtumiin. Tämä toimii niin, että kun näet jotain, jonka haluaisit nähdä uudestaan, huuda kovaa "Omstart!", ja näyttelijät toistavat jutun. Jos taas haluat muuttaa jotain, huuda Omstart+muutos eli tyyliin "Omstart!Ruotsiksi!", ja näyttelijät esittävät kohtauksen ruotsiksi (riippumatta siitä, osaavatko ruotsia...) Ja näitä voi siis tehdä monenlaisia, tyyliin "Omstart!Matti Vanhanen/lisää arvonimiä/enemmän huippuyliopistoa/homommin/keijutanssi/turuksi/kasa risisääntulo...!" jotain kuultuja mainitakseni. Myös biisejä voi omstartata, yleensä soittavat jonkun ekstrasäkeistön, eivät samaa. No, nämä kyllä taidetaan selittää myös esityksen alussa.

  Juttu sisältää paljon improa, huumoria ja on muutenkin täysin parodioitu, eli jos suhtaudut vampyyritarinoihin haudanvakavasti, en suosittele. Ei myöskään ole mikään koko perheen näytelmä, vaikkei olekkaan pelottava (no, jokainen varmaan arvaa, että opiskelijateatterissa huumori on usein kaksimielistä ja vielä useammin täysin yksimielistä...)

  Jos kiinnostaa, niin osoitteesta http://www.teekkarispeksi.fi/2009/ saa lisätietoja ja voi vaikka katsoa lyhyen trailerin: ) Paikalle kannattaa mennä ajoissa, koska paikkoja ei ole numeroitu, katsomo ei ole nouseva ja eteen kuulee paremmin (ainakin Gloriassa). Esityksen kesto riippuu tietysti huudettujen omstartien määrästä, ensi-ilta kesti noin kolme tuntia sisältäen 20 min väliajan. Mutta siellä huudettiinkin tosi paljon, mm. Draculan sisääntulo uusittiin ehkä viisi kertaa..: )
   Vaihda maisemaa

   Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

   • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 04.01.2022 03:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 501 henkeä!
   Järjestä treffit