Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Mitä teille merkitsee itsenäinen Suomi?

Kirjoittanut: Nordis (Jäsen)
 • Lähetetty: 10.12.2009 21:10

Lainaus: azpzv

Meillähän on paljon paremmin asiat ,kuin monella muulla eri valtiolla.
(Yäk inhoon politikointia).Terveyspalvelut,sananvapaus,tasa-ar voisuuttakin(vähän)..jne..


Toki, mutta kauneus on myös todella paljon katsojan silmässä. Ei tarvitse mennä kuin länsinaapuriin niin kaikki edellä mainitut asiat ovat ainakin tilastollisesti paremmalla mallilla. Hollantilaisten tai irlantilaisten avuliaisuudesta ja ystävällisyydestä on Suomessa aivan turha edes haaveilla, saati sitten monien Välimeren maiden ruuan laadusta ja tuoreudesta. Saksassa eurolla saa aika hitosti enemmän kuin Suomessa ja puhtaampaa ilmaa löytyy vaikka Siperiasta. Asiat ovat Suomessa suorastaan erinomaisesti, mutta niin ne ovat jokaisessa länsimaisessa valtiossa kehitysmaihin verrattuna. Oikeastaan voisin kuvitella että esimerkiksi Lähi-idässä oma maa ja kulttuuri ovat paikallisille jopa tärkeämpiä kuin meille suomalaisille joiden nykyiset perinteet ja (elin)tavat ovat hyvin pitkälti yleisen länsieurooppalaisen muotin mukaisia.
Kirjoittanut: Abigor (Jäsen)
 • #132
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 10.12.2009 23:19

Lainaus: azpzv

Veteraanien sanoin.


Et vastannut kysymykseen. Kai sinulla jokin oma näkemyskin on?
Kirjoittanut: fantasos (Jäsen)
 • #133
 • Arvo: Edistynyt
 • • Muokkasi: fantasos
 • Lähetetty: 11.12.2009 02:43

Lainaus: Kedira

Virallisen "hyvinvointivaltion" määritelmää Suomi ei ole täyttänyt viimeisiin pariin kymmeneen vuoteen enää ollenkaan.

Onko näin? Se "virallinen hyvinvointivaltion määritelmä" jonka minä tunnen menee yleisesti ottaen näin (tämä nimenomainen poiminta Free Online Dictionary:stä):

welfare state
n
1. (Government, Politics & Diplomacy) a system in which the government undertakes the chief responsibility for providing for the social and economic security of its population, usually through unemployment insurance, old-age pensions, and other social-security measures.

Eli hyvinvointivaltio on "järjestelmä jossa valtiojohto ottaa päävastuun väestön sosiaalisesta ja taloudellisesta turvasta." Ei siinä sanota että köyhyysprosentti pitäisi saada jonkin tietyn rajan alapuolelle. Valitettavasti.
Kirjoittanut: MustaHukka (NeppaGootti)
 • Lähetetty: 11.12.2009 06:37

Lainaus: Nordis

Lainaus: MustaHukka

Adolf.Ehrnrootin sanoin;Tämä Suomi on puolustamisen arvoinen maa.Pappa ties mistä puhui..

Ja tuohan ei ollut MINUN tekstistä tuo lainaus Miksi ei toimi lainaukset?????
Kirjoittanut: Natassja (Jäsen)
 • #135
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 11.12.2009 11:17

Lainaus: fantasos

Ei siinä sanota että köyhyysprosentti pitäisi saada jonkin tietyn rajan alapuolelle. Valitettavasti.

Ei sanotakaan, koska se raja ei ole absoluuttinen. On myös erilaista köyhyyttä, absoluuttista köyhyyttä ja suhteellista köyhyyttä. On hyvä muistaa, että sosiaalipolitiikka on politiikkaa. Hyvinvointivaltio on yksi sosiaalipoliittinen määritelmä, joka on kehkeytynyt vuosikymmeniä sitten. Se on siis todella vanha termi. Maailmantalous ja Suomen väestörakenne on muuttunút todella paljon niistä ajoista. Miusta on naurettavaa edes ajatella, että Suomi olisi tai pitäisi olla sen tasoinen hyvinvointivaltio, mitä se vielä joskus kultaa-aikoinaan oli. Sellaisen järjestelmän ylläpitäminen ei ole tässä väestörakenteesa mahdollista, kun huoltosuhde alkaa olla jo kestämätön. (Siis se, miten monta työikäistä on veroja maksamassa suhteutettuna eläkeläisiin.) En lähde tässä sen enempää perustelemaan ja selittämään Suomen talouspoliittisia muutoksia ja miksei se 1970-luvun keynesiläinen talouspolitiikka toimi enää.

Toimeenutlotuesta:Sen määrä perustuu eduskunnan toimesta laadittuihin kulutustutkimuksiin, jotka tietenkin laahaavat aina jäljessä. Se on tarkoitettu viimesijaiseksi keinoksi pitää itsensä leivässä. Se ei ole tarkoitettukaan kuin siihen, että sillä juuri ja juuri pärjää. Se on tarkoitettu väliaikaiseksi, eikä siten ole toimiva pitkäaikaistyöttömyyden selättämisessä. Valitettavasti muutakaan ei ole, joskus ei niitä töitäkään. Muutosta haluavat voivat äänestää. Muuta vaihtoehtoa ei ole. Näyttäisi tosin siltä, että Suomessa ollaan menossa aina vaan liberalistisempaan (esim. Margaret Thatcherin näkemykset) sosiaalipolitiikkaan, pois päin vasemmistolaisista ajattelumallista.

Anteeksi vuodatus. Kiitos Azpzv:lle tämän aiheen perustamisesta, on ilo nähdä miten paljon keskustelua tämä on herättänyt. Mahtavaa!
Kirjoittanut: Chuuko (Jäsen)
 • #136
 • Arvo: Mahtigootti
 • • Muokkasi: Chuuko
 • Lähetetty: 11.12.2009 13:48

Lainaus: MustaHukka

Ja tuohan ei ollut MINUN tekstistä tuo lainaus Miksi ei toimi lainaukset?????


Koska ihmiset painavat väärää lainaa-nappia.

Painakaa sitä viestin yläpuolella olevaa namiskaa, ei sitä mikä on lainattavan tekstin alapuolella.
Kirjoittanut: SyllaBoreal (Jäsen)
 • #137
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 11.12.2009 14:10

Lainaus: Chuuko

Koska ihmiset painavat väärää lainaa-nappia.

Painakaa sitä viestin yläpuolella olevaa namiskaa, ei sitä mikä on lainattavan tekstin alapuolella.


Mie kanssa joskus hölmöilin väärien namiskoiden kanssa Nykyään on jo vähän tottuneempi "lainailija" :'D

Lainaus: Natassja


Anteeksi vuodatus. Kiitos Azpzv:lle tämän aiheen perustamisesta, on ilo nähdä miten paljon keskustelua tämä on herättänyt. Mahtavaa!


Kieltämättä aika hyvin on keskustelua herättänyt Minä jossain vaiheessa melkein erehdyin luulemaan että tämäkin foorumi kuihtuu kohta kasaan kun väheni uudet kirjoitukset Anteeksi offi.
Kirjoittanut: azpzv (Nimetön)
 • Lähetetty: 11.12.2009 16:08

Lainaus: Abigor

Et vastannut kysymykseen. Kai sinulla jokin oma näkemyskin on?

Lisään vielä,että tykkään asua suomessa.
Minulle tarpeeks iso maa.
Suomalaiset ihmiset ovat mielestäni Rehellisempiä,kuin muut.
Loppupeleissä maailman paras,ja turvallisin paikka asua.
Kirjoittanut: Gallante (Jäsen)
 • #139
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 11.12.2009 17:22

Lainaus: azpzv

Loppupeleissä maailman paras,ja turvallisin paikka asua.

Aiot vielä sanoo, että tää lause pohjautuu täysin empiiriseen kokemukseen?
Kirjoittanut: azpzv (Nimetön)
 • Lähetetty: 11.12.2009 17:51
Älä yritä.
Se vapaus mikä täällä vallitsee on kaikkein parasta..

Oi ihana Suomi. Kaikki on Veteraanien ansiota.!

Tämä aihe on suljettu. Et voi lähettää tähän aiheeseen vastausta. Aihe on todennäköisimmin suljettu siksi, että siinä käsiteltävä asia on puitu perinpohjaisesti ja ns. kaluttu loppuun, tai sitten aihe ei ole enää ajankohtainen (jos viestiketjussa on käsitelty esimerkiksi festivaalia tai konserttia), tai sitten samasta aiheesta on ollut keskustelua jo aikaisemmin. Goottifoorumilla on myös tapana sulkea sellaiset viestiketjut, jotka sisältävät sata (100) sivua, ja avata uusi viestiketju samasta aiheesta toisaalla. Voit halutessasi kysyä foorumin valvojilta tai ylläpidolta syytä tämän viestiketjun sulkemisen syistä.

Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 13.04.2020 19:19, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 437 henkeä!
Järjestä treffit