Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Kirja ehdotuksia otetaan vastaan, kiitos.

Kirjoittanut: Transylvania (Aktiivi)
 • #1
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 02.01.2007 21:47
Asiani koskee lukemista. Rakastan kirjoihin uppoutumista, mutta kirjastossa ollessani en koskaan meinaa keksiä mitä lukisin. Tyypilliset Lestatit ja Dorian Grayn muotokuvat on tullut luettua jo miljoona kertaa. Nytpä kysyisinkin teiltä kirjavinkkejä lukuintoani ruokkimaan. Kiitosta.
Kirjoittanut: Ximmo (Aktiivi)
 • #2
 • Arvo: Mahtigootti1500
 • Lähetetty: 02.01.2007 23:20
Suosittelisin lukemaan Philip K. Dickin (s. 1928, k. 1982) koko tuotannon. Jos nyt jostain pitäisi aloittaa, niin varmaankin hiljattain leffassa pyörähtänyt Hämärän Vartija (A Scanner Darkly) on ainakin suhteellisen helppotajuista luettavaa, sikäli mikäli Dickin yksikään teos on helppotajuinen.

Hämärän vartija on ensimmäinen lukemani Dickin romaani, joka nousee henkilökohtaisessa asteikossani korkealle, vaikka nippu miehen tekeleitä on sittemmin tullut tankattua. Tällä hetkellä tämä on viisitoista vuotta ensimmäisen kerran jälkeen vasta toista kertaa työn alla, tällä kertaa originaalikielellä eli englanniksi. Kirjan päähenkilö on huumepiireihin soluttautunut poliisi, joka saa tehtäväkseen vakoilla uutta nimeä huumemarkkinoilla - itseään! Loppujen lopuksi ei olekaan selvää, onko hän ollut poliisi missään vaiheessa ollenkaan, vai onko se vain kaikki huumeiden aiheuttamaa harhaa. A Scanner Darkly on Dickin tunnustuskirja omista huumeajoistaan ja se sisältää todellisia tapahtumia fiktion muotoon muokattuna.

Dickin perusteemat olivat läpi hänen tuotantonsa mielisairaus, huumeet ja ongelmalliset sosiaaliset suhteet. Näitä käsiteltiin yleensä jonkinmoisessa vaihtoehtoisessa todellisuudessa, useimmiten lähitulevaisuudessa. Monesti hän myös muokkasi lähihistoriaa uusiksi. Kaikkien näiden juttujen pohjalla yleensä oli hänen omat huumeongelmansa. Mies kun käytti lääkereseptillä huumeita käytännössä koko uransa ajan ja aika runsaasti muutenkin kuin lääkkeeksi.

Muita hyväksi havaitsemiani kirjailijoita ovat mm. Ian M. Banks, Chuck Palahniuk, Neil Gaiman, Erlend Loe ja Irvine Welsh. En jaksa pitempää listaa nyt väsätä, hyviä nimiä piisaa.

Jos joku Dickin kirjoista kaipaa suosituksia, niin mielelläni raapustan hieman lisää. Olen niitä mainostanut sen verran runsaasti eri foorumeilla ja muutenkin, että ulkomuistista tulee varmaan hieman tarinaa suosikeistani.
Kirjoittanut: Mariel (Nimetön)
 • Lähetetty: 03.01.2007 11:10
Jos vähääkään kiinnostaa scifi-kirjallisuus, niin Philip Reeven kirjoja suosittelen...
Kirjoittanut: Shaft (Inkvisiittori)
 • #4
 • Arvo: Asiantuntija
 • • Muokkasi: Shaft
 • Lähetetty: 04.01.2007 01:18
Serkkutyttö hyvä
Stewart Homen kirjallisuus yleensäkin. Wikipedia

sekä Desmond morris: Alaston apina

Nämä ovat jääneet parhaiten mieleen viimeisen parin vuoden aikana
Kirjoittanut: Ximmo (Aktiivi)
 • #5
 • Arvo: Mahtigootti1500
 • Lähetetty: 04.01.2007 02:03

Lainaus: Shaft

Stewart Homen kirjallisuus yleensäkin.


Mikä niissä on hyvää? Olen muutaman lukenut, minusta niistä tulee mieleen lähinnä köyhän miehen versio Irvine Welshin teoksista. Home vaan on mun silmissäni pelkkää kioskipokkaritasoa, ei voi minkään. Niitä silti lukee ihan tyytyväisenä, mikäli ei odota mitään suurempia.
Kirjoittanut: lauratar (Aktiivi)
 • #6
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 04.01.2007 10:00
Eilen tarttui kirjakaupassa käteen Elizabeth Kostovan "The Historian", Dracula-aiheinen tekele.

Kerron sitten luettuani kannattiko kahlata läpi vai tuliko aivovaurio.
Kirjoittanut: MrLuckarin (Aktiivi)
 • #7
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 04.01.2007 14:47
Joe R. Lansdale, Chuck Palahniuk
Kirjoittanut: Piiskansiima (Jäsen)
 • Lähetetty: 04.01.2007 15:48
Järkäleitä pelkäämättömälle suosittelen Umberto Ecoa. Eipä ole setä turhaan mainettaan loistavana kirjailijana ansainnut...

Jokagootin must-juttuhan on tietenkin Edgar Allan Poe. Nyt näkyi olevan kirjakaupoissa teos, jossa on herran koko tuotanto (tai ainakin tunnetuimmat...?).
Kirjoittanut: Iiriva (Miss Halloween 2006 & 2007)
 • Lähetetty: 04.01.2007 16:53

Lainaus: Piiskansiima

Jokagootin must-juttuhan on tietenkin Edgar Allan Poe. Nyt näkyi olevan kirjakaupoissa teos, jossa on herran koko tuotanto (tai ainakin tunnetuimmat...?).


kaverini omistaa sen jo, jos se oli sellainen mustakantinen selailin jo vähän.
Kirjoittanut: Ximmo (Aktiivi)
 • #10
 • Arvo: Mahtigootti1500
 • Lähetetty: 04.01.2007 17:46

Lainaus: MrLuckarin

Joe R. Lansdale


Maistuu.

Lainaus: Piiskansiima

Jokagootin must-juttuhan on tietenkin Edgar Allan Poe. Nyt näkyi olevan kirjakaupoissa teos, jossa on herran koko tuotanto


Todennäköisesti taas uusi painos nipusta miehen tunnetuimpia novelleja. Näitä kokoelmia tulee tasaiseen tahtiin muutaman vuoden välein. Onko tämä tuore kokoelma jälleen pokkari? Niitä saa sitten parin vuoden päästä poistokoreista ja Kirjatorilta muutamalla eurolla. Suosittelisin kuitenkin lukemaan Poen tuotannon englanniksi, mikäli enkku maistuu. Saa todennäköisesti halvemmalla esim. stadin isoista kirjakaupoista noita enkunkielisiä pokkareita (painokset hieman isompia) ja ei niiden lukeminen ole vaikeaa.

Kokonaan toinen juttu onkin sitten se, että tarkoittaako tämä "jokagootin must-juttu" sitä, että kyseessä on sellainen, josta gootti tykkää / gootin on pakko tykätä, jotta on uskottava. Itselleni jotenkin nämä "gootin must-jutut" aiheuttavat ihottumaa, vaikkakin osa niistä on minunkin mielestäni oikein oivia teoksia.

Ja kun päästiin joka gootin must-juttuihin, niin suosittelen lukemaan Neil Gaimanin "American Gods", mielellään vieläpä se tuore englanninkielinen painos. Se on paranneltu laitos, eli tekstiä on lisäilty ja fiksailtu, originaali (josta käsittääkseni suomennos on tehty) työstettiin Gaimanin mukaan kustantajan vaatimuksesta liian nopeasti valmiiksi.

Tämä aihe on suljettu. Et voi lähettää tähän aiheeseen vastausta. Aihe on todennäköisimmin suljettu siksi, että siinä käsiteltävä asia on puitu perinpohjaisesti ja ns. kaluttu loppuun, tai sitten aihe ei ole enää ajankohtainen (jos viestiketjussa on käsitelty esimerkiksi festivaalia tai konserttia), tai sitten samasta aiheesta on ollut keskustelua jo aikaisemmin. Goottifoorumilla on myös tapana sulkea sellaiset viestiketjut, jotka sisältävät sata (100) sivua, ja avata uusi viestiketju samasta aiheesta toisaalla. Voit halutessasi kysyä foorumin valvojilta tai ylläpidolta syytä tämän viestiketjun sulkemisen syistä.

Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 2 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 13.04.2020 19:19, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 437 henkeä!
Järjestä treffit