Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Parhaat vuonna 2006 julkaistut levyt?

  Kirjoittanut: Ximmo (Aktiivi)
  • #1
  • Arvo: Mahtigootti1500
  • Lähetetty: 04.01.2007 22:36
  Musiikkia monella tavalla harrastavana ihmisenä haluan tietää, mitkä viime vuonna julkaistut levyt olivat mielestänne parhaat. Aloitan itse ja sisällytän tähän myös pienimuotoiset kuvaukset, joita kukaan ei lue, koska ette myöskään tunne bändejä.

  Nämä eivät sitten ole järjestyksessä.

  ULKOMAISET

  Tragedy: Nerve Damage

  Tragedy kuulostaa nykyfiltterin läpi suodatetulta 1980-luvun alkupuolen hardcorelta. Nykyfiltterillä tarkoitan sitä, että soundi on melkoisen metallinen. Nerve Damage on timanttista tavaraa jo ensisekunneilla kuultavasta ilmahälytyssireenistä lähtien. Vaikka Tragedy lieneekin jonkin sortin hardcorea, on se samanaikaisesti myös hyvin synkkää materiaalia. Sekä lyriikat että mollivoittoiset kappalerakenteet soivat kuin tuomiopäivän pasuunat konsanaan ja antavat hyvin lohduttoman silmäyksen Tragedyn maailmankuvasta. Rankemman menon vastapainoksi mukana on sanalla sanoen kaunis nimetön väliraita, joka sisältää suorastaan liikuttavan pianokuvion. Jollain tavalla tästä tulee mieleen parinkymmenen vuoden takainen kotimainen suuruus nimeltä Painajainen. Länsimainen kulutusjuhla loppuu heti, kun Tragedy pärähtää soimaan. Tämä on todellinen soundtrack masennukselle ja sateisille syysilloille.

  KOTIMAISET

  I Walk The Line: Diamond Eye ep

  I Walk The Line on melkoinen outolintu suomalaisessa musiikkikentässä. Wastedin ja Manifesto Jukeboxin jäsenten sivuprojekti, joka pompsahti viime kesänä aina Suomen sinkkulistan kakkoseksi asti Diamond Eyes ep:llään. Tottahan toki totuus on se, ettei kesällä julkaista sinkku-uutuuksia suuremmin, eikä niitä muutenkaan suuria määriä myydä, mutta teko on silti hatunnoston arvoinen. Musiikillisesti I Walk The Line on tällä kyseisellä Diamond Eyes ep:llä lähempänä jotain goottijuttuja ja vaikkapa rautalankaa kuin punkkia, mutta genreriippuvaisuus ei olekaan tämän arvostelijan lempiharrastus. Diamond Eyes on rautainen neljän biisin ep, johon kannattaa tutustua.

  Scarecrow: Deadcrow

  Hyvinkääläinen Scarecrow on löytänyt itselleen parhaiten sopivan muotin, ainakin näillä näkymin, ja kehitys on ollut selkeää julkaisu julkaisulta. Debyyttipitkäsoitto Deadcrow on sekä tuotannollisesti että biisimateriaaliltaan selvä loikka eteenpäin edellisestä mini-cd:stä, joka tottelee nimeä La Morte Vivante. Scarecrow on nykyään tyylillisesti hyvin lähellä Earth A.D. -aikakauden Misfitsiä. Yhtye on jo niin lähellä metallia, että levyllä kuullaan tuplabasaria pariinkin otteeseen. Lisäksi yhteen biisiin on jo liitetty syntikoita. Kuulostaa kenties hurjalta, mutta kaiken kukkuraksi ne syntikat sopivat sinne kuin nenä päähän. Kiitän ja kumarran, ei se Hyvinkää aivan menetetty taajama vielä ole.

  Von Auer: Torkahtaminen voi olla kohtalokasta (demo)

  Von Auer oli minulle täysin tuntematon bändi, kunnes tämä äänite putkahti postiluukkuuni. Musiikillisesti Von Auer kuulostaa hieman vanhalta CMX:ltä, mutta sanoituksellisesti ja imagollisesti Von Auer kahlaa aivan eri vesistöissä, sillä bändi laulaa mm. nekrofiliasta ja itsemurhasta. Live-esiintymisiään Von Auer visualisoi voimakkaiden kasvomeikkien ja tekoveren kera. Von Auerin ehdoton vahvuus on laulajapoika Otto, joka laulaa puhtaalla äänellä helvetin hienosti. Biisit kestävät puolestatoista minuutista vajaaseen kolmeen minuuttiin, joten mistään progesta tässä ei todellakaan ole kyse. Tätä demoa on jätkillä vielä omien sanojensa mukaan läjäpäin tallella, koska suomenkielinen synkkis on tätä nykyä kovin epäkelvollista materiaalia kaikissa ihmisryhmissä.

  Kakkahätä 77: Kakkahätä tappaa 7"

  Vuoden totaalinen yllättäjä on Kakkahätä 77, jonka debyyttijulkaisu on seitsemän kappaletta sisältävä, ainoastaan vinyylinä julkaistu seiskatuumainen. Bändin nimestä voi olla montaa mieltä, mutta kukaan ei voi kiistää kappaleiden simppeliä neroutta: tarttuvia koukkuja ja hymynkareita kerääviä lyriikoita. Tyylillisesti Kakkahätä 77 on selkeä jatkumo punkin ensimmäisen aallon kotimaisille nimille, vaikkakin lyriikat ovat aavistuksen pessimistisemmät. Sivumainintana todettakoon, että Kakkahätä 77:n debyyttikiekko myytiin alkusyksystä loppuun vajaassa kahdessa viikossa. Temppu olisi vienyt bändin ylivoimaisesti Suomen virallisen sinkkulistan kärkeen, mikäli levityskanavana olisivat olleet viralliset kaupat.

  The Heartburns: ****** up in a bad way

  The Heartburnsin pitkään odotettu debyyttialbumi jatkaa lyhyempikestoisten viitoittamalla tiellä. Biisit ovat erittäin tarttuvia ja studiossa ei ole syyllistytty turhaan hifistelyyn. Musiikillisessa mielessä The Heartburnsin esikuvat tulevat jostain Misfitsin, Dwarvesin ja Reagan Youthin muodostamasta pyhästä kolminaisuudesta. ****** up in a bad way lienee yksi suomalaisen kevyen musiikin historian lyhyimmistä debyyttialbumeista: kymmenen kappaletta käsitellään runsaassa 17 minuutissa. Eikä siinä mitään vikaa ole, päinvastoin: kuulijaa ei koskaan saa pitkästyttää, vaan hänelle täytyy jättää "tahtoo lisää" -fiilis.

  Abnormi: Loisen taivas

  Abnormi edustaa tätä nykyä jo katoavaa kansanperinnettä, Lama-tyylistä punkkia, joka tasapainoilee hardcoren ja punkin välimaastossa. Niin monet muut yrittäjät vetävät homman suoraan huutopuolelle ja pyrkivät soittamaan joko d-beattia tai silkkaa crustia, mutta Abnormi ei näihin - yleensä kappalemateriaalin heikkouden sanelemiin - hätäratkaisuihin syyllisty. Koko paketti on hyvin kasassa aina lyriikoita myöten. Kansien mukaan vokalisti-Patun ohella äänessä on ties mitä vierailijoita.

  Frankie The Damage: Ready for The Bullet

  En ole varma, onko tämä lätty ilmestynyt jo loppuvuodesta 2005, mutta itse hankin sen keväällä 2006, joten eiköhän se kelpaa tälle listalle. Frankien vaikuttimet löytyvät jätkien itsensä mukaan Rudimentary Penistä ja muusta klassisesta punk rockista, mutta ainakin keikkojen ja lyriikoiden perusteella lähempi vertauskuva voisi olla vaikkapa GG Allin. Frankie The Damagesta välittyy rappioromantiikka hyvinkin konkreettisella tavalla. Vokalisti Typpö laulaa suhteellisen epäkorrekteja lyriikoita viinanhuuruisella äänellään. "**** you, it's been a hell of a morning, every day is a holiday" ja "no reason to live" kuulostavat Typön suusta ulostettuina täysin uskottavilta. Frankie The Damage lienee jonkinlainen Social Distortionin ja GG Allin musiikillinen ristisiitos.
  ----

  Meni suurelta osin ohi goottimusiikin, mutta kun en ole ostanut tuoreita synkkislättyjä tänä vuonna. Ääh, olenpas joo saanut muutaman, jopa hyvän levyn: All Gone Dead ja Doppelgänger antoivat promon käteen, mutta vähän vaikea suhtautua vilpittömästi, kun molempia oon haastatellut ja sitä kautta tietenkin yrittää pitää arvossa. Niin ja Suruaika ja Varjo julkaisivat joskus viime talvena levyt. Ne jotenkin ovat vaan jääneet paitsioon.

  Vanhemmista goottibändeistä paras löytö tänä vuonna lienee ollut Bloody Dead and Sexy. Lähes ainoa, mitä oonkin ostanut.
  Kirjoittanut: Doomeri (Aktiivi)
  • #2
  • Arvo: Mahtigootti
  • Lähetetty: 07.01.2007 00:17
  DEATHSTARS: TERMINATION BLISS


  Rockkaavat metallistit taas vauhdissa.. Bändin edellisen debyytti albumin jälkeen termination bliss levyyn panostettiin entistä enemmän....
  Albumin soundi on kehittynyt enemmän rockin puolelle ja ambienssia on lisätty huimasti.... ..Laulajan karisman ja matalan lauluäänen avulla saundi saa synkkää syvyyttä entistä enemmän. soittimien puolella albumin saundi on tarkoituksella matalaa, mutta silti tehokkaan synkää.

  Suosittelen albumia kaikille painista pitäville..

  Loppu.

   Tämä aihe on suljettu. Et voi lähettää tähän aiheeseen vastausta. Aihe on todennäköisimmin suljettu siksi, että siinä käsiteltävä asia on puitu perinpohjaisesti ja ns. kaluttu loppuun, tai sitten aihe ei ole enää ajankohtainen (jos viestiketjussa on käsitelty esimerkiksi festivaalia tai konserttia), tai sitten samasta aiheesta on ollut keskustelua jo aikaisemmin. Goottifoorumilla on myös tapana sulkea sellaiset viestiketjut, jotka sisältävät sata (100) sivua, ja avata uusi viestiketju samasta aiheesta toisaalla. Voit halutessasi kysyä foorumin valvojilta tai ylläpidolta syytä tämän viestiketjun sulkemisen syistä.

   Vaihda maisemaa

   Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

   • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 13.04.2020 19:19, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 437 henkeä!
   Järjestä treffit