Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Gootti"miitti" irkissä!

Kirjoittanut: Transylvania (Aktiivi)
 • #1
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 13.08.2007 10:08
Aattelin pistää pystyyn tälläisen virtuaalisen miitin, ko en tunnu koskaan pääsevän oikeisiin. Toisaalta, irkin kauttakin voitaisiin "miitata", mutta en nykyisin edes omista kyseistä ohjelmaa ja kaikki eivät välttämättä osaa käyttää mirciä, niin näin olisi helpompaa.

Itse olen huomannut, että suomi24:n gootti-huone on melkein aina tyhjä, joten siellä voitaisiin keskustella ihan reaaliajassa aina silloin tällöin. Idean sain tähän hommaan, kun keskustelin mieheni kanssa, että haluaisin tutstua teihin hieman paremminkin, kuin pelkästään gootti.netin keskutelujen kautta. Mieheni siis keksi tämän idean.

Eli tässä keskustelussa voitaisiin aina päättää, että milloinkas oltaisiin chatissa, itse en ainakaan tällä viikolla kerkeä, mutta syksyhän on tulossa ja paljon aikaa.

Sitten mietin, että tunnistamisen kannalta jokainen voisi tulla chathuoneeseen aina sillä nimimerkillä, jota käyttää täälläkin. Jos nmimerkki on jo jollakin käytössä niin nakuttaa vaan jotain välimerkkejä loppuun, tai ihan miten vaan.

Että tällästä, toivottavasti ette teilaa ihan suoralta kädeltä ideaani

Ylläpito muokkasi: Otsikon muutos
Kirjoittanut: kuopassa (Ylläpitäjä)
 • Lähetetty: 13.08.2007 10:25
Tämä on oikein hyvä idea. Toivottavasti se saa kannatusta foorumilaisten keskuudessa!

Täällä Gootti.net:in puolella on joskus harkittu ns. virallisen chathuoneen avaamista, mutta eipä ainakaan vielä ole käytännön toimia tehty sen eteen. Ongelma goottichatin avaamisessa on sen valvominen. Vaikka valtaosa keskustelijoista olisi fiksuja ja asiallisia, niin melko varmasti joku häirikkö saapuisi paikalle latelemaan hävyttömyyksiä. Jaa... Ja nyt näemmä lipsun alkuperäisestä aiheesta, taas.

Ilmoittaudunpa tässä voivani osallistua tuollaiseen virtuaaliseen goottimiittiin. Ajankohdalla ei niin väliä.
Kirjoittanut: Ximmo (Aktiivi)
 • #3
 • Arvo: Mahtigootti1500
 • Lähetetty: 13.08.2007 10:53
IRC-miitti lienee helpompi toteuttaa kuin julkisessa chat-huoneessa tapahtuva miitti. Operaattorit eli valvojat olisi omasta takaa ja ulkopuolisia ei paikalle eksyisi.

Lainaus: kuopassa

Ongelma goottichatin avaamisessa on sen valvominen.


Valvojan oikeuksia vaan mahdollisimman useille vakituisille chattaajille ja siinä se. Toki joskus ongelmia tapahtuisi, mutta olisikohan se nyt niin iso ongelma?
Kirjoittanut: Errat (Jäsen)
 • #4
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 13.08.2007 11:13
Tässä sivuhuomautuksena vaikka, oman Gootti.netin chat huoneen Ns. häiriköt voisi karsia pois ( suurimalta osalta ) jos sinne pitää kirjaantua omilla käyttäjä tunnuksilla.

Myös ilmoitus että IP osoitteet kirjataan logeihin, jolloin häiriköt jotka tekevät tunnukset ( tai tekevät ihan tätä varten uudet ) vähenevät myös.

Tähän kun lisää Ignore toiminon ja jonkin asteisin moderoinin, niin luulisi sen jo riittävän pitämään häiriköt kurissa. Olisi ainakin kokeilemisen arvoista.

Ja sitten itse topiciin:

Mikä mahtaa olla suomi24 chattien politiikka idlaajiin =)? Minulla pahana tapan eksyä herkästi toisille sivuille, ja saatan viipyä muullakin useita minuutteja ellei tunteja.

Mahdollista osallistumista tietysti minulla rajoittaa työt, eli illat on minulle sopivimpia, ellei kohdalle osu yhdistyksen kokukset, kissan ristiäiset tai jotkut vastaavat kekkerit.
Kirjoittanut: Transylvania (Aktiivi)
 • #5
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 13.08.2007 11:21

Lainaus: Ximmo

RC-miitti lienee helpompi toteuttaa kuin julkisessa chat-huoneessa tapahtuva


No ircissähän voisi tietysti olla gootti.nettiläisten oma jutustelu. Jospa minäkin sen mircin sitten lataisin taasen.
Kirjoittanut: kuopassa (Ylläpitäjä)
 • Lähetetty: 13.08.2007 11:22

Lainaus: Ximmo

Toki joskus ongelmia tapahtuisi, mutta olisikohan se nyt niin iso ongelma?


Jeepä jee. Useinhan tuollaisia valvomattomia systeemejä kohdellaan kuin yleisen vessan seininä, jonne voi tuhertaa mitä vaan. Tsättiä pitäisi valvoa myös siksi, ettei kaikenlaiset lapsen makuun päässeet pipipäät käy houkuttelemassa pikkupoikia ja -tyttöjä treffeille.

Lainaus: Errat

Myös ilmoitus että IP osoitteet kirjataan logeihin, jolloin häiriköt jotka tekevät tunnukset ( tai tekevät ihan tätä varten uudet ) vähenevät myös.


Näin on näppylät. Olisi varmaan näppärin ratkaisu integroida chatti tähän foorumiin siten, että foorumin jäsen pääsisi automaagisesti myös chitchattaamaan.
Kirjoittanut: Unenvarjo (Jäsen)
 • #7
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 13.08.2007 12:12
Minä kannattasin omaa irc-kanavaa.
Kirjoittanut: Errat (Jäsen)
 • #8
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 13.08.2007 12:16
Omasta Irc-kanavasta.. Mirkillä tahi muulla vastaavalla ohjelmalla pääsee kätevästi Quakenetiin, jossa voit kirjoittaa taikasanan /join #gootti.net

Nyt karkaan töihin ->
Kirjoittanut: Ximmo (Aktiivi)
 • #9
 • Arvo: Mahtigootti1500
 • Lähetetty: 13.08.2007 15:11

Lainaus: kuopassa

Useinhan tuollaisia valvomattomia systeemejä kohdellaan kuin yleisen vessan seininä, jonne voi tuhertaa mitä vaan. Tsättiä pitäisi valvoa myös siksi, ettei kaikenlaiset lapsen makuun päässeet pipipäät käy houkuttelemassa pikkupoikia ja -tyttöjä treffeille.


Valvomattomia? Niin kai, mutta minä en puhunutkaan valvomattomista systeemeistä. Kirjautuminen olisi luonnollisestikin hyvä pitää pakollisena ja valvojan oikeuksia osalle porukasta. Logittaminen ja ip-osoitteiden tallentaminen taas kuuluu asiaan, koska laki sitä niin vaatii, jotta mahdollisissa häiriötilanteissa (joita ei lain mukaan voi oikeasti chätissä oikeastaan mitenkään tapahtua) voidaan syyllinen saada nalkkiin.

Lainaus: kuopassa

Olisi varmaan näppärin ratkaisu integroida chatti tähän foorumiin siten, että foorumin jäsen pääsisi automaagisesti myös chitchattaamaan.


Niin, ja kyllähän tuo integroitu zätti voisi olla vain web-client irc-keskusteluun. Ei olisi mahdoton toteuttaa. Käyttäjätunnus tulisi nickiksi ja silleen. Ircissä voisi sitten botilla ja valvojilla valvoa typeröintejä.

Lainaus: Errat

Quakenetiin, jossa voit kirjoittaa taikasanan /join #gootti.net


Paitsi että Ircnet on se ainoa ja oikea.
Kirjoittanut: Chrystalis (Inkvisiittori)
 • #10
 • Arvo: Mahtigootti1500
 • Lähetetty: 15.08.2007 17:52
Sitten on kans semmonen minkä tuo foorumilainen nimeltään Siikakala on luonut...


http://irc.vkoski.net/

Alkuperäinen viesti

Yhdistää suoraan #gootti.net @Quakenet I suggest you to check it out

Tämä aihe on suljettu. Et voi lähettää tähän aiheeseen vastausta. Aihe on todennäköisimmin suljettu siksi, että siinä käsiteltävä asia on puitu perinpohjaisesti ja ns. kaluttu loppuun, tai sitten aihe ei ole enää ajankohtainen (jos viestiketjussa on käsitelty esimerkiksi festivaalia tai konserttia), tai sitten samasta aiheesta on ollut keskustelua jo aikaisemmin. Goottifoorumilla on myös tapana sulkea sellaiset viestiketjut, jotka sisältävät sata (100) sivua, ja avata uusi viestiketju samasta aiheesta toisaalla. Voit halutessasi kysyä foorumin valvojilta tai ylläpidolta syytä tämän viestiketjun sulkemisen syistä.

Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 3 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 17.09.2015 09:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 362 henkeä!
Järjestä treffit