Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Bileet.

Kirjoittanut: Deadboy (Aktiivi)
 • Lähetetty: 30.01.2013 15:50
Myös ravintoloiden oma mainonta vaikuttaa asiaan. Jos myös ravintola mainostaa tapahtumaa www-sivuillaan, tapahtumajärjestäjä sitä messulaudoilla ja FB:ssa sekä julisteita ja flaboja on levitelty riittävästi ja jos joku ei tapahtumaa silti löydä - on ongelma enemmän siinä ettei se tyyppi itse löydä mitään mitä ei suoraan laiteta sen nokan eteen. Tällaisia tapauksia löytyy valitattavan paljon.
Tää on edelleen underground-kulttuuria ja vaatii jotain omaa viitseliäisyyttä seurata mitä siinä tapahtuu.
Kirjoittanut: Deadboy (Aktiivi)
 • Lähetetty: 12.03.2013 16:04
Keskustelu bileistä vaikuttaa edelleenkin varsin hiljaiselta verrattuna moniin muihin aiheisiin. Pidän asiaa periaatteessa aika ikävänä, koska tuntuu että niin monen mielestä koko goottitouhu on vain ja ainoastaan kuluttamista: eli vaatteiden ostamista, hiusten laittoa ja niistä läpättämistä ja tuosta FB:n goottikirppis-ryhmän suosiosta voi päätellä miten iso ilmiö tuo vaatteiden shoppailuralli ja osto/myyntiruletti oikein on.
Kuitenkin se, että skene pysyy elävänä tarvitsee myös kulttuurista sisältöä. Sitä tuottaa ja luo aika pieni joukko ihmisiä jotka ovat klubijärjestäjiä, muusikkoja, dj:tä, graafikkoja tms. visuaalisia suunnittelijoita ym. Se porukka tekee hommiaan aika paljon ihan vapaaehtoisvoimin saaden vaivastaan rahallista korvausta hyvin vaihtelevasti. Oma toivomukseni olisi, että porukka osallistuisi pelkän kuluttamisen sijaan myös skenen sosiaaliseen ja luovaan puoleen omalla työpanoksellaan.
Ikävimmin tämä näkyy vaikka jossain sellaisessa ajattelussa, että on ihan ok että ostetaan parin sadan kengät jotka myydään jokusen kuukauden päästä pois kenties puolella hinnalla ja ostetaan samalla uudet tilalle. Samalla valitetaan että bileiden liput onkin 8€ eikä 5€ ja stobekin maksaa 6€ eikä 4€ kuten korttelin lähibaarissa....
Kirjoittanut: kuopassa (Ylläpitäjä)
 • Lähetetty: 12.03.2013 20:26

Lainaus: Deadboy

[...] tuosta FB:n goottikirppis-ryhmän suosiosta voi päätellä miten iso ilmiö tuo vaatteiden shoppailuralli ja osto/myyntiruletti oikein on.

Samaan tapaan Gootti.netissä kauppojen listaus on huolimatta kaikesta muusta erittäin suosittu juttu. Ehkä tämä goottihomma ei ole kohdistettu parhaalle mahdolliselle ikäryhmälle. Ehkä goottiskeneä pitäisi ryhtyä markkinoimaan yli 40-vuotiaille. Heillä on nuorisoa enemmän rahaa ja he käyttävät sitä muuhunkin kuin uusien rättien ostamiseen.
Kirjoittanut: Nordis (Jäsen)
 • Lähetetty: 13.03.2013 12:09

Lainaus: Deadboy

Ikävimmin tämä näkyy vaikka jossain sellaisessa ajattelussa, että on ihan ok että ostetaan parin sadan kengät jotka myydään jokusen kuukauden päästä pois kenties puolella hinnalla ja ostetaan samalla uudet tilalle. Samalla valitetaan että bileiden liput onkin 8€ eikä 5€ ja stobekin maksaa 6€ eikä 4€ kuten korttelin lähibaarissa....

Tämä. Toinen mitä ihmettelen on se että skipataan miitit ja bileet ja kaikki siksi kun niihin ei saada kavereita mukaan. Erityisen oudolta tuo koolostaa juuri miittien kanssa, koska eikö niissä juuri ole tarkoitus tutustua uusiin ihmisiin? Ymmärrän kyllä että kynnys lähteä yksin tai vielä puolisonkin kanssa uusien naamojen sekaan voi olla korkea, mutta ainakin omien kokemusteni perusteella se synkempi porukka on tuttavallisinta ikinä. Kiinnostuksen aiheet on kuitenkin pääosin sen verran samanlaisia että musiikista tai vaikka hiton kengistä saa iskettyä juttua niin halutessaan
Kirjoittanut: byron (Jäsen)
 • #25
 • Arvo: Mahtigootti
 • • Muokkasi: byron
 • Lähetetty: 13.03.2013 13:45

Lainaus: Deadboy

Oma toivomukseni olisi, että porukka osallistuisi pelkän kuluttamisen sijaan myös skenen sosiaaliseen ja luovaan puoleen omalla työpanoksellaan.


Ja älkää taaskaan unohtako meitä vähävaraisia työttömiä/opiskelijoita jotka asumme täällä kaukana korvessa. Olemme taas se yksi ryhmä joka ei osallistu tähän keskusteluun, koska ei ole rahaa matkustella toiselle puolen Suomea minkään sortin klubeihin. Ja kun ei ole rahaa matkustella klubeille ja yöpyä hotelleissa, niin ei ole siis myöskään varaa törsätä minkään sortin merkkivaatteisiin. Täällä me vaan ostetaan levyjä/kuunnellaan spotifyitä ja suunnitellaan, että "sitten kun opinnot on ohi/on työpaikka, niin sitten voisi lähteä katsomaan noita pääkaupunkiseudun klubeja ja tapahtumia". En nyt halua vetää keskustelua rahankäyttöön tai "jos on tahtoa niin löytyy sitä tuohtakin". Ihan vaan halusin huomauttaa, että täällä on yksi toinenkin hiljaisempi ihmisryhmä, joka ei mahda sille mitään, ettei ole mitään lisättävää tähän viestiketjuun.

Tulee vaan sellainen olo, että tässä yritetään jakaa porukkaa kahteen osaan: goottiteinipelleihin, joita ei kiinnosta muu kuin muoti, ja näitä täytyy iän puolesta paheksua, ja sitten on se vastapuoli joka koostuu wanhoista fiksuista klubikonkareista,jotka katsovat maailmanmenoa päätään pudistellen.
Itelle tulee väkisinkin mieleen, että nämä sosiaaliset klubistelijat eivät varmaankaan jaksa kirjoitella nettiin tapahtumista ja mielipiteistään, kun heillä on niin vilkas sosiaalinen elämä, että aina on jotain parempaakin tekemistä. Aina on jotain tapahtumia minne mennä, joten miksi niistä pitäisi ruveta erikseen avautumaan jossain, kun ei ole sellaiseen aikaa, energiaa tai kiinnostusta. Tää forumi on myös meidän kaukana asuvien kontaktipalsta, kun ei päästä noihin eri tapahtumiin mukaan, niin voidaan etsiä samankaltaista juttuseuraa sitten täältä. Kenties kaikkein sosiaalisimmat yksilöt eivät tunne niin suurta tarvetta keskustella täällä eri asioista, kun voivat keskustella kasvotustenkin mielipiteistään juurikin eri tapahtumissa.
Kirjoittanut: Deadboy (Aktiivi)
 • Lähetetty: 13.03.2013 14:24
byron, ei ollut tarkoitus tehdä tyypittelyjä mainitsemallasi tavalla. Harmi jos syntyi sellainen mielikuva. En vaan voi mitään sille jos vähän korpeaa että koitat itse isolla vaivalla järjestää jotain tapahtumantynkää eikä saman kaupungin potentiaalisesti kiinnostuneet kävijät tule paikalle jos johonkin syyhyn vedoten. Suomi on myös isojen väimatkojen maa, ja onhan niillä tekemistä asian kanssa. Oma rotkotukseni kohdistui enemmänkin niihin joilla ei ole sitä välimatkaongelmaa.
Kirjoittanut: Nordis (Jäsen)
 • Lähetetty: 13.03.2013 15:01
Meikäläinen roikkuu täällä äyväämässä kaiket päivät, oli parempaa tekemistä tai ei Syitä siihen miksi klubeilla käydään tai ei käydä on varmasti yhtä monta kuin kävijöitäkin, eikä edellisen viestini tarkoitus ollut suinkaan osoitella sormella ketään "mikset käy, hä?" -meiningillä. Itseäni kiinnostavampi kysymys oli se että miksi klubeilla ja keikoilla käyvä porukka on nykyään niin hiljaista. Esim. imperiumi.netissä on lähes keikasta kuin keikasta keskustelua sekä ennen että jälkeen tapahtuman mutta täällä tai Schattenissa ei kiitellä eikä kirota. En ole kauhean vanha, fiksu tai konkari mutta kyllä miun päätä silti vähän pudistuttaa kun materiasta vouhkataan päivittäin sadoilla uusilla viestellä siinä missä FB:hen perustettu ihan yleiseen goottiurputukseen perustettu keskusteluryhmä on käytännössä kuollut, aivan kuin gootti.netinkin FB-sivu. Eikö tässä alakulttuurissa ole muuta puhumisen arvoista kuin rätit?
Kirjoittanut: Elisabet Addams (Jäsen)
 • #28
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 02.07.2014 18:20
Opiskelijabudjetistani ei kulu leijonanosaa vaatteisiin ja klubitapahtumista puoleensa vetää nykyään vain Lumous, mutta elävöitän keskustelua nyt omilla näkemyksilläni.

Kuulun siihen porukkaan, jota ei saa tanssilattialle sitten niin millään. Olen myös yleensä hyvin iltauninen nykyään, joten valomerkkiin asti minua ei pippaloissa ainakaan näe vaikka miten hyvät humpat olisi. Istuskelijana arvostan jo aiemminkin keskustelussa esille tullutta kohtuullista volyymitasoa ja sitä, että tilaa olisi myös vain rentoon hengailuun ja jutusteluun. Jos asuisin lähempänä pienempiä klubitapahtumia, niin voisin kuvitella tulevani hengailemaan alkuillaksi ja meneväni sitten kotiin nukkumaan.

Lisäksi tilan yleinen viihtyvyys ja toimivuus on tärkeää. Parissa Infektionissa tuli käytyä joskus kolme vuotta sitten. Darksiden tilat olivat muuten ihan jees, mutta silloin vain yhden wc-kopin oven sai lukkoon ja siinäkin oli postikortin kokoinen reikä. En tiedä muista naiseläjistä, mutta meikäläistä tuollainen vain häiritsee vaikka muut juhlijat ihan fiksusti käyttäytyivätkin. Tai ehkä olen vain hankala tapaus Myöhemmin olen kuullut aktiiviselta klubien koluajalta, että asia olisi nyttemmin korjattu.
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 04.01.2022 03:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 501 henkeä!
Järjestä treffit