Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Säännöt ja ohjeet

  Kirjoittanut: kuopassa (Ylläpitäjä)
  • Lähetetty: 15.03.2010 06:08
  Yhteisön valvojat ovat auttaneet hahmottamaan näiden juttujen tekemisessä. Tämä sääntöuudistusprojekti aloitettiin kaikessa hiljaisuudessa jo viime vuoden syyskuussa. Nyt on homma hoidettu.

  Keskustelu:

  Ketjun aloittaminen:
  • Jos olet aikeissa aloittaa uuden keskusteluketjun, katso onko samasta aiheesta tehty jo ketju sillä Gootti.netissä pyritään pitämään vain yksi saman aiheen ketju kerrallaan (esimerkiksi "Hiukset", "Teemabiisinne" jne.). Ketjua ei silti tarvitse kahlata kokonaan läpi jos on etsimässä vastausta tiettyyn aiheeseen, kysymyksiin jaksetaan kyllä vastata saman ketjun sisällä yhä uudelleen.
  • Jos aloitat ketjun, tee se selkeästi. Otsikoi ketjusi niin että aihe käy siitä ilmi ja laadi selkeä, keskustelua herättävä aloitusviesti.

  Ketjuun vastaaminen:
  • Ennen viestin lähettämistä kannattaa miettiä onko viestillä jotain tarjottavaa keskusteluun. Useimmissa ketjuissa tarkoituksena on käydä nimenomaan keskustelua ja sellaisen syntymiseen auttavat nimenomaan sisällöltään rikkaat vastaukset. Vältäthän siis yhden rivin vastauksia tai pelkkien hymiöiden postaamista.
  • Gootti.netissä voi muokata omaa tekstiään käyttämällä viestin yläreunasta löytyvää muokkaa -toimintoa, joten vältäthän useamman kommentin lähettämistä peräjälkeen. Tuplapostaus on erityisen kiellettyä jos sillä yritetään vain saada ylenmääräistä huomiota omille teksteille! Siinä tapauksessa, että huomaat kommenttisi jälkeen haluavasi sittenkin vielä lainata jonkun muun tekstiä, tee lainaustoiminto normaalisti, kopioi vastausruutuun tuleva teksti ja liitä se omaan kommenttiisi muokkausruudussa.
  • Vaikka netissä keskustelu ei vastaakaan äidinkielen aineen kirjoittamista, on silti suositeltavaa että laadit selkeitä ja kieliasultaan siistejä tekstejä. Tämä helpottaa huomattavasti sitä, että kanssafoorumilaiset ymmärtävät kommenttisi tarkoituksen. Vältä häiritsevän runsasta hymiöiden, välimerkkien ja isojen kirjaimien käyttöä.
  • Pysy aiheessa. Vaikka niin sanottu off-topic on silloin tällöin suotavaa ja jopa piristävää, on kuitenkin parempi että keskustelu sujuu otsikon määrittämissä puitteissa.
  • Ketjujen niin sanottu upittaminen eli etusivulle nostaminen yhdellä sanalla on pääsääntöisesti kielletty. Poikkeuksena tähän ovat myyntiketjut joiden nostaminen on kohtuuden rajoissa sallittu (max. 3 kertaa/ketju). Jos haluaa ketjulle lisää huomiota, varmin tapa on kirjoittaa siihen lisää kiinnostavaa sisältöä.

  Foorumilla käyttäytyminen:

  • Kaikenlaisia hävyttömyyksiä, naljailua ja turhaa provosoimista kannattaa välttää. Ole kohtelias ja huomaavainen muita käyttäjiä kohtaan niin saat samanlaista kohtelua myös itse osaksesi!
  • Foorumi on tarkoitettu kaikenikäisten luettavaksi, joten vältäthän postaamasta sellaisia kommentteja ja linkkejä joiden sisältö ei sovi nuorimmille. Jos linkkisi takaa kuitenkin löytyy tällaista materiaalia, mainitse siitä linkin yhteydessä.
  • Tekijänoikeusasiat ovat tärkeitä. Älä kopioi luvattomasti tai laittomasti materiaalia toisilta nettisivustoilta, artisteilta, taiteilijoilta, graafikoilta tai edes kaverilta. Lainattaessa esimerkiksi uutista toiselta nettisivustolta on syytä pitää mielessä se, että koko uutista ei suoraan voi "copypastettaa", vaan siitä voidaan lainata suoraan enintään 20 prosenttia ja uutisen lähde on mainittava.

  Mainonta:

  • Foorumin käyttäjät voivat mainostaa Huuto.netissä myynnissä olevia kohteitaan tälle erikseen varatussa ketjussa, näille aiheille ei siis perusteta erillisiä aloituksia. Muistathan myös Huuto.netin (tai vaihtoehtoisesti muiden nettikauppojen) omat ohjeet kaupatessasi tuotetta. Foorumin sisäiset myynti- ja vaihtoilmoitukset voi laittaa Kirppis ja Tori –alueelle normaalisti.
  • Bändien mainostamiseen löytyy oma keskusteluketju Musiikki ja Muusikot – alueelta. Jos siis rekisteröidyt forumille vain mainostamistarkoituksessa, laitathan ilmoituksesi kyseiseen ketjuun.
  • Yritykset voivat mainostaa tuotteitaan tekemällä oman keskusteluketjunsa Kirppis ja Tori – alueelle. Päivitykset, kuten uudet tuotteet verkkokaupassa tai alennusmyynnit, tehdään samaan ketjuun, ei siis erillistä aloitusta jokaiselle päivitykselle! Piilomainonta keskusteluketjuissa ei ole suotavaa.

  Muuta:

  • Foorumin Tiedotteet ja ohjeet -osiossa johon päivitetään tietoa erinäisistä muutoksia ja ohjeista goottifoorumilla ja sitä kannattaa seurata.
  • Palvelun valvojilla ja ylläpitäjillä on oikeus poistaa tai moderoida asiattomiksi ja palvelun käyttöehtojen vastaisiksi miellettäviä viestejä. Myös trollit saavat bannit eli selkeiltä häiriköiltä poistetaan oikeus foorumille kirjoitteluun kokonaan.
  • Ylläpitoon ja moderaattoreihin saa ottaa yhteyttä mieltä painavissa asioissa. Jos esimerkiksi huomaat häirikön tai tunnet tulleesi kaltoin kohdelluksi niin laita yksityisviestiä
  • Muista nettiturvallisuus. Omien henkilötietojen holtiton jakelu ei ole internetissä kannattavaa mikä tulee muistaa myös tällä sivustolla. Maalaisjärjen käyttö ja terve varovaisuus on suositeltavaa.
   Vaihda maisemaa

   Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

   • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 04.01.2022 03:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 501 henkeä!