Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Parannuksia foorumiin. Mielipiteitä kaivataan...

Kirjoittanut: Kedira (Nimetön)
 • Lähetetty: 25.10.2009 14:12

Lainaus: kuopassa

Lisäys: Uloskirjautumiseen on nyt lisätty tuo varmistusviesti.


JEE, tää on todella hyvä. Juuri tulin itse painaneeksi siittä vahingossa ja tämä uusi upea toiminto esti tietojen häviämisen! Kiitän ja kumarran tätä kuopassa istuvaa neroamme tästä
Kirjoittanut: kuopassa (Ylläpitäjä)
 • Lähetetty: 25.10.2009 14:26
Hauska kuulla, Kedira, että tuosta on jotain iloa. Hyvä juttu. Menen nyt vähän punastelemaan tuonne jonnekin.
Kirjoittanut: Aural (Jäsen)
 • #543
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 25.10.2009 15:22

Lainaus: Amelia De Vlarie

itse olen liian monta kertaa painanut tuota "kirjaudu ulos" painiketta "lähetä viesti" painikkeen sijasta.

Tällaisia hetkiä varten, samoin kuin mahdollisia 404-erroreita tai mitä vaan, painetaan Ctrl+A, Ctrl+C ennen kuin hapuillaan mitään lähetyspainiketta. : ]

Tuo varmistuskysymys on kyllä ihan hyvä. Vielä kun uloskirjautumisnappi olisi jokaisella sivulla (profiilit, yksityisviestikansiot, uusimmat viestit jne.) niin olisi aika purrrfect.
Kirjoittanut: Amelia De Vlarie (Jäsen)
 • Lähetetty: 25.10.2009 15:33

Lainaus: Aural

Tällaisia hetkiä varten, samoin kuin mahdollisia 404-erroreita tai mitä vaan, painetaan Ctrl+A, Ctrl+C ennen kuin hapuillaan mitään lähetyspainiketta. : ]

Hehheh joo voisi niinkin tehdä. Kiitos kuitenkin Kuopassa-herralle tästä uudesta lisätoiminnasta
Kirjoittanut: kuopassa (Ylläpitäjä)
 • Lähetetty: 25.10.2009 16:14
Auralin idari kopioida lähetettävä viesti ennakkoon on erinomainen. Erityisesti jos viesti on pitkä ja sen eteen on nähty vaivaa, voi olla turvallista kirjoittaa se valmiiksi erikseen esimerkiksi Muistiossa tai jossain muussa tekstinkäsittelyohjelmassa.

Aural: Sen nappulan sijoittaminen kullekin sivulle on teoriatasolla jotain mihin pyritään, mutta valitettavasti käytännössä se ei ole niin helppoa. Nappulan laittaminen vaatii koodailemista, jota en siis vaan osaa.
Kirjoittanut: Aural (Jäsen)
 • #546
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 26.10.2009 01:31

Lainaus: kuopassa

Sen nappulan sijoittaminen kullekin sivulle on teoriatasolla jotain mihin pyritään, mutta valitettavasti käytännössä se ei ole niin helppoa. Nappulan laittaminen vaatii koodailemista, jota en siis vaan osaa.

Sen verran mitä koodailemisesta tiedän ja mitä Firebugilla tyyppailin, uskaltaisin melkein väittää sen olevan aika helppoa. Tosin ihan tyypillistä, vaikka olisin väärässä. : D
Kirjoittanut: kuopassa (Ylläpitäjä)
 • Lähetetty: 26.10.2009 01:58
Joo, siis sellaisen staattisen uloskirjautumisnamiskan laittaminen on aika helppo homma... Jutun tekee hankalaksi se kun sen nappulan pitäisi olla koodattu sillä viisiin dynaamisesti, että tunnistettaisiin aluksi onko käyttäjä kirjautunut foorumille vai ei ja sen perusteella näytettäisiin joko kirjautumislomake tai sitten uloskirjautuminen.

Foorumilla on tämän ulkoasun takana sellaista PHP-koodia, jonka avulla nämä viestien lähettämiset ja muut toiminnot hoidetaan. Ulkoasun esitystavan muokkaaminen on suhteellisen helppo juttu kun on tiettyjä valmiita palikoita joita voi sijoitella vähän niin kuin palasia palapeliin. Tässä palapelissä erikoisuutena on se, että joskus voidaan niitä palapelin palasia saksilla silpoa sopimaan uusiin paikkoihin... Valitettavasti minulla ei ole tällaisia maagisia saksia lainkaan, vaan käytän yleensä koodausjuttuihin toimeksiannosta erästä puolalaista ukkelia.
Kirjoittanut: Aural (Jäsen)
 • #548
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 26.10.2009 12:54
Niin toki, ja ne php-koodit varmaan löytyy jostain foorumin etusivun templatesta tai vastaavasta, kun kerran kyseinen vaihtuva sarake (kirjaudu / olet kirjautuneena) on jo olemassa. ; D Paha yrittää olla jotenkin mukatietäväinen kun ei näe, ja kun on kokemusta vain hyvin erilaisista foorumipohjista.
Kirjoittanut: Gothica (Nimetön)
 • Lähetetty: 26.10.2009 22:03
Tälläinen ominaisuus on varmaan ihan mahdoton, mutta olisi ihanaa, jos jotenkin voisi rajata profiilin katselijoiden määrää. Siis että vain kirjautuneet jäsenet voisivat sitä katsoa, ja vaikka myös lukea viestejä. Sen ominaisuuden tekeminen on tosiaan varmaankin mahdotonta ja se aiheuttaisi kamalasti vaivaa ja olisi monimutkaista kaikille...
Kirjoittanut: kuopassa (Ylläpitäjä)
 • Lähetetty: 26.10.2009 22:59

Lainaus: Aural

Niin toki, ja ne php-koodit varmaan löytyy jostain foorumin etusivun templatesta tai vastaavasta, kun kerran kyseinen vaihtuva sarake (kirjaudu / olet kirjautuneena) on jo olemassa. ; D

Ovat ne varmaan jossain tuolla valmiina, mutta en osaa integroida niitä. Sehän se on perimmäinen syy kaikkeen tällaiseen. Eli siis esimerkiksi yksäriviestien suunnalla on oma .html-päätteinen templatensa, johon voi laittaa esimerkiksi tagin {$luetutviestit} ja jos PHP-osastolla on joku samanniminen jutska olemassa, se aktivoi templatessa sen koodin. Kun yritän käyttää yksityisviestien templatessa sitä tagia, joka on esimerkiksi foorumin etusivulla (siis se kirjaudu/uloskirjaudu), niin silloin ei näy mitään. Nothing, nada.

Lainaus: Gothica

Sen ominaisuuden tekeminen on tosiaan varmaankin mahdotonta ja se aiheuttaisi kamalasti vaivaa ja olisi monimutkaista kaikille...

Tämä saattaa olla mahdollista, koska siellä pröfiilisivujen puolella on jo rajoitettu omien valokuvien esittäminen vain kirjautuneille jäsenille. Tutkin ja hutkin tätä lähiaikoina kunhan ehdin.
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 2 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 04.01.2022 03:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 501 henkeä!
Järjestä treffit