Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Ei-goottibändit.

Kirjoittanut: Morgan Blood (Jäsen)
 • #311
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 24.11.2012 22:02
Voisin minäkin kirjoittaa tähän jotain kun en kuitenkaan jaksa tehdä mitään, mitä pitäisi tehdä.

Viimeaikoina on musiikkisoittimessa pyörinyt paljon Nick Caven projekteista poikineet persoonat ja bändit. Instrumentaalista soitintenrääkkäämistä tarjoava Dirty Three melankolisine jousineen ja jännäpännä-rumpukuvioineen & synteettisine urkusoundeineen on ollut ihan ykköstä. Myös Mick Harveylla on paljon yhteyttä varsinkin varhaisempiin Cave -prokkiksiin, niin kai hänkin on tässä mainittava vaikka aika lähellä tummaa rockia liiraa.

Muitakin ikiartisteja on listoilla paljon ollut. Erityisesti Laurie Anderson on mainittava, ja hänen Bright Red levynsä, sillä ylipäätään hänen musiikkinsa on tosi vaihtelevaa. Tuon levyn fiilis vain on mahtavan tunnelmarikas ja melko eroottinenkin. Mimmiin tutustuin joskus Wong Kar Wain Fallen Angels -pätkän myötä (joka on ikiaikaisesti lempileffojani, ehkä ykköseksikin voisi sanoa). Elokuvan visuaalisesti upeimmassa pätkässä soi tämän ladyn Speak My Language, joka tihensi tunnelman vedentiiviiksi asti.

Vielä aivan uutena löydöksenä on mainittava Julee Cruise varsinkin yksittäiset kappaleet kuten Kool Kat Walk ja Falling ovat hurmanneet.
Kirjoittanut: DarkAngel (Jäsen)
 • #312
 • Arvo: Edistynyt
 • • Muokkasi: DarkAngel
 • Lähetetty: 29.04.2013 14:02
Radiohead, Nu'est, Big Bang, Red Hot Chili Peppers Ne on ihanii =) Kuuntelen aika paljon kaikkee mahollista, en hirveesti goottimusaa, tunnustan. Justin Bieberiä yms. en siedä.
Kirjoittanut: misner (Jäsen)
 • #313
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 12.05.2013 17:51
Kuuntelen musiikkia laidasta laitaan. Jopa sitä kammottua suomiräppiä, mutta yleensä olen aika nirso musiikin suhteen. En oikein voi sanoa kuuntelevani mitään genrejä, koska valitsen kappaleet ihan kuulemisen perusteella. MP3-soittimessani ovatkin siis Jukka Poika, Jenni Vartiainen, Rammstein, Eluveitie, CoF ja My Little Pony tunnarit hyvää pataa keskenään ja ketään ei haittaa. Pääasiassa kuuntelen "kevyempää" metallia kuten folkmetallia ja nu-metallia. Olen kanssa koittanut päästä sisään dubsteppiin mutta... ei. Ihan hirveää kuraa. Tulee tosiaan 90-luku mieleen kun piti "soittaa" päästäkseen nettiin.
Kirjoittanut: Capitaine Ina (Jäsen)
 • #314
 • Arvo: Asiantuntija
 • • Muokkasi: Capitaine Ina
 • Lähetetty: 12.06.2013 07:19
Tiedä olenko tästä sanonut, mutta kaiken pullisteluhevin seasta mulle erottuvat klassikot klassisuuden takia ja Jethro Tull musiikin puhtaan hyvyyden takia. Mä rakastan sitä niin suuresti että sanat loppuu. Jos musiikissa voisi elää, hyppäisin ehkä vaikka Heavy Horsesin lämpimän heinäntuoksuiseen maisemaan tai Rock Islandin riipivänkauniiseen merenrantaan. (Hyvin rautalankamielikuvia, mutta kapteenillanne ei ole oikeasti järin paljon kokemusta musiikin analysoimisesta. Osaan kyllä monella tapaa sanoa, jos joku on paskaa. :P) Tää vaan vie musiikillisella toteutuksellaan niin kauas ettei sinne mitkään Xandrian poppihevin päälle liimatut fantasiasanoitukset yllä. (Anteeksi Xandrian fanit. Kyllä minä tykkään siitä, mutta eihän se nyt mitään monimutkaista ole. Sanoituksetkin, köh, ehkä pikkaisen siltä fantasian juustolta puolelta ja se tuntuu kuitenkin pitkälle olevan ne sanat ja se ääni millä bändi ratsastaa eikä mikään muusikon kyky tuottaa oikeasti monikerroksista musiikkia. No niin. Huomaatteko miten hyvin tämä onnistuu?) Jethro Tullissa kaikki pelaa niin saumattomasti yhteen ja on silti yhä musiikillisesti yllättävää. Älykkäintä ja minun korvaani myös kauneinta musiikkia mitä on.
Ja ennen kuin joku huomaa, pistetääs vielä: osa JT:n tuotannosta on hevimpää ja se tiedetään hyvin. Mutta vaikkapa Suomen omalla Nightwishilläkin on hyvin kaukana raskaasta metallista seilaavaa kamaa ja silti se kuulostaa hyvin tyypilliseltä oman lajinsa musiikilta mun korviini. Ian Anderson vörkkii yhden biisin, ja siinä on sama osaaminen ja sielu minkä keskivertohevimuusikko pistää yhden elämän aikana koko tuotantoon.

Se siitä jumaluudesta. Vastaan saa ja pitää väittää. Tämähän on kuitenkin foorumi.
Bob Dylan myöskin. Ihmettelen erästä hyvää ystävääni, joka on periaatteessa erittäin älyllinen olento, ja sitten joku Knockin' On Heaven's Door menee sille vaan Gunnareiden versiona. Dylanin oli kuulemma epävireinen. Siis myöntäkää nyt kaikki maapallon ihmiset. Gunnarit on 'helppo runkkaus' (englannista ilmaisusta 'easy wank' suoraan käännetty) siinä missä Dylan ei tosiaankaan ole! Kummasta hyvänsä saa tykätä mutta pysykää karäkteerissä ettei kapteenin pää hajoa epäjohdonmukaisuuden määrään! D:
Kirjoittanut: HNC (Jäsen)
 • #315
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 11.12.2013 00:21
Viime aikoina on tullut etsittyä ja kuunneltua juutuupista ja muualtakin, jos vain on löytynyt ukrainalaista ja venäläistä poppia. Uskomatonta tavaraa. =D Siis niin peruspoppia kuin vain voi olla, mutta silti jostain systä mielenkiintoista. Ehkä se ettei ymmärrä muutakuin joitain sanoja vaikuttaa ja laulusta tulee enemmän osa musiikkia.
Mikäli joku kiinostui, voi tuupista ettiä vaikka sanoilla Ярослава (Yaroslava), Шпильки (Shpilki), Серебро (Serebro), Винтаж (Vintazh), NikitA, ФАБРИКА (Fabrika), Евгения Власова (Evgeniya Vlasova) & НЮША (Nyusha). En tiä menikö translitterointi järkevästi, vaikka tuskin ketään kiinnostaakaa... =D
Kirjoittanut: Muffin (Jäsen)
 • #316
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 27.12.2013 22:03
Tykkään monenlaisesta musiikista goottimusiikin lisäksi

Fanitan 80-lukua ja tietenkin myös ajan musiikkia, Suurinosa kasarisuosikeistani on goottikamaa, mutta sitten iskee myös ihan pop, rock, hardrock ja lukuisat yksittäiset hitit tuolta vuosikymmeneltä. Modern Talking, Pet shop boys, Alphaville, Dingo, Sandra, Europe, Alice Cooper yms. Minulta löytyy myös vähän vanhempaakin musiikkia kuten esimerkiksi Elvistä ja Sladea, mutta 80-luvun musiikki iskee parhaiten.
Metallin puolelta pääasiassa kotimaista. En tiedä miksi, mutta kotimaisissa metallibändeissä on jokin niin suuri viehätys että samat suosikit ovat olleet lemppareitani tosi pitkään kun taas lähes kaikkiin ulkomaisiin olen kyllästynyt nopeasti muutamaa lukuunottamatta. Nightwish, Sonata Arctica, Tarot, Stratovarius, Wintersun, Charon, Waltari, Apocalyptica, Dream theater, The vision bleak, ja Rammstein on lemppareitani. Muitakin bändejä tulee joskus kuunneltua pieninä annoksina.

Kuuntelen myös paljon leffamusaa ja useita klassisen musiikin säveltäjiä.
Sitten löytyy sekalaisesti eri bändejä/artisteja, esim. Björk, Suede, Muse, Michael Jackson, Enya, Enigma, Lapko, Rubik, Blackmore's night, BUCK-TICK, Malice Mizer, Tehosekoitin, Indica, Acid black cherry ja monta muuta aina Lauri Tähkäkin mukaanlukien ;D

Vielä lopuksi haluan mainita uusimmat suuret rakkauteni jotka löysin muutama kuukausi sitten, Hurts ja Pariisin kevät.
Kirjoittanut: Mortictoc (Jäsen)
 • #317
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 24.01.2014 16:28
Tykkään loppupelissä aika monenlaisesta musiikista, varsinaiset goottibändit taitavat itse asiassa olla vähemmistö kuuntelemieni yhtyeiden joukossa. Kuuntelen ehkä eniten sinfonista tai melodista metallia, mutta myös muita metalligenrejä, rockia laajassa määrin sekä klassista, niin soundtrack-musiikkia kuin ikivihreitä säveltäjiäkin.

Välillä pelottaa että tulee katsotuksi kieroon koska ei kuuntele vain tai edes suurimmalta osin goottimusiikkia, sillä koen kuitenkin olevani mielenmaisemaltani gootti ja goottityylit vaatteiden puolelta ovat suuri rakkauteni. Tämä topic siis piristi.
Kirjoittanut: Funereal Soul (Inkvisiittori)
 • #318
 • Arvo: Platinagootti+
 • Lähetetty: 09.03.2014 12:07
Kysymys - Miksi Magnolia laitat tuplapostauksia, joita ei mielellään haluta. Ja ennen kaikkea MIKSI olet viestisi tuolleen poistanut, eli muokannut??
Todellakin herättää keskustelua jos viesti on
.................
Kirjoittanut: Kromatia (Jäsen)
 • #319
 • Arvo: Tulokas
 • Lähetetty: 23.10.2014 23:34
https://www.youtube.com/watch?v=heY2u9S37MU&featur e=youtu.be
Tässä olisi melodista metallia soittava ihana yhtye
Kirjoittanut: Magnolia (Jäsen)
 • #320
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 15.03.2015 16:15
Harvoin kuuntelen pop musaa.. mutta tässä on jotenkin hyvät (venäläiset) videot.

ФАБРИКА "Не родись красивой" клип
https://www.youtube.com/watch?v=HuSf1UcFRq0

Вера Брежнева - Доброе утро
https://www.youtube.com/watch?v=n--TEFlviTU
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 04.01.2022 03:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 501 henkeä!
Järjestä treffit