Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Bändien nimet

Kirjoittanut: Piiskansiima (Jäsen)
 • Lähetetty: 26.04.2010 15:38
Tämä aihe on hävyttömästi pöllitty Imperiumin palstoilta koska se kuulosti hauskalta idealta ja on näköjään alkulähteillään kirvoittanut mukavasti kiinnostavia kommentteja.

Ideana on siis heitellä mielipiteitä parhaimmista ja pashimmista bändien nimistä perustelujen kera. Imperiumin keskustelijoita näkyvät sykähdyttävän eniten lyhyet ja ytimekkäät yhden sanan nimet mutta onko täällä runollisemmassa gootikkeiden maailmassa sijaa myös pitkille ja monimutkaisille nimille?

Huomio: ketjun ideana ei sitten ole listata yksittäisiä bändien nimiä memetyyliin! Toivottavaa olisi siis jos antisi olisi syvällisempää kuin "paramore, burzum, hannah montana".
Kirjoittanut: emanon (Inkvisiittori)
 • #2
 • Arvo: Mahtigootti+
 • • Muokkasi: emanon
 • Lähetetty: 26.04.2010 16:00
Käsittääkseni psykologit ovat todenneet, että ihmiset alkavat pitää heille tutuista asioista, joten kaipa ne suosikkibändien nimetkin ovat jotenkin muodostuneet omassa mielessään ihan fiksuiksi.
Nimen pitäisi jollain tavalla kuvastaa bändiä, mutta tylsät yhden sanan bändinnimet alkavat käydä väliin. Niin kuluneilta kuin tässä synkkiskonemusagenressä se tuntuukin, niin nämä nimi-numeroyhdistelmät on lopulta ainakin siinä mielessä ihan fiksuja, ettei pitäisi googlettamalla löytyä heti paria kolmea samannimistä bändiä Aika paljon vaikuttaa myös se miten bändi on panostanut logoonsa, ja jonkinlaiseen jujuun sen nimen takana.

Yksi jotenkin kiva nimi on: Iszoloscope. Idea tuli kuulemma... mikä nyt "sensory deprivation tank" onkaan suomeksi? Noh, tällaisessa eristystilassa olevan ihmisen tutkimisesta, ja mikä Isoloskooppi olisi siis työkalu tällaiseen tutkimukseen. Se tietysti kirjoitetaan noin ihan teinisyistä

Mitääntarkoittamattomista synteettisistä sanoista tykkään ainakin :wumpscut: -nimestä

Typeristä bändin nimistä ainakin kreikkalainen EBM-poikabändi Virgins O.R Pigeons. Nimi tulee kuulemma Aleister Crowley:n sitaatista: "We place no reliance on virgins or pigeons, our method is science, our aim is religion", mutta on silti bändin nimenä äärettömän hölmö.

Lisäksi kaikki bändinnimet, tyyliin *JOKU* Christ voisi ihan hyvin kieltää. Ehkä poikkeuksena Velvet Acid Christ, joka on jo niin yliampuva, että menköön
Kirjoittanut: Heetteri (Ex-inkvisiittori & Miss Halloween 2008)
 • Lähetetty: 26.04.2010 17:39
Ihunaa! Minulle pompsahti heti kättelyssä mieleen "Austrian Death Machine", koska voiko osuvampaa nimeä olla gc-pumpulle jonka kaikki biisit kertovat Iso-Arskan elokuvista? Pitänee palata tähän ketjuun kun jotakin vinkeää tulee mieleen.

Sieltä toisesta päästä sitten tulee heti ensimmäisenä mieleen kaikki metallibändinimet jotka ovat mallia "Silentia", "Inertia", "Epica", "Barbababa" koska a-kirjaimen lisääminen loppuun = instant art. Vaihtoehtona randomilla sivistyssanakirjasta napatut blackmetalorkesterien tittelit. Ei vaan pygee kässää niinq.
Kirjoittanut: ilkimysli (Jäsen)
 • Lähetetty: 22.05.2010 11:57
Jack off Jill. Aikaisemmin ajattelin, että miten jotkut on kehdanneetkaan tehdä musiikkia niin härskin nimen alla. Mutta se kyllä sopii ko. bändille loistavasti ja on oikeastaan ihan hauska. Nimellä on kai jotain tekemistä Marilyn Mansonin kanssa, ja se on kyllä helppo uskoa.

Lainaus: emanon

Käsittääkseni psykologit ovat todenneet, että ihmiset alkavat pitää heille tutuista asioista, joten kaipa ne suosikkibändien nimetkin ovat jotenkin muodostuneet omassa mielessään ihan fiksuiksi.

Näin se varmastikin on
Kirjoittanut: Heetteri (Ex-inkvisiittori & Miss Halloween 2008)
 • Lähetetty: 22.05.2010 12:15

Lainaus: emanon

mikä nyt "sensory deprivation tank" onkaan suomeksi?

Ärsyketyhjiökammio, jos muistan oikein. (Sorry, one-liner)
Kirjoittanut: Berzerker (Aktiivi)
 • #6
 • Arvo: Mahtigootti+
 • • Muokkasi: Berzerker
 • Lähetetty: 22.05.2010 14:35
Architecture in Helsinki.
Hirvein hipsteri-indie-bändi johon olen koskaan törmännyt ja hirvein nimikin.
Ja selitys nimelle Vikipediasta:
Even though they mention Finland's capital Helsinki in their band name, it wasn't until the Flow Festival of summer 2007 that they played in Finland. "When we were in Norway at the end of last year there were a few Finnish interviewers who came to interview us mainly about the name. I think they were quite perplexed. To us, the name means having to answer many questions and inquiries about the name, which I guess, is entirely understandable," the band members have said
http://www.youtube.com/watch?v=FE0Z-lw137I&feature =fvst
http://www.youtube.com/watch?v=JNGOG3A7P3E&feature =channel
Musiikilla ei taida olla mitään tekemistä Helsingin kanssa, vaikkakin se on ehkä yhtä mautonta kuin monien helsinkiläisten vaatteet.
http://www.hel-looks.com/?p=image/archives/1/20100 515_01/
Eikös vain?


Lainaus: emanon

Lisäksi kaikki bändinnimet, tyyliin *JOKU* Christ voisi ihan hyvin kieltää. Ehkä poikkeuksena Velvet Acid Christ, joka on jo niin yliampuva, että menköön

Totta hitossa, rotting christ, combichrist.. Bläh, Christ:lla yritetään yleensä saada shokki-arvoa tai jotain muuta, mutta omissa silmissä se heittää klisee kertoimet kattoon.
Kirjoittanut: Ratpick (Jäsen)
 • Lähetetty: 24.05.2010 11:56
Tällä hetkellä kaksi bändiä jotka ovat iskeneet eniten ovat Selfish Cunt ja Deep Sht. Kai siinä, että käytetään kirosanoja shokkiarvon saamiseen, on jotain mikä vetoaa semmoisella hyvin taantuneella tasolla.

Tämän lisäksi Deep Sht ansaitsee maininnan vähiten sopivasta nimestä: vaikka bändin jotkut biisit ovatkin semmoista äijäsuhinaa (vert. The Jesus and Mary Chain) niin he ovat myös onnistuneet tekemään monia tosi suloisia shoegaze-leijuntabiisejä.
Kirjoittanut: Ultimecia (Jäsen)
 • #8
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 05.07.2010 22:07
Tämähän on vallan mainio aihe, miten tässä vasta näin vähän vastauksia on?:O

Aloitetaanpa sitten vaikka sellaisista kivoista nimistä. Näin yleisesti ottaen sellaiset yhden, lyhyehkön sanan sisältävät nimet, joilla on usein jokin merkitys (esim. Opeth, Samael, Tiamat, Emperor) ovat parhaimpia; ne ovat lyhyitä, ytimekkäitä ja ne jäävät helposti mieleen. Poikkeuksena on sitten tuolla Heetterin mainitsemat monet a-kirjaimeen päättyvät nimet tyyliin Inertia, Epica, Silentia, Ironica ja herranjumala mitä niitä muita nyt oli. Toki monet pidemmätkin nimet(kunhan eivät ole liian pitkiä!) ovat mainioita, varsinkin jos ne erottuvat massasta eivätkä ole valittu sen perusteella että "tällä nimellä me kuulostetaan SHOKEERAAVILTA!!!111".

Tuossa oli nyt jonkin verran niistä hyvistä nimistä, kirjoittelen niistä sitten lisää kun mieleen tulee.

Sitten niistä huonoista nimistä. Monien indie/emo/homo/tms. -yhtyeiden ylipitkät nimet tyyliin I Love You But I've Chosen Darkness ovat ärsyttäviä, eivätkä ne edes jää mieleen. Lisäksi tuollaiset nimet suorastaan tihkuvat angstia, yhhyh. Oma lukunsa ovat sitten nämä gore metal -yhtyeet joiden nimet vilisevät verta, suolenpätkiä ja sukupuolielimiä, suurimmalla osalla kyseisen genren yhtyeistä on keskenään niin samankaltaiset muka-shokeeraavat nimet että hohhoijaa.
Kirjoittanut: Ratpick (Jäsen)
 • Lähetetty: 06.07.2010 23:07

Lainaus: Ultimecia

Sitten niistä huonoista nimistä. Monien indie/emo/homo/tms. -yhtyeiden ylipitkät nimet tyyliin I Love You But I've Chosen Darkness ovat ärsyttäviä, eivätkä ne edes jää mieleen. Lisäksi tuollaiset nimet suorastaan tihkuvat angstia, yhhyh. Oma lukunsa ovat sitten nämä gore metal -yhtyeet joiden nimet vilisevät verta, suolenpätkiä ja sukupuolielimiä, suurimmalla osalla kyseisen genren yhtyeistä on keskenään niin samankaltaiset muka-shokeeraavat nimet että hohhoijaa.

Ilmeisesti
For example, the fractured creature indicates that a science beneath the table inexorably bumped accidentally into a model. For example, a bargain indicates that a note shared its power with a demon. Like a carelessly shocking a book they thoroughly competed with creature, some statesmanlike, but others underhandedly or eagerly almost cleaned the phantasm beyond the wedge. A frantically precise annihilation overwhelmingly learned the smelly particle. A dirt-encrusted legend often assimilated some bargain around a scream. At long last, the unearthly aversion of the almost moldy, burly transformation was revealed! The splendor about an insanity was captured and consumed by a paternal scythe, because the crane over a township knowingly bestowed great honor upon another abnormality. Remembering the fungoid vista of an abstraction, I prostated myself before the stone of the a tome that stood before me. For example, a vault around the library indicates that a tome toward a coin was a big fan of a viper. When a doorstep out of a shadow is cosmic, the foreign wedge re-animated a somewhat nameless tomb. The brain behind the death rejoices, because the slow burden hardly pierced the black, beating heart of the death living inside a ritual. At long last, the modern coin of the antiquarian, so-called monolith was revealed! Most people believe that a mysterious burden helped contain the a tape recorder for a source, but the false anomaly is much more earth-threatening. Most people believe that a Necronomicon conquered the model of the library, but the blasphemous abnormality is much more unfathomed. Oh, the lazily infected annihilation of it ALL! When you see a pit, it means that a curious history self-flagellates. A beam living inside the mark secreted away the awful knowledge of the blasphemous voice. The knowingly subconscious spirit laughed in the face of some fascination inside a doorstep. The wheel bumped accidentally into the clock about a shadow. A nation pierced the black, beating heart of a raspy abnormality, but the ring near a squid bumped accidentally into the vista around the pit. Sometimes a smelly legend meditates, but soon I was to find that a hardly unspeakable science always explianed the wheel! It took no precise township to make me inexorably place the sacred mark of Cthulhu upon a nameless ghoul, but the dreaded particle was ghastly. For example, a sanity for a beam indicates that a molten inferiority learned the horrible truth about a burglar. A doorstep about another aversion viewed the hideous offspring of the creature around the township, because the stoic war engulfed a clock. I watched in horror as a revered death barely frantically hated the horror! A half-hidden ritual recognized a temporal monstrosity. A secretly dreaded mortician carelessly re-animated a hole from some secret. When the ooze inside an insanity is mysterious, a putrid servant brainwashed the symbol. The aversion inside a ritual explianed an abstraction. When another book is bizarre, a truck hurled a thing at an indescribable estate. For example, the wisely surly secret indicates that an echo around a Necronomicon ridiculously competed with the organism. Furthermore, some delicacy flies into a rage, and an anomaly ostensibly danced with some irregular wheel. Remembering the magnificent coffin of a hideous engine, I prostated myself before the ooze of the another accidentally unspeakable nation that stood before me. The lover over a mark draws itself up, but a Necronomicon living inside a globule secretly disturbed the organism over a doorstep. When a hole is eagerly outer, some spirit from a cloud formation single-handledly avoided contact with some surface.
on ihan oikeasti jonkun bändin nimi.

Tuossahan yhdistyy sopivasti kaksi inhokkiasi.
Kirjoittanut: phaeryen (Jäsen)
 • #10
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 07.07.2010 00:43
I Love You But I've Chosen Darkness ... on emoa? terve.
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 2 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 13.04.2020 19:19, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 437 henkeä!
Järjestä treffit