Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Bändien nimet

Kirjoittanut: Ultimecia (Jäsen)
 • #11
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 07.07.2010 18:23
Ratpick
Jos tuon niminen yhtye on oikeasti olemassa, haluan ehdottomasti nähdä heidän levynkantensa!

Lainaus: phaeryen

I Love You But I've Chosen Darkness ... on emoa? terve.


En väittänyt, että kyseinen yhtye olisi nimenomaan emoa(olen sitä paitsi huono luokittelemaan yhtyeitä), nappasin vain tuon nimen esimerkiksi minun mielestäni huonosta bändin nimestä.

Sitten voisin vähän kirjoitella lisää niistä huonoista nimistä. Mielestäni sellaiset nimet, jotka muistuttavat erittäin paljon tai suorastaan apinoivat jonkun toisen yhtyeen nimeä ovat varsin mauttomia ja kielivät jäsenten mielikuvituksettomuudesta, esimerkiksi Saksassa taisi olla black metallia soitteleva orkesteri nimeltä Kurzum. Nii-in, mikähän yhtye lienee ollut mielessä...?
Kirjoittanut: Ratpick (Jäsen)
 • Lähetetty: 08.07.2010 13:45

Lainaus: Ultimecia

Ratpick
Jos tuon niminen yhtye on oikeasti olemassa, haluan ehdottomasti nähdä heidän levynkantensa

Useilta nettisivuilta löytyy viittauksia tuohon bändiin ja heillä on jopa profiili Last.fm:ssä. Toisaalta, kun bändin musiikkia ei näytä löytyvän mistään alan epäillä, että olen langennut johonkin huijaukseen, mikä on sääli, koska noin hienolla nimellä varustetun bändin on pakko olla aivan jostain toisesta ulottuvuudesta.
Kirjoittanut: phaeryen (Jäsen)
 • #13
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 09.07.2010 13:39

Lainaus: Ultimecia

Sitten niistä huonoista nimistä. Monien indie/emo/homo/tms. -yhtyeiden ylipitkät nimet tyyliin I Love You But I've Chosen Darkness ovat ärsyttäviä, eivätkä ne edes jää mieleen.


Okei. kai ne sitten on homo?bändi. Mitä helvettii se sitten tarkoittaakaan.

Ja nii, eiks niiden kohdalla tää nimivalinta-asia ole ihan onnistunut kai kuitenkin, sikäli kun muistit heidän yhtyeensä koko massiivin nimen ja vielä täydellisessä kieliasussaan?
Kirjoittanut: Ultimecia (Jäsen)
 • #14
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 09.07.2010 14:56

Lainaus: phaeryen

Okei. kai ne sitten on homo?bändi. Mitä helvettii se sitten tarkoittaakaan.


Voi ihminen hyvä siellä jossain, minä en ole missään vaiheessa väittänyt että esimerkiksi valitsemani yhtye edustaisi mitään luettelemaani genreä (tai "genreä" kuten tuon sanan "homo" tapauksessa, kirjoitin kuitenkin viestini enemmän tai vähemmän kieli poskessa), eikä se, onko jokin yhtye X nyt genreä ABC vai DEF kuulu lainkaan tähän ketjuun. Että nih!

Lainaus: phaeryen

Ja nii, eiks niiden kohdalla tää nimivalinta-asia ole ihan onnistunut kai kuitenkin, sikäli kun muistit heidän yhtyeensä koko massiivin nimen ja vielä täydellisessä kieliasussaan?


Itse asiassa minun piti oikein tarkistaa tuo oikea kirjoitusasu. Ja toisaalta tuo nimi oli ehkä huono esimerkki, sillä onhan niitä paljon pidempiä ja monimutkaisempia nimiä kuin tuo, mutta I Love You But I've Chosen Darkness sattui pulpahtamaan ensimmäisenä mieleen.

Mutta tämä meni nyt hieman ohi aiheen, joten offtopic loppuu tähän ainakin minun osaltani.
Kirjoittanut: Ratpick (Jäsen)
 • Lähetetty: 09.07.2010 16:18
Oma inhokkini on bändit, joiden nimet on varastettu suoraan H.P. Lovecraftin myyttoksesta. Paras tapa paljastaa se, että bändi syntyi black metallin tahdittaman Call of Cthulhu-roolipelisession jälkeen on varastaa nimi jostain Lovecraftin teoksesta.

Arkham, Azathoth ja Shub-Niggurath ovat jo tarpeeksi pahoja, mutta H.P. Lovecraft vie kyllä kaikista näistä nimistä voiton.
Kirjoittanut: HepZusi (Mister Halloween 2007)
 • Lähetetty: 11.07.2010 18:35
I love You But I've Chosen Darknesshan on ihan vitun hieno nimi yhtyeelle.

Killing Joken nimi on myös todella hyvä siitä on hieno selitys Rip It Up And Start again kirjassa joka käsittelee post-punkin historiaa mut lainaanpa Killing Joken haastattelusta

Lainaus: Jaz Coleman

Imagine a soldier in the trenches in WW 1. He's just been told to run over and gain, say another 15ft of land and he knows he's going to die, and he suddenly thinks that there's some fat cunt back in Westminster controlling his life, and he feels a bit of a mug. That feeling is the killing joke. You can relate that to yourselves, because that's what's happening to you. In 3 or 4 years something is going to happen The earth will react. You pump the earth full of shit and in the end it's going to throw up, whether it's an atom bomb or an earthquake.
Kirjoittanut: Ratpick (Jäsen)
 • Lähetetty: 12.07.2010 02:00
HepZusi, itse luulin Killing Joken nimen olevan Monty Python-viittaus. Nyt sekin harhaluulo särkyi. Kiitti ihan sikana.

Bändien nimistä vielä, tuntemattomien poliittisten ryhmien mukaan nimetyt bändit: Loistava Polku? Oikeesti pojat, mitä tämäkin on olevinaan?
Kirjoittanut: Neiti Kooma (Jäsen)
 • #18
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 07.08.2010 14:18

Lainaus: Ultimecia

esimerkiksi Saksassa taisi olla black metallia soitteleva orkesteri nimeltä Kurzum.


Voi hyvää päivää.

Ite kyllä lämpenen myös pidemmille nimille, niillä pystyy maalailemaan omiaan ihan eri tavalla kuin jollain yhdellä, lyhyellä ja ytimekkäällä tavalla - ja tietyntyyppisille bändeille se tunnelmointi sopii sitten paremmin kuin joku pelkistetty nimi. Unien päiväkirja tai kuoleva morsiameni. My dying bride:n nimi kyllä sopii, vaikka ensin kalskahtikin hiukan angstiselta.

Jesus on extasy - hyvä vai huono, ainakin jäi mieleen kun kerran on huolella miettinyt sitä.
Kirjoittanut: Giffirt (Jäsen)
 • #19
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 23.08.2010 15:28
Katatonia
- Varmasti suurimmalle osalle tuttu termi lääketieteestä. Niin kliseistä kuin se ehkä onkin, minuun vetoaa tuollaiset sairauksista ja muista vastaavista revityt nimet.
Poikkeuksena Klamydia, jonka en epäile hetkeäkään hakeneen nimellään muuta kuin junttiuskottavuutta. Koska ilmeisesti sukupuolitaudit on "höhö". Samaan urpokategoriaan menee myös kaikenmaailman Visvasyylät, joihin törmää punk-bändien nimissä. Mutta Katatonia on poikkeus. Nimi sopii bändille, eikä siinä mielestäni haise sen enempää "höhö" -asenne kuin "vähänkö me nyt halutaan shokeerata ja olla paheksuttavia!" -visvasyyläurpoilukaan.

Aesthetic Perfection
- Ei vielä liian pitkä eikä monimutkainen. Mielikuva on nätti ja nimi herätti minunkin mielenkiintoni. Huomiota ja kiinnostusta herättävä nimi on luonnollisesti bändille hyvä juttu. Tämä herätti huomiota nimenomaan positiivisessa mielessä. Siitä iso plussa.

Frou Frou
- Syyni siihen miksi tämä on minusta hyvä nimi on yksinkertaisista se, että se kuulostaa minusta ääneen sanottuna mahdottoman kivalta. Frou Frou. FRRROU. Hehee. Hulluilla on halvat huvit ja idiooteilla ilmaiset.
Leikittelevä nimi myös sopii leikittelevään musiikkiin ja nimi jää mieleen.

Opeth
- Lyhyt, ytimekäs, nätti, toimii ja jää mieleen. Yksinkertaisuus on kaunista.

Tenhi
- Pitkälti sama perustelu kuin aiemmassa. Vielä erityisen hyvä kun nimen yhdistää synkeähköön folkhymistelyyn, jota kyseinen kotimainen kokoonpano harrastaa. Sopii kuin järki päähän.

God Module
- Muistaakseni bändin musiikki oli vähän mitäänsanomatonta, mutta nimi on hauska ja jäi sen vuoksi mieleen tehokkaasti.

Itse vihaan myös nimiä, joissa on Christ. Ärsyttää muutenkin ylitsevuotava tarve shokeerata ja suorastaan kerjätä sitä huomiota. Hyvä nimi jää päähän, vaikka se olisikin simppeli. Kuten esimerkiksi Opeth. Lyhyt nimi, mukana ei sanoja blood, christ, dragon, king, death, tear, black tai angel, ja silti sen nimen muistaa ongelmitta ja se on jopa kohtalaisen vakuuttava nimi. Lähinnä huvittaa esimerkiksi joku Eternal Tears of Sorrow. Varotaan niiden kliseiden kanssa, kun ne ihan oikeasti ovat ylikäyttettyinä aika huvittavia jo.
Kirjoittanut: HepZusi (Mister Halloween 2007)
 • Lähetetty: 26.08.2010 19:44

Lainaus: Ratpick

Bändien nimistä vielä, tuntemattomien poliittisten ryhmien mukaan nimetyt bändit:

Sanos vielä pari muuta

Lainaus: Ratpick

Loistava Polku? Oikeesti pojat, mitä tämäkin on olevinaan?

Ytimekäs ja mun mielestä hieno nimi kapitalismia vastaan taistelevalle ryhmälle. En nyt itsekään täysin kallistu ryhmän ajamaan maolaisuuteen(vaan enempi syndikalismiin eikä tää ny liity ees tähän), mut joku noissa tyypeissä on ollu kiinnostavaa.
Sitäpaitsi poliittinen nimi bändille on siististi cool!
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 13.04.2020 19:19, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 437 henkeä!
Järjestä treffit