Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Indiemusiikki

Kirjoittanut: Ratpick (Jäsen)
 • Lähetetty: 02.07.2010 23:38
En löytänyt vastaavaa aihetta äkkinäisellä selaamisella ja vaikka indiestä yhtenäisenä musiikkityylinä voidaankin kiistellä ajattelin, että kyseisen skenen bändit ansaitsisivat oman keskustelunsa.

Viime vuosina on indieskenestä alkanut tulemaan yllättävän paljon goottiystävällistä ja synkkää musiikkia. En puhu pelkästään valtavirran tuntemista synkkää post-punkkia uudelleenlämmittelevistä bändeistä kuten esim. Editors, Interpol ja White Lies, vaan myös ns. syvemmällä indiepiireissä tunnetuista bändeistä. Näin alkuun on pakko mainita Zola Jesus, joka aloitti tekemällä hyvin synkkää lo-fi musiikkia (Clay Bodies) vanhaan goottityyliin, mutta hänen lisäkseen monet muut itsenäisesti musiikkia tuottavat bändit ovat yhdistäneet lo-fi estetiikan perinteiseen goottisynkistelyyn (esim. Strange Frames ja Blessure Grave). Mainituista bändeistä Zola Jesus on sitemmin hylännyt huonolla äänentoistolla leikkimisen ja hänen uusin albuminsa Stridulum (kuunneltavissa mm. Spotifyssa) on jo perinteisempää gootteilua.

Aiheen nimen puolesta on vielä pakko mainita uusin indieskenestä lähtöisin oleva synkkä ilmiö: witch house. Nimen alkuperästä en ole varma ja se on ilmeisesti keksitty vasta jälkeenpäin kuvaamaan tämäntyylistä musiikkia. Kyseessä on musiikki jossa yhdistyy vaikutteita vanhasta industrialista, 90-luvun "screwed and chopped" hip-hopista ja elektronisesta musiikista. Pitchfork on myös kirjoittanut tyylistä, joka tarkoittaa, että tyylisuunta on jo sen kannattajien mielestä pilattu. Koska termi on keksitty vasta jälkijunassa on tämän tyylin soundi hyvin rikkonainen, mutta yleisesti ottaen voidaan kärjistäen sanoa, että hitaisiin hip-hop biitteihin on yhdistetty eteeristä elektronista ääntä ja ulinaa. Tyylille on myös ominaista kolmioiden ja erilaisten okkultististen symboolien käyttö. Esimerkkejä bändeistä ovat Salem, Balam Acab ja White Ring. Viimeksi mainitun split-EP:n oOoOO-bändin kanssa voi kuunnella myös Spotifysta.

Mitä muita goottiystävällisiä tai synkkiä indie-bändejä teillä on tiedossa? Itsestäni on ainakin piristävää, että indieskenestä tulee vähän kokeilevampaa synkkää musiikkia, vaikkei olisi ihan tyylipuhdasta goottimusiikkia.
Kirjoittanut: Berzerker (Aktiivi)
 • #2
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 05.07.2010 17:25
Lukeman perusteella kuulostaisi aika hirveältä, pitääpä tarkastaa miltä kuulostaa.
Kirjoittanut: Ratpick (Jäsen)
 • Lähetetty: 05.07.2010 19:03

Lainaus: Berzerker

Lukeman perusteella kuulostaisi aika hirveältä, pitääpä tarkastaa miltä kuulostaa.

Joo, witch house "skene" tuntuu olevan indieskenen viimeisin "flavor of the month," ja suurin osa esittäjistä kuulostaa senmukaisilta. Itseeni White Ring ja oOoOO uppoavat vaikka suurin osa muu onkin hirveää kuraa.
Kirjoittanut: phaeryen (Jäsen)
 • #4
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 06.07.2010 11:26
'indie-skenestä' on tullut synkkää ja kokeilevaa musiikkia aina. Jo 1960-luvun vinyylipienjulkaisujen aikoina nämä oivallukset.

ps. tätä skeneajattelun ryöstöviljelyä voisit välttää tulevaisuudessa ja keskittyä puhumaan aiheesta - tämä määrä skenettämistä kahteen viestiin tekee ulosannistasi valitettavan vastenmielistä. enemmän (omaa) asiaa ja vähemmän pitchfork metapohdiskelua kiitos.
Kirjoittanut: Ratpick (Jäsen)
 • Lähetetty: 06.07.2010 21:51

Lainaus: phaeryen

ps. tätä skeneajattelun ryöstöviljelyä voisit välttää tulevaisuudessa ja keskittyä puhumaan aiheesta - tämä määrä skenettämistä kahteen viestiin tekee ulosannistasi valitettavan vastenmielistä. enemmän (omaa) asiaa ja vähemmän pitchfork metapohdiskelua kiitos.

Mitä

Pari bändiä joiden tulisi upota jos tykkää perinteisestä kasarisynkistelystä ovat KASMs ja The Prids. Jälkimmäisen viimeisin ulosanti on ollut vähemmän synkkää, mutta debyyttialbumi Love Zero on synkkääkin synkempi.
Kirjoittanut: UndyingDreams (Mister Halloween 2008)
 • #6
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 03.11.2010 00:31
Itsekin diggailen tuosta Zola Jesuksesta. En ehkä niinkään itse biiseistä yksilötasolla vaan siitä kokonaistunnelmasta ja fiiliksestä, mitä tuollaisen musiikin kuuntelemisesta saa.

oOoOO on myös ihan mielenkiintoinen. Mutta eihän tuollaista outolintua voi paljoa kuunnella, näyttää katsos huonolta tuo nimi siellä last.fm:n listalla sitten No ei. White Ring menee jo aika pelottavaksi, mutta jollain jännällä tavalla tykkäsin siitä silti. Nämä kaksi jälkimmäistä yhtyettä olivat tosiaan ihan tämän threadin kautta tulleita tuttavuuksia

Ihan mielenkiintoinen "genre" tuo witch house, tuo mieleen vähän Nicon "The Marble Index" -meiningin.
Kirjoittanut: Ratpick (Jäsen)
 • Lähetetty: 04.11.2010 04:23

Lainaus: UndyingDreams

Ihan mielenkiintoinen "genre" tuo witch house

Joo, mutta kuten aiemmassa postauksessa jo viittasin, ei siitä ole muutamaa nimeä pidemmälle ehkä aiheuttamaan suurempia tunteita. Siitä huolimatta Balam Acabin "See Birds" uppoaa tosi hyvin:

http://www.youtube.com/watch?v=VNvrOiQZP-0
Kirjoittanut: UndyingDreams (Mister Halloween 2008)
 • #8
 • Arvo: Mahtigootti
 • • Muokkasi: UndyingDreams
 • Lähetetty: 04.11.2010 12:30

Lainaus: Ratpick

Joo, mutta kuten aiemmassa postauksessa jo viittasin, ei siitä ole muutamaa nimeä pidemmälle ehkä aiheuttamaan suurempia tunteita.


No täähän on ihan mielipidekysymys, eikä mikään fakta. Mutta ei se kyllä minullekaan mitään suurempia tunteita saa aikaiseksi, lähinnä mielenkiintoista tietää että tuollaistakin tehdään.

Oikeastaan ainoa noista joka on oikeasti "ihan kiva" on tuo Zola Jesus, jonka cd-levyn voisin kuvitella joskus ostavani jos jostain tarpeeksi halvalla löytyisi. Ja silloinkin mielummin sitä uudempaa Siouxsie Sioux sings Neo-Joy Division -meininkiä mielummin kuin sitä huonolla äänenlaadulla leikkimistä.
Kirjoittanut: HepZusi (Mister Halloween 2007)
 • Lähetetty: 05.11.2010 19:43
On muuten myös melkeen rikollista et tässä topicissa ei oo mainittu magenta Skycodea ja 80th Disorderia !
Ei mulla muuta.
Kirjoittanut: Ratpick (Jäsen)
 • Lähetetty: 06.11.2010 00:54
Magenta Skycoden ensijulkaisu on yksi parhaita suomalaisia albumeita mitä omasta levyhyllystä löytyy ja suosittelen sitä kaikille jotka vähänkään Curen Disintegrationin mahtipontisesta angstista tykkäävät. Uudemmasta Skycodesta oon vähän epävarma, itteeni ei ne pari biisiä uudelta albumilta mitä oon kuullu oo oikeen uponnu.
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 04.01.2022 03:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 501 henkeä!
Järjestä treffit