Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Lämppäri parempi kuin pääesiintyjä?

  Kirjoittanut: Vanadium-I-Ching (Jäsen)
  • #1
  • Arvo: Edistynyt
  • Lähetetty: 09.07.2014 21:09
  Tulipa tällainenkin kysymys jostain mieleen ja ajattelin kysäistä teiltäkin, oletteko olleet keikalla jossa lämppäribändi olisi ollut yhtä hyvä tai parempi kuin pääesiintyjä?

  Itselle tulee ensimmäisenä mieleen Depeche Moden vuoden 2010 Helsingin keikka, jossa lämppärinä oli Nitzer Ebb. Yllättävän suuri nimi lämppäriksi. Olen kuullut, että joskus alkuaikoina Depeche Mode soitti Nitzer Ebbin lämppärinä. En väitä että Nitz on parempi. Sanoisin, että ne ovat yhtä hyviä.

  Lisäksi Tallinnassa myös vuonna 2010 Rammsteinin lämppärinä soitti Combichrist. Siinäkin tuli vähän fiilis, että pääsin kahdelle keikalle yhden hinnalla.
  Kirjoittanut: emanon (Inkvisiittori)
  • #2
  • Arvo: Mahtigootti+
  • Lähetetty: 14.07.2014 23:48
  Noilla isoilla keikoilla ärsyttää itseäni suunnattomasti se, että jos pääesiintyjällä on rekkalasteittain valokamoja ja videoprojisointeja, niin lämppärin osalta niitä ei sitten käytetä ollenkaan, vaan pyöritellään vaan muutamaa movaria vähän sinne päin. Näin esimerkiksi tuon Nitzer Ebbin keikalla kun ne lämppäsi Depeche Modea. Sinänsä jotenkin ymmärrän tuon, kun se vähän niin kuin kuuluu lämppärin rooliin, mutta itse diggailisin enemmän sellaisesta "co-headlining" -systeemistä jossa molemmat bändit saa, no jos ei yhtä paljon, niin ainakin hyvässä suhteessa saman verran soittoaikaa ja koko kiertuetekniikka olisi suunniteltu paremmin molempien bändien mukaan. Olikohan se NIN vai mikä joka kiersi hiljattain parin muun ISON nimen kanssa ja kaikkien keikkojen soittojärjestykset oli heitetty arvalla ennen joka iltaa. Toi kuulosti mun mielestä aika hyvältä
  Kirjoittanut: Vanadium-I-Ching (Jäsen)
  • #3
  • Arvo: Edistynyt
  • • Muokkasi: Vanadium-I-Ching
  • Lähetetty: 15.07.2014 02:19
  Eikö se ole jossain määrin bändin päätettävissä? Ts. ajattelin sen jotenkin niin, että ehkei NEP halunnutkaan sen enempää taustaprojetkioita ynnä muuta, kuin mitä sillä oli... En oikeastaan edes tiedä, miten se lämppäriksi pääsy yleensä toimii. Tapahtumanjärjestäjät hakevat aktiivisesti lämppäreitä, vai bändit ovat aktiivisia ja itse "hakeutuvat" jonnekin lämppäriksi? Jos sen tietäisin, se valaisisi varmaan tuotakin asiaa...

  En ehkä ihan aina haluaisi käydä samanaikaisesti kahdella keikalla, kun haluan käydä keikalla - varsinkin jos on paska lämppäri. Se, että lämppäritoimintaa ylipäätänsä on tai pitää olla, ei ole mielestäni mikään itsestäänselvyys.
  Mutta jos lämppärinä on suuri nimi, minusta olisi hyvä, jos tapahtumanjärjestäjät käyttäisivät maalaisjärkeä ja ottaisivat sen huomioon. Jos on valittu "suuri nimi" lämppäriksi, sitä kannattaa myös kohdella suuren nimen mukaisesti, eikä pelkästään lämppärinä, ettei kys. bändin imago siitä kärsisi.

  Oho, tajusin juuri kuinka epätasa-arvoisesti ajattelen.

  Edit: PS: Mielestäni siinä Rammstein + Combichrist -keikassa oli muuten tuo ihan hyvin otettu huomioon. Oli tilaa molemmalle bändille...
  Kirjoittanut: Nordis (Jäsen)
  • Lähetetty: 15.07.2014 12:39

  Lainaus: Vanadium-I-Ching

  Eikö se ole jossain määrin bändin päätettävissä? Ts. ajattelin sen jotenkin niin, että ehkei NEP halunnutkaan sen enempää taustaprojetkioita ynnä muuta, kuin mitä sillä oli...
  Ei ole mitenkään ennenkuulumatonta että lämppärin showta rajoitetaan ihan tarkoituksella ettei pääartistin keikka jäisi visuaalisuudessaan sen varjoon. Pätevämpi syy on tietysti se, että roudaaminen on kätevämpää jos jokaisella illan bändillä ei ole omia virityksiään lavalla Yksi syy voi olla myös se, että kaikki maksaa ja mikäli lämppäri on jo maksanut siitä että pääsee mukaan isomman artistin rundille niin omaan valomieheen / vj:hin / pyroteknikkoon ei ole yksinkertaisesti ollut varaa. Usein kyse on varmaan vähän kaikkien noiden yhdistelmästä.
   Vaihda maisemaa

   Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

   • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 13.04.2020 19:19, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 437 henkeä!
   Järjestä treffit