Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Goottimusiikin määrittely..?

Kirjoittanut: HepZusi (Mister Halloween 2007)
 • Lähetetty: 16.01.2008 21:39

Lainaus: xav

olisi Sisters ollut minä päivänä tahansa niin se olisi mennyt Lumouksen kanssa päällekkäin.


Tuskahan siis siirrettin tuolle nimenomaan tuolle viikonlopulle. Edellisvuonna ja sitä edeltävinähän se oli kai viikkoa aiemmin.
Kirjoittanut: cyanchristine (Jäsen)
 • #72
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 19.06.2009 05:56
Mun mielestä goottimusiikin erottaa siitä, että se on surullista jollakin tavalla Mutta näinhän ei voi todeta kaikista biiseistä kuitenkaan.
Kirjoittanut: Swanette (Nimetön)
 • Lähetetty: 19.06.2009 12:25

Lainaus: HepZusi

Edellisvuonna ja sitä edeltävinähän se oli kai viikkoa aiemmin.

Mutta jos se on ollut viikkoa aiemmin kuin nyt, niin eikö se sitten olisi ollut juhannuksena? Vai siis onko se nykyisin taas eri viikonloppuna kuin tuolloin?
Kirjoittanut: Swiine (Jäsen)
 • Lähetetty: 15.07.2010 18:48

Lainaus: kalmakalle

Nyt avaudun 69 eyesistä. Siinä on ihan sisters of mercyn kopio

Kuuntelin just Sisters of Mercyn More nimisen biisin, ja voisin kyl sanoo et 69eyes on ihan poppia tohon verrattuna...
Kirjoittanut: LauriGhost (Jäsen)
 • #75
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 05.08.2010 18:11
The 69 Eyesillä oli välillä kunnollista goottimusaa mutta nyt se on ikäväkseni lähtenyt taas luisumaan rockimpaan suuntaan. Se kun ihan alkuaikoina soitti glamia ja sleazea ja sen jälkeen tuli pari kunnon goottilevyä. Nykyistä settiä ei enää voi hyvällä omatunnolla gootiksi sanoa
Enemmän kuuntelen kuusysien albumeita glam-ajan ja nykyisen mikälie-rock-gootti-metalli-hevin välistä. Uusimmatkin levyt on tietenkin hankittu periaatteen ohjaamana, mutta muuten ei #¤lvetti!
Kirjoittanut: Eldnaard (Jäsen)
 • #76
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 06.08.2010 08:33

Lainaus: phaeryen


Selvennykseks kumminkin asiasta tietämättömille, että Combichrist lasketaan sit kuitenki sinne Industrial/Noise-akselille

Niin no, ehkä niiden pellejen toimesta joille ulkomusiikilliset seikat ovat peruste genrettämiselle. Samaa jöötiä Combichrist on sointukiertojen, sävelkulkujen, (monotonisten) rytmitysten ja soundipolitiikan osalta ku muukin jöötti. Paitsi että susta ne ois obviously EBM:ää tai jotain fuusioindua, koska rakkaalla lapsella on pakko olla monta nimeä.

Goottia on post punk. /thread
Kirjoittanut: Ratpick (Jäsen)
 • Lähetetty: 06.08.2010 11:39

Lainaus: Eldnaard

Goottia on post punk. /thread

Kappas, voitit juuri koko foorumin.
Kirjoittanut: UndyingDreams (Mister Halloween 2008)
 • #78
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 23.08.2010 21:15
Huhhuh mikä threadi taas

Yks juttu mitä en oikeesti ikinä tajua on se et miks porukka ei täällä osaa itse etsiä niitä musiikillisia määritelmiä sille goottimusiikille, aina niitä vaan kysellään ja sit valitetaan. Jotkut luulee et goottimusiikki on tyyliin ihan kaikkea mahdollista maan ja taivaan väliltä ja sit kun täällä jotkut tietäjät alkaa karsimaan sieltä listasta kaiken maailman metalli ja industrialbändejä pois niin sit valitetaan et "yhyy onpas goottimusiikille tiukat määritelmät kun mikään ei kelpaa".

Faktahan on se, että goottimusiikki EI OLE sitä musiikkia, mitä gootit kuuntelevat. Goottimusiikki (eli omaan korvaan = Goottirock + lähigenret) on musiikkia, jolle on olemassa tiettyjä musiikillisia ohjelinjoja ja määritteitä, jotka eivät tietenkään ole täysin sitovia tai toteudu jokaisessa goottikappaleessa. Ihan samalla tavalla kuin kaikessa muussakin musiikissa

Kyllä niitä musiikillisia määritteitä oppii kuulemaan kun kuuntelee biisejä tarkkaan: Kuuntelee, mitä eri soittimet soittavat ja miten kappaleet on rakennettu, mitä soittimia ylipäänsä on ja millaista laulu on. Tällä tavallahan ihmiset joka päivä tunnistaa erilaisia musiikkityylejä. Jostain nykymetallistakin keksii helposti määritteitä: "Metallimusiikin luontaispiirteisiin kuuluvat äänekkäät särökitarat, ponnekkaat rytmit, tiheät basso- ja rumpuäänet sekä voimakas laulu" -wikipedia.

Joten kyllä nyt oikeesti siitä goottimusiikistakin niitä määritteitä löytää jos vähääkään kuuntelee.
Tässä jotain mitä itselle tulee näin äkkiseltään mieleen:

- Hitaat melodiset kitaralinjat, paljon efektejä
- Samplejen käyttö
- Varsinaisen kitarakomppauksen vähäisyys/puuttuminen
- Post-punkmaiset korkeat bassolinjat, jotka toimivat melodiana
- Tribaalimaiset rumpukompit, hypnoottiset ja toistuvat monotoniset kompit, rumpukoneet
- Vahva snare kakkos- ja nelosiskuilla (etenkin kakkosaallon goottirokissa)
- Syntetisaattorin runsas käyttö taustasoittimena, paljon synkkiä analogisia synasoundeja
- Syvä ja dramaattinen laulutyyli, synkkä ja matala lauluääni

Määritteet tietysti vaihtelevat runsaasti riippuen siitä, puhutaanko todella gootahtavasta post-punkista, varhaisesta goottirockista, kakkosaallon goottirockista, deathrokista, darkwavesta jne.. mutta hyvin paljon samoja peruselementtejä näissä kaikissa näkyy musiikillisesti, ja siksi näitä genrejä voidaan omasta mielestäni sanoa goottimusiikiksi. Se, kuinka pitkälle määritettä ulottaa perinteisestä goottirokista, on varmaankin aika kiistanalainen asia, ja osin myös makuasia.

Musiikki ja musiikkityylit kehittyy luonnolisesti toisistaan, pikkuhiljaa. Bluesista kehittyi Rock, ja rockista metali jne. Kaikki musiikki voitaisiinkin periaatteessa sijoittaa yhteen isoon "sukupuuhun", josta näkyisi kaikkien maailman eri genrejen liityntäkohdat toisiinsa. Tämä ns. "goottimusiikki" olisi siinä tapauksessa yksi pieni rypäs, jossa post-punk, goottirock, deathrock jne olisivat lähekkäin. Sillä tavalla niitä voi määritellä.

PS: Mikä ***** siinä on, että aina kun porukka keskustelee musiikin määrittämisestä niin joku pelle tulee heittämään et "mitä vitun väliä, pääasia et musiikki on hyvää!!". Anteeks, miten se liittyy mitenkään siihen määrittelyaiheeseen? On musiikilla muitakin ulottuvuuksia kuin olla hyvää tai paskaa, eikä ole kiellettyä keskustella niistä ominaisuuksista
Kirjoittanut: HepZusi (Mister Halloween 2007)
 • Lähetetty: 26.08.2010 19:24

Lainaus: UndyingDreams

Mikä ***** siinä on, että aina kun porukka keskustelee musiikin määrittämisestä niin joku pelle tulee heittämään et "mitä vitun väliä, pääasia et musiikki on hyvää!!". Anteeks, miten se liittyy mitenkään siihen määrittelyaiheeseen? On musiikilla muitakin ulottuvuuksia kuin olla hyvää tai paskaa, eikä ole kiellettyä keskustella niistä ominaisuuksista

Vähänkö vitullista komppia tähän.

On vähän harmi että nykysin staili on sitä että yritetään olla niin pirun goottia tietämättä kuitenkaan tuon taivaallista musasta koska ei vaan jaksa ottaa selvää. Post-punk ei pääasiassa ole goottia vaan gootti on todella pieni osa post-punkkia/new wavea olis meinaan aika paksua jos jotain The Fallia, Echo And The Bunnymenejä, New Model Armya, New Orderia tai U2:sta väittäis gootiks. Vai mitä? Jos on kiinnostusta esim. post-punkkiin voin suositella(levyjen ostamisen lisäks) Simon Reynoldsin teosta RIP IT UP AND START AGAIN postpunk 1978-1984 jossa on jopa parikytytäsivunen kappale "Dark Things" joka käsittelee pelkästään goottimusaa ja itse kirja on siis päälle 530 sivunen..

Muutenki oon samoilla linjoilla UndyingDreamsin kanssa määrittelyhommassa.
PS.
Ei ny näitä juttuja kandee liian vakavasti ottaa enkä mä ainakaan halua leimautua mikskään pauhaavaks juntiks, mut mun mielestä jotain olis ihan hyvä tietää musiikkilajista, joka liittyy itteään kiinnostavaan alakulttuuriin oleellisesti.
Kirjoittanut: UndyingDreams (Mister Halloween 2008)
 • #80
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 28.08.2010 10:57

Lainaus: UndyingDreams

Määritteet tietysti vaihtelevat runsaasti riippuen siitä, puhutaanko todella gootahtavasta post-punkista, varhaisesta goottirockista, kakkosaallon goottirockista, deathrokista, darkwavesta jne..


Lähinnä siis viittasin siihen, että näitä perinteisiä Siouxsieita, Bauhausseja sun muita on myös osin luokiteltu post-punkiksi, ja sitä kautta kyseinen genre tulee osittain ns. "goottimusiikin" rintamalle. Jotkut New Orderit ja Echo and the Bunnymennit on jo sit aikalailla kauempana goottijutuista musiikillisesti

Joy Division on sit tietty ikuisuuskysymys
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 3 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 13.04.2020 19:19, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 437 henkeä!
Järjestä treffit