Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Sarjakuvat

Kirjoittanut: Dragonfly (Jäsen)
 • #81
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 22.01.2010 16:15
HAHAHAH. Löysin varsinaisen löydön kirppikseltä taannoin, nimittäin stephen Kingin "CREEPSHOW" nimisen sarjiksen Olen sen ihan nappulana lukenut sen viimeksi, joten oli ihan pakko ostaa albumi kotiin

Nyt kiinnostaisi ostaa Joakim Pirisen "Kalmasen herrasväen aviopulmat". Vaikuttaa sen verran mielenkiintoiselta pläjäykseltä, että seuraavasta tilistä sitten...
Kirjoittanut: mlrd (Aktiivi)
 • Lähetetty: 01.02.2010 01:33
Jessus että nauroin tuolle.

http://oglaf.com/noblesse.html
Kirjoittanut: Dragonfly (Jäsen)
 • #83
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 20.02.2010 12:54

Lainaus: mlrd

Jessus että nauroin tuolle.

Ehehehh Nolo kohtalo kyllä, mitähän tuossa seuraava ritari tekisi... xD!?
Kirjoittanut: Lycantrophia (Jäsen)
 • #84
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 24.02.2010 22:29
Tuli tänään luettua Marjane Satrapin Persepolis. En oikein tiedä mitä olin odottanut, mutta yllätyin silti iloisesti, kun huomasin, ettei albumista ole unohdettu huumoria. Yksinkertainen piirrostyylikin toimi mainiosti. Vertailukohtana nousi mieleen Maus, onhan molemmissa kyse epävakaista ajoista ja oloista jonkun niistä hengissä selvinneen näkökulmasta kerrottuna. Kakkososa on ymmärtääkseni myös julkaistu, ja siihen kyllä kernaasti tutustuisin.
Kirjoittanut: gothicknight (Jäsen)
 • Lähetetty: 25.02.2010 05:00
Nuorempana (15-17) keräilin kuin pieni eläin (joka en ollut) ryhmä-x:ää. Seuraavana rakastuin Witchblade:en ja Darkness-sarjaan. Marvelit (esim. Mega ) pyöri kokoajan eri muodoissa jaloissa. Myös Dark Horse:lta tuli paljon hyvää
Aivan lapsena Umpahpah oli se kaikkein kovin juttu. Sitten 10 vanhana tuli pöksytön mies, kun se tuli kaverille tilauksena.
Nykyisin ostelen aika harvakseltaan lehtiä, koska pokkarit ovat kivan näpsäköitä
a)lukea b)kestämään käyttöä ja säilytystä c)satun vaan tykkäämään enempi kirjan ulkomuodosta kuin lehden
Viimeisimpinä hankintoina voi pitää Warcraft-sarjan teoksia, sekä animen puolelta Magic Knight Rayearth- kirjoja ja Mark of the succubus- kirjoja.
Sanomalehdistä luen aina Karvisen ja Pentti Perusinsinöörin, Virtasen kohelluksia jättämättä pois.
Hermannin Laguuni ja Nemi menevät siinä kivasti samassa
Kirjoittanut: Ratpick (Jäsen)
 • Lähetetty: 30.05.2010 23:26
Calvin and Hobbes on paras sarjakuva ikinä. Sen lisäksi tulee luettua paljon nettisarjiksia (mm. Dinosaur Comics, Saturday Morning Breakfast Cereal ja Something Positive).

Tämän lisäksi olen äskettäin tutustunut Mouse Guard-nimiseen sarjakuvaan. Kaksi albumia löytyy jo ja aivan jäätävän hyvää settiä. Taide on aivan uskomattoman hienoa ja vaikka hahmot ovatkin hiiriä ne ovat monia nykysarjisten ihmishahmoja inhimillisempiä.
Kirjoittanut: Idiot (Jäsen)
 • #87
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 15.08.2010 08:23
Pienempänä tuli luettua Aku Ankkaa ja W.i.t.c.h. -lehteä, mutta ne ovat nyt jääneet oikeastaan kokonaan. Aku Ankan saatan lukaista jos sattuu käsiin. Nykyään sellaisia lähes päivittäin luettavia on Fingerpori ja Wulffmorgenthaler Vähän harvemmin luettavia ovat sitten Nemi ja Kiroileva Siili.
Kirjoittanut: 5ande (Jäsen)
 • #88
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 15.08.2010 11:28

Lainaus: Idiot

Pienempänä tuli luettua Aku Ankkaa ja W.i.t.c.h. -lehteä

Samaa täällä On vielä olemassa iso kasa vanhoja Aku Ankkoja joita paremman puutteessa kaivelee, mutta olen melkeinpä siirtynyt nettisarjakuvien pariin

Muun muuassa olen aivan täysi rakastunut Menage a 3:seen -> http://www.menagea3.net/d/20080517.html
Toinen on Unlife is Unfair-> http://www.clovenhand.com/webcomics/unlife-is-unfa ir
Jotenkin molemmat vain iskivät
Kirjoittanut: Giffirt (Jäsen)
 • #89
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 15.08.2010 22:49
Sarjakuvat on yay ja whopee! Ne ovat yksi monesta nörtteilyni kohteesta.

Aku Ankka -lehteä ei enää tule luettua juurikaan, kun aika paljon toistavat itseään jo, mutta siitä ei pääse yli eikä ympäri että Don Rosa on nero. Itselläni on jo suurin osa noista Rosan kokoelma-albumeista. Tahtoo loputkin! Ehdotonta parhautta on kaikki Roopen nuoruuden seikkailut.
Lisäksi on yhtä osaa lukuunottamalla koko Neil Gaimanin Sandman -sarja ja pari muuta Gaimanin juttua. Sandmaneissäkin on muutama niin upea pätkä että kylmät väreet menee.

Lisäksi suosittelen erittäin lämpimästi FLIGHT-nimistä sarjakuvakokoelmasarjaa. (Liekö tuo edes sana? Antologia? Mitä lie ovatkaan.) Jokaisessa osassa on useilta eri tekijöiltä sarjakuvia ja woah. Niin upeita. Itselläni on noita viisi osaa, mutta muistaakseni kuudeskin on jo ilmestynyt. Tahtoo.

Sitten on joitakin klassikkosuosikkeja, kuten Corto Maltese, (yllättävää kyllä, animaationa sarjakuvaa parempi) Tintti, Sin City, Muumit jne. Hyllystäni löytyy myös V for Vendetta ja pari muuta yksittäistä mestariteosta. Herätin New Yorkin Forbidden Planetissä pienen välikohtauksen hakiessani sieltä sarjiksia eräällä lomamatkalla. Oli ilmeisesti suhteellisen ennenkuulumatonta että naaraspuolinen olento astuu sinne ja haluaa vielä kaiken lisäksi jotain muuta kuin mangaa. Harvoin saa yhtä hyvää palvelua kuin silloin.

Sitten. Nettisarjakuvat joita tykkään lueskella:
http://garfieldminusgarfield.net/ Karvinen ilman Karvista. Hulvattomia.
http://www.sinfest.net/ Klassikko.
http://xkcd.com/ Tikku-ukot eivät ole koskaan olleet näin mahtavia.
http://www.goominet.com/unspeakable-vault/ Ei ehkä aukea ihmisille, joille H.P. Lovecraft ei ole millään tasolla tuttu, mutta siitä huolimatta: Iä iä! Cthulhu fhtagn!
http://www.asofterworld.com/ Toisinaan hyvin nerokas valokuvapohjainen projekti.
http://www.explosm.net/comics/2141/ Cyanide & Happiness. Todella mustaa huumoria. Jos sinusta esimerkiksi kuollut vauva -vitsit eivät ole hauskoja, en suosittele lukemaan tätä sarjakuvaa.
http://www.oglaf.com/ Hysteerisen hauska ja suhteellisen perverssi sarjakuva. Sivustolla disclaimer, joka pyytää alaikäisiä ja mahdollisesti rivosta sisällöstä loukkaantuvia poistumaan. Ei siis tämäkään sovi kaikille.
http://www.zahrasparadise.com/lang/en/ Poliittista sarjakuvaa aiheensa Iranin ihmisoikeustilanne. Ei todellakaan mikään hyvänmielen sarjis, mutta tärkeitä asioita käsitelty hienolla tavalla.

Tuossa nyt pari mainitsemisen arvoista nettisarjakuvaa. Myös Viiviä ja Wagneria ja Wulffmorgentalia tulee luettua Hesarin sivuilta silloin tällöin. Niissä on kuitenkin välillä todella nerokkaita juttuja. Kuulun vielä tähän kuolevaan lajiin, jonka mielestä Kiroileva siili on lähinnä sarjakuvan irvikuva.

Mangaa ei kauheasti tule luettua. Muutamia hyviä on niitäkin tullut vastaan, mutta Hellsing on ainut jota olen vaivautunut omaan hyllyyn asti keräämään.
Kirjoittanut: Roudatar (Aktiivi)
 • #90
 • Arvo: Platinagootti+
 • Lähetetty: 17.08.2010 03:24

Lainaus: Giffirt

http://www.oglaf.com/ Hysteerisen hauska ja suhteellisen perverssi sarjakuva. Sivustolla disclaimer, joka pyytää alaikäisiä ja mahdollisesti rivosta sisällöstä loukkaantuvia poistumaan. Ei siis tämäkään sovi kaikille.

Tuo on kyllä ehkä yks parhaista sarjiksista joita luen. Lisäksi tullu tuota Idiotin mainitsemaa W.i.t.c.h. -lehteä luettua (aaargh, shame on me) kun se vielä tuli mulle (kyllästyin ja vaihdoin Suureen Käsityölehteen). Muita mitä netissä luen on (myös tuo cyanide & happiness) :
Sosiaalisesti rajoittuneet Nörttisarjis, mutta myös kiitettävästi muutakin läppää, ja vaikka en ihan ole perillä kaikesta, mistä tuollakin veistetään vitsiä, niin aika hyvin tuo jaksaa huvittaa. Ei vaadi kaikkien aikaisempien strippien lukemista, mutta jos mielenkiintoa riittää, niin ilman muuta kannattaa, jokunen uus juttu tulee aina perustuen vanhoihin.
Sequental Art Sarjakuva miehestä ja sen ihmis/eläin-hybridi kavereista. Aivan mahtava idea, mutta jos haluaa päästä mukaan juoneen, suosittelen kaikkien(tai ainakin sen tarinan) aikaisempien strippien lukemista.
Girl Genius (oon tästä jo kertonutkin varmaan mutta menkööt) Steampunk-sarjis. Ei kannata edes harkita hyppäämistä mukaan kesken, vaan kannattaa kiltisti lukea alusta asti. Siitä saa juonesta niin hyvin kiinni että jää koukkuun. Itse odotan uutta sivua aina kuin kuuta nousevaa, sen verta pahasti olen koukussa.
Ctrl+Alt+Del Videopeleily-sarjis. Sama, kuin Girl Geniuksen kanssa, alusta asti kannattaa lukea, niin tästä saa parhaan viihteen irti.
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 04.01.2022 03:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 501 henkeä!
Järjestä treffit