Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Tietokoneet ja netti

Kirjoittanut: Malys_ (Jäsen)
 • Lähetetty: 10.07.2009 10:45

Lainaus: zouwi

Itselläni on koneessa tosiaan kaksi levyä ja kone pitää jatkuvasti molempien sisällön identtisenä. Toisen hajotessa voi käyttö jatkua yhdellä levyllä kunnes on hakenut kaupasta uuden tilalle.

Lainaus: zouwi

Tuollainen osittainen toimimattomuus viittaa yleensä vaan ajan kuluessa tapahtuvaan magneettisuuden hiipumiseen joka ei korjaannu muuten kun uudella levyllä.

Vanhassa koneessa oli kolme eri kiintolevyä (joissa oli kylläkin kaikissa kolmessa eri tiedostoja) plus ulkoinen kiintolevy, joista tuo yksi rikkoutui. Haettiin siis uusi kiintolevy ensin ja sen jälkeen kokonaan uusi konekin(jossa kaksi kiintolevyä) emolevyn rikkouduttua. Ongelmana oli siis vain saada vanhalta rikkoutuneelta kiintolevyltä tiedostot tuolle uudelle kiintolevylle.

Lainaus: zouwi

takaisin foorumeille kertomaan saavutetusta mielenrauhasta kun kaikki kriittinen ei häviäkään jos/kun kone hajoaa seuraavan kerran.

Olisi pitänyt jättää kertomatta sitten ilmeisesti miten kävi. Luulisin tästä pikku episodista olevan hyötyä ehkä muillekin jos käy samalla tavalla.
Kirjoittanut: Unholysacrament (Aktiivi)
 • #52
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 10.07.2009 22:48

Lainaus: Trnquill

Ja sanottakoon nyt sekin, että kiintolevyn sisällä EI ole painetta, päin vastoin!

Minulla on taas luutavasti ollut "hieman" valikoiva kuulo kun joku on sepustanut kiintolevyistä
Todennäkoisesti olen kuullut varmaksi asian että avaaminen ei missään nimessä kannata ja mielikuvitus keksinyt sille jotain syitä :p
Kirjoittanut: Sire (Aktiivi)
 • #53
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 12.07.2009 20:19

Lainaus: zouwi

Itselläni on koneessa tosiaan kaksi levyä ja kone pitää jatkuvasti molempien sisällön identtisenä. Toisen hajotessa voi käyttö jatkua yhdellä levyllä kunnes on hakenut kaupasta uuden tilalle.


Itselläni on taas käytössä RAID 0 paremman suorituskyvyn toivossa. Tällä koneella ei kuitenkaan ole mitään NIIN ehdottoman tärkeää, ja varmuuskopsuja tulee otettua säännöllisesti.
Kirjoittanut: poison (Organisaattori)
 • #54
 • Arvo: Platinagootti+
 • Lähetetty: 12.07.2009 20:52
Mulla on käytössä Cubasen audio/midi-sekvensseriohjelma. Latasin yhden efektiplugarin koneelle, mutta eipä Cubase löydä sitä, vaikka pitäisi näkyä ohjelman VST effects-listassa
Kirjoittanut: Signum (Jäsen)
 • #55
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 09.01.2011 21:35
Minulla tuntuu olevan aivan liian usein päällä jonkinlainen pulma, tai selvitettävä asia netin, kännykän, tai tietotekniikan suhteen. Suurinta ihmetystä menneellä viikolla on aiheuttanut Goottinetin ajoittainen toimimattomuus Wlani välityksellä, tuplanettini mokkula taasen pitää yhteyden. Vielä kerran ajattelin resetoida tuon Elisan ihmeen, ehkä virroitta olo vuorokaudenkin auttaa, tai sitten ei...
Mutta niin, tänään viitsiydyin pureutua av- systeemeihini oikealla asenteella, tarkoitan että vihdoinkin läppärini viestii niin projektorin kuin viritinvahvistimenkin kaverina, myös äänentoisto kuuluu kuin sen kuuluu kuulua. : ) Toivottavasti en ole oikeasti näin laiska, joissain tekemisissä näemmä vain aikaa kuluu hämmentävän kauan...
Kirjoittanut: kuopassa (Ylläpitäjä)
 • Lähetetty: 09.01.2011 23:05
Muillakin ihmisillä ja eräillä valvojista on ollut samanlaista ongelmaa Gootti.netin kanssa. Tätä asiaa selvitetään kahdelta suunnalta. Varmaan huomenna maanantaina nämä asiat etenevät.
Kirjoittanut: Necroerotica (Jäsen)
 • #57
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 13.01.2011 10:19
Onko kenelläkään Macbookia? Olen ajatellut semmosen hommaamista tän jumittavan p.as.ka.n tilalle.
Kirjoittanut: Layil (Jäsen)
 • Lähetetty: 18.01.2011 20:38

Lainaus: Necroerotica

Onko kenelläkään Macbookia? Olen ajatellut semmosen hommaamista tän jumittavan p.as.ka.n tilalle.

Hyvin pelittää. Itellä on iMac, mutta siskon ja veljen macbookeja on tullu käytettyä.
Kirjoittanut: Ratpick (Jäsen)
 • Lähetetty: 18.01.2011 22:52

Lainaus: Necroerotica

Onko kenelläkään Macbookia? Olen ajatellut semmosen hommaamista tän jumittavan p.as.ka.n tilalle.

Entisenä Macbookin omistajana voin sanoa, että vaikka Maceissa on esillepano ja käyttäjäystävällisyys kohdallaan, eivät ne kuitenkaan ole yhtään sen parempia kuin hyvin optimoitu Windowsilla tai Linux-pohjaisella käyttöjärjestelmällä pyörivä PC. Itse asiassa PC:issä on vielä se etu, että jos malttaa nähdä vähän vaivaa virussuojauksen ja koneen pyörimistä helpottavan ohjelmiston hankkimiseen, säästää täysin samaa rautaa sisältävän koneen ostamisessa todella paljon.

Macit ovat kyllä todella helppokäyttöisiä ja pyörivät hyvin, mutta kun miettii, että samantasoiset komponentit omaava PC maksaa reilusti vähemmän, en voi hyvällä omallatunnolla suositella Macin ostamista.

Jos olet velho voit tietenkin ostaa perus Intel kannettavan tietokoneen ja asentaa siihen uusimman Applen OS X käyttöjärjestelmän, mutten tiedä kuinka laillista tuollainen touhu on.

MUOKS: Jottei edellinen viesti vaikuttaisi liian Mac-vihaiselta tahdon mainita vielä, että jos et jaksa taistella Windowsin kanssa ja Linux vaikuttaa liikaa nörttien touhulta niin Macbook ei ole loppujen lopuksi niinkään huono ostos isommasta hinnasta huolimatta.
Kirjoittanut: kuopassa (Ylläpitäjä)
 • Lähetetty: 22.06.2012 14:53
Onko kukaan käyttänyt tietokoneeseen asennettavaa Blu-ray-soitinta? Hommailin USB-johdolla toimivan ulkoisen soitimen ja asensin sen mukana tulleet ohjelmistot, mutta en siltikään pysty katsomaan sitä yhtä ja ainoaa Blu-ray-leffaa, joka leffavalikoimasta löytyy. Virheilmoituksessa valitetaan virheellisestä tiedostoformaatista. Onko joku tietty ohjelma, jolla näitä uuden tekniikan leffoja voisi katsoa Windowsilla? VLC:n avulla ei suostu toimimaan, eikä myöskään jollain Blu-ray Disc Suitella, joka tuli aseman mukana. Windows Media Player ei ole koneessani ikinä toiminut, joten sillä en voi testailla.
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 04.01.2022 03:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 501 henkeä!
Järjestä treffit