Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Viimeksi lukemasi kirja ?

Kirjoittanut: BlackWidow (Jäsen)
 • Lähetetty: 30.05.2010 07:23
Tämä ei ole viimeksi lukemani kirja, mutta olen aloittamassa Stephenie Meyerin kirjoittamaa Houkutus nimistä kirjaa. Ystäväni suositteli. Vampyyri romantiikkaa...
Kirjoittanut: Nocturne (Aktiivi)
 • #502
 • Arvo: Mahtigootti1500
 • Lähetetty: 30.05.2010 10:48
Minä pidän Meyerin kirjoista. Luin ne englanniksi, paitsi Breaking Dawnia, s itä en ole toimertunut lukemaan ollenkaan. Mielestäni Meyerin kirjoitus tyyli ei ole mikään kielellinen orgasmi, ei edes ilotulitusta, mutta jotenkin hypnoottista silti, vaikka melko naiivia.
Itselläni on kesken Hunter S. Thompsonin Rommipäiväkirja, mutta siitä myöhemmin.
Kirjoittanut: Funereal Soul (Inkvisiittori)
 • #503
 • Arvo: Platinagootti+
 • Lähetetty: 30.05.2010 12:37
Jack London - Susikoira
Nimensäkin mukaisesti tarina susikoirasta, joka on osittain koira ja osittain susi. Koira ihmiselle aika rankkaa luettavaa aika ajoin. Piti ihan välillä julmuuden vuoksi pistää kirja hetkittäin pois. Mutta loppujen lopuksi ihan kaunis tarina. Samalla se on myöskin tarina ihmisen mahdollisuuksista oppia ymmärtämään eläimen viisautta.
Kirjoittanut: CharmedDoll (Jäsen)
 • #504
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 06.06.2010 11:38
Fria ja kuunainen
""Uni oli ollut niin vahva, että se pakotti lähtemään. Fria oli nukahtanut puun juurelle. Ilta oli vasta hämärtymässä: hän oli tullut ulos lukemaan kokeeseen ja torkahtanut kesken...
Hänen oli pakko lähteä. Meren rantaan. Sitä oli mahdoton selittää, hän vain tiesi sen. "

Rannalla hän tapaa Leijuttajan, tytön jolla on kyky saada esineet lentämään, ja Soittajan, pojan joka kutsuu Frian mukaan syntymäpäiväjuhliinsa. Leirinuotion ääreen on kokoontunut joukko lapsia juhlimaan Soittajan syntymäpäiviä ja esiintymään vuorotellen.

Juhlissa on mukana myös Irlan, salaperäinen ja ihmeellinen mies, jonka seurassa Fria tuntee ensimmäistä kertaa elämässään olevansa tärkeä ja tarpeellinen. Leijuttaja, Soittaja, Adelfiina, Hevospoika, Kaksoset ja Ilve ovat kaikki Irlanin johdolla matkalla kauas pohjoiseen, Altairin kaupunkiin, osallistuakseen suureen kilpailuun, jonne on kutsuttu esiintyviä lapsia kaikkialta maailmasta.
Friakin pääsee mukaan Irlanin ryhmään ja on riemuissaan.

Mutta vähitellen hänelle selviää ettei kaikki olekaan sitä miltä se näyttää. Irlaniin liittyy monta arvoitusta: kuka oikein on Peilintekijä, joka asuu pienessä vaunussa Irlanin vaunun takana? Entä Kuunainen, jonka Fria kohtaa yä todellisemmiksi muuttuvissa unissaan?"

Kirja oli aika lyhyt (n. 120-130 sivua?) mutta juoni oli todella hyvä ja pidin kirjasta. Anoa asia joka jäi vaivaamaan niin kirjan loppu, joka jäi vähän auki. Olisin halunnut tietää mitä Frialle kävi ja voittiko Irlanin ryhmä kilpailun. Nyt luen Melissa Marrin Sala kavala- nimistä kirjaa.
Kirjoittanut: groomeri (Aktiivi)
 • #505
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 06.06.2010 14:30
Marianne Käcko - Tapa minut, äiti
Melko viihdyttävä kirja. Kirjailija on äiti, joka kertoo omasta kokemuksestaan anoreksia nervosaa sairastavan tytön - oman tyttärensä - tarinan. Mielestäni kirja esittelee anorektikon mielenmaisemaa totuudenmukaisesti, mutta kerronta on melko kuivaa ja ontuvaa. Jossakin vaiheessa alkoi raivostuttaa, kun jokainen kirjoitettu repliikki alkoi sanalla "niin".
Kirja kannattaa kuitenkin lukea jos tuntee jonkun, joka sairastaa anoreksiaa ja haluaisi ymmärtää sairastunutta paremmin. Varsinaisena romaanina tätä ei kuitenkaan mielestäni kannata valita ihan vain viihdykkeeksi.
Kirjoittanut: Giffirt (Jäsen)
 • #506
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 06.06.2010 16:36
Tällä hetkellä on kesken Peter Englundin kirja Kirjeitä nollapisteestä. Luen tätä tenttiä varten, mutta nautin tämän lukemisesta kyllä paljon.

Sotahistoriaa, aiheina jo aika läpikalutut I ja II maailmansota, mutta Englund on erittäin taitava kirjoittaja. Ja toisaalta myös inhottava. Vaikka kynällä tuskin koskaan voi tavoittaa kaikkia sotien kauhuja, niin Englund on kyllä päässyt lähemmäs kuin moni muu. Upeita esseitä ja loistavasti kerrottua historiaa, mutta myös ahdistavia hirveyksiä. Ja pahinta on ehkä juuri se, että totuus lienee vieläkin kamalampi.

Jos sotahistoria yhtään kiinnostaa niin suosittelen. Kirjassa on tosiaan esseitä ja Englundin tyyli on kaukana kuivasta ja nuivasta. Elävää kieltä, mutta sisältö on todella raskasta luettavaa.
Kirjoittanut: CharmedDoll (Jäsen)
 • #507
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 17.06.2010 22:41
Darren Shan - Friikkisirkus
"Darren Shan ja hänen ystävänsä Steve pääsevät katsomaan kummajaisten esityksiä kiellettyyn Friikkisirkukseen. Ohjelmanumerot ovat toinen toistaan hurjempia, mutta vaikuttavin kaikista on arpinaamainen, kalpea Larten Crepsley. Hän ohjailee ajatusten voimalla myrkkyhämähäkkiään, Madame Octaa -- eikä hän oikeasti ole edes ihminen... Ilta sirkuksessa muuttaa poikien elämän painajaisuneksi!"

Tykästyin tähän kirjaan, luin sen melkein kerralla läpi. Erityistä kiinnostusta herätti Larten Crepsley josta tuli kirjan suosikkihahmoni. Kirjassa esiintyy myös vampyyreja, joten suosittelen sitä kaikille aiheesta kiinnostuneille. Aijon lukea kirjasarjan muutkin kirjat, mutta kirjastosta ei taida löytyä kaikkia osia, ja haluaisin lukea kirjat järjestyksessä...
Kirjoittanut: Dark Eyes (Inkvisiittori)
 • #508
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 18.06.2010 10:33
Dean Koontz - Pimeyden Enkeli

No tuota. Saattoi olla jopa ensimmäinen Koontzin kirja jonka olen lukenut. Satoja sivuja tavaraa jolla ei juuri ole merkitysta tarinan kannalta, ja käytännössä viimeisen viidenkymmenen sivun aikana tarina alkaa avautua. Kvanttiteoriaa ja loputtomia rinnakkaistodellisuuksia. En oikein tiedä.
Kirjoittanut: Lucilla A (Jäsen)
 • #509
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 18.06.2010 15:57
Troy Denning
The Joiner King
(Star Wars romaani)

Ihan hyvä kirja. Ei-ihmismäiset otukset ovat kiinnostavia, ja tässä tarinassa oli suuressa osassa hyoteismäinen laji ja yhteiskunta, jolla oli kiehtova "hive mind". Oli mielenkiintoista seurata, miten lajin kanssa tekemisiin joutuvat ihmisetkin muuttuivat osaksi "pesää".

Etsin kyllä vielä trilogian muutkin osat. Minulle Star Wars kirjat ovat osoittautuneet hyväksi viihteeksi - niiden tarinat, henkilokuvaus ja dialogi ovat parempia kuin uudemmissa Star Wars-leffoissa. Pysykää kuitenkin kaukana suomennoksista!
Kirjoittanut: Funereal Soul (Inkvisiittori)
 • #510
 • Arvo: Platinagootti+
 • Lähetetty: 19.06.2010 12:36
Mary Higgins Clark - Kaksoset.
Juuh.. Olihan se. Ei kyllä tosiaankaan parhaimmasta päästä tältä kirjailijalta.
Mutta ihan viihdyttävää iltalukemista. Kirja kertoi siis kaapatuista, kolme-vuotiasta kaksosista. Ihan kohtalaisen kiero tarina oli taustalla ja hahmot toimivat hyvin. Tästä kirjasta saa hiukka jännitystä tylsiin kesä iltoihin.
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 04.01.2022 03:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 501 henkeä!
Järjestä treffit