Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Viimeksi lukemasi kirja ?

Kirjoittanut: Iiriva (Miss Halloween 2006 & 2007)
 • Lähetetty: 04.05.2011 19:56

Lainaus: Chuuko

Välillä noita meni kirja tai pari viikossa, jotkut osat takkusivat urakalla. Välillä sattui kohdalle kirjoja joissa ei oikein tapahtunut mitään, kun suomennos oli jokin 1/3 osasta kesken englanninkielisen kirjan.


Olen huomannut saman. Itsekin olen tahkonnut parhaimmillaan sen kaksi kirjaa viikossa, mutta nyt tahti on hidastunut rajusti muiden kiireiden takia. Suomennetuista 16. osa on nyt menossa, ja tosiaan viime joulukuussa aloin sarjaa lukea, mutta odottaa hyllyssä jo valmiina sarjan ihan viimeisinkin opus, "Towers of midnight". Lopun saakin lukea sitten englanniksi, kun niitä ei näillä näkymin vähäisen kysynnän takia aiota edes suomentaa, mutta eihän se tahtia haittaa. Oikeastaan mukavampi päästä lukemaan alkuperäisempää tekstiä.
Kirjoittanut: Chuuko (Jäsen)
 • #582
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 04.05.2011 20:01

Lainaus: Iiriva

Oikeastaan mukavampi päästä lukemaan alkuperäisempää tekstiä.


Jepp, tekstinä tuo englanninkielinen versio tuntuu paljon paremmalta, melkein kaduttaa etten alottanut lukemaan englanniksi alunperinkin koko sarjaa.
Jossain vaiheessa suomenkielisissä versioissa huomasi, että on suomentajalta loppunut hieman into kesken. Oli sen verran kökköä tekstiä paikoitellen.

Pitääkin hankkia tuo viimeinen kirja jostakin, jokohan siitä on pokkariversiota ilmoilla.
Kirjoittanut: Ayuku (Jäsen)
 • #583
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 05.05.2011 19:46
Luin viimeksi J. R. Wardin Lover Enshrined, kuudes kirja Black Dagger Brotherhood -sarjaan. Olisin voinut jättää kyllä lukematta ja säästää nekin tunnit mitä siihen uhrasin. Sarjan alku oli lupaava. Mielenkiintoinen versio vampyyreistä, seksiä, romantiikkaa ja vähän tappeluakin. Mutta ensimmäisen kirjan kun on lukenut, on saanut hyvän tiivistelmän muidenkin kirjojen juonikuvioista. Pari seuraavaa osaa oli vielä ihan ok, mutta tää kuudes oli jo aika tylsää luettavaa. Aina sama kaava.. noh, mitä sitä korjaamaan jos mikään ei ole rikki O.O Noh, True Bloodin seuraavan osan julkaisua odotellessa...
Kirjoittanut: Hilja (Nimetön)
 • Lähetetty: 07.06.2011 00:45
Luin Siri Kolun Metsänpimeän. Ainakin se synnytti kadoksissa olleen kirjallisuusinnostukseni ja toi vähän mieleen sen minulle kaikkeimman rakkaimman kirjan (Jumalat juhlivat öisin).
Kirjoittanut: Hartmann (Jäsen)
 • #585
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 11.06.2011 15:03
Menossa Elämä, universumi ja kaikki; linnunrata-sarjan kolmas osa. En ole kovin aktiivinen lukija nykyisin, mutta nämä kirjat pitävät mielenkiinnon yllä helposti.
RIP Douglas Adams
Kirjoittanut: Funereal Soul (Inkvisiittori)
 • #586
 • Arvo: Platinagootti+
 • Lähetetty: 17.03.2013 21:39
Ajattelinpas tuossa jonkinaikaa sitten tilata jotain kevyttä luettavaa, jotain minkä tyylistä ei ole koskaan tullut luettua ja kirjaksi tuli sitten valittua - Eksyneiden sydänten koti
Päähenkilönä kirjassa esiintyy Rachel, joka on juuri saanut työstään potkut, tullut jätetyksi ja samaan aikaan perii tätinsä, joka on jättänyt tälle perinnöksi talon, koiran ja kodittomien koirien kennelin, Englannin maaseudulta. Ja tämän paikan ympärille sitten tarina alkaakin kehittyä. Ihminen, joka ei pidä koirista, huomaa kummasti jatkavansa tätinsä työtä, paljastuu salaisuuksia suvusta ja tokihan perintö tuo omat isommat ongelmansakin mukana. Lässynlässynlää romantiikkaa ja ihmis-suhde juttujakin mahtuu ohessa matkaan. Kevyttä ja viihdyttävää luettavaa, vaikkei normaalisti tällanen itelle kolahda. Ja ihan mukavaa luettavaa siinäkin mielessä, kun ei tähän sinänsä tarvinnut keskittyä.
Enkä kadu kirjan ostamista hyllyyn.
Kirjoittanut: Sad Angel (Jäsen)
 • #587
 • Arvo: Asiantuntija
 • • Muokkasi: Sad Angel
 • Lähetetty: 27.03.2013 16:09
Salla Simukka: punainen kuin veri. Hyvä kirja! Etsin parhaillani käsiin muita trilogian kirjoja (musta kuin eedenpuu ja valkoinen kuin lumi) Suosittelen lämpimästi!

Funereal Soulin kehotuksesta (muoks muoks)

Kirja kertoo siis ympäri Suomessa, Venäjällä ja Virossa toimivasta huumebisneksestä. Tarina seuraa niin huumediileriä, isompaa pomoa, kuin sitten muutamaa taidelukion opiskelijaa, jotka sotkeutuvat haluamattaan asioihin. Tarinan päähenkilö Lumikki on ex-koulukiusattu, joka pakenee edelleen menneisyyttään ja on vainoharhainen ympäristönsä suhteen. Kirjaa on höystetty mukavasti muttei liikaa ahdistavilla takaumilla Lumikin lapsuuteen. Tarina kertoo, kuinka hän päätyy mahdollisimman epätodennäköisen ihmisen ystäväksi ja sekaantuu asioihin, joista haluaisi pysytellä mahdollisimman kaukana. Lumikin päässään tekemät analyysit ihmisistä ovat mielenkiintoisia ja aloin heti miettiä omaa sosiaalista käyttäytymistäni ja kuvaa, jota annan koulussakin itsestäni ja persoonastani.
Klaustrofobinen kuvaus Lumikista nalkkiin jääneenä päällä olevassa pakastimessa on mulle ahtaanpaikankammoiselle todella ravisteleva kohta. (arvatkaa, mistä näin seuraavana yönä unta?) Loppukohtaukset huumepomon Jääkarhun juhlissa ovat kuin jostain naisvakooja-leffasta, mikä onkin jännä kontrasti Lumikin "selviän kadulla"-imagolle. Pakokohtauksia kirjassa on kuitenkin liikaa. Monta kertaa käytety ilmaisut hysteriisestä juoksemisesta saattavat kyllästyttää. Plussaa: kirja tempaa mukaansa heti alusta, mikäs sen raflaavampi tapa aloittaa kirja kuin kuvailla hangessa amuttuna makaavaa naista ja sanoa: "kymmenen minuuttia sitten Natalian elämässä kaikki oli toisin." Se herättää ainakin mussa sellaisen Pakkotietäälisääpakko-fiiliksen.

Niin oliko riittävästi esitelmöity?
Kirjoittanut: Funereal Soul (Inkvisiittori)
 • #588
 • Arvo: Platinagootti+
 • Lähetetty: 27.03.2013 20:12
Foorumilaiset hei, olis kiva, jos saisi kirjoista jonkinlaista pientä esittelyä tai jotain muuta suuntaa antavaa, jotta tietäisi, että minkä tyyppinen teos on kyseessä. Itse ainakin olen hyvinkin laiska tarkistamaan kirjoja, joista kuulee vain nimen ja ehkä kirjoittajan. Mutta, muuuutta, kun jaksaa laittaa pientä esittelyä niin se saattaa jopa innostaa kyseistä kirjaa hakemaan ja lukemaan
Tai kenties herättää pientä keskustelua täälläkin aikaan.
Kirjoittanut: misner (Jäsen)
 • #589
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 28.03.2013 20:42
Juoppohullun päivä kirja vol. 1. Kertoo juopon arjesta humoristisin sanankääntein.
Kirjoittanut: kuopassa (Ylläpitäjä)
 • Lähetetty: 28.04.2013 11:50
Joku Nikola Teslan nimissä julkaistu räpellys The Problems of Increasing Human Energy. Se kertoo keinoista, joilla tyyppi uskoo ihmislajin tulevaisuutta voitavan parantaa. Tiedemies ideoi mm. langattomasta sähköstä.
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 04.01.2022 03:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 501 henkeä!
Järjestä treffit