Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Erilaiset uskonnot ja mihin itse kuulutte?

Kirjoittanut: Mystification (Aktiivi)
 • #331
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 06.08.2008 01:05

Lainaus: MissAnnThrope

Uskon että Jesse saattoi olla joku aikansa filosofi, eikä mikään ylimaallinen olento. Jeesuksen palvonta on mielestäni vähän sama kuin palvoisi Sokratesta ,värittäen tarinaa parilla ihmeteolla.


Tuopa oli nasevasti muodostettu, tällä linjallakin olen.
En vain olisi osannut sitä lauseeseen muotoilla.
Kirjoittanut: Jayne Dahmer (Aktiivi)
 • Lähetetty: 06.08.2008 01:23

Lainaus: MissAnnThrope

Uskon että Jesse saattoi olla joku aikansa filosofi


En varmasti ole ollut minkään ajan filosofi
Kirjoittanut: whitewidow (Jäsen)
 • Lähetetty: 11.09.2008 19:29
kirkkoon kuulun kyllä mutta tänäpäivänä en usko mihinkään muuhun kuin ihmisen omaan vaikuttamiseen ympäristön kohdalta...
niin paljon kokenut surua ja tuskaa joskin selvinnyt niistä mutta eniten sitä miettii että miten toisella puolella maailmaa luonnon katastrofit vaikuttavat ja nimenomaan äitimaa eli normaali kärsivä luonto/ilmakehä ym.... siihen ei vaikuta jumalat ja jos voisi vaikuttaa niin miksi ei ole vaikuttanut???? pahuus kasvaa uskontojen myötä ja terrorismi lisääntyy .....
epäilen että vuosien kuluttua jokainen uskonto on kehittänyt omat terrorismi verkostonsa taistellakseen omien aatteittensa puolesta......
Kirjoittanut: SirMarylee (Aktiivi)
 • Lähetetty: 11.09.2008 20:58

Lainaus: Piiskansiima

Satanismi on kyllä melko laajalti vain angst-viil-synkistelyä jota mainostetaan paketin kannessa olevalla saaaaaatanalla.


Pakko puuttua tähän, koska huomasin tässä jokin aika sitten aivan samaa. Siis ihmiset puhuvat itsensä pussiin monesti. Ajatuksenahan on todettu aikoinaan, että "satanistin mielentila pitää olla jokseenkin hyvässä kunnossa ja tasapainossa muun maailman ja itsensä kanssa" tai jotain, sitten rupesin miettimään että hei hetkonen. Montahan ihmistä sitä sitten tuntee lopulta, kuka on "oikea-täydellinen-tunnollinen-tervejärkinen-satan isti". Miksi sain laskettua ihmiset yhdenkäden sormilla? O_o
Kirjoittanut: Jenaldo (Jäsen)
 • #335
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 11.09.2008 21:02
Okei olen jo kirjoittanut tähän, mutta ne mielipiteet muuttuvat. Eli siis vielä kuulun kirkkoon, mutta eroan heti kun pääsen tästä vanhempien kämpästä pois. Olen jonkin sortin ateisti (tai mikä lie nyt onkaan xP). Silti olen alkanut kiinnostumaan jonkin sortin luonnonuskonnoista . Hindulaisuus (jos tämä nyt luonnonuskonnoksi lasketaan xP) on todella kiinnostava uskonto.
Kirjoittanut: Berzerker (Aktiivi)
 • #336
 • Arvo: Mahtigootti+
 • • Muokkasi: Berzerker
 • Lähetetty: 12.09.2008 23:43

Lainaus: azazel

Uskon siihen että kaikki on saanut alkunsa siitä ns alkuräjähdyksestä.. ÖÖ tämän hetken käsityksen mukaan niin tapahtui.. Mitä oli ennen sitä.. Kukaan ei vissiin osaa selittää sitä.. teorioita vissiin on.. Mut siis joo.

Olet siis noita, mutta yksinkertaisen ateistin näkemys maailman synnystä... Big bangin tilalle oli tullut jokin uusi hommeli, en muista lainkaan mitä... Mutta jonkin aikaa ollaan jo Big bangia pidetty epätotena... Hei, mietis nyt itsekkin... Voin vakuuttaa että Big bang on täyttä skeidaa teoriaa...
Eli siiiiiis...
Maailma on siis alkanut siitä että tyhjyydessä yhtäkkiä räjähtää/ tyhjyydessä jossa on kaasuja ja muuta ****** räjähtää ja siitä syntyy pikku hiljaa planeetat ja muut?
Kovin kapea katseista jos tähän uskoo...Miksi räjähti/ mistä tuli kaasut ja muu roju?
Anywayz, jos jaksat lueskella jotain stephen hawkings-kamaa (veikkaisin olevan aika tuskallista) niin ehkä löytäisit sen uudemman teorian..


Lainaus: MissAnnThrope

Jumalien olemassaoloa en kiellä, koska tyhmänä pulliaisena en voi tietää siitä mitään, mutta jos niitä on olemassa ne ovat jo aikaa sitten jättäneet maailman oman onnensa nojaan.


Minun näkemykseni tästä ja '' miksi jumala ei tee mitään kun on sotia ja muuta hirveetä''
Mennään sinne raamatun alkuun ja muistetaankin että meidät karkotettiin eedenistä.
Tämän pitäisi perjaatteessa riittää mutta selvennetäänpäs:
Jos jumala tekisi kaiken mitä haluaisimme ja saisimme kaikki mitä haluaisimme, olisimme perjaatteessa itsekkin jumalia, emme ole. Tämä elämä ja olemassa olo on se perinteinen ''koettelemus'' ja rangaistus. tehtävänämme on kasvaa/oppia takaisin taivaaseen/eedeniin salonki kelpoiseksi (hyväksi ihmiseksi).
Niin ja mitä raamatun luomiskertomukseen tulee, se on mielestäni pikemminkin metafora...
Tai ehkä pikemminkin taivaan/eedenin luominen...
Kuten olen aijemmin sanonut (kai) olen jonkin sortin angostistinen kristitty, mutta näin olen itse tulkinnut ja pähkäillyt....
Kirjoittanut: vampyr (Jäsen)
 • #337
 • Arvo: Asiantuntija
 • • Muokkasi: vampyr
 • Lähetetty: 13.09.2008 11:46
Kävin viime kesänä tosiaan rippikoulun, eikä se sen enempää käännyttänyt. Avarsi vain maailmannäkemysta siltä kannalta, että oppi ajattelemaan itse ja älyllisesti. Raamattu on ristiriitainen opus, jossa ei tunnu olevan päätä eikä häntää.

En tunne kuuluvani mihinkään uskontokuntaan vaikka kirkon jäsen vielä olenkin.
Kirjoittanut: Und3ad (Aktiivi)
 • Lähetetty: 09.02.2009 22:38
itse olen tällä hetkellä ateisti. Big bangista olen kyllä sitä mieltä että se tapahtuu uudestaan ja uudetaan, selitetäänpäs: Avaruus kasvaa koko ajan, tälläkin hetkellä, mutta lopulta se kohtaa rajansa ja alkaa supistumaan kunnes ei ole mitään... ja pum! syntyy Big Bang ja kaikki "alkaa alusta" (paitsi seuraavan big bangin jälkeen kaikki voi olla täysin erilaista)

Pidän jonkin verran uskontojen tutkimisesta, varsinkin niistä mielenkiintoisista joissa on hyviä tarinoita xD (en kumminkaan usko niihin eli periaatteessa voisi sanoa että pidän fantasiatarinoista joihin jotkut uskovat) Olen esim. kiinnostunut Luciferin ja muitten enkelien tarinoista (varmaan ainoa kristinuskoon liittyvä juttu josta olen kiinnostunut) ja Egyptin muinaiset uskonnot ovat myös kiehtovia. Mytologia ehkä kiinnostaa enemmän mutta eikös ne ole muinaisia uskontoja?
korjatkaa toki jos olen väärässä, niin tapahtuu usein mutta jos asioita joskus korjataan niin sitten en ehkä heti tee samaa virhettä uudestaan
tulipas sitä tekstiä paljon... ja aika sekavaa ja turhaakin xDD
Kirjoittanut: Unholysacrament (Aktiivi)
 • #339
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 09.02.2009 22:53

Lainaus: Und3ad

Avaruus kasvaa koko ajan, tälläkin hetkellä

Sitten vähän filosofisointia;
Mitenkä avaruus voi kasvaa jos se nyt jo on ääretön ?
Kirjoittanut: die Winterreise (Nimetön)
 • #340
 • • Muokkasi: die Winterreise
 • Lähetetty: 09.02.2009 23:10

Lainaus: Unholysacrament

Sitten vähän filosofisointia;
Mitenkä avaruus voi kasvaa jos se nyt jo on ääretön ?

Tuosta ei olla ollenkaan varmoja, siitä on erilaisia teoriota kehitetty, eikä vielä ole varmoja faktoja missä menee ns. "avaruuden rajat". Itse olen miettinyt tätä jonkin verran ja päätynyt kahteen ratkaisuun jotka voin käsittää. Mutta enpä niitä nyt tässä mene julkistamaan.

Kuitenkin, mielestäni mielenkiintoinen kysymys hieman arkisempaa asiaa kuin avaruutta koskien, on mieli. Mietin vain, että jos ihmisellä ei ole erillistä sielua (tarkoitan tällä semmoista persoonallista energiaa/aineetonta ainetta/jotain sen kaltaista kuten kundaliinienergia), niin miten ihmisellä voi olla tajunta. Onko tajuntamme vain hyvin säädettyä harhaa vai mitä se on? Katsokaas kun nykyinen tieteemme ajattelee että materialla ei ole tietoisuutta ja materia ei "ymmärrä" mistään mitään. Ok, myönnän että on olemassa muistimetalleja, joissa on automaattinen muisti (eli tässä tapauksessa tietyt ulkoiset olosuhteet saavat aikaan datan tallennuksen metalliin, ja sitä voidaan hyötykäyttää esim. tulevaisuuden autojen puskureissa. En nyt tästä selitä enempää, muuten tulisi liian pitkä teksti). Joten siis pääsemme johtopäätökseen, että pystymmekö sanoa onko ihmisellä oikeaa "tajuntaa" vai ei. Onko ihminenkin vain ohjelmoitu kone, joka suorittaa erittäin hienomekaanisia käyttäytymismalleja, jotka on naamioitu olemaan "tajunta" ja ymmärrys. Vai voiko tietty laatu/määrä materiaa saada aikaiseksi tajunnan. Mutta sittenhän koneillakin voisi olla tajunta myös. Ja miettikääpä mitä oikea tajunta voisi olla? Jos siis jaksatte. Tähänkin minulla on oma ajatukseni mutta enpäs julkista sitä tässä... Se olisi liian vaikea selitettäväksi tässä.

Pyydän anteeksi offausta.
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 13.04.2020 19:19, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 437 henkeä!
Järjestä treffit