Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Erilaiset uskonnot ja mihin itse kuulutte?

Kirjoittanut: Unholysacrament (Aktiivi)
 • #491
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 26.01.2010 01:09

Lainaus: Ostensorium

Missä käy selväksi, että siihen aikaan, tai sitä ennen kuin Kain tappoi Aabelin Aatami ja Eeva eivät olleet eivätkä olisi voineet jo saada lisää lapsia? Ja jäähän vielä Lilith vaimoehdokkaaksi

Korjatkaa, jos olen väärässä.
Minulle on jäänyt käsitys että sisarusten keskenään tekemät lapset syntyvät hyvin suurella todenäköisyydellä vammaisina.
Kirjoittanut: Ostensorium (Nimetön)
 • #492
 • • Muokkasi: Ostensorium
 • Lähetetty: 26.01.2010 02:04

Lainaus: Unholysacrament

Korjatkaa, jos olen väärässä.
Minulle on jäänyt käsitys että sisarusten keskenään tekemät lapset syntyvät hyvin suurella todenäköisyydellä vammaisina.


Nykyään kyllä. Kaukaista ja määrittelemätöntä, myyttistä aikaa käsitteleviin ensimmäisiin ihmisiin tämän soveltaminen ei ole itsestäänselvyys. Kristityt voivat vedota esimerkiksi siihen, että Aatamin ja Eevan geenit olivat "virheettömiä", ja degeneroitumista alkoi esiintyä vasta myöhemmin haitallisessa määrin.. Tuloksena: nykyihminen! Tällaisia ovat kristittyjen yleisimmät vastaukset tästä aiheesta - päättelyn ketjua voi sitten jatkaa johonkin toiseen ristiriitaisuuteen, mutta itselläni ei kenties ole siihen mielenkiintoa.

Itse avausviestiin liittyen lainaus Goethelta, jonka satuin poimimaan:
>>Tieteen ja taiteen myötä saa
ihminen uskonnon.
Jolla ei ole kumpaakaan
hankkikoon uskonnon!>>
(Goethe, Zahmen Xenien IX)
Kirjoittanut: kuopassa (Ylläpitäjä)
 • Lähetetty: 26.01.2010 03:24
Ehkä itse asiassa Aatamin geenit olisivat olleet virheettömiä ja Eedamin, joka oli kylkiluusta valettu jämäkappale, olisikin ollut jonkinlaisella valuvirheellä varustettu. Eeva ei itse asiassa ollut ainakaan älyllisesti samaa kastia kuin Aatami, sillä eikös se tämä täti sinisilmäisyydessään uskonut jonkun käärmeen jorinoita? Kysynpähän vaan, uskoisiko kukaan teistä yhtään mitään puhuvan käärmeen sanomaa?
Kirjoittanut: Ostensorium (Nimetön)
 • #494
 • • Muokkasi: Ostensorium
 • Lähetetty: 26.01.2010 03:55

Lainaus: kuopassa

Kysynpähän vaan, uskoisiko kukaan teistä yhtään mitään puhuvan käärmeen sanomaa?


Jürgen Habermas toteaisi ainakin, että paras argumentti voittakoon, riippumatta siitä kuka sen esittää!

Lainaus: kuopassa

Ehkä itse asiassa Aatamin geenit olisivat olleet virheettömiä ja Eedamin, joka oli kylkiluusta valettu jämäkappale, olisikin ollut jonkinlaisella valuvirheellä varustettu.


Heprean sana 'tsela', joka voi tarkoittaa mm. sädettä, sivua ja kylkiluuta, ja joka on yleensä patriarkaatin toimesta käännetty tässä yhteydessä 'kylkiluuksi', on alettu kääntää toisinaan nykyään myös 'sivusta', mikä kuulostaakin sinänsä loogisemmalta.
Kirjoittanut: Kedira (Nimetön)
 • Lähetetty: 26.01.2010 12:07

Lainaus: kuopassa

Eeva ei itse asiassa ollut ainakaan älyllisesti samaa kastia kuin Aatami, sillä eikös se tämä täti sinisilmäisyydessään uskonut jonkun käärmeen jorinoita? Kysynpähän vaan, uskoisiko kukaan teistä yhtään mitään puhuvan käärmeen sanomaa?


Raamatun mukaan Adam laitettiin vastuuseen vaimonsa teoista, opettamaan hänelle sen hetkisen maailman lainalaisuudet sekä tarkoituksen ja varjelemaan koko luomakuntaa jonka kukoistus jäi riippuvaiseksi ihmisen ratkaisuista. Tämän lisäksi Raamattu kertoo Adamin seisoneen vaiti Evansa vieressä tämän keskustellessa käärmeen kanssa. Kyseinen keskustelu sen sijaan on aika looginen sekä siitä käy ilmi Evan koettaneen vastustaa houkutusta. Eva siis täytyi puhua ympäri, suostutella puraisemaan tuota tarjottua hedelmää, kun taas Adan puraisi siitä mitään vastustelematta naisensa sitä hiukan ojentaessa. Tämän seurauksena koko naissukukunta on kärsinyt tuhansia vuosia väärää syyllisyyttä ja jopa vainoa - ja uskallan jopa väittää meidän kestäneen ja kärsineen kunnialla - miesten nautiskellessa epäoikeudenmukaista ylemmyyttä oman pelkurimaisuutensa uhreja kohtaan!
Kirjoittanut: Azop (Jäsen)
 • Lähetetty: 26.01.2010 14:18
Täällähän on kunnon Adamit ja Edamit vauhdissa vaikka originelli kysymys oli kait että mihin uskontoon kuulutte jne.. Mutta onhan näitä asioita aina hauska pohtia.. Onkos däänikkenit jo käsitelty

Mutta aiheeseen; Itse kuulun vielä toistaiseksi papereiden mukaan ev.Lut kirkkoon (kirkollisvero ei riitä itselleni syyksi erota, kertokaa siis hyviä syitä).
Olen myöskin jonkinmoinen kristitty, mutta käsitykseni menevät aika lailla ristiin monien nykyisten kristinuskon suuntausten kanssa (minut luettaisiin varmaan aika pitkälti harhaoppiseksi monen kirkon tai "tosikristityn" puolesta), joten en oikein osaa tarkkaan sanoa millä nimellä itseäni kutsuisin; Omaan elämänkatsomukseeni ja arvomaailmaani löydän yhtäläisyyksiä monista varhaiskristillisyydessä vaikuttaneista elämänkatsomuksellisista näkökulmista ja jopa joistain gnostilaisista suunatuksista löytyy järkeenkäypää ajatusmaailmaa. Joka tapauksessa nykyaikaisen yleisen kristillisyyden tai vapaiden suuntien "uskovaisuuden" kanssa en löydä hirveästi yhteistä, muutamia perusajatuksia lukuunottamatta, koska en esim. pidä vanhaa testamenttia kristitylle kovin tärkeänä (kirjaimellisesti tulkittavana) teoksena, mutta uutta testamenttia sen sijaan pidän hyvinkin tärkeänä opillisena tukipylväänä, mutten sulje pois myöskään apokryfikirjojoituksia, koska niistäkin voi löytyä ihan järkeviä ajatuksia. Ehkä olen sitten jonkinmoinen alkukristitty tms. kunnes keksin/löydän paremman nimen
Kirjoittanut: Deatha (Jäsen)
 • #497
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 30.01.2010 21:12
Itse olen satanisti. Kaikki vain naksahti kohdalleen kun tuli Satanismista lueskeltua.
Seitsemäntoista olen ja vanhemmat eivät hyväksy eroamista, eli paperien mukaan kuulun evlut kirkkoon vielä.

Azop tuosta eroamisesta, http://www.stabu.net/satasyyt.html
Odotellessa sivustoa jossa on sata hyvää syytä olla eroamatta kirkosta.
Kirjoittanut: Pyrefly (Jäsen)
 • #498
 • Arvo: Tulokas
 • • Muokkasi: Pyrefly
 • Lähetetty: 31.01.2010 13:16
En ole vielä kirkosta eronnut vanhempieni takia, mutta tulevaisuudessa kyllä. Olen eklektinen Wicca. En viitsi kuitenkaan toistaa samoja asioita ketjun alkupäästä
Uskon vahvasti luonnonvoimiin, sillä ne ovat todelliset ja aina läsnä, minne menetkin. Ja Wiccalaisuushan on vielä tieteenkin avulla todistettu (tosin tämä ei hirveästi vaikuta itseeni, mutta onpahan kuitenkin todistettu).
Kirjoittanut: Swanette (Nimetön)
 • #499
 • • Muokkasi: Swanette
 • Lähetetty: 15.02.2010 00:48

Lainaus: Pyrefly

Wiccalaisuushan on vielä tieteenkin avulla todistettu (tosin tämä ei hirveästi vaikuta itseeni, mutta onpahan kuitenkin todistettu).

Selventäisitkö hieman? Mitä tarkoitat sillä, että se on todistettu tieteellä? Esim. linkki johonkin sivustoon, jossa tästä asiasta mainitaan tms?
Kirjoittanut: Blackrat (Jäsen)
 • #500
 • Arvo: Mahtigootti
 • • Muokkasi: Blackrat
 • Lähetetty: 15.02.2010 10:36

Lainaus: Deatha

http://www.stabu.net/satasyyt.html

Huokaus. Ehdin lukea vasta ensimmäiset kymmenen tähän mennessä, mutta niistäkin vain 3 tai 4 on varteenotettavia argumentteja. Jos haluaa luoda tuollaisen listan niin tekisi sen sitten edes kunnolla. Ymmärrän toki että sataa oikeasti hyvää syytä voi olla vaikea keksiä, mutta onko sen sitten pakko olla "100 syytä"? Miksei vaikka 50? No, lukaisen nyt loputkin, katsotaan jos jaksan alkamaan koko listaa kommentoimaan.

Edits: Joo, suurin osa listasta oli hyviä argumentteja poliittiselle ja yhteiskunnalliselle vaikuttamiselle, mutta kirkosta eroamisella ei ole juurikaan vaikutusta niihin. Oikeastaan ainoa syy jonka kanssa olen samaa mieltä on #4, joka hieman toisessa muodossa toistuu pari kertaa listan loppupäässä. Muutamaa syytä tarkemmin tarkasteltuna voisi jopa pitää syynä kirkossa pysymiselle. Tällä tavoin pystyy mahdollisesti vaikuttamaan järjestön sisältä käsin näiden epäkohtien korjaamiseen. Loput syyt tosiaan ovat yhteiskunnallisia ja kirkosta eroaminen ei niihin vaikuta muuten kuin kohdan #90 osoittamalla tavalla. Mutta aktiivisesti politiikkaan osallistuminen tuottaisi todennäköisesti paremman tuloksen.

Lainaus: Swanette

Selventäisitkö hieman? Mitä tarkoitat sillä, että se on todistettu tieteellä?

Juu, minuakin jäi nyt hieman häiritsemään että miten wiccalaisuus on tieteellisesti todistettua :O
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 13.04.2020 19:19, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 437 henkeä!
Järjestä treffit