Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Eutanasia - puolesta vai vastaan?

Kirjoittanut: The Trap-door lover (Jäsen)
  • #81
  • Arvo: Asiantuntija
  • Lähetetty: 28.03.2012 01:21

Lainaus: The Lonely Wolf

tarjota vaihteeksi hyviä alibeja ihmisen kiduttamiseen

Kerro olleesi mummosi luona auttamassa mattojen tamppauksessa silloin kun kidutus tapahtui, kerro myös että mummo kärsii dementiasta eikä varmaankaan kysyttäessä muista vierailuasi.
Kirjoittanut: HNC (Jäsen)
  • #82
  • Arvo: Edistynyt
  • Lähetetty: 28.03.2012 10:32

Lainaus: Sad Angel

Tappo on esim. humalassa tehty hetken ajatus esim. puukonisku, murha taas pitkään suunniteltu juttu. Eutanasia ei ole kumpaakaan, koska siinä ei aiheuteta kipua


Eutanasia on suunniteltu eli siten voidaan luokitella murhaksi. Myös esm aivot tuhoava tappo-/murhatapa on tuskaton, joten sekään ei sitten liene oikeasti murha/tappo?
Kirjoittanut: Signal (Jäsen)
  • #83
  • Arvo: Tulokas
  • Lähetetty: 03.05.2012 16:37
Pyydän anteeksi, etten ole lukenut tästä ketjusta kuin viimeiset kolme sivua. Haluan kuitenkin kommentoida koska olen aiheeseen hieman tutustunut itsemurhatutkimuksen sivussa.
Sitä paitsi tämä "voidaan tulkita trolliksi", jolla haluan vain sohaista ihmisiä ja päästä pätemään. Kunhan ajan kulukseni näppistä kulutan.
Mutta juu: keskustelu on sivunnut keskeisiä avustetun kuolemisen ongelmia joihin toivoisin löytäväni lisätietoja. Erityisesti milloin on pitävästi ja yksiselitteisesti mahdollista näyttää toteen, että kuolemaan avustaminen on perusteltua? Lisäksi haluaisin tietää mikä taho voitaisiin -ainakin hypoteettisesti- velvoittaa toteuttamaan kuolemaan avustus -varsinkin jos potilas on vegetatiivisessa tilassa?
Entä missä määritellään, että ihmisellä on oikeus tuskattomaan ja arvokkaaseen kuolemaan niin itse päättäessään? Itse olisin jo pitkään ja usein halunnut päättää päiväni, mutten ole saanut aikaiseksi. Missä vaiheessa Kela korvaisi minulle jalokaasupullon vermeineen ja saisin luvan tehdä itsemurhan kun olen sitä vuosia jaksanut hakea?
Asiaan liittyen suosittelen katsomaan kaksi dokkaria. Vegetatiivisessa tilassa olevan ihmisen aivotoiminnasta BBC Horizonin "The Secret You". Varsinkin kohta 16-19 minuuttia. http://www.youtube.com/watch?v=8Biv_8xjj8E
Sekä samoin BBC Horizonin "How to Kill a Human Being". http://www.youtube.com/watch?v=87fdhBIbehk

Tässä pari tahoa, jotka olen todennut informatiivisiksi:
Wikipedia-artikkeli Hemlock Society USA:sta. http://en.wikipedia.org/wiki/Hemlock_Society
-Olen lukenut heidän julkaisemansa opaskirjan The Final Exit sekä netistä löytyy huomattava määrä materiaalia lainopillisista artikkeleista aina tee-se-itse-videoihin.
Samoin Wikipedia-artikkeli Dignitas:ista. http://en.wikipedia.org/wiki/Dignitas_(assisted_dy ing_organisation)
-Ehkä tunnetuin toimija Euroopassa avustetun kuoleman alalla.
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

  • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 04.01.2022 03:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 501 henkeä!
Järjestä treffit