Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Postin Mokia

Kirjoittanut: azpzv (Nimetön)
 • Lähetetty: 15.11.2009 21:31

Lainaus: God Of Wind

mitäs teen jos housuja ei ala kuulua?

Ootko maksanut housus verkkopankista?? Oks sulla kuitti tallella?
Kirjoittanut: God Of Wind (Jäsen)
 • #42
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 16.11.2009 10:58
..hmm, maksoimme äitini tililtä kun itsellä ei ole verkkopankkitunnuksia. jos housuja ei 2 viikkoon kuulu niin otan kuluttaja-asiamieheen yhteyttä.
Kirjoittanut: Verity (Jäsen)
 • #43
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 27.04.2011 23:27
Tämä nyt ei välttämättä ole Itellan moka, mutta sanottaisiinko niin, että niiden toiminnassa tuntuu kyllä olevan puutteita..

Ystäväni muutti muutama kuukausi ennen viime joulua nykyiseen yksiöönsä, jonka edellinen asukas oli kuollut. Ennen joulua luukusta alkoi kolahtelemaan kuolleelle miehelle osoitettuja joulukortteja ja muutakin postia. (Nauratti muuten kyllä ajatus "sydämellisistä" jouluterveisistä kuukausia sitten kuolleelle henkilölle..tekopyhää kenties?)
Kaveri kirjotti kuoriin "VASTAANOTTAJA KUOLLUT" ja pisti postiin, mutta ne tuli sitten taas sieltä bumerangina takaisin kun kuollut ukko tai omaisensa eivät ole tehneet osoitteenmuutosta..
Kirjoittanut: Nordis (Jäsen)
 • Lähetetty: 28.04.2011 11:48

Lainaus: Verity

Ystäväni muutti muutama kuukausi ennen viime joulua nykyiseen yksiöönsä, jonka edellinen asukas oli kuollut. Ennen joulua luukusta alkoi kolahtelemaan kuolleelle miehelle osoitettuja joulukortteja ja muutakin postia. (Nauratti muuten kyllä ajatus "sydämellisistä" jouluterveisistä kuukausia sitten kuolleelle henkilölle..tekopyhää kenties?)


Arvaa vaan onko tuollaisten jakaminen creepyä, varsinkin kun niitä menee korven autiotaloihin joista asukkaat ovat kuolleet vuosia aiemmin Korteissa ei yleensä lue lähettäjän osoitetta, joten postiin palauttamisen jälkeen ne päätyvät joko tuhottaviksi tai jostain syystä uudelleen jakeluun kuten tuossa on käynyt. Itse olen jakanut postia vain maaseudulla joten en tarkalleen tiedä miten lajittelu kaupungissa tapahtuu, mutta mikäli se hoituu koneellisesti aina jakajalle asti, jäävät tuollaiset tekstit varmasti koneelta noteeraamatta eivätkä ne välttämättä satu jakajankaan silmään jos kuoret ovat muun postin välissä. Maaseudun reiteillä (vain muutamia satoja osoitteita) jakaja latoo päivän postit käsin ja kirje kerrallaan oikeaan jakelujärjestykseen, joten kryptisemmätkin viestit päätyvät siinä samalla ihmisaivojen tsekattavaksi. Tästä syystä postit voivat toisinaan löytää perille myös niillä "Iso-Masa, keltainen talo järven rannalla" -osoitteilla, mutta sen varaan lähetystään ei kannata jättää.

2% kadonnutta postia kuulostaa aika hurjalta luvulta, tuohon lienee laskettu mukaan myös ne paketit jotka katoamisilmoituksen jättämisen jälkeen ovat vielä joskus löytäneet perille. Pitkät toimitusajat firman lähetyskuittauksesta paketin saapumiseen voivat selittyä myös sillä, että vaikka lafka toimisikin näennäisesti Suomessa, sen keskusvarasto ja postittamo voivat olla ties missä. Ilman lähetystunnusta ei postin tiskillä voida paljoa tehdä, vähän sama kuin kysyisit kaupan kassalta jonkin tietyn yksittäisen makkarapaketin sijaintia ilman, että edes sen olemassaolosta on mitään näyttöä
Kirjoittanut: Wednesday (Jäsen)
 • Lähetetty: 02.05.2011 11:41
Minulle tulee usein luukusta vanhan/vanhojen asukkaiden postia, jo neljä eri nimeä on kuorissa koreillut, yleensä vien ne postikonttoriin ja mainitsen "ettei asu tässä osoitteessa", ja monesti se on auttanut.
Postin mokiin siis harvemmin törmää, postinkantajat taas ovat luku erikseen. Usein kun aamulla tulee vaikkapa nippu kirjeitä, niin joukossa on ainakin yksi jossa koreilee naapurin nimi ja osoite. Eipä mitään, nopea ja helppohan se on naapurin luukusta sujauttaa. Joskus itselle käynyt samoin, että posti on kulkenut, ja sitten myöhemmin illalla (naapuri herää, tulee töistä, jne.) kolahtaa jotain omaa postia luukusta joka on jaettu vahingossa naapurille ;D
Tilasin kyllä kengät n. puoli vuotta sitten, ja paketti "katosi" postissa. Lähipostin kanssa lopulta onnistuttiin jäljittämään lähetys; ilman selitystä Itella oli lähettänyt popot takaisin lähettäjälle o__O
Lievästi ketuttaa moinen.
Kirjoittanut: Miss Angel (Aktiivi)
 • #46
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 04.05.2011 18:24

Lainaus: Nordis

Tästä syystä postit voivat toisinaan löytää perille myös niillä "Iso-Masa, keltainen talo järven rannalla" -osoitteilla, mutta sen varaan lähetystään ei kannata jättää.

Itse Postissa työskennelleenä olen käsittänyt että kaikki tällaiset epämääräiset/vaikeasti luettavat/vialliset osoitteet menevät ns. susimiesten hoiviin, joiden tehtävänä on selvittää ja etsiä oikea, virallinen osoite. Tästä oli joulun alla juttuakin jossakin sanomalehdessä. Suurin osa näistäkin saadaan kuulemma toimitettua perille ja vain pieni osa jää ikuiseksi mysteeriksi.
Kirjoittanut: Iiriva (Miss Halloween 2006 & 2007)
 • Lähetetty: 04.05.2011 19:59

Lainaus: Miss Angel


Itse Postissa työskennelleenä olen käsittänyt että kaikki tällaiset epämääräiset/vaikeasti luettavat/vialliset osoitteet menevät ns. susimiesten hoiviin, joiden tehtävänä on selvittää ja etsiä oikea, virallinen osoite.


Kyllä minunkin vanhemmilleni tuli muutama viikko sitten postikortti Thaimaasta asti osoitteella: Etunimi Sukunimi, rivitalon pääty rinteessä, Asuinkunta, Finland. Hommaa tietty auttoi se, että asuinkunta oli oikein, eikä samalla kunnalla asu muita saman sukunimen omaavia.
Kirjoittanut: Piiskansiima (Jäsen)
 • Lähetetty: 22.09.2011 22:18
Enpä tiedä, mitä pitäisi ajatella siinä vaiheessa, kun lähetys Briteistä on nopeammin perillä kuin Suomen sisäinen postitus. Asiaa ei auta yhtään se, että seurantakoodin mukaan tämä Suomen-seikkailija on ollut 3 päivää teillä tietymättömillä eli varmaan matkalla välillä Joensuu-Vantaa. Että hipihurraata vaan Itellan suuntaan tai sitten joku lähettäjäpäässä on pistänyt postitusvahvistuksen viemättä kuitenkaan pakettia kustin poljettavaksi...
Kirjoittanut: God Of Wind (Jäsen)
 • #49
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 22.09.2011 22:26
minulle lähetettiin kuukausi sitten kanadasta krije, muua sitä vain ei perkele kuulu... liekö hukkunut tunarikanukkien luona, vaiko suomne postilla häikkää...
Kirjoittanut: Platinum (Jäsen)
 • Lähetetty: 24.10.2011 20:05
Toissa kesänä oltiin vähän pitemmällä matkalla ja hukkasin sitten heti reissun aluksi lääkkeeni, joita ei tietenkään saanut muutakun reseptillä. Noh, pyysin äitiä lähettämään lääkepaketin pikana reseptin ja pakkauksen kanssa (ettei tule postille matkalla ongelmia) paikkaan x, pari päivää sanoivat postissa että pitäisi kestää ennenkun on perillä. Muutaman viikon päästä kotiin tultua ei postia ollut edelleenkään tullut paikkaan x eikä takaisin kotiin vaikka itellan sivujen mukaan oli ihan ajallaan lähtenyt Suomesta. Kävin muutaman kerran postissa tivaamassa että missäköhän se "pikapaketti" oikein menee ja antoivat vaan lippuja ja lappuja että "täytä nää niin sit ehkä löytyy" murrrr... Noin puolen vuoden päästä tästä, kun olin jo unohtanu koko asian, postiluukku kolahti ja paketti oli kotona, Suomessa.
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 2 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 04.01.2022 03:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 501 henkeä!
Järjestä treffit