Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Taantuma ja sen vaikutukset.

Kirjoittanut: mlrd (Aktiivi)
  • Lähetetty: 04.04.2009 23:02

Lainaus: kuopassa

Valtiohan tulee tässä parin vuoden sisään jakamaan 30 miljoonaa euroa Svenska Teaternin tilojen korjaamiseen, rahaa palaa myös näissä kaikenmaailman Kiasmojen, Oopperatalojen ja muiden kultturellien proggisten parissa, joten luulisi sitä rahaa löytyvän jonkun alakulttuuritoiminnankin tukemiseen vaikka muutamia kymmeniä tuhansia euroja vuositasolla.


Kulttuuri joko elää tai kuolee, mutta se tekee sen omillaan. muu on bisnestä.
Kirjoittanut: SirMarylee (Aktiivi)
  • Lähetetty: 17.04.2009 13:10
Nyt saattaa mennä vähän asian vierestä, mutta mie sain tänään kuulla että jenkit on painanut itsellensä rahaa oikein urakalla! Mie järkytyin, koska inflaatio ei ole hirveän kiva vieras, muistellaampa vaikka vanhaa saksan aikaa kun leipää sai hakea kaupasta kottikärryjen kanssa, sillä kottikärryt olivat täynnä seteleitä. Ennen oli raha sentään rahaa, se oli sellanen asia, mitä ei mistään käytännössä tullut lisää vaan rahan määrä oli vakio. Tänään aamulla tuon jenkkiuutisen jälkeen vaihtui ilme vakavaksi. Täytynee alkaa säilöä oravannahkoja tai jtn tuonne kellariin...
Ja noh tästä lamasta voin sanoa, etten voi verrata 90-luvun lamaan sillä synnyin 91, joten ei hirveää muistikuvaa siitä ajasta. Nyt tosin iskä aijotaan kai lomauttaa, kun ei metallimiehille töitä näytä löytyvän : / Pitää kai vain toivoa parasta.

Mutten ymmärrä vieläkään mistä tämä lama on alkunsa saanut? Olen niin monesti kuullut että tämä on ollut ihan tekemällä tehtyä lamaa, että tähän oikein tietoisesti pyrittiin. Osaako joku kertoa tarkempaa tietoa, että mistä kaikki alkoi, sillä siitä en ole nyt ihan perillä?
Kirjoittanut: Jasmine (Jäsen)
  • Lähetetty: 19.04.2009 16:26
Itse pääministerin Matti Vanhasen luennolla (kyllä, kävin kuuntelemassa) Vanhanen kertoi että lama on lähtöisin Amerikasta. Niinkuin onkin.

Lama lähti amerikkalaisten innosta sijoittamiseen. Talon myyjät/välittäjät/mitkälie myivät kalliita asuntoja sijoitusmielessä ostajille. "nyt maksat tän verran nyt ja saat enemmän sitten tulevaisuudessa" Myös pankit pistivät amerikkalaiset talousahdinkoon., Ne antoivat sairaan kovalla korolla eri mm. asuntolainoja - pieni korko mitä nopeammin otit, mitään harkitsematta. Monipuolinen asia oli, en kyllä muista miten loppupeleissä se meni.

Amerikkalaisten hulluus sitten aiheutti sen että markkinat nousivat kun huomattiin et isolla maalla menee hyvin. Näin ollen myös muualla tehtaat, sijoitukset yms arvo nousi. Kunnes kävi ilmi että amerikkalaiset ryömivät veloissa ja soppa oli valmis.
Kirjoittanut: BlackLotus (Jäsen)
  • Lähetetty: 14.06.2009 15:25
Vanhempieni yritys piti ajaa konkurssiin, töitä ei ollut enää tarjolla.
Mutta työttömäksi ainakaan Hollolan kunta ei jätä, en mene sanomaan muista aloista kuin ruokapuolelta, äitee on ollut nyt 3kk eri paikoissa mm. koulullani, päiväkodeissa, vanhustentalolla ja TK:ssa töissä ja hyvinkouluttautuneena palkka on hyvä.

Ja talokaupan taantuma on myös käsillä, vuosi on ollut omakotitalomme myynnissä kun aikaisemmat menneet kuukaudessa.
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

  • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 04.01.2022 03:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 501 henkeä!
Järjestä treffit