Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Armeija

Kirjoittanut: die Winterreise (Nimetön)
 • #291
 • • Muokkasi: die Winterreise
 • Lähetetty: 11.03.2009 08:55
No se armeija-aika on lyhimmillään kuusi kuukautta. Sen pituuden saa tietää lopullisesti vasta paikan päällä mutta ei se enää aina ole 12 kk. Paitsi tietenkin jos on sotateknisessä tai muussa vastaavassa erikoisessa, silloin automaattisesti 12kk. Itse mietin soittokuntaa, jonka palvelusaika on 9 kk (tottakai kaikilla on se alokasaika, onkohan se n. 2 kk). Muuten sitä sitten soittaisi loput eli n. 7 kk ja esiintyisi erilaisissa tilaisuuksissa. En ihan täysin tietoinen ole vielä kaikista asioista armeijassa mutta tässä otan vielä selvää.

Ja edit. En halua kieltäytyä armeijasta sen takia että siellä joutuu kuntoilemaan ja olemaan kurissa koska se ei ole tapaistani. En halua lintsata vain fyysisten rasitteiden takia. Olen tottunut fyysiseen rasitukseen koska urheilen jonkin verran. Ainoa mitä pelkään on sitten se henkinen kantti. Mutta täytyy vaan ottaa semmoinen so what -asenne niin kyllä se armeija menee, jos sinne menee. Ilman hiuksiakin
Kirjoittanut: HepZusi (Mister Halloween 2007)
 • Lähetetty: 11.03.2009 10:34

Lainaus: mlrd

Jos nyt edes avautuisit totaalin syistä sekä tatuoinnin muodosta?
Leiki minkä leikit, totaalissakin joudut noudattamaan sitä samaa kuin muutkin...

No se on tietty siks, että asevelvollisena ei voi vetää yhtä paljon huumeita ja sekoilla! ;>
Tatuointi itessään ei liity millään tavalla noin muuten tähän hommeliin ja ennemmän mun pitäis perustella ihan vidusti armeijaan/sivariin menemistä, ku totaalia itelleni.

Ja enhän mä mitään leiki, eikö se kerro jotain etten oo menossa metsään tekemään itestäni pelleä jonku läskin mitalikasan käskytettävänä?
Kirjoittanut: Mr_Nightmare (Jäsen)
 • #293
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 11.03.2009 22:31
Oma isäni oli aikanaan kahdessa sodassa joten luonteva valinta oli että armeijan aikanaan itsekin kävin. Eihän se toiminta aina kovin järkevältä tuntunut, esim. aina oli kiire jokapaikkaan odottamaan... mutta kasvattava ja yleissivistävä se kyllä oli.
Ei tekisi todellakaan nykysukupolven uusavuttomille pahaa käydä opettelemassa käytännön taitoja ja toisten huomioon ottamista...
Ja jos tänne ryssä joskus hyökkää niin jonkun on tätä maata puolustettava, siinä ei kauniit puheet ja ideologiat auta...
Kirjoittanut: Unholysacrament (Aktiivi)
 • #294
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 11.03.2009 22:32
Tänään tuli postin mukana kutsuntalappu, jostain syystä olen melko innoissani siitä, en tiedä miksi
Kirjoittanut: Lacy gloom (Aktiivi)
 • #295
 • Arvo: Mahtigootti+
 • • Muokkasi: Lacy gloom
 • Lähetetty: 11.03.2009 22:38

Lainaus: Mr_Nightmare

toisten huomioon ottamista

No sitä olisi kyllä syytä ihmisten opetella.
Valitettavasti en ole huomannut useissakaan tuntemissani miehissä mitään muutosta armeijan jälkeen. Kaikkia en ole tosin tuntenut ennen armeijaa, mutta ovat sen käyneet ja kaikkea muuta ovat kuin "aikuisia" tai miehiä isolla M:llä.

Siitä tulikin mieleeni "vitsi", jonka eräs tuttavani (tämäkin armeijan käynyt mies ja käytös juurikin tätä..) kerran laukaisi nähdessään erään pariskunnan, jossa nainen oli aika tukeva.
"No siinä on mies isolla M:llä!"
Ihan hauska sinänsä joo, mutta....

Aikamoista oftopikkaamista jälleen, antakee anteeksi.
Kirjoittanut: Abigor (Jäsen)
 • #296
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 11.03.2009 23:29

Lainaus: Mr_Nightmare

Oma isäni oli aikanaan kahdessa sodassa joten luonteva valinta oli että armeijan aikanaan itsekin kävin.


Isoisäni isoveli kuoli Siinä Kuuluisassa Sodassa Josta on Jo Ihan Hitosti Aikaa. Isoisäni ei pistänyt pahakseen sivarinkäymistäni, vaikkei se kyllä nyt innostakaan hyppinyt.. Joo siis ei tässä muuta mutta tuo "sukulaiseni soti/kuoli/tappo tuhat ryssää" perustelu intinkäymiseen kuulostaa omaan korvaani jotenkin hölmöltä. Ei taida olla kovin montaa suomalaista jonka joku sukulainen, isoisä tai isoisän isä tai isoäidin isä ei olisi ollut jossain suomen tuoreimmista sodista. Joo, entä sitten? Ei se ketään mielestäni väkisin tyrki inttiin "aateluus velvoittaa" periaatteella..

Lainaus: Mr_Nightmare

Ei tekisi todellakaan nykysukupolven uusavuttomille pahaa käydä opettelemassa käytännön taitoja ja toisten huomioon ottamista...


No mitä käytännön taitoja siellä oppii? Ruokakin tehdään sulle valmiiksi. Ja aina joku käskee tekemään jotain, ei siellä oma-aloitteisuutta ainakaan opi. Toisten huomioonottamista ei kyllä pitäisi opetella vasta intissä, vaan sen pitäisi vanhempien jo opettaa ennen kouluun menemistä.

Joo sori jos kuulostan hyökkäävältä tai sekavalta, olen puoliksinukuksissa joten en mene takuuseen tekstinlaadusta...
Kirjoittanut: Trnquill (Jäsen)
 • #297
 • Arvo: Asiantuntija
 • • Muokkasi: Trnquill
 • Lähetetty: 12.03.2009 07:55

Lainaus: Mr_Nightmare

Oma isäni oli aikanaan kahdessa sodassa joten luonteva valinta oli että armeijan aikanaan itsekin kävin.

Isoisäni oli myös kahdessa sodassa, joten hänelle suvun sivarit olivat sankareita. Hän oli sitä mieltä, että kenenkään ei pitäisi ehdoin tahdoin sellaiseen touhuun (eli tappamiseen) ryhtyä.

Armeijassa painotetaan sitä, että "me tapetaan vaan hyökkääjiä!" vaikka todellisuudessa sodasta kärsii eniten kotirintama: lapset, naiset ja vanhukset. Nykyaikaisessa sodankäynnissä parhaat selviytymismahdollisuudet ovat (kärjistetysti) etulinjassa. Voidaankin siis sanoa, että armeijassa käydään kouluttautumassa naisten ja lasten murhaamiseen ja/tai murhauttamiseen. Komiaa!

Siinä missä jokaiselle tekisi hyvää käväistä armeijassa, jokaisen olisi syytä myös käydä läpi sivarin 3vk koulutusjakso. Kumpikin antaa paljon aiheita ajatuksiin.
Kirjoittanut: Dark Eyes (Inkvisiittori)
 • #298
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 12.03.2009 08:29

Lainaus: Trnquill

Voidaankin siis sanoa, että armeijassa käydään kouluttautumassa naisten ja lasten murhaamiseen ja/tai murhauttamiseen. Komiaa!

Eh. Olipas tuokin nyt. Itse en ole oikeasteen puolesta enkä vastaan, mutta tuo kommentti nyt oli jo pelkästään tyhmä. Mitähän armeijaa meinasit? Liberia? Vaikka sodankäynnin sääntöjä harvemmin noudatetaan kovinkaan tarkasti, niin ei tuohon sentään mikään armeija tähtää. Vähän voisit perustella jos tuollaista meinaat suustasi päästellä.
Kirjoittanut: Blackrat (Jäsen)
 • #299
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 12.03.2009 08:35
Eilen oli juuri aika mielenkiintoinen artikkeli Iltalehdessä suomen armeijasta. Meillä on ilmeisesti suurempi liikekannallepanovalmius kuin kaikilla lähialueilla yhteensä (Ruotsi, Viro, Norja yms.). Mukaanlukien Venäjän tuon lähimmän sotilasalueen valmius.

Kunhan tässä vaan pohdin mihin Suomi muka edelleen tarvitsee 350000 miehen reserviä...
Kirjoittanut: momo (Nimetön)
 • Lähetetty: 12.03.2009 08:48
Puoliso sai sivarin loppuun pari viikkoa sitten. Oli kyllä tosi positiivinen kokemus! Ainoa nihkeys hommassa oli pakollinen kuukauden "koulutus" Lapinjärvellä, mutta sen jälkeen hän meni oman alansa hommiin vuodeksi. Työpaikka sijaitsi 200m päässä meidän kämpästä ja sivarin loputtua hän on jatkanut siellä ihan kunnon palkalla. Sivarin aikanakin tulot oli hänellä hyvät verrattuna esim. opintotukeen. Sukulaiset ovat toki ********** ja selittäneet armeijasta ja siitä miten vain hipit menevät sivariin. Ovat kuitenkin tajunneet meidän kokemuksen jälkeen, että sivari on hyvä vaihtoehto. Suurena vaikuttimena on se, että jaksaa etsiä itselleen hyvän palveluspaikan. Mies valitsi sivarin sen takia, että meistä kumpikaan ei ole sitä sorttia, että juostaisiin metsässä tappamassa muita ihmisiä vaikka se olisi jonkun mielestä tarpeen. Näissä asioissa on kaikilla omat mielipiteensä, mutta kannattaa miettiä onko tosiaan valmis tappamaan. Sitä siellä armeijassa enimmäkseen opetetaan telttaretkien ja muun ohella.
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 2 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 13.04.2020 19:19, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 437 henkeä!
Järjestä treffit