Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Yleiskeskustelu 3

Kirjoittanut: mlrd (Aktiivi)
 • Lähetetty: 25.05.2016 06:46
Toinen juttu on tosiaan se miksi ite tykkään enempi haulipyssystä on toi pikkunen ongelma kun kiväärinkudit kantaa ihan oikeesti kauas niin mihinkäs suuntaan ammut lintua latvaan eteläsuomessa ettei oo 6 kilsan sisässä taloa. pieskan 2 kilsaa on vielä mahollista mutta noi isommat on tuuripeliä ja siitä kun en oikein hirveesti tykkää.

Miun tuurilla se on kuitenkin jonkun ikkunassa se hutilaukaus jos sattuu. tai niinkun se yks heppu pohjoiskarjalassa tiputti teeren ja veljen samalla kudilla aikoinaan. teeri satasesta ja veli puolentoista kilsan päästä.
Kirjoittanut: kuopassa (Ylläpitäjä)
 • Lähetetty: 25.05.2016 16:09
Joo! Muistan lukeneeni siitä, että oli ampunut lintua ja tainnut pudottaakin sen, mutta kävi niin kuin siinä isänmaallisessa laulussa. "kuulat käyköön kulkuaan, ruumis saakoon haavan vaan". Joissain lähteissä sanotaan, että etäisyyttä olisi ollut 1800 metriä, joku väittää matkan olleen 2,5 kilsaa.
Kirjoittanut: mlrd (Aktiivi)
 • Lähetetty: 26.05.2016 07:02
Kuitenkin, ihan helvetin huonoa tuuria mutta kuitenkin mahdollista. Välillä on näiden kivääriharrastajien hommia joutunut jopa ehkä hitusen pelkäämäänkin kun joku sai päähänsä hyvänä ideana perustaa lepolautan järvelle kiväärihollille mökistään, vastarannalle pari kilsaa matkaa ja mökkejä täynnä.

Jostain syystä se irtos ankkuristaan just sorsajahdin alotusta edeltävänä yönä ja vielä melkein tyynessä kelissä, kerrankin sattu vahinko kohdalleen.
Kirjoittanut: kuopassa (Ylläpitäjä)
 • Lähetetty: 01.06.2016 21:34
Karhuhysteriaa! Muutamia päiviä sitten luin, että 20-30 kilometrin päässä Porvoon kaupungista asustelee karhu tai karhuja. Ne asuvat aika lähellä rannikkoseutua. Nyt yksi niistä on lähtenyt hiippailemaan kohti cityn valoja. Luulen, että sen on täytynyt tulla uimalla Porvoonjoen tai sen suiston yli. Se arvelemani tulosuunta näkyy tässä kuvassa keltaisena nuolena. Tuon karhun voi olla tosi hankala päästä pois Porvoosta, koska kaupunki on ympärillä ja sen pohjoispuolella kulkee moottoritie.

Porvoon karhusta 1.6.2016 tehdyt havainnot järjestyksessä.
Kirjoittanut: mlrd (Aktiivi)
 • Lähetetty: 02.06.2016 00:46
Joten? Onhan tollanen käyny ainakin 3 kertaa haistoetäisyydellä metsässä näkymättä ja kerran satuin vahingossa näkemäänkin. Se muuten haisee karmeelle se elukka. Mutta toki, tiheään asuttu alue ja iso peto kuitenkin.

Se on vaan kokoonsa nähen vallan helvetin taitava pysymään piilossa, joten jos se rupeaa siellä porukkaa jahtaamaan niin voi saada hyvinkin jälkeä aikaseksi.
Kirjoittanut: kuopassa (Ylläpitäjä)
 • Lähetetty: 02.06.2016 10:21
Se vaan kun täällä on jo poliisit ja metsämiehet koirien kanssa etsimässä sitä elukkaa... Jos otso ei älyä häipyä paremmille metsästysmaille niin sille käy huonosti.

Kiitos hyvästä vinkistä, en tiennytkään että ne haisevat pahalle.

Tässä on vielä karhuteemaan sopiva pätkä tekstiä Eränkävijä-lehdestä, jossa vanha/entinen metsästäjä kertoo älykkäästä karhusta:

"Minä jatkoin niitä karhun jälkien seuraamista ja ennen Karvakenkäjänkää se karhu oli mennyt vetisen jänkän mustalle jäälle. Minä kierrän jänkää ja löydän ne karhun tulojäljet ja lähden kiertämään. Toista kilometriä jängästä tulee karhun jäljet äkkiä vastaan. Se oli tehnyt paluuperän ja ollut liekon takana piilossa ja minä olen kävellyt ohi. Sitten se oli taas painunut takaisin sille jängälle. Aina kun löysin ne jälet uudelleen, se oli tehnyt paluuperän ja piileskellyt muuraismättään tai muun sellaisen takana. Löysin ainakin kymmenen hukkaperää, kun karhu juksautti minua. Aloin kyllä uskoa kolttien puheisiin, että tälle karhulle ei pärjää kukaan. [...] Tämä kuulostaa melkein sadulta, mutta aivan totta tämä on. Karhu oli varmasti oppinut pelaamaan ihmisen kanssa saksalaisten vankileirin ympärillä ja leirin kaatopaikoilla. Se leiri oli tässä lähellä eikä kaupunkiperäiset saksalaiset oikein karhuja jahdanneet eikä luonnosta ymmärtäneet."
Kirjoittanut: mlrd (Aktiivi)
 • Lähetetty: 02.06.2016 23:29
niinpä, entisen asuinpaikan kaatopaikallahan tuo vanha kotinallekin kävi syömässä, kertaalleen pääsin siitä hajulle ja etäisyys oli max 50 metriä, mutta kun en silloin vielä tiennyt mikä se haju on, menin etsimään raatoa ja katselin maahan. sit haju vaan hävis eikä tullut takaisin, se piru lähti alta pois kun menin kohti.

Toisel kertaa tuli sama haju nokkaan ladon vieressä, ruvettiin ihmettelemään ja mentiin satakunta metriä poikkituuleen tiukasti takasektoria vahdaten, se tuli uudestaan ylätuulesta lähelle vajaan viiden minuutin päästä vattupuskan suojassa kierrettyään harjanteen että pääs matalana suojassa lähestymään. Eikä taaskaan päässy näkemään, avonaiselle se ei perään enää lähtenyt. Toki jos se olisi jahdissa ollut se olisi tullut tuulen alta ja sillo ei olis ollu mitään jakoja huomata ku vasta vieressä.

e: toki tuo jälkimmäinen on pelkkä oletukseni tilanteen kulusta, mutta kun olen samasessa paikassa sen 20 vuotta metsästänyt, niin suunnilleen voin arvata... ja mie kierrän aina alatuulen puolelta, se toimii hiton hyvin. harvoin siitä paikasta tarvii ainakaan ilman tilannetta lähteä, ainakaan jos on kaks metsästäjää ja toinen kyttää pakoreitillä. ainoa ongelma on päästä paikkaan ilman että kaikki karkaa, se on melkein täydellinen suojapaikka eläimille.

e2: sehän olis kylläkin ollu todella v-mainen ylläri jos olis ollu kaks nallea jotka olis tiiminä metsästänyt, ensimmäinen kun vei huomion jo melkein kokonaan, siihenhän sitä parina tuossa paikassa hyvin usein perustetaan homma. eka näyttäytyy tarkoituksella ja toinen pääsee viereen huomaamatta. ja sitten kun se toinen yllättää paras pakoreitti jää sen ensimmäisenä näyttäytyneen ulottuville.
Kirjoittanut: kuopassa (Ylläpitäjä)
 • Lähetetty: 03.06.2016 05:01
Juu, on niillä hyvät aistit (ainakin haju ja kuulo, en tiedä näöstä) ja ilmeisesti älliäkin on kun pystyvät tekemään tuollaisia manööverejä. Tämän kotiseutuni karhun elinoloja kauhistellaan Facebookissa. Siellä joku ehdottaa että sille pitäisi hakea S-marketista 10 kiloa lenkkimakkaraa syötäväksi.
Kirjoittanut: mlrd (Aktiivi)
 • Lähetetty: 04.06.2016 00:34
Harvoin sitä sattuu kun omassa jahtimaastossa tulee parempi jahtaaja vastaan. Edelleen, sehän vaan teki olemisensa tiettäväksi ja hätisti pois lepopaikaltaan, se kun on tosiaan yks harvoista paikoista tuolla missä voi olla melko rauhassa ja turvassa. Todella vaikeaa päästä yllättämään mitään sieltä. Mistäs sen tietäis kuin monta kertaa on ollu hankalammassa maastossa vierekkäin?

mutta enpä oo lukenu että tuo espoon nalle olis ketään syönyt, tai jos on niin ainakaan ei oo kaivattu?
Kirjoittanut: FilthyVictorian (Aktiivi)
 • #500
 • Arvo: Mahtigootti1500
 • Lähetetty: 07.06.2016 21:12
Aah piti tulla nyt käymään foorumilla vähän (nostalgiaa.)
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 7 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 13.04.2020 19:19, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 437 henkeä!
Järjestä treffit