Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Pelottaako nykypäivän meno?

Kirjoittanut: Nordis (Jäsen)
 • Lähetetty: 12.05.2011 00:01

Lainaus: Ninni

No tähän varsinaiseen aiheeseen sitten sellaista, että "minun aikaani" tuolla Pohojammaalla oltiin lapsia pitkään, puhettakaan mistään rellestyksestä kaupungilla

Sama meikäläisilläkin 90-luvun alussa maaseudulla. Koko ala-aste oltiin ihan rehellisesti lapsia toppahaalareissa ja töyhtöpipoissa ja heiteltiin tyttöjä puolukoilla kun ne olivat ihan tyhmiä ja ällöttäviä. Nykyään jotkut viidesluokkalaiset rupeavat olemaan samanlaisia kuin meikäläiset kasiluokalla.

Lainaus: Ayuku

Tosin, sellaista täydellistä sodatonta, luontoa rakastavaa yhteiskuntaa tuskin koskaan tuleekaan, niin mukavaa kun se olisikaan. Ihmiset ovat itsekäs laji.

Ei varmasti tulekaan, jos edes sitä toivovat eivät usko siihen Tähän juuri viittasin tuossa edellisessä postauksessani. Kukapa ei toivoisi maailmanrauhaa, puhdasta ruokaa ja vettä sekä hyvää oloa kaikille. Noh, muutamat eivät, mutta luulen tuon olevan silti universaali haave jota kohti kaikki perimmiltään pyrkivät.

Vaikka parempaan suuntaan jatkuvasti mennäänkin niin silloin tällöin tulee väistämättä aina pientä takapakkia. En tiedä 90-luvun sosiaalisesta tilanteesta kun se ei ollut silloin ihan tärkeimpänä päänvaivanani, mutta viimeisen vuosikymmenen aikana touhu tuntuu polarisoituneen jonkin verran. Rikkaat rikastuvat, köyhät köyhtyvät, toisilla menee entistä paremmin ja toisilla entistä huonommin. Yksilötasolla homma riistäytyy helposti käsistä, mekaaniseksi luotu yhteiskunta kun ei tunne armoa vaan lyötyä lyödään niin kauan kunnes tämä pystyy laittamaan sille itse stopin. Laskun perään tulee karhukirje, sen perään toinen ja summa kasvaa kasvamistaan. Lopulta mitätönkin summa, jota ei ole alunalkaenkaan kyennyt maksamaan, on moninkertainen ja ulosotossa. Asunnonhankkimiset ja parhaimmillaan työnsaantikin on tuhottu vuosiksi eteenpäin, koita siinä sitten keksiä jotain Siwan mäyräkoiraa mielekkäämpää tekemistä. Itsetunto on ajettu nollaan ja kynnys onnistua jossakin tuntuu tavoittamattomalta. Syrjäytyminen on tullut naurettavan helpoksi, kyllä kotona kelpaa istua vaikka kuukaudesta toiseen kun tarjolla on loputtomasti viihdettä ja nettikeskusteluja joista voi lukea juuri niitä itseään miellyttäviä juttuja. Vähän kuin kavereiden kanssa olisi, paitsi että ei kuitenkaan ole. Pahaa oloaan pitää päästä purkamaan johonkin, joten ei ihme että rasismi on kova sana juurikin niiden kärrystä pudonneiden keskuudessa.

En tiedä mitä Ayukun nuorten parissa työskenteleminen tarkalleen on, joten oletan että kyseessä ovat juuri ne väärillä raiteilla olevat nuoret. Ikäpolven puolustukseksi pitää sanoa, että siinä missä toiset tuntuvat menevän aina vain huonompaan suuntaan (kukas se antiikin Rooman setä olikaan joka kirjoituksessaan kirosi laiskaa ja moraalitonta nuorisoa?), tuntuvat toiset puolestaan olevan edellistä sukupolvea fiksumpia. Meikäläisen yläasteen kasvissyöjät pystyi laskemaan yhden käden sormilla, nykyään jo melkoinen prosentti sen ikäisistä kiinnittää huomiota ruokansa eettisyyteen ja ympäristövaikutuksiin. Tämä siis vain näin yhtenä esimerkkinä.

Odotan aikamoisella mielenkiinnolla mihin tuorein ja sitä seuraava sukupolvi kehittyvät, sillä heillä on käsissään jotakin jota ihmiskunnalla ei ole ikinä aiemmin ollut: rajaton tieto. Tajunnat ja horisontit laajentuvat melkoisella vauhdilla kun kaikki se, josta meikäläisten vanhemmat eivät ole ikinä kuulleetkaan löytyy muutaman klikkauksen päästä. Jos jokin asia ihmetyttää, faktat siitä ja siihen liittyvistä muista asioista voi lukea samalta istumalta. Totuus ei ole enää niin kuin se sanotaan, vaan jokaiselle totuudelle löytyy aivan yhtä hyvin argumentoitu vastaväittämä. Meille oli vielä täyttä faktaa että Kolumbus oli ensimmäinen valkoinen Amerikassa ja että nykyihminen kehittyi suoraan neandertalilaisesta. Toki molemmat tiedettiin jo silloin täydeksi hölynpölyksi, mutta niin ne vain komeilivat koulukirjojen oppeina jotka pilttien piti omaksua vailla edes mahdollisuutta kyseenalaistaa niitä. Näen tiedon saatavuuden ja määrän pelkästään hyvänä juttuna mutta en tiedä miten ihmiset sopeutuvat näin nopeaan ja radikaaliin muutokseen. Ainakin se on tullut jo selväksi, että jatkuva tietovirta rasittaa ihan suunnattomasti ja siitä tulee riippuvaiseksi. Ilman uutisia pärjää vielä joten kuten, mutta koitapa viettää päivä kotona vilkaisemattakaan Facebookia, maileja tai puhelinta. Olo on kuin autiolla saarella, siis noin negatiivisessa mielessä
Kirjoittanut: Hiddeninnocence (Jäsen)
 • #32
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 13.05.2011 23:43
Pelottaa jossain määrin, muttei välttämättä se väkivalta. Sitä on aina ollut, ja tulee aina valitettavasti olemaan...

Enemmän kuitenkin pelottaa tämä, mihin suuntaan ihmiset ovat menossa. Tai siis se, miten media antaa niin sairaan ja väärän kuvan esim. nuorille, mikä aiheuttaa tätä vanhaa kunnon masennusta ja syömishäiriöitä. Entistä nuoremmat sairastuvat, ja jotkut turvautuvat epätoivoisiin tekoihin, joten kyllä, vähintään huolestuttaa.

Toinen on myös vähän tämä tulevaisuuden työnsaanti. Nykypäivänä vaaditaan todella paljon, että pääsee mihinkään töihin, ja työpaikkoja on pelottavan vähän. Kokoajan keksitään ihmisen korvaavia menetelmiä, kuten esim. Helsingin metroihinhan suunniteltiin mekaanista kuskia, ei enää ukkoa tai akkaa sinne metroa ohjailemaan. Siinäkin menee sitten joiltakin työpaikat. Entä jos sama jatkuu busseille, sitten kassoille jne :s okei, myönnän olevani ehkä liiankin huolestunut, mutta nämä vain pistävät miettimään.

Kliseistä ehkä, mutta pelottaa silti.
Kirjoittanut: savurenkaita (Jäsen)
 • #33
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 19.12.2015 13:44
Pelottaa tämä pakolaiskriisi. Harva se päivä uutisoidaan näiden tekemistä raiskauksista ja ahdisteluista. Vastaanottokeskuksissa tapellaan ja puukkokin joskus heiluu. En enää uskalla kävellä pimeällä yksin (en pelkästään pakolaisten takia, asuinkaupunkini on Suomen 8. väkivaltaisin kaupunki). Koulullani on nyt turvapaikanhakijoita ja pelkään, milloin ahdistelu alkaa. Huutelua ja tuijotusta on joka päivä heidän toimestaan.

Samoin terrorismi pelottaa. Suomessa on jo ISIS-värväreitä, täältä on porukkaa lähtenyt Syyriaan... Saa nähdä tuleeko tännekin vielä joku terrori-isku.
Kirjoittanut: Abigor (Jäsen)
 • #34
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 19.12.2015 16:38
Ei koskaan pidä sanoa ei koskaan, mutta muslimiterroristeilla ei ole mitään syytä iskeä Suomeen. Ranska ym. ovat kaikki olleet siirtomaavaltoja ja puuhanneet sotatoimia lähi-idässä ja muualla, Suomi ei. Tällä hetkellä ääri-oikeistolainen terrori on aika vahvasti voitolla - muakin pelottaa aika vitusti se, että täällä poltetaan jo taloja sen takia, että sinne saattaa tulla "vääränvärisiä." (Koulu-)Joukkosurmatkin on kaikki olleet nihilistien ja natsi-ihannoitsijoiden tekemiä, tietääkseni yhtään Allahin nimeen tehtyä terrori-iskua Suomessa ei ole vielä koskaan tapahtunut eikä toivottavasti tapahdukaan.

En käy kiistämään henkilökohtaisia kokemuksia, mutta mitään nyt suosituista vaihtoehtomedioista ei pidä uskoa kritiikittä. Tähän mennessä about jokainen taustatutkimani MV -lehden juttu on ollut perätöntä tai tahallaan vääristeltyä vihanlietsontatarkoituksessa, noin esimerkiksi. Sinänsä surkuhupaisaa, että ihmiset ei luota valtamediaan mutta joku MV-lehti on muka erehtymätön totuudentorvi, joo-o.
Kirjoittanut: mlrd (Aktiivi)
 • Lähetetty: 20.12.2015 18:45
No mutta eu-lainsäädäntöön se vaikuttaa ja mahollisesti miunkin elämääni noin suoraankin. Jos tää menee suomessakin suoraan läpi mulla meni 4ke arvosta aseita takavarikkoon jotta heilahti koska joku jonkin nimeen elämäänsä kaupitteleva voi ehkä olla uhaksi muille ilmeisesti niillä vehkeillä jotka on ollu jo 15 vuotta miun panssarikaapissa ja joskus radalla ja metsässä.

Kas kun ei oo tulleet jo fanaatikot noita hakemaan, soveltuvat hiton hyvin varmasti terroritekoihin ja taatusti löytyy helpommin kuin pimeiltä markkinoilta rk-62 tai vanha kunnon ak.

Saa nähdä kuinka käy, suuntaus on ollu jo pitkään sama mutta tekosyyt vaihtelee.
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 3 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 13.04.2020 19:19, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 437 henkeä!
Järjestä treffit