Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Kivat ja tunnelmalliset ravintolat ja kahvilat.

Kirjoittanut: Kreivi Arvet (Nimetön)
 • #11
 • • Muokkasi: Kreivi Arvet
 • Lähetetty: 15.11.2010 11:57
Kuopiossa OLI yksi erittäin tasokas ravintola (lue: Black Metal-mörköluola, heh!), Ravintola Laituri kutsutttiin myös Maitolaituriksi. Ehkäpä sen takia kun se sijaitsi wanhassa Valion kiinteistössä. Kun eka kertaa kävin siellä keskellä viikkoa ihan muuten vaan nii ovella tuli vastaan Six Feet Underin lumoavaa musiikkia Se jo teki lähtemättömän vaikutuksen! Paikkahan oli vanhassa talossa Kauppakadulla sataman puoleisessa päässä. Paikka oli HYVIN tunnelmallinen: mustaksi maalatut pöydät punaisin tribaalikuvioin, punainen valaistus (mustissa valaisimissa punaiset hehkulamput) ja ne SEINÄT: HELVETTI ETTÄ NE OLI UPEAT!!!!!!!!!!!!!!! Paikallisen taiteilijan käsin maalaamia paholaisia ja piruja sekä muuta pimeyteen liittyvää kuvastoa! Aivan Saatanan Sievät Seinät!!!!!! Baarimikkokin oli tietenkin paikkaansopiva pitkätukkainen hevari, heh! Harmi vaan että pistettiin paikka kiinni. Veikkauksia sulkemiseen on ainakin kahdenlaisia: ei kannattanut hieman syrjäisen sijaintinsa takia ja ravintolan yläkerrassa oli joku tilitoimisto jonka henkilökunta oli valittanut alakerran ravintolan pelottavasta asiakaskunnasta! Tällä hetkellä en tiedä yhdestäkään olemassa olevasta ravintolasta missä olisi kiva tunnelma ja jossa viihtyisin sekä jota kannattaisi nimeltä mainita ja muille suositella!

Iiriva: Mitä tarkoittaa viikinkityylinen musiikki? Jos siellä soitetaan tauotta Viikinki Metallia niin sehän on mainiota kuten wanhaa Enslavedin Vikingligr Veldi-albumia, heh! Mutta uskon että niin ei ole vaan tunnelma taitaa olla vesittynyt ja kaupallinen versio viikinkiajasta. Ja toisaalta ihmettelen että minkä ihmeen takia perustetaan Suomeen viikinkiravintoloita sillä eihän täällä ole koskaan viikinkejä ollut?! Paljon "katu-uskottavampaa" olisi perustaa vaikka Kalevala-aiheinen Väinämöisravintola. No, onhan meillä tosin Sampo-niminen pankki ja viinakaupassa myydään Tapio-viinaa... Ne sentää kuuluvat suomalaiseen mytologiaan mutta toi viikinkiravintola...
Kirjoittanut: Nordis (Jäsen)
 • Lähetetty: 15.11.2010 12:16

Lainaus: Iiriva

Itse pidän viikinkiteemaisista ravintoloista, joita on nyt Suomeen ilmestynyt muutama, ja ne kulkevat nimellä Harald.


Näkyy laajentaneen useampaan kaupunkiin, mutta Turussa ja Tampereella tuo on ollut minusta iät ja ajat Ei ole tosin tullut testattua, yksikään noista kun ei sijaitse sellaisessa kaupungissa missä tulisi kauhean usein käytyä.

Oikeasti persoonallisia ravintoloita tulee aika harvoin vastaan, mutta Konstan Möljä Hietalahdessa on yksi semmoinen. Paikan sisustuksessa on haettu jotain kalastusvajan ja merimieskapakan välimuotoa, vaikkakin valkoiset pöytäliinat sotivat hieman muuta miljöötä vastaan. Olen käynyt paikassa muutaman kerran lounaalla jolloin tarjolla on sellaista vähän parempaa kotiruokaa seisovasta pöydästä. Ei siis mitään erikoista, mutta ihan riittävän maukasta hintaansa (~8e) nähden.

Tuo on oikeastaan ainut paikka joka tulee näin äkkiseltään mieleen. Hyvää ruokaa ja mukavaa palvelua saa kyllä vaikka ja mistä, mutta harvat uskaltavat sisustaa ihan tosissaan normaalista poikkeavasti.
Kirjoittanut: Iiriva (Miss Halloween 2006 & 2007)
 • Lähetetty: 15.11.2010 13:12

Lainaus: Kreivi Arvet

Iiriva: Mitä tarkoittaa viikinkityylinen musiikki? Jos siellä soitetaan tauotta Viikinki Metallia niin sehän on mainiota kuten wanhaa Enslavedin Vikingligr Veldi-albumia, heh!


No voi helvetti, älkää olko typeriä!
Ei ole todellakaan mitään metallia.
Ja jos tuolla "eihän Suomessa ole ollut viikinkejä"-logiikalla mentäisiin, eihän täällä pitäisi olla sitten esim. kiinalaisia ja italialaisia ravintoloitakaan! Samaan syssyyn pizzeriat ja hampurilaispaikat pois, kun ei niitäkään ole alunperin Suomessa syöty.
Kirjoittanut: Kreivi Arvet (Nimetön)
 • #14
 • • Muokkasi: Kreivi Arvet
 • Lähetetty: 15.11.2010 13:46
Tuo oli muuten hyvä huomio että huomasit että:

Lainaus: Iiriva

eihän täällä pitäisi olla sitten esim. kiinalaisia ja italialaisia ravintoloitakaan! Samaan syssyyn pizzeriat ja hampurilaispaikat pois, kun ei niitäkään ole alunperin Suomessa syöty.
niin eihän niitä täällä tarvita koska ne eivät ole suomalaista alkuperää. Kannatan niiden poistamista. Mm. pizzan ja hampurilaisen ravintoarvo on todella heikko ja mielestäni se ei ole soveliasta ravintoa ihmiselle joka kunnioittaa omaa ruumistaan täysipainoisesti.
Kirjoittanut: Blackrat (Jäsen)
 • #15
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 15.11.2010 14:17

Lainaus: Kreivi Arvet

mielestäni se ei ole soveliasta ravintoa ihmiselle joka kunnioittaa omaa ruumistaan täysipainoisesti.

Ah, mutta niin kovin harva kunnioittaa omaa ruumistaan täysipainoisesti. Minä en ainakaan kunnioita

Aiheeseen: Järvenpään Kulmakonditorio on aika kiva pikku kahvila. Sopivasti siinä kävelykadun nurkalla ja ihan tunnelmallinen paikka istua silloin tällöin. Ei oo vaan vähään aikaan siellä tullut käytyä.
Kirjoittanut: Giffirt (Jäsen)
 • #16
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 15.11.2010 23:11
Turussa:

Cosmic Comic Cafe http://cosmic.fi/
- Mukava paikka. Ei ideaali esim. opiskeluun, koska hämärä ja pimeähkö. Monien paikallisten synkiöiden, ropettajien, larppaajien, sarjisnörttien ja vastaavien kokoontumispaikka. Miinuksena se, että vaikka tämä baarin lisäksi toimii myös pätevänä kahvilana, ikäraja on kellon ympäri K20.

Cafe Manuela (Läntinen rantakatu 65 (Varvintorilla/Veistämöntorilla) )
- Kallis, mutta täydellinen opiskelukahvila noin muuten. Allekirjoittanut pänttää täällä mieluusti. Valaistus on hyvä, pöydät isot ja mukavat ja ihan vieressä on Sigynin opiskelijaruokala, jossa voi käydä tankkaamassa välillä kunnon ruokaa ja palata kahvikupin ääreen opiskelemaan Manuelaan. Omistaja on maailman nyrpeimmän ja ilkeimmän näköinen täti, mutta älkää antako ulkonäön hämätä. Oikeasti aika sympaattinen tyyppi, erityisesti vakioasiakkaita kohtaan, vaikka hymylihakset onkin hukassa.

Kortteliravintola Kerttu http://www.kerttu.fi/
- Täällä voi käydä kahvilla tahi ihan syömässä. Ruokalista sisältää esimerkiksi kuuluisan pasta-annoksen nimeltä "opintotukea odotellessa". Itse olen käynyt tuolla vain kaffella, iltaisin oikein miellyttävä paikka, joskin saattaa olla K18 kuuden jälkeen, tästä en ole varma.

Cup & Pint (Humalistonkatu 17)
- Käsittääkseni taustalla samoja tekijöitä kuin Kertussa. Melko kallis, baarin ja kahvilan välimuoto, mutta paikan erikoiskahvit ovat taivaallisia ja yleensä kupit myös kiitettävän kokoisia hintaansa nähden. Muutama mukava pöytä, mutta sisutukseltaan ei täysin meikäläisen makuun.

Latte (Kristiinankatu 5)
- Pikkuriikkinen kahvila keskustassa. Kahvit ovat aivan upeita ja tehdään kunnolla. Pöytiä kahvilassa on ehkä neljä, joten paikka on usein täynnä. Omistaja on maailman sympaattisin mies, mutta huomautettakoon, ettei hän puhu juuri lainkaan suomea. Kommunikaatiokielenä Lattessa on englanti. Paljon sitä ei tarvitse osata, mutta jos nyt yhtään enempää osaa, niin omistajan kanssa kannattaa höpötellä. Mahottoman mukava tyyppi.

Trattoria Romana (Hämeenkatu 9)
- Tunnelmallisimpia italialaisia ravintoloita joissa olen Suomessa käynyt. Paikka on kaunis ja viihtyisä, ruoka on aina ollut todella hyvää, mutta pöytä kannattaa varata yleensä etukäteen, sillä paikka on melko pieni. Palvelu ei aina ole ollut ihan ensiluokkaista, mutta yleensä ihan jees. Pari kertaa tullut vastaan ynseitä tarjoilijoita.
Kirjoittanut: Tristessa (Aktiivi)
 • Lähetetty: 16.11.2010 12:40
Helsingissä täytyy tietysti pysytellä Kallio-Kurvi-akselilla. Ruuan osalta täytyy kehua nepalilaista Madalia (Kulmavuorenkatu 4).
http://www.ravintolamadal.fi/
Safkaamisen jälkeen voi siirtyä raskaamman musiikin pariin Tauko-baariin (Kustaankatu 4A) tai kevyempään Kustaa Vaasaan (Vaasankatu 10). Tauko on ainakin oluen suhteen edullisempi.
http://omakaupunki.hs.fi/kallio/palvelut/119180/
http://www.myspace.com/ravintolakustaavaasa
Mikäli nälkä yllättää, voi lihansyöjäkin ottaa välillä rennommin ja kokeilla VegeMestan (Vaasankatu 6) herkkuja:
http://www.vegemesta.com/
Halpa ja mukava mesta on uusittu Aleksis K. (Aleksis Kiven Katu 14), jossa viihtyi aikoinaan myös Rauli Badding:
http://www.aleksisk.fi/
Jos on liikkeellä lähempänä Hakaniemeä, on Majava Baari (Porthaninkatu 9) hyvä vaihtoehto, tosin ei halvimmasta päästä:
http://omakaupunki.hs.fi/kallio/palvelut/140387198 /
Kirjoittanut: Piiskansiima (Jäsen)
 • Lähetetty: 16.11.2010 13:32
Sen verran pitää nyt oikeinkirjoituksesta nillittää, että otsikon Ravintolat ja Kahvilat voisivat olla ihan ravintoloita ja kahviloita vaan, ilman mitään Isoja Kirjaimia...

Helsingin keskustan kahvilat ovat, harmi vain, melkoisen persoonattomia ja kökön modernisti kliiniseksi stailattuja (ketju)kuppiloita joissa tylsät valikoimat ja korkeat hinnat ovat sääntö, ei poikkeus. Hauskin on ehkä Cafe Java Lasipalatsissa, valikoima on aika perushuttua mutta yläkerran näköalat ovat huisin hauskat, ihmisvilinää on mukava katsella kaffetta kitatessa.
Kirjoittanut: Nordis (Jäsen)
 • Lähetetty: 16.11.2010 14:10

Lainaus: Tristessa

Jos on liikkeellä lähempänä Hakaniemeä, on Majava Baari (Porthaninkatu 9) hyvä vaihtoehto, tosin ei halvimmasta päästä:
http://omakaupunki.hs.fi/kallio/palvelut/140387198 /

En sitten tiedä miten tämä on kiva ja tunnelmallinen paikka, aika parusräkälältä tuo minusta on vaikuttanut sen pari kertaa mitä olen siellä pyörähtänyt
Kirjoittanut: Natassja (Jäsen)
 • #20
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 16.11.2010 20:07

Lainaus: Tristessa

Majava Baari

Lainaus: Nordis

aika parusräkälältä tuo minusta on vaikuttanut

Odotin siltä baarilta paljon enemmän. Toivoin jotain vanhan koulukunnan death metallia, mutta ei...Bon Jovia. On jäänyt tuossa paikassa visiittini vain kahteen kertaan. Se on niin peruspaikka, että käytiin siellä työporukankin kanssa.

Lainaus: Giffirt

Kortteliravintola Kerttu

Mahtavaa, että paikka on vielä olemassa! Asuin joskus vastapäätä Kerttua, jossa kävin pesemässä pyykkini. Ainakin ennen siellä oli alakerrassa pesukoneet ja kuivausrummut, pyykit oli kiva pestä sillä aikaa kun söin jallupullia ja kittaasin kaljaa. Loistava paikka loistavalla idealla!
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 04.01.2022 03:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 501 henkeä!
Järjestä treffit