Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Ekogootit

Kirjoittanut: Ratpick (Jäsen)
 • Lähetetty: 02.10.2011 12:13

Lainaus: P-M

Mainitsemiesi esimerkkien lisäksi Pirkan luomusoijamaito on halvempaa kuin ko. merkin tavallinen ellei kyseessä sitten ollut tarjous. Vannomaan en mene, kun aikaa tästä havainnostani on jo sen verran.

Pirkan luomusoijamaitoa? Missä? Tahdon välittömästi.
Kirjoittanut: Piiskansiima (Jäsen)
 • Lähetetty: 02.10.2011 12:33

Lainaus: Marraskuu

en esimerkiksi meikeistä ja kasvojenpesuaineista ole mitenkään onnistunut löytämään hyvää luonnonkosmetiikkaversiota. Pitäisi varmaan kokeilla useampia, mutkusiihenmeneerahaa.


En kyllä hyvällä tahdollakaan keksi, mitä kovin ekoa on siinä, että ostaa turhaan vain löytääkseen ne hyvät tuotteet, oli tuote sitten kuinka luonnonkosmetiikkaa hyvänsä. Eiköhän ole loppupeleissä ekompaa ostaa se yksi hyvä purkki ei-luonnonkosmetiikkaa kuin plärätä läpi useita purkkeja jotka pahimmillaan jäävät vain nurkkiin pölyttymään. Itse en ole kovinkaan paljon kokeillut luonnonkosmetiikkaa, hyvin pitkälti siksi että luen aiheesta aika paljon blogeista eikä vastaan ole tullut vielä montaakaan tuotetta jota aidosti haluaisin testata. Suosittelen tosiaan blogeja tiedonlähteenä, sillä niistä saa ainakin jonkin verran (usein puolueetonta) tietoa eikä tarvitse lähteä umpimähkään ostoksille ja kotiuttaa jotain tuubaa. Omakohtaista kokemusta tästä on Urtekramin tuotteet, hiustenhoitotuotteet ovat ihan yhtä tyhjän kanssa ja dödö ei pidä sitten ollenkaan.

Luomuruoista tuli tässä mieleen vakiostokseni Vaasan jälkiuunireikäleipä, joka maksaa luomuna saman verran kuin ei-luomukin.
Kirjoittanut: Myria (Aktiivi)
 • #23
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 02.10.2011 12:36

Lainaus: P-M

Otan suosituksia luomukosmetiikasta vastaan.

En itsekään tiedä, mutta Karkkipäivän bloggaaja tietää. Tuon blogin parissa olen vähän perehtynyt luomumeikkeihin, vaikka mielenkiintoni on oikeastaan muissa kosmetiikka-asioissa. Luomujuttujen imago on jotenkin ikävä, en tajua, miksi ekoiluroinan pitää päällepäin näyttää niin ekolta.: / Esimerkkinä tulee mieleen yhdet rumat kengät, mutta koska en muista merkkiä, ei tästä esimerkistä ole mitään hyötyä. Jos saisi ihan normaalin näköisenä ekotuotteita, heräisi uinuva kiinnostukseni.
Kirjoittanut: P-M (Jäsen)
 • Lähetetty: 02.10.2011 12:59

Lainaus: Ratpick


Pirkan luomusoijamaitoa? Missä? Tahdon välittömästi.

Itse löysin sitä Malmin Citymarketista, mutta uskoisin sitä löytyvän muistakin Cittareista ja varmaan myös ainakin isommista K-kaupoista.

Lainaus: Myria


En itsekään tiedä, mutta Karkkipäivän bloggaaja tietää.

Kiitoksia, otin vinkistä vaarin ja pikavilkaisulla näytti lupaavaslta. Täytyy tutustua ajan kanssa paremmin.
Kirjoittanut: Ratpick (Jäsen)
 • Lähetetty: 02.10.2011 13:15

Lainaus: P-M

Itse löysin sitä Malmin Citymarketista, mutta uskoisin sitä löytyvän muistakin Cittareista ja varmaan myös ainakin isommista K-kaupoista.

Ok, pitää käydä tarkistaa jos Ruoholahden Citymarketista löytyisi tuota.
Kirjoittanut: byron (Jäsen)
 • #26
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 02.10.2011 18:41
Olen jonkinmoinen ituhippi, vaikken tykkää noista nimityksistä kuten "viherpiipertäjä". En tule kenellekään piipittämään näiden citymaastureilla ajamisesta tai muustakaan. Teen vaan sen oman osani koska se nyt vaan tuntuu fiksulta. Joo, joo, maapallon päivät on jo luetut, 7 miljardia ihmistä on kohta tällä pallolla ja lisää tulossa sekä tässä ei hirveästi enää voi ympäristöä pelastaa, joten varmasti monet aattelee, että mitä väliä millään enää on. Siltikin jos ei suostu edes olemaan tietoinen noista asioista tai tekemään oman osansa, niin pakko on ihmetellä että miksi ei.

Mutta tässä oman osan suorittamisessa, mm. käytettyjen tavaroiden suosimisessa ja kierrätyksessä, rasittavinta on ihmiset, joille edes noi asiat ei kelpaa. Jotkut jaksaa valittaa kaikesta mitä ei tee tarpeeksi hyvin tai ollenkaan. Aivan kuin sillä miltä näyttää muiden silmissä olisi enemmän väliä kuin siinä, että yrittää elää ja kuluttaa järkevästi. Ite kun kuulun köyhiin opiskelijoihin, niin siinä tulee rahatilanne vastaan että minkä verran voin tehdä. En voi ostaa luomua tai jotain soijamaitoja tms. koska ne on liian kalliita. Kaikkea ei voi jättää myöskään ostamatta vain koska jotkut tuotteet ei ole hyväksi ympäristölle. Joillakin ei ole vaan varaa valita kaikessa. Joten joo, piipityksen kohteeksi joutuminen ei ole hauskaa, mutta silti tuntuu oudolta ettei joku suostuisi vaikkapa kierrättämään omia roskiaan. Se kun ei ole edes niin hankalaa.
Kirjoittanut: Giffirt (Jäsen)
 • #27
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 03.10.2011 08:43

Lainaus: Piiskansiima

En kyllä hyvällä tahdollakaan keksi, mitä kovin ekoa on siinä, että ostaa turhaan vain löytääkseen ne hyvät tuotteet, oli tuote sitten kuinka luonnonkosmetiikkaa hyvänsä. Eiköhän ole loppupeleissä ekompaa ostaa se yksi hyvä purkki ei-luonnonkosmetiikkaa kuin plärätä läpi useita purkkeja jotka pahimmillaan jäävät vain nurkkiin pölyttymään.

Ainakin meikäläisellä se on aika periaatekysymys, että jos jotain ostetaan, niin se sitten käytetään loppuun myös eikä anneta vain mädäntyä kaappiin. (Olettaen että kyse ei ole jostain mitä ei voi myydä eteenpäin tai antaa hyväntekeväisyyteeni, kuten vaatteet jne. roina. Käytettyä kosmetiikkaahan ei tunnetusti saa diilata.)

Itse en kosmetiikasta kauheasti tiedä kun en ole vuosikausiin enää meikannut. Dödöt, shampoot ja muut vastaavat peseytymissysteemit kyllä tulee usein koluttua läpi aika ahkerasti. Harmittaa yhä ettei kristallidödö toiminut meikäläisellä. Olisi tullut pirun halvaksi.

Lainaus: Myria

Luomujuttujen imago on jotenkin ikävä, en tajua, miksi ekoiluroinan pitää päällepäin näyttää niin ekolta.

Ehkä kuitenkin vielä ärsyttävämpää on, kun täysin normaaleihin tuotteisiin laitetaan noita "Katso! Tämä purkki on vihreä ja kyljessä lukee isolla EKO! Ollaan ekologisii ja vihreit! Katokatokato!" -sloganeita, suunnilleen sillä tekosyyllä että tuote sisältää vettä ja vesi on luonnollista. Muut ainesosat voikin sitten olla ties mitä rikkihappoa. Kontrolli sen suhteen, mitä saa kutsua luomuksi tai ekologiseksi on aikalailla olematonta.
Kirjoittanut: Nordis (Jäsen)
 • Lähetetty: 03.10.2011 09:21

Lainaus: Giffirt

Kontrolli sen suhteen, mitä saa kutsua luomuksi tai ekologiseksi on aikalailla olematonta.

Paitsi että luomun suhteen tuo on nimen omaan aika tarkkaa, sille kun on sentään ihan oikeat kriteerit Huvittaa kyllä semisti nuo vihreät pallot joita on ruvettu tunkemaan joka tuotteeseen. "Enemmän kuitua!" näyttää kamalan ekolta kun sen laittaa vihreään kuplaan ja piirtää kaveriksi jonkin puunlehden ja oravan. Ympäristö se on mikä myy, sen avulla pitää saada tuotteet kaupaksi vaikka sitten kusettamalla.

Mutta entäs tuo puunhalailijan suurin tavaramerkki, eli kangaskassi? Tulevatko ostokset kotiin samassa säkissä vuodesta toiseen vai käytettäkö niitä, öh, paljon ekologisempia muovikasseja? Luin taas jonkin uuden tutkimuksen (miksi kyseistä aihetta tutkitaan niin paljon?) siitä, kuinka muovikassi on ympäristön kannalta paljon parempi vaihtoehto. Yllättäen tutkimus keskittyi taas vain siihen kuinka paljon hiilidioksidipäästöjä yhden kassin valmistamisesta syntyy, aivan kuin se olisi ainut asia jolla on ympäristön kannalta merkitystä. Muistaakseni kangaskassia piti käyttää hurjat 30 kertaa ennen kuin se on valmistuspäästöjen kannalta parempi vaihtoehto kuin kertakäyttöinen muovikassi. Kaipa joku niitä sitten käyttää noin vähän, ilmeisesti hipstereiden keskuudessa on kuuminta hottia käyttää kangaskasseja olka- ja käsilaukkuina ja vaihtaa niitä kuin sukkia
Kirjoittanut: Giffirt (Jäsen)
 • #29
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 03.10.2011 10:00

Lainaus: Nordis

Paitsi että luomun suhteen tuo on nimen omaan aika tarkkaa, sille kun on sentään ihan oikeat kriteerit

Ruokatuotteissa varmaan tarkemmat, mutta käsittääkseni kosmetiikkapuolella tuo kontrolli on aika olematonta, vai onko tässä tapahtunut jotain parannusta? Muistaakseni Kemikaalicocktail-blogin pitäjä aikoinaan blogasi siitä, että kosmetiikassa ei tarvitse olla kuin pieni osa aineksista luomua, jotta sen nimikkeen voi läntätä meikkipullon kylkeen.

Lainaus: Nordis

Yllättäen tutkimus keskittyi taas vain siihen kuinka paljon hiilidioksidipäästöjä yhden kassin valmistamisesta syntyy, aivan kuin se olisi ainut asia jolla on ympäristön kannalta merkitystä. Muistaakseni kangaskassia piti käyttää hurjat 30 kertaa ennen kuin se on valmistuspäästöjen kannalta parempi vaihtoehto kuin kertakäyttöinen muovikassi.

Ah, logiikka.

Itselläni on monta kangaskassia. Yksi kulkee aina mukana ja sillä on jo vuosikaudet kannettu kaikki ostokset kotiin. Muita pyöritän roskiksen jatkeena. Pienessä kämpässä helpottavat lajittelua, kun yhteen voi laittaa kauppaan palautettavat panttipullot ja toiseen laittaa lasin, metallin ja pahvin jotka sitten taloyhtiön roskispisteellä heittää omiin laatikoihinsa, niin tulee elämästä hieman helpompaa. Suurin osa näistä on ostettu kirppiksiltä käytettyinä ja itselläni jokaisen kassin käyttökerrat lasketaan lähempänä satoja kuin kymmeniä, lähes päivittäin jokaiselle noista on jotain tarvetta ja ne ovat palvelleet monia vuosia. Kangaskassi kuitenkin kestää pienen ikuisuuden jos ei sitä kohtele ihan kamalalla tavalla.

Yksi noista on ostettu Australiasta, jossa systeemi toimii niin, että ruokakaupasta voi ostaa kangaskassin. Muovipusseja ruokakaupoissa ei myydä, joten jos ei ole omaa kassia mukana, ostokset pitää kantaa kotiin joko sellaisissa pienissä ja huterissa hedelmäpusseissa tai hankkia kangaskassi. Ainakin kaikissa niissä ruokakaupoissa joissa itse kävin, kassit oli vielä tehty hampusta, mikä on tunnetusti vähän vettä vaativa, helposti kasvava ja ekologinen kasvi. (Vaikka tokihan hampusta valmistetut kangaskassit ovat porttihuume kovempiin aineisiin, kuten puuvillaan ja satiiniin.)
Kirjoittanut: Piiskansiima (Jäsen)
 • Lähetetty: 03.10.2011 15:45

Lainaus: Giffirt

käsittääkseni kosmetiikkapuolella tuo kontrolli on aika olematonta


Luonnonkosmetiikalle on olemassa sertifikaatteja, lähinnä Keski-Euroopassa, mutta mitään yleistä ja kaikenkattavaa ohjeistusta ei tosiaan ole, ja Suomessahan moisia hassuja lupalappuja ei tietenkään tueta. Jotkut valmistajat ilmoittavat hyvinkin tarkkaan luomulaatuisten ainesosien määrän tuotteissaan, toiset taas eivät. Hyvänä nyrkkisääntönä on yleensä, että isojen multihypermegakorporaatioiden tuotteissa se vihreä väri on vain kivaa mainontaa. Suomessa luonnonkosmetiikan asiaa ajaa Pro Luonnonkosmetiikka ry jonka sivuilta voi lukea lisää aiheesta, näyttääpä sivusto olevan vielä kaiken infon päälle melkoisen käyttäjäystävällinen ja hurmoshengetönkin.
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 04.01.2022 03:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 501 henkeä!
Järjestä treffit