Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Pussy Riot

  Kirjoittanut: Sad Angel (Jäsen)
  • #1
  • Arvo: Asiantuntija
  • Lähetetty: 31.08.2012 19:15
  Kaikille tuttu kolmen naisen vetäisy kirkossa, joka johti pidätykseen ja piitkään oikeudenkäyntiin, sekä lopulta vankeus- ja sakkorangaistukseen. Joka tuutti oli Pussy Riotia pullollaan.
  peruskysymys; Tekivätkö naiset oikein, vai oliko kirkko väärä paikka iskeä Putinia vastaan?
  Entä oliko oikeudenkäynti poliittinen? Osuikovatko naiset naulan kantaan, vai vetivätkö överiksi? Mitä venäjälle käy? Elämmekö pian Big Brother-valtakunnan (enkä puhu TV-ohjelmasta) naapurina? Ja vielä, sekoitan pakkaa; Halusiko Pussy Riot tulla pidätetyksi ja herättää huomiota?
  Kaikki siihen liittyen. Eriäviä mielipiteitä, pyydän!
  Mitäs gootit asiasta miettii.
  olkaa hyvä.
  Kirjoittanut: Nordis (Jäsen)
  • Lähetetty: 31.08.2012 20:16

  Lainaus: Sad Angel

  Entä oliko oikeudenkäynti poliittinen?

  Veikkaappa? En tiedä olivatko asiat Jeltsinin aikana ja ennen sitä paremmin, mutta maa on ainakin sieltä kuuluvien uutisten perusteella luisumassa aika ikävästi totalitarismiin. Onhan Pussy Riotilla ollut aiemminkin tempausta jos jonkinlaista, onnekseen he ovat sentään vielä elossa. Kukaan tuskin haluaa tulla pidätetyksi, mutta on positiivista että maailman media kiinnitti tilanteeseen tällä kertaa reilusti huomiota. Lukuisat toimittajien murhat kun ovat olleet yhden päivän sivu-uutisia. Venäjä on suurvalta joka voi tehdä rajojensa sisällä ja niiden tuntumassa mitä lystää ja todeta vastaväitteisiin että "entäs sitten" kuten Speden sketsissä jossa suomalaiset diplomaatit lähtivät valittamaan ilmatilaloukkauksista. Jos maan poliittisesta tilanteesta rupeaa kohta kuulumaan positiivisia kommentteja niin niihin kannattaa suhtautua skeptisesti.
  Привет vaan sille viranomaiselle joka tämänkin tekstin filtteristään tsekkaa.
  Kirjoittanut: Sad Angel (Jäsen)
  • #3
  • Arvo: Asiantuntija
  • Lähetetty: 31.08.2012 20:28

  Lainaus: Nordis

  Veikkaappa

  no juu, oma mielipiteeni ei kai saisi kuultaa tuolta takaa, lähinnä halusin kuulla teidän mielipiteenne, mutta nyt annan palaa:
  Putin on perseestä ja huonointa mitä äiti venäjälle voi tapahtua. Pussy Riot on pidätetty syyttä ja heidät pitäisi vapauttaa heti, mutta minkäs teet... Sitäpaitsi eivät he jumalaa pilkanneet, vaan Putinia, joka toivottavasti ei niiden kannattajienkaan mielestä ole sama asia. Kapinaa peliin! Vapauteen Pussy Riot!
  anteeksi. olen väsynyt.
  Kirjoittanut: Nordis (Jäsen)
  • Lähetetty: 31.08.2012 20:40
  Kirkkohan nöyrtyi sen verran että pyysi porukalle armahdusta oikeuden päätöksen jälkeen. Rangaistus on suoraan sanottuna lievempi mitä odotin, Thaimaassa samanlaiseen linnatuomioon riittää että arvostelet kuningasta kaverille lähetetyssä tekstiviestissä.
  Kirjoittanut: Giffirt (Jäsen)
  • #5
  • Arvo: Mahtigootti+
  • Lähetetty: 01.09.2012 09:44
  Tuossa taisi käydä vähän klassisesti, eli haukattiin liian iso pala. En tiedä osasivatko bändin jäsenet aavistaa miten massiivinen juttu tästä loppujen lopuksi tulisi.

  Normaalioloissa pohtisin varmaan, että onkohan tämä nyt paras mahdollinen tapa tuoda esiin Putinin sekoilut ja muut Venäjän ongelmat, mutta hitto vie, jos ei muuta niin kansainvälistä huomiota tällä on saavutettu. Yleensä Venäjän tilanteeseen kiinnitetään ulkomailla enemmän huomioita vain jos ne murhaavat omia kansalaisiaan esimerkiksi Englannin tai jonkin muun maan maaperällä tai jyräävät Georgian. Että tähän nähden huomiota saatiin (toistaiseksi) hiukan vähäisemmillä uhrimäärillä.

  Hienoa että uskalsivat korottaa ääntään maassa, jossa sen tekeminen voi valitettavasti johtaa toinen toistaan kafkamaisempii seikkailuihin, mutta en ole oikein vielä osannut päättää että miten suhtaudun siihen että tämä tapahtui kirkossa.
  Toisaalta en kannata uskonnollisten instituutioiden ylisuojelua. Ihmisillä on pakko olla mahdollisuus kritisoida myös uskontoja ja uskonnollisia instituutioita. Sekä historia että nykypäivä osoittavat että mitään hyvää ei seuraa siitä että jumalanpilkka on rikosnimike.
  Toisaalta taas olen sitä mieltä, että pitäisi käydä asiallista dialogia ja lyödä faktoja pöytään kirkossa riehumisen sijaan, koska jokaisella tulisi olla myös oikeus harjoittaa uskoaan rauhassa. Koska sekä historia että nykypäivä osoittavat, ettei siitäkään tule yhtään helvetin mitään jos näin ei ole.
  Sitten on se ikävä juttu, että voiko Venäjällä/Venäjästä todella herättää huomiota ja keskustelua, ilman että vetää hiukan överiksi? Siellä lukitaan telkien taakse ihmisoikeusaktivisteja sellaista vauhtia että silmissä vilisee. Kansainvälisempi media ei jaksa uutisoida kaikesta, vaan uutiskynnyksen ylittääkseen pitää erottua joukosta joko tulemalla murhatuksi poikkeuksellisen raa'asti tai tekemällä jotain aika absurdia.

  Lainaus: Nordis

  maa on ainakin sieltä kuuluvien uutisten perusteella luisumassa aika ikävästi totalitarismiin

  Ja kun Venäjän kokoinen jättiläinen lähtee luisumaan jonnekin, niin sen liikkeen pysäyttäminen on valitettavasti usein erittäin vaikeaa.
  Kirjoittanut: kuopassa (Ylläpitäjä)
  • Lähetetty: 01.09.2012 22:21

  Lainaus: Nordis

  En tiedä olivatko asiat Jeltsinin aikana ja ennen sitä paremmin, mutta maa on ainakin sieltä kuuluvien uutisten perusteella luisumassa aika ikävästi totalitarismiin.

  Eikö se luisuminen siihen suuntaan käynnistynyt jo about sata vuotta sitten?
   Vaihda maisemaa

   Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

   • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 13.04.2020 19:19, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 437 henkeä!
   Järjestä treffit