Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Kategorisoitteko itseänne?

Kirjoittanut: Pudotus (Jäsen)
 • #1
 • Arvo: Asiantuntija
 • • Muokkasi: Pudotus
 • Lähetetty: 14.04.2006 19:04
Niin. Tosiaan tuli mieleen että kuinka tarkasti itse kategorisoitte itsenne? Miksi kategorisoitte? Vai pidättekö edes itsenne kategorisoimisesta ylipäätään tai tarkemmin kuin gootti?
<br>
<br>Anteeksi jos nyt tuli epäselvää tekstiä mutta rupesi varsin kiinnostamaan tällainenkin. <img src="http://www.gootti.net/keskustelu/img/smilies/ lol.gif" border="0" alt="">
<br>
<br>Ja on muuten yllättävän vaikeaa tuon kategoria -sanan taivuttaminen. En edes tiedä menikö se oikein. <img src="http://www.gootti.net/keskustelu/img/smilies/ lol.gif" border="0" alt="">
<br>
<br>Itse laittaisin itseni tähän samettigootti nimitykseen.
<br>Mielestäni kategorisoimisessa on hyötynsä ja haittansa. Jotkut eivät ensinnäkään pidä siitä, tai kokevat sen kapea katseisena, mutta toisaalta se voi myös tuoda selvyyttä joihinkin asioihin.
<br>---------------------------
<br>Nyt kyllä harmittaa kun tuota otsikkoa ei voi korjata. ><
Kirjoittanut: kuopassa (Ylläpitäjä)
 • Lähetetty: 14.04.2006 19:17
Hehehee. Kyllähän tuo sanan taivuttaminen jotakuinkin oikein meni, että ei siinä mielessä kummempia... Yleensä (ja aina ja ikuisesti) kirjoitamme sanan "kategoria" kirjaimella "k" eikä "g". Huvittava virhe, josta ei ole syytä nolostua.

Nuorna lokeroin itseni black metal -hemmoksi, mutta nykyään sellainen on jäänyt taka-alalle.

Mikä tuo samettigootti on, mitä sillä tarkoitetaan? Tarkoitetaanko sillä jotakin pukeutumistyyliä?
Kirjoittanut: Pudotus (Jäsen)
 • #3
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 14.04.2006 20:46
Korjasinpas. Kiitän kovasti tyhmyyteni oikaisemisesta. XD

Niin siitä samettigootista. Tarkoitin sillä tätä, ehkä eniten perinteistä hienosto vampyyria muistuttavaa pukeutumistyyliä.
Ei siis mitään cyberiä.(osaankohan sitäkään kirjoittaa )
Eli toisinsanoen yritän muistuttaa ulkonäöllisesti mahdollisimman paljon synkempää versiota aatelisneidosta.

Tai jotain
Kirjoittanut: iitna (Nimetön)
 • Lähetetty: 14.04.2006 20:59
En pidä itseni kategorisoimisesta, vaikka muuten se on aika kätevää. Joskus aikaisemmin kategorisoin itseni jonkinlaiseksi gootiksi, mutta se alkoi ahdistamaan. Minä olen vain oma itseni, ilman mitään määrittelyjä.
Kirjoittanut: Narcissa (Nimetön)
 • Lähetetty: 14.04.2006 21:09
Itse olen vain oma itseni, en noudata missään mitään rajoja tai sääntöjä, pukeudun vaatteisiin joissa tunnen olevani oma itseni, kuuntelen musiikkia jota rakastan. En siis kategorisoisi itseäni mihinkään, en tykkää lokeroinnista. Mutta voisin silti myöntää jos joku rupeaisi asiaa kärttämään, että voisin sanoa itseäni gootiksi. Lähinnä varmaan siksi, että makuni on sen puoleinen, että ehkäpä sen voisi goottikulttuuriin luetella. Olen vain oma itseni, en muuta. Mutta sitten että gootitkin lajitellaan omiin lokeroihinsa, menee mielestäni hieman liian pitkälle.
Nämä kysymykset ovat varsin monimutkaisia, ja jostain syystä niihin törmää useimmiten suomessa
Kirjoittanut: Ninni (Järjestäjä & Valokuvavastaava)
 • Lähetetty: 21.04.2006 11:24
Kyllä se on jo ihan tarpeeks, et "erilailla" pukeutuvia ihmisiä luokitellaan joksikin ylipäätään.
Ettei tarvi enää gootiksi luokitellun alkaa pohtimaan ollakko samettigootti, pvc-gootti, pitsigootti, goottien gootti ja vastaavaa. Mulle riittää se pelkkä GOOTTI
Kirjoittanut: Ukuli (Jäsen)
 • #7
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 19.05.2006 12:44
Kategoriointi on pitkälle aika tyhmää, kai sillä on jokin hämärä tarkoitus tehdä ero itsensä ja niiden muiden välillä Gootti riittää ihan hyvin, vaikka en nyt ihan aina sellaiselta näytäkään, joten omalla kohdalla se kai on kaappigootti.
Kirjoittanut: aapo (Jäsen)
 • #8
 • Arvo: Tulokas
 • Lähetetty: 21.05.2006 16:55
hmm ihan vain uteliaisuuttani mistä tässä gootilaisuudesta on kysymys???
olen tutkinut hieman gootien historiaa ja goottien edes ottamuksia aina heidän kukistumiseensa asti 1200 luvulla
sekä myöhempiä gootti ilmiöitä mutta tästä nyny suunasta ei oikein saa otetta.symboliikka on jokseenkin sekavaa
eikä tarttuma kohtia historiaan ole havaittavissa.eli missä mennään.
ei minulla sitten muuta
aapo
Kirjoittanut: kuopassa (Ylläpitäjä)
 • Lähetetty: 21.05.2006 19:29
Lainaus: aapoolen tutkinut hieman gootien historiaa ja goottien edes ottamuksia aina heidän kukistumiseensa asti 1200 luvulla
sekä myöhempiä gootti ilmiöitä [...]


Tämä nykyajan goottilaisuus ei käsittääkseni ole millään tavalla kytköksissä menneiden aikojen goottikansaan, eikä sillä myöskään ole mitään tekemistä gotiikan (ts. renesanssikautta edeltäneen tyylikauden) kanssa.

Varmaan joku foorumilainen osaa kertoa tarkemmin tästä nykypäivien goottikulttuurista...
Kirjoittanut: vuorbi (Jäsen)
 • #10
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 24.05.2006 12:44
Jos jotakuta askarruttaa se, mille kohtaa goottiskaalaa sattuu kuulumaan, netti on pullollaan kätsyjä työkaluja asian selvittämiseksi...

Aapolle terveisiä, että "nykyajan" goottilaisuudella ei todellakaan ole paljoa tekemistä muinaisten Rooman valtaajien taikka Göötanmaan kanssa. Kyse on 1970-80-lukujen taitteessa punkista irtaantunut populaarikulttuurimuoto, joka on myöhemmin kehittänyt useita uusia jaoksia ja lonkeroita kauas pois punkista. Goottius määrittyi alunperin nimenomaan tietynlaisen musiikin ja estetiikan (tässä tulee osittain mukaan se keskiajan arkkitehtuuri) diggailun mukaan, mutta em. uusien aluevaltausten ansiosta kriteerivalikoima on laajentunut.

Ihmettelen vain, miksi helvetissä tuollaisia kyselet, kun aivan selvästi näyt jo aikaa sitten käsittäneen että kyseessä ei ainakaan ole se tutkimasi historiallinen eikä nationalistinen goottilaisuus? Käyttökelvottomat vaihtoehdot eliminoimalla saa kyllä itsekin pääteltyä aika paljon.
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 13.04.2020 19:19, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 437 henkeä!
Järjestä treffit