Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Kiinnostusta (tummasävyiseen) "romanttis-historiallis-sivistykselliseen piiriin" ?

  Kirjoittanut: psykopompos (Jäsen)
  • #1
  • Arvo: Edistynyt
  • • Muokkasi: psykopompos
  • Lähetetty: 31.01.2014 17:01
  Hei!

  Uusi kuu ja uudet kujeet...

  Tällaista inspiraatiota on pyörinyt tällä kertaa mielessä: Eli olisi hienoa, jos saataisiin pyörimään (pk-seudulle) tällaista "romanttis-historiallis-sivistyksellistä" toimintaa meille, joita kiinnostaisi saada uudenlaisia tummasävyisiä, mutta klassisempia ja rauhallisempia, yhdessäolon ja tekemisen muotoja.

  Koitan avata hieman sitä, millaisena tämä idea on päässäni pulppuillut...

  Eli, jos löytyisi sopivankokoinen aiheesta kiinnostunut porukka, niin voisimme alkaa järjestämään kokoontumisia, joissa voisi olla aina sovittuna joku tietty aihe. Esimerkiksi jotakin seuraaviin aihealueisiin liittyvää: (kaikkiin näihin voi pitää mielessä lähtökohtana tummasävyisen ja/tai klassisen ja/tai romanttisen jne) historia (esim. gotiikka, valistus, romantiikka, viktoriaaninen aika, aristokratia, hovielämä... ), estetiikka, taide, filosofia, teatteri, kirjallisuus, museot, taidemuseot, mytologia, muoti, makaaberi, okkultismi, (viktoriaaninen, esteettinen tms) kauhu, runous, klassiset kielet, etiketti, tanssi (esim. baletti, hovitanssit), ooppera, elokuvat...

  Eli tummasävyistä, romanttista, klassista, esteettistä, monipuolista sivistystä, nautiskelua, yhdessäoloa & opiskelua.

  Voisimme esim. pitää vuorotellen eri aiheista esitelmiä ja keskustella niiden herättämistä ajatuksista, tehdä vierailuja erilaisiin kohteisiin (konsertit, museot, ooppera...), pitää kirjallisuuspiiriä, pitää leffailtaa (kyllä, vaikka ne tuhat kertaa jo nähdyt klassikko-vampyyri-rainat... ; ), pyytää eri aihealueiden asiantuntijoita ja osaajia pitämään luentoja ja oppitunteja eri aiheista, tilata juuri meille räätälöityjä yksityiskursseja & vierailuja eri kohteisiin jne, tutkia tummasävyisen/historiallisen puvustuksen ja tyylin estetiikkaa, pitää runoiltoja, käydä vanhamuotoista kynä- & paperi -kirjeenvaihtoa, käydä täysikuisella kuutamokävelyllä, opetella tekemään sievimmät pikkuleivät ja järjestää kauniit teekutsut tai pitää vaikka tummasävyiset "hovitanssiaiset"...

  Mitä ikinä vain mielikuvitus keksii (ja kukkarot antaa periksi, kaiketi olisi kuitenkin hyvä pitää lähtökohtana osallistumisen edullisuus...). Mutta pienelläkin vaivalla ja rahalla voisi päästä jo hyvin alkuun, jos olisimme omatoimisia ja luovia.

  Toimintaan osallistumiselle ei olisi sen kummempia ehtoja kuin kiinnostus aihealueeseen. Jokainen tulkoon mukaan täysin omana itsenään, ikään, sukupuoleen, kokoon tai pukeutumiseen/tyyliin katsomatta. Eli ei tarvitse olla mikään super-älykkö tai etiketin ja tiedetaiteen moniosaaja, vaan lähdettäisiin ihan rennolla otteella tutustumaan näihin eri aiheisiin, kiinnostustemme mukaan ja sillä aikataululla, mikä porukalle tuntuisi sopivan. Eli ei mitään elitististä ja pompöösiä pönötystä ( : D ), vaan nauttimista esteettisistä elämyksistä ja klassisen sivistyksen siivin leijailemisesta samanhenkisessä seurassa.

  Aluksi voisi luoda aiheesta kiinnostuneille FB-ryhmän (?), jossa voisi ainakin ihan ensi alkuun päästä jo fiilistelemään aiheeseen liittyviä juttuja, keskustelemaan, suunnittelemaan, jakamaan vinkkejälinkkejä, tutustumaan toisiin samanhenkisiin jne. Katsoo sitten, josko saataisiin sopiva porukka koolle, jonka kanssa voisi alkaa järjestämään kokoontumisia.

  Laittakaa minulle feedbackiä aiheeseen liittyen, että mille tämä kuulostaa. Löytyykö kiinnostusta tällaiseen toimintaan ja/tai ainakin FB-keskusteluryhmään aiheesta? Voit vastata tähän alle kommentteihin tai minulle yksityisviestinä. Jos näyttää, että kiinnostusta löytyy, niin pistän sen ryhmän pystyyn ja laitan linkin tänne. Ilmaisemalla kiinnostuksesi aihetta kohtaan ja tulemalla mukaan FB-ryhmään et vielä sitoudu mihinkään alkavaan toimintaan mukaan. Pelkkä uteliaisuus ja kiinnostus aihetta kohtaan riittää tässä vaiheessa.

  Ystävällisin terveisin,

  Tiina
  Kirjoittanut: psykopompos (Jäsen)
  • #2
  • Arvo: Edistynyt
  • Lähetetty: 31.01.2014 17:11
  Laitoin myös FB:n Gootti.net-ryhmään tämän saman ilmoituksen: https://www.facebook.com/groups/8219814174/permali nk/10152272420164175/

  Jos teille tulee mieleen joitakin muita paikkoja, joissa tätä asiaa kannattaisi mainostaa, niin ilmoitelkaa minulle, kiitos paljon!
  Kirjoittanut: kuopassa (Ylläpitäjä)
  • Lähetetty: 31.01.2014 21:20
  Jou. Hieno idea ja toivon sen menestyvän. En pysty tässä välissä naputtamaan pohdintaa tuosta kun downloadaan sipsipussia suuhuni kaksin käsin ja näppäimistö, sus' siunatkoon, ei saa likaantua.
  Kirjoittanut: Hartmann (Jäsen)
  • #4
  • Arvo: Edistynyt
  • Lähetetty: 02.02.2014 00:11
  Kuulostaa ihanalta, liittyisin mielelläni ellen näin ujona pelkäisi jääväni pikemminkin oppilaaksi ja katselijaksi kuin ryhmän jäseneksi.
  Kirjoittanut: psykopompos (Jäsen)
  • #5
  • Arvo: Edistynyt
  • Lähetetty: 02.02.2014 21:28
  Mulla on käynyt mielessä just tässä, että voi olla juurikin niin, että nimenomaan näistä aihealuesita kiinnostuneet ja kenties hieman näin yleistäen "romantic goth"-piirteitä itsestään löytävät ovat enemmän omissa oloissaan viihtyviä ja ujompia olentoja. Olen itsekin tällainen superherkkis, joskin sosiaalinen ja välillä tällaisia luovia organisointipuuskia saava, introvertti.

  En tiedä olisiko sitten alustavasti se FB-keskusteluryhmä sellainen helppo ja mukava tapa jakaa ajatuksia ja vinkkejä, inspiraatiota yms aiheeseen liittyen. Kymmenkunta ihmistä on kuitenkin jo jotakin kanavaa pitkin ilmaissut kiinnostuksensa aihetta kohtaan ja uskon, että moni muukin on ollut ainakin osittain kiinnostunut, mutta jäänyt sitten suraamaan sivummalta, kuinka tämä homma lähtee ensi alkuun kehittymään.

  Voi olla, että luon sen joka tapauksessa tässä jossain kohti, kun saan aikaiseksi ja katsotaan sitten onko tulijoita ja keskusteltavaa. Itselle nämä aiheet tuovat niin paljon iloa, että ajattelin että pakko on olla muitakin, joilla samat intohimot ja kiinnostuksenkohteet. Ja olisi mukava tutustua hengenheimolaisiin. Saapi siis laittaa ihan muuten vaan mulle kans yksityisviestiä, jos tuntuu, että meillä saattais olla jotain yhteistä.

  Muutenkin kaikenlainen feedback tätä aihetta kohtaan olisi edelleen tervetullutta. Tähän tai yksityisviestinä tai FB:n "Gootti.net"-ryhmässä. Myös rakentava kritiikki on aina paikallaan.

  Tee: Tii
   Vaihda maisemaa

   Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

   • Goottifoorumia selaa 2 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 13.04.2020 19:19, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 437 henkeä!
   Järjestä treffit