Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Kauhukirjallisuus

Kirjoittanut: katavor (Jäsen)
 • Lähetetty: 24.12.2015 02:01
Hei! Minkälaista kauhukirjallisuutta luette? Minkä kirjan olette jo lukeneet, aiotte lukea, olette lukemassa?
Itse tykkään lukea fantasia/kauhu kirjoja esim. vampyyrit, kummitukset ja muut pimeänajan kirjallisuus.
Luen joskus myös tositapahtumiin perustuvia. Mutta pääpointti on että kirja on kauhukirjallisuutta. Aion
lukea tällä hetkellä yhden vampyyrikirjan.
ps. Jos tämä aihe on jo olemassa, sulkekaa tämä.
Kirjoittanut: Magnolia (Jäsen)
 • #2
 • Arvo: Mahtigootti
 • • Muokkasi: Magnolia
 • Lähetetty: 24.12.2015 16:41
Veren vangit (Interview with the Vampire) on Anne Ricen samannimiseen romaaniin perustuva elokuva, joka sai ensi-iltansa 1994. En ole luennut kirjan, elokuvan olen katsonut ainakin 5 kertaa.

http://cdon.fi/kirjat/rice,_anne/veren_vangit-4347 144
Kirjoittanut: tragician (Jäsen)
 • #3
 • Arvo: Edistynyt
 • • Muokkasi: tragician
 • Lähetetty: 17.04.2016 00:48
Sain vihdoin luettua Frankensteinin! Olen sen aikaisemmin lainannut kirjastosta, mutta ei oikein lähtenyt. Nyt yhtä koulujuttua varten piti lukea se, ja pidin oikein paljon. Olen vähän sellainen, että keskittymiskyky ei välttämättä riitä oikein mihinkään. Nyt kiire inspiroi lukemaan, enkä sitten halunnutkaan lopettaa.
Sarjakuvamessuilta tarttui mukaan Aapo Rapin sarjakuvakirja Kosmista kauhua ihan vain äärimmäisen ihanan piirrustustyylin ansiosta. Siellä oli myös aika hauskoja vitsejä. Ei sitä välttämättä sanoisi kauhukirjallisuudeksi, mutta oli siellä nyt ainakin dracula!
Olen aika huono lukemaan. Kauhu kyllä kiinnostaa, mutta hyvin usein kyllästyn kun törmään samantien kliseisiin. Ja kirjastossakin on vain hyllykaupalla Kingiä, josta en kyllä ole millään tavalla kiinnostunut :/
Kirjoittanut: mlrd (Aktiivi)
 • Lähetetty: 17.04.2016 01:27
Hitchcockin jutut ovat yllättävän hyviä edelleen. suosittelen lukemaan, leffat ovat ehkä hyviä mutta niinkuin aina, luettuina parempia.
Kirjoittanut: kuopassa (Ylläpitäjä)
 • Lähetetty: 17.04.2016 01:27
^ Lue seuraavaksi Dracula jos et ole jo...

Saatana saapuu Moskovaan ei taida sataprosenttisesti sopiva tähän topikkiin, mutta onhan siinä kauheita ja kauhistuttaviakin kohtia. Löytyy kohtalaisen halvalla AdLibriksesta.
Kirjoittanut: Aurora (Jäsen)
 • Lähetetty: 25.10.2016 19:49
Kauhukirjallisuutta tulee ajoittain luettua. Harmi vaan, tässä on useampi kuukausi ollut hiljaista tämän asian suhteen. Lukeminen vaatii minulta näköjään sen juuri oikean ajan ja reilusti keskittymistä.

Bram Stockerin Dracula on yksi lempikirjoistani. Sheridan Le Fanun novellit mystisine tunnelmineen kolahtaa myös täysillä, varsinkin tämä kuuluisa Carmilla novelli. Anne Ricen vampyyrikronikoista pidin eniten Veren Vangeista, ne muut jäi jotenkin juonessa jalkoihin niin sanotusti.
Oscar Wilden Dorian Greyn Muotokuva on varsin kiehtova kirja.

Näitä kirjoja suosittelen, jos hitaasti tunnelmaa rakentava ja salamyhkäisempi kirjoitustyyli innostaa.

Yleensä en erityisemmin pidä sellaisesta kamalan graafisesta, rujosta kauhusta, mutta muutama kirja on sillä saralla yllättänyt - ja hätkähdyttänytkin, luonnollisesti. Petri Hiltusen MacBeth sarjakuva varsin onnistunut teos, pidän siitä synkästä, terävästä ja tarkasta piirtotyylistä. Lohduttomuus on aika osuva sana kuvaamaan juonta.

Clive Barkerin Yön Kansan luin monta vuotta sitten, kiinnostuin siitä ensimmäisen kerran kuullessani Cradle of Filthin Midian levyn, sen teemahan liittyy löyhästi tuohon kirjaan. En suosittelisi kamalan heikkohermoisille enkä todella nuorille henkilöille. Kirja on aika kipeä, mutta hyvin kirjoitettu ja ovela.

Lukuvuorossa seuraavaksi, jahka vain saan aikaiseksi, on John Polidorin Vampyyri. Se onneksi löytyy keskustan kirjastosta.
Kirjoittanut: Thanatosofos (Jäsen)
 • #7
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 27.10.2016 11:21
Aloitin eilen illalla Marko Hautalan uutukaisen Kuiskaava tyttö. Pitkästä aikaa kirja jota oikeasti odottaa pääsevänsä jatkamaan, nappasi koukkuun ekasta sivusta alkaen. Hautala on muutenkin yksi kotimaisia suosikkejani.
Kirjoittanut: kuopassa (Ylläpitäjä)
 • Lähetetty: 05.11.2016 00:50

Lainaus: Aurora

Clive Barkerin Yön Kansan luin monta vuotta sitten, kiinnostuin siitä ensimmäisen kerran kuullessani Cradle of Filthin Midian levyn [...]
Muistan kun tuo levy tuli myyntiin. Silloin oli vielä levyosastoja ja esimerkiksi Citymarketistakin oli voinut löytää "erikoisia" metallibändien levyjä. Myydäänköhän enää nykyisin CD-levyjä kaupoissa? En ole pitkään aikaan ostanut levyjä.
Kirjoittanut: Nocturne (Aktiivi)
 • #9
 • Arvo: Mahtigootti1500
 • Lähetetty: 24.02.2017 15:41
Kaipa niitä myydään, enpä ole ihan hirveästi niitä katsellut.

Mutta kirjoja. Kauhua en kovin paljoa lue. En oikeastaan pidä kauhusta (ja nyt ropisi goottipisteet).
Kummitustarinat, siis kokoelmat, ovat viimeaikoina olleet ihan kivoja vaikka kissavideoita kuluukin sen jälkeen, että rauhoittuu.
Kirjoittanut: Aurora (Jäsen)
 • Lähetetty: 04.10.2017 15:16

Lainaus: kuopassa

Muistan kun tuo levy tuli myyntiin. Silloin oli vielä levyosastoja ja esimerkiksi Citymarketistakin oli voinut löytää "erikoisia" metallibändien levyjä. Myydäänköhän enää nykyisin CD-levyjä kaupoissa? En ole pitkään aikaan ostanut levyjä.
Huomasin vasta nyt kirjoituksesi. En olekaan näköjään ihan eilen käynyt täällä, pitäisi käydä täällä useammin.

Juu, ihan totta. Tuohon aikaan eli silloin 2000-luvun puolella saattoi löytää niitä erikoisempiakin levyjä vaikkapa jostain Anttilan hyllyiltä. Muistaakseni niin oli aika pitkään. Löysin itsekin joskus jonkun metallikokoelma levyn, taisi olla 'Cacophonous label sampler' tmv niminen ja se löyty just Anttilasta, on tästä kyllä aikaa jo vuosia.

Tuosta CoFista vielä, erikoisin paikka mistä löysin yhden heidän levynsä oli jokin Kuopion keskustassa sijaitseva kodinkoneliike jossa kävin äitini kanssa tuolloin. Siellä paikan päällä oli pienen pieni levyhylly täynnä satunnaisia bändejä. Ostinpa sieltä sitten tämän CoFin Lovecraft & Witch hearts albumin.

Mutta niin, aiheeseen.

Löysin viime kuun puolella kirppikseltä mielenkiintoisen kauhukirjan. Kirjailista ja kirjan nimestä ei ollut minkäänlaista havaintoa, kiinnostuin kannesta ja takakannen kuvaustekstistä kyllä sitten ihan välittömästi. Ja en yleensä todellakaan osta kirjoja ihan noin vain, ne on pikemminkin pitkäaikainen lue-ensin-kirjaston-kappaleena-ja-osta-sitten-mahd ollisesti projekti, sijoitus suorastaan.

Kirja on The Historian, kirjailija Elizabeth Kostova. Onko kirjailija ja/tai kirja tuttu kenellekään täällä?

Tuo kirja on historiallinen kauhuromaani, juoni kertoo tytöstä joka löytää mystisiä kirjeitä vuosien takaa ja näihin kirjeisiin liittyy mm. Vlad Tepes (Dracula).

Maksoin huimat 2 € tuosta kirjasta niin ajattelin silloin että koppastaan mukaan, ei ole iso rahallinen menetys jos ei nappaakaan. Mutta sepä nappasikin heti! Olen nyt aloittamassa kappaletta 13. Mielenkiintoisemmaksi vain menee.
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 04.01.2022 03:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 501 henkeä!
Järjestä treffit