Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Jurppiiko Uskovaiset?

Kirjoittanut: MetalMama (Jäsen)
 • Lähetetty: 08.11.2008 17:21

Lainaus: UndyingDreams

No tätä on kyllä harrastettu ihan "oikean"kin tieteen parissa. Mieti nyt vaikkapa älykkyystestejä tai jotain juutalaistouhuja

Juu, niin on, ja sitä juuri tarkoitin että joka tieteen alalla on omat ylilyöntinsä ja häpeäpilkkunsa. Tulee varmaan aina olemaankin... Siksi on hyvä että tiedekin kehittyy, "korjaa itseään" kuten sanotaan, ja siihen juuri liittyy tämä ns. paradoksi ettei mistään voi olla varma. Jos tutkijaksi itseään tituleeraava väittää jonkin asian olevan 100% varma niin silloin pitää hälytyskellojen soida... Tieteen tekeminen perustuu lähinnä todennäköisyyksiin, ja mitä suurempi todennäköisyys, sen varmempi teoria. Aina jää kuitenkin varaa kiistää ja tutkia lisää.

Lainaus: UndyingDreams

sinunko mielestäsi kaikki, jota ei voida muuttaa empiirisesti mitattaviin yksikköihin, pitäisi sulkea pois tieteen piiristä?


Mulla on se käsitys että melkein aihe kuin aihe voidaan muuntaa jollain tapaa mitattavaan muotoon. Silloin kun kerätään tai havainnoidaan melkein mitä tahansa aineistoa joka jollain tapaa voidaan mitata, vaikka vain kohdehenkilön subjektiivisina lausuntoina, on kyse empiirisestä tutkimuksesta, eikö niin? Esimerkiksi kipuakin mitataan kohdehenkilön antamina numeroina (kivun kokemuksena) tietyllä asteikolla, koska muu mittaus on mahdotonta tai vaikeaa.
Subjektiivisista kokemuksistakin saadaan tilastotietoa kerätyksi, ja tuloksia voi verrata melkein mihin vain millä saattaa olla tekemistä tutkittavan kohteen kanssa. Ehkä mun empiria-käsitteeni on laajempi kuin normaalisti...

Tarkoitan siis sanoa että kun vain oikea tapa löytyy, niin uskoisin että mitä vain pystyy jollain tapaa tilastoimaan tai mittaamaan. Lienenkö yletön optimisti sitten..

Muu tutkimus on sitten esim. matematiikkaa tai muuta laskemista, noin karkeasti jaoteltuna.
Tiedostamattoman käsitteeseen en ota kantaa sen enempää, koska kuulun siihen osaan ihmisiä joka pitää sitä tuulesta temmattuna.
Kirjoittanut: UndyingDreams (Mister Halloween 2008)
 • #432
 • Arvo: Mahtigootti
 • • Muokkasi: UndyingDreams
 • Lähetetty: 09.11.2008 23:05

Lainaus: MetalMama

Siksi on hyvä että tiedekin kehittyy, "korjaa itseään"


Tiede on mukava juttu siinä mielessä just että se korjaa itse itseään ja kehittyy esim. tieteellisten vallankumousten kautta. Mua pidetään kaveripiirissä hirveenä tieteen nimeen vanoovana tyyppinä ja sit varsinkin nää luuserityypit kyselee et "uskotko sä kaiken mitä oppikirjoissa lukee?" ja "tieteellinenkään tieto ei välttämättä ole oikeaa tietoa" ja "omien kokemusten kautta voi saada parempaa tietoa" jne..

Yritä siinä sitten selittää, että kyllä kaikki jotakin tiedettä lukevat tietävät noi perusperiaatteet. Nehän opitaan jo ennen kun aletaan käsitellä varsinaista aihetta. Kyllä kaikki tieteilijät noi jutut tietää. Mut toisaalta nää kysyjät on sit näitä joilla opiskelu on jääny lukion 1. luokalle ja sit ne uskoo että ne voi saada maailmasta oikeeta tietoa polttelemalla ruohoa.

Mua oikeesti ketuttaa nää tyypit jotka käyttää jotain ruohoa tai psykedeelejä ja sit ne selittää miten ne on sitä kautta saanu tietoa maailman olemuksesta ja maailmankaikkeuden asioista jne.. Et ei voi vaan myöntää itselleen, että käyttää jotain josta menee ihan sekaisin. Kai sitä nyt saa vaikka mitä "tietoa" jos vetää psykedeelejä. Mut kyse on sen aineen vaikutuksista, eikä siitä, että ne olis joku portti täydelliseen tietoisuuteen maailman olemuksesta blah blah.

Kaikki jotakin tiedettä lukevat tietävät, miten pieni merkitys jonkun yhden tyypin kokemuksilla on yhtään millekään tiedolle. Puhumattakaan sellaisten kokemuksista, jotka on huumeiden vaikutuksen alaisena. Mut onhan se paljon helpompaa pössytellä kun lukea paksuja opiskelukirjoja ja tehdä tenttejä....
Kirjoittanut: MetalMama (Jäsen)
 • Lähetetty: 10.11.2008 22:34

Lainaus: UndyingDreams

Yritä siinä sitten selittää, että kyllä kaikki jotakin tiedettä lukevat tietävät noi perusperiaatteet. Nehän opitaan jo ennen kun aletaan käsitellä varsinaista aihetta.

Heh, sama ongelma... Paitsi että mä meen ihan siksi kuuluisaksi H-moilaseksi koska en ymmärrä noita kysymyksiä, itsellekin kun asia on sen verran jo selkärangassa ettei tarvi edes ajatella sitä. Sitten kun joku tivaa sitä - mun mielestä täysin epäoleellista kysymystä - niin olen huuli pyöreänä että "hä - mitä horiset?"
Kirjoittanut: Arvet (Nimetön)
 • Lähetetty: 17.11.2008 16:12
No, ei jurpi. He ovat erilaisia. Ja he uskovat mihin uskovat. Sillä ei ole mitään merkitystä mihin "uskovaiset" ihmiset uskovat; uskokoon rahanmahtiin, tai juutalais-kristilliseen jumalaan tai kengänpohjaan taikka banaaninkuoreen.

Kaikista kauneinta usko itseensä ja omaan sisäiseen Jumalaansa millä ei ole mitään tekemistä ulkopuolella olevien jumalankuvien kanssa.
Kirjoittanut: pimeyden_hehku (Jäsen)
 • #435
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 17.11.2008 16:20
jurppii ihan sairaasti semmoset ahdasmieliset tuputtajat jotka mainostaa sitä uskoaan nii v***sti, mut semmoset jotka ei tee muuta ku uskoo ni sehän on periaatteesa ihan sama
Kirjoittanut: DarkMessiah (Aktiivi)
 • #436
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 17.11.2008 17:06
Pitäis joskus mennä täkäläisien kiihkolijoiden lahkojen tilaisuuksiin kertomaan Lentävän Spagettihirviön mahtavuudesta ja siitä kuinka he voivat pelastaa surkeat arvottomat sielunsa kadotukselta palvomalla HÄNTÄ.
Or maybe not....
Kirjoittanut: Berzerker (Aktiivi)
 • #437
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 17.11.2008 17:29
Kuka on lentävästä spaghetti hirviöstä puhunut? Moisenen argumentti jää helposti jalkoihin jos rupeaa väittelemään tavallista älykkäämmän (ja uskonsa kyseenalaistaneen) uskovaisen kanssa.
Kirjoittanut: Jayne Dahmer (Aktiivi)
 • Lähetetty: 17.11.2008 18:05

Lainaus: Berzerker

Kuka on lentävästä spaghetti hirviöstä puhunut? Moisenen argumentti jää helposti jalkoihin jos rupeaa väittelemään tavallista älykkäämmän (ja uskonsa kyseenalaistaneen) uskovaisen kanssa.


Lentävästä Spagettihirviöstä puhuminen on tasan yhtä järkevää, kuin minkä tahansa uskonnon liittäminen järkevään ja asialliseen keskusteluun. Varsinkin se ärsyttää aivan tajuttomasti, kun esim. kristitty suojautuu väittelyssä raamatun taa ikään kuin viimeisenä puolustuskeinona.
Kirjoittanut: Ratatosk (Jäsen)
 • #439
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 17.11.2008 18:39

Lainaus: DarkMessiah

kiihkolijoiden lahkojen

Lainaus: Berzerker

tavallista älykkäämmän (ja uskonsa kyseenalaistaneen) uskovaisen

Tässähän se ongelma, jonka takia osa uskovaisista meitä monia niin jurppii, on siinä, etteivät useat näistä kiihkoilevista lahkolaisista sovi tavallista älykkäämmät ja uskonsa kyseenalaistaneet -kuvaukseen. Tuohon kuvaukseen sopivista uskovaisista ei käytetä nimitystä kiihkoilevat lahkolaiset, eivätkä he varmaan ketään enemmälti ärsytä.
Kirjoittanut: DarkMessiah (Aktiivi)
 • #440
 • Arvo: Mahtigootti+
 • • Muokkasi: DarkMessiah
 • Lähetetty: 17.11.2008 19:10

Lainaus: Ratatosk


Tässähän se ongelma, jonka takia osa uskovaisista meitä monia niin jurppii, on siinä, etteivät useat näistä kiihkoilevista lahkolaisista sovi tavallista älykkäämmät ja uskonsa kyseenalaistaneet -kuvaukseen. Tuohon kuvaukseen sopivista uskovaisista ei käytetä nimitystä kiihkoilevat lahkolaiset, eivätkä he varmaan ketään enemmälti ärsytä.


Juurikin näin.
Kiihkoilijalla tarkoitin lähinnä täälläpäin erittäin suosittuja: vanhoillis lestadiolaisuutta, helluntailaisten ääriaineksia ja muutamia muita varsin sekopäisiä laumoja.

Minulla ei ole mitään "normaalia perususkovaista joka osaa ajatella omilla aivoillaan, eikä koita käännyttää jokaista vastaantulijaa" vastaan.

Berzerker huomasitko siellä edellisen viestini loppupuolella sellaisen virnistelevän keltaisen naamavärkin, sen tarkoitus oli huomauttaa että teksti ei ole aivan täysin ryppyotsaisesti kirjoitettu, myös uskonnosta voi keskustella pilke silmäkulmassa.
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 04.01.2022 03:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 501 henkeä!
Järjestä treffit