Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Jurppiiko Uskovaiset?

Kirjoittanut: Berzerker (Aktiivi)
 • #441
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 18.11.2008 00:23

Lainaus: Jayne Dahmer

Lentävästä Spagettihirviöstä puhuminen on tasan yhtä järkevää, kuin minkä tahansa uskonnon liittäminen järkevään ja asialliseen keskusteluun. Varsinkin se ärsyttää aivan tajuttomasti, kun esim. kristitty suojautuu väittelyssä raamatun taa ikään kuin viimeisenä puolustuskeinona.

Jos juttu tosiaan on näin, niin säästänpä sanoja. Tähän tapaan ajattelu on vähintään yhtä kapea katseista kuin... Se mikä on sinun silmissäsi kristitty, ironista.
Kirjoittanut: DarkMessiah (Aktiivi)
 • #442
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 18.11.2008 15:02

Lainaus: Berzerker

Lainaus: Jayne Dahmer

Lentävästä Spagettihirviöstä puhuminen on tasan yhtä järkevää, kuin minkä tahansa uskonnon liittäminen järkevään ja asialliseen keskusteluun. Varsinkin se ärsyttää aivan tajuttomasti, kun esim. kristitty suojautuu väittelyssä raamatun taa ikään kuin viimeisenä puolustuskeinona.


Jos juttu tosiaan on näin, niin säästänpä sanoja. Tähän tapaan ajattelu on vähintään yhtä kapea katseista kuin... Se mikä on sinun silmissäsi kristitty, ironista.Berzerker
Millä perusteella Lentävään Spagettihirviöön uskominen on alempi arvoista kuin esim. kristinusko, vaikka se onkin internetissä syntynyt huomattavan paljon nuorempi ja pienemmän kannattajakunnan suosima uskonto, niin molempiin on yhtä paljon pitäviä fakta todisteita. Molemmat täyttävät joillakin ihmisillä olevan "korkeampi voima ottaa vastuun kaikista tekemisistä"-tarpeen ja järkevyys taso on täsmälleen samaa luokkaa. Juutalaiszombin pitäminen pelastajana... HUH HUH!!!
Ja ei, en kuulu itse spagettihirviö-uskonnon kannattajiin, mutta se toimii erittäin hyvänä vertailu kohtana uskonto kiistoissa.

*Yllä oleva teksti sisältää erittäin kärjistettyjä lausahduksia, joita joku saattaa pitää loukkaavina, mutta se ei ole tarkoitus, asian esitys sopivan kieroutuneella tavalla vain vaatii sitä tällä kertaa. En ole uskonnon/uskovaisten vihaaja, mutta....*
Kirjoittanut: Black Sunset (Jäsen)
 • Lähetetty: 18.11.2008 15:18
Itse olen aina uskonut ihan omiin juttuihini. En usko jumalaan enkä jeesukseen ja kaikki puheet niistä ärsyttää. Minulla on omat oudot juttuni, kuten iltaisin kynttilän sytytys ja runojen lukeminen isävainaalle. Kiroan sitä, että koulussa melkein jokaiseen aamunavaukseen on tungettu jotain jeesuksesta. Mutta jokainen pitäköön omat juttunsa. Lisäksi uhraan keksejä metalliselle lohikäärmeelleni joka istuu kirjahyllyssä. Rauh.
Kirjoittanut: Blackrat (Jäsen)
 • #444
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 18.11.2008 15:44
Uskovaiset eivät minua jurpi, mutta joutunen varmaan selittämään käsitykseni tästä termistä. Uskovainenhan on henkilö joka omassa rauhassaan johonkin uskoo. Hänellä ei ole tarvetta mitään kenellekään todistaa, tahi uskoaan muille tuputtaa.

Nämä Kiihko-Hihhulit jotka ovat kovaan ääneen omaa erinomaisuuttaan julistamassa ja jos jonkinmoisilla pelokkeilla muita käännyttämässä on sitten asia erikseen. Heidän kanssaan sitä sitten voikin keskustella henkeviä Spagettihirviön taikka Näkymättömän Pinkin Yksisarvisen ominaisuuksista . Surullistahan on, että useimmiten nämä kyseiset henkilöt eivät edes itse tunne suurta osaa oman uskontonsa Dogmasta, ja loukkaantuvat hyvin syvästi kun asioihin perehtynyt valistunut yrittää heille näitä kertoa. Ovat usein jopa valmiita hylkäämään kyseisiä opinkappaleita ennekuin heille vedenpitävästi kirjoista näyttämällä todistaa että nämä ovat uskontonsa virallisia kantoja.
Kirjoittanut: oneesan (Jäsen)
 • Lähetetty: 20.11.2008 21:30
No, minnuu ei nuo uskovaiset (ei kiihkoilijat, vaan sellaiset jotka uskoo vakavissaan kuitenkin) niin härihe, mutta olen huomannut että niiden kanssa ei voi puhua kaikista asioista... Eräs ystäväni erottuaan poikakaveristaan sai uskovais-ystävättäreltään vain tämäntyyppisiä neuvoja: "Rukoile niin se helpottaa, kaikki huolet voi uskoa jumalalle, hän ymmärtää kyllä. Mihin sinä häntä tarvitset, eikö se riitä että voit rakastaa yksin jumalaa. Jumala ei koskaan jätä..." ja sitä rataa... Ja kun ystäväni pääsi viimein yli erostaan ja alkoi katsella taas ympärillee, paheksui tämä kaveri vieressä.. "Koska jumala yksin voi rakastaa oikeasti."
Onneksi ystäväni tajusi, että voi uskoutua aina minulle.
Kirjoittanut: Kedira (Nimetön)
 • Lähetetty: 12.01.2009 23:54
Enpä jaksanut kirjoittaa tätä valitusta muuallekkaan, vaan menköön tänne tasapainottamaan keskustelua! (Moderaattorit ja muut häslääjät siirtäköön viestini sopivampaan paikkaan, jos niikseen asialliseksi katsovat)

Minua jurpii tällähetkellä kaikki ne niin "suvaitsevaiset" ja "avarakatseiset" ihmiset jotka hehkuttavat kaikkien muiden oikeutta olla olemassa, olla erilaisia, omata mielipiteitään, MUTTA kun sitä erehtyy aukaisemaan suunsa ja perustelemaan asioita Raamatulla, niin johan leimataan kiihkouskovaiseksi, rasistiseksi ja kaikin tavoin pahaksi ...

Elikkä meillä tänään alkoipi koulussa jakso, jossa pohdimme monikulttuurisuuden kysymyksiä ja vähemmistökansalaisia sekä pakolaisasioita. Siinä sitten mietimme seksuaalivähemmistöjen asemaa ja miten heidät kuuluu hyväksyä sellaisinaan, pohdimme muslimies ajatusten eroavaisuuksia jne. Ja opettajat kyselivät kantojamme perusteluineen - jossa tietenkin kaikki kehuivat avarakatseisuuttaan ja miten heistä on rikasta uudet uskonnot Suomessa sekä sateenkaariperheiden suloisuus vaikka leikkikentän nurkalla. Kun minulta kysyttiin, totesin että itse Kristittyna koen oman uskoni aseman horjutetuksi muslimien vyörytyksessä ja tulkitsen Raamattua siten, että homous on syntiä ... Voih mikä meteli! Hetken kuluttua luokassa osa huuteli ääneen kuinka ahdasmielinen minä olen!

Huvittavinta asiassa oli se, että ruokatauolla minä menin istumaan erään seksuaalivähemmistöön kuuluvan ja parin muslimin kanssa keskustelemaan asioista, ja nämä huutelijat painuivat keskenään sipisten ja supisten minua kiihkomielisen vihaisesti mulkoillen omaan pöytäänsä kihisemään ...

Että tämäon tätä tasa-arvoa ja kovin perään kuulutettua suvaitsevaisuutta !!!
Kirjoittanut: Berzerker (Aktiivi)
 • #447
 • Arvo: Mahtigootti+
 • • Muokkasi: Berzerker
 • Lähetetty: 13.01.2009 01:30
Samalla raiteilla, Kaikki tämä suvaitsevaisuus on helvetin tekopyhää ja huonosti perusteltua.
Se on vaan niin että kaikille on annettu huono omatunto siitä että vähemistöt ovat niin sorrettuja... Ja suvaitsevaisuus tekeepi sinusta hyvän ihmisen
Useimmat tekevät hyvän tekeväisyyttä huonosta omatunnosta.. Eikä siitä että oikeasti välittäisi ja hyvän tekeväisyys alkaa maistua jo puulta.. Toimiiko se oikeasti?
On monta tapaa saada omahyväistä iloa tekemällä ''hyvää''.


Jonkin täytyy olla pahasti vialla jos suvaitsevaisuus järjestelmä tyssää siihen että suvaitsemattomia ei suvaita. Ja sitten lenteleekin rasisti! ja NATSI/fasisti-huutoja...
Hetkonen... Eikös tämä sitten ole mielipide-fasismia? EI TIETENKÄÄN, KOSKA SUVAITSEVAISUUS ON THA FREEDOM ja SUVAITSEMATTOMUUS ON Die Facismus!

Yksilö-ihmiset < vähemmistöt, yksilöitä poljetaan paljon pahemmin.
Kirjoittanut: Pumpkin (Jäsen)
 • #448
 • Arvo: Asiantuntija
 • • Muokkasi: Pumpkin
 • Lähetetty: 14.01.2009 18:41
Mä taas uskon Jumalaan ja Jeesukseen mutta en mihinkään uskovaisten juttuihin siitä että kaikki homo/lesbo jutut on väärin ja kaikkea mikä on väärin koska loppujen lopuksi se kaikki on ristiriidassa johonkin.
Kirjoittanut: MetalMama (Jäsen)
 • Lähetetty: 14.01.2009 20:48
Ymmärrän hyvin mitä Pumpkin tarkoitat. Jos uskoisin Jumalaan olisi kyllä hyvin vaikea kuvitella että Hän olisi niin pikkumainen että antaisi jonkun seksuaalisen suuntautumisen vaikuttaa taivaspaikkaan.

Yleisesti erään tutkijan mukaan Raamatun ns. "homoseksuaalisuuden kielto" koskee roomalaisten tapaa häpäistä miespuolisia vankejaan ja orjiaan raiskaamalla. Kristityt halusivat erottua turmeltuneista pakanoista kieltämällä tämän alistamisen muodon, mikä on ihan inhimillistä.

Puheet homoseksuaalisuuden luonnottomuudesta ovat vähintäänkin kyseenalaisia ottaen huomioon että homoseksuaalisuus on eläinkunnassa hyvin yleistä monilla eläinlajeilla.

Minusta käsittämätöntä koko keskustelussa on se, että seksuaalista suuntautumista pidetään valintana. Valitseeko hetero olevansa hetero? Ei, hän syntyy sellaiseksi. Jos seksuaalisen suuntautumisensa voisi valita ei homoja juuri olisi, sen verran ankarasti heitä on vainottu. Jos homous/lesbous tuntuu nyt tunkevan esille se johtuu vain siitä että nykyään seksuaaliset vähemmistöt uskaltavat ainakin länsimaissa olla rehellisesti esillä. Fundamentalistisissa islamilaisissa maissa homoseksuaalisuudesta rangaistaan kuolemalla, mutta niin vain sielläkin on suurin piirtein yhtä paljon (prosentuaalisesti) seksuaalisia vähemmistöjä kuin länsimaissakin.
Kirjoittanut: Kedira (Nimetön)
 • Lähetetty: 14.01.2009 21:08

Lainaus: MetalMama

Jos uskoisin Jumalaan olisi kyllä hyvin vaikea kuvitella että Hän olisi niin pikkumainen että antaisi jonkun seksuaalisen suuntautumisen vaikuttaa taivaspaikkaan.

Raamatun mukaan tämä ei ole ns pelastuskysymys, vaikka se onkin syntiä. Valitettavaa on, että niin monet kuvittelevat / opettavat asian näin olevan ... Vielä valitettavampaa on se, että niin monesta muustakin asiasta on tehty taivaskysymys niiden sitä olematta. Pelastukseen (taivaaseen pääsyyn) Raamatun mukaan riittää Jeesuksen sovitustyön vastaanottaminen omalle kohdalleen - eli toisinsanoen sen tunnustaminen, että Jeesus kuoli meidän syntiemme puolesta, on Jumalan poika ja olemme Hänen kauttaa pelastetut.

Lainaus: MetalMama

Yleisesti erään tutkijan mukaan Raamatun ns. "homoseksuaalisuuden kielto" koskee roomalaisten tapaa häpäistä miespuolisia vankejaan ja orjiaan raiskaamalla.

Homous tuomitaan Raamatussa jo vanhan testamentin puolella. Asiasta mainitaan esim Sodoman ja Gomorran kaupunkien hävityksen kohdalla. Tämä siis paljon ennen Rooman valtakunnan olemassaoloa.

Lainaus: MetalMama

Puheet homoseksuaalisuuden luonnottomuudesta ovat vähintäänkin kyseenalaisia ottaen huomioon että homoseksuaalisuus on eläinkunnassa hyvin yleistä monilla eläinlajeilla.

Koska koko maailma (myös eläin- ja kasvikunta siis) on saastunut synnistä Eevan ja Adamin lankeamuksen tähden, ei nykyään vallitsevia olosuhteita voida rinnastaa Jumalan alkuperäiseen suunnitelmaan ja luomistyöhön. Mikäli Jumalan lait vielä olisivat näiltäosin voimassa, eläisivät leijonat ja suden nykyisten saaliseläintensä kanssa rinnakkain ruohoa laiduntaen. (Tämä sama syntiinlankeamus on myös syyna sotiin / kuolemaan / tauteihin jne eikä siis ole riippuvainen Jumalan hyvyydestä ja laupeudesta siten, kuin ihmiset aina mieluusti asioissa vetoavat)

En tahtonut parjata sinua MetalMama, tai ketään muutakaan, vaan vain korjata niitä asioita, jotka yleisesti selitetään Raamatusta väärin ...
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 04.01.2022 03:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 501 henkeä!
Järjestä treffit