Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Jurppiiko Uskovaiset?

Kirjoittanut: Mary Death (Jäsen)
 • Lähetetty: 23.01.2010 17:03
Yritän olla kohtelias, ainakin ajattelen sitä kun tulevat selittämään ja tuppaavat iholle, pinnistelen parhaani mukaan koska ei heidän mielipiteensä kuitenkaan omaani vaikuta ja kotona on käytöstavat syvälle juurrutettu( eli hymyile ja murise pääsi sisällä)....sitten naksahtaa ja alan ensin sarkastiseksi ja jos ei vinoilu mene perille, niin sitten saa syyttää itseään kun kerjää verta nenästä. Kerron täsmälleen mitä mieltä olen ihmisistä jotka tyrkyttävät pyytämättä uskomuksiaan, häiritsevät rauhaani kotona tai kadulla ja mitä voivat tehdä niille lapuille Tietyissä asioissa sytytyslanka on millin lyhyt, ärsyttää kun "ei kiitos" ei mene perille yhdellä kertaa, miksi ei voi uskoa sitä ja etsiä vastaanottavaisempia korvia. Onneksi näitä kohtaamisia on ollut todella harvassa ja silloinkin eivät ole jurputtaneet kauaa, ehdin jatkaa matkaa tai sulkea oven.
Kirjoittanut: Swanette (Nimetön)
 • #562
 • • Muokkasi: Swanette
 • Lähetetty: 18.02.2010 20:53
Piti kaverin pyynnöstä linkittää mikkeliläisen Taivaan Porteilla -duon uusi parodiahitti "Jeesus". :'D Huom, siis parodia. http://www.mikseri.net/artists/index.php?id=126256 Älkää ottako vakavasti.
Kirjoittanut: aNightingale (Jäsen)
 • #563
 • Arvo: Edistynyt
 • • Muokkasi: aNightingale
 • Lähetetty: 07.03.2010 15:12
Voih, ajatelkaa.
Tottakai se jurppii kun toiset tulevat tyrkyttämään omaa uskonasiaansa muille. Oma näkemykseni on että uskokoon ihminen mihin tahtoo, munhan se ei muita häiritse. On ihanaa kun saa tuntea olonsa turvalliseksi oman päänsä sisällä eikä kukaan sano, miten tulisi ajatella.

Mutta ovatko uskovaiset nyt ainoita tässä?? Englannista on lähtöisin ateistien liike "Jumalaa tuskin on - lopeta siis murehtiminen ja nauti elämästä!". Slogania kiinnitellään bussien kylkiin ja Suomeenkin tuo on rantautumassa. Eli kristittyjä sun muita yritetään väkisin käännyttää ateisteiksi.
Onko se sitten reilua? Jos toista rauhoittaa ajatus kuoleman jälkeisestä elämästä paratiisissa, eikö sen hänelle voisi suoda? Jos tämä siis ei työnnä siitä lappusia jokaiselle vastaantulevalle.

Oma näkemykseni on tässä. Voi olla että se ehkä johtuu siitä, että itse ravaan isos-koulutuksissa ja kirkoissa mielelläni ja aatemaailmani kyseenalaistetaan vain koska olen "uskovainen". En yritä käännyttää ketään enkä tunge Raamatun lauseita joka paikkaan. Se on vain omassa päässäni ja suon muille täyden yksityisyyden oman päänsä sisään.
Uskokaa mihin tahdotte mutta älkää sen puitteissa rääkätkö muita...

Mutta kyllä minuakin ne lappujen jakajat häiritsevät, en sillä.
Kirjoittanut: Kedira (Nimetön)
 • #564
 • • Muokkasi: Kedira
 • Lähetetty: 07.03.2010 16:23

Lainaus: aNightingale

Eli kristittyjä sun muita yritetään väkisin käännyttää ateisteiksi.
Onko se sitten reilua?


Näinhän se on. Ameriikassa on tehty tästä jopa tutkimusta, jossa mm kouluihin tai julkiseen paikkaan on pystytettu usean eri aatesuunnan ständi ja muutama lappusia jakava huutaja kiertää kiljumassa Hare krishnaa tai pölpöttämässä ufoista. Sitten siellä nurkassa (tai joissain paikoissa ei ollenkaan) on hiljaa kristinuskon edustaja. Jälkikäteen kun ihmisiltä on kysytty mielipiteitä niin vastaukset ovat luokkaa "Joo ne kritityt on hulluja kun silleen huutaa perään ja tuputtaa aina" taikka "No sellaiset uskovat kun ne sitä jeesustaan lykkää kaikkialle nii hermo menee niihin". Muutamissa paikoissa tämä ainoa rauhallinen ständi on käännetty nurin, lappuset revittu ja siellä rauhassa istuneita 'saarnaajia' on jopa uhkailtu. Muut uskonnot ovat saaneet riehua rauhassa.

Olisikohans tuossa kummallisessa Jeesustelussa ja siinä omituisessa Raamatussa jokin totuuden häivä sittenkin, kun juuri sitä vastaan taistellaan niin hyvin hyvin voimakkaasti?
Kirjoittanut: kuopassa (Ylläpitäjä)
 • Lähetetty: 07.03.2010 18:28

Lainaus: aNightingale

Eli kristittyjä sun muita yritetään väkisin käännyttää ateisteiksi.

Samaan tapaan ne bussit, joissa on kristillistä sanomaa sisältäviä mainoksia, tulkitsen ärsyttäviksi käännytysyrityksiksi. Jos linjureissa on kristittyjen mainoksia, niissä pitäisi saada olla myös ateistien mainoksia.
Kirjoittanut: poison (Organisaattori)
 • #566
 • Arvo: Platinagootti+
 • Lähetetty: 07.03.2010 18:36

Lainaus: kuopassa

Samaan tapaan ne bussit, joissa on kristillistä sanomaa sisältäviä mainoksia, tulkitsen ärsyttäviksi käännytysyrityksiksi.

Juu, ja kun niitä busseja tuodaan sitten kesäisin esim. Tuska-festarin edustalle( josta muuten Jone Nikula viime kesänä ansioikkaasti provosoitui), niin järjestäjän pitäisi poistaa ne sieltä, häiriköimästä asiallista festarikansaa!
Kirjoittanut: Faith Black (Aktiivi)
 • #567
 • Arvo: Mahtigootti++
 • Lähetetty: 07.03.2010 19:21

Lainaus: aNightingale

Onko se sitten reilua? Jos toista rauhoittaa ajatus kuoleman jälkeisestä elämästä paratiisissa, eikö sen hänelle voisi suoda?

Tietenkin se on reilua, kun muidenkin uskontojen edustajat tätä käännytystä harrastavat. On vain oikein, että ateistitkin alkavat käännyttää kadulla omaan näkemykseensä. Ja jos toista (ateistia) rauhoittaa ajatus, että kuoleman jälkeen ei ole mitään paratiisia, vain ansaittu tyhjyys, lepo, niin eikö sen voisi hänellekin suoda, ihan niin kuin suodaan kristitylle ajatus paratiisista ja jumalan tapaamisesta?
Kadulla ja ovelta ovelle -käännyttäjiä tulee todennäköisesti olemaan aina (ellei, ja toivottavasti, moista toimintaa kielletä lailla), niin on erittäin hyvä, että muutkin, kuin vain ne perinteiset käännyttäjät (kristityt) alkavat harrastaa tuota käännyttämistä. Tottakai kaikkien pitäisi toimia käännytettävät ja heidän mielipiteensä huomioonottaen, ja siksi itse suhtaudun huomattavasti suopeammin (ja jopa aidosti kiinnostuneesti) esim. buddhalaisiin kadulla käännyttäjiin, sillä he eivät huutele perään mitään "jumala rakastaa sinuakin kaikesta huolimatta" -tyylisiä juttuja, vaan hyväksyvät sen, jos totean keskustelun päätteeksi, että en kuitenkaan taida nyt kääntyä buddhalaiseksi.

Minä en ole oikeastaan löytänyt vielä sitä omaa uskontoani tai ismiäni, jonka takia pyrin suhtautumaan kaikkiin uskontoihin avoimesti. Mutta kuten edellisestä kappaleesta voi päätellä, uskontoaan tuputtavat häiritsevät minua, jonka takia esim. kristinusko on ehdottomasti poissuljettu vaihtoehto. En ole valmis uskomaan mihinkään, mikä tekee ihmisistä noin järjettömän fanaattisia ja kapeakatseisia.
Kirjoittanut: black rose (Jäsen)
 • #568
 • Arvo: Tulokas
 • Lähetetty: 07.03.2010 20:54
Kyllä jurppii..varsinkin sellaiset himouskovaiset jotka kuvittelevat olevansa ainoita "kunnioitettavia, hyviä ja arvokkaita" ihmisiä ja muita kuin uskovaisia katsotaan nenänvartta pitkin. Yksi hyvä esimerkki tästä on tätini, joka meillä kylässä käydessään yrittää pitää moraalisaarnaa uskonaiheista, huonolla menestyksellä tietenkin, koska en jaksa ottaa kuuleviin korviinikaan enää sen muijan höpinöitä. Ja jos sellaiset paikat on kun taivas ja helvetti, ja jos kerta kukaan ei loppujen lopuksi tiedä mitä tuonpuoleisessa on, niin eihän kukaan voi väittää etteikö "manalaan joutuneilla" olisi hauskaa.
Kirjoittanut: Mina (Jäsen)
 • #569
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 08.03.2010 19:19
Massan mukana kuljen, elikkä tuputtajauskovaiset jurppivat. Päänne sisällä saatte uskoa mihin vain mihin haluatte, mutta olkaa rakkaat kanssaihmiset (?) tuputtamatta uskoanne. Meillä on käynyt nyt kolmet eri jeesustelijat höpöttämässä, jokainen on lähtenyt suurinpiirtein oven naamalle paiskaamisen jälkeen. Miksi se yksinkertainen ei, ei riitä? Huoh. Enskerralla avaan oven, tokaisen "Hail Satan" ja lätkäisen oven kiinni. Murr.

Tunnen ihan fiksujakin uskovaisia, onneksi Eli yleisesti ottaen, ei jurpi
Kirjoittanut: fantasos (Jäsen)
 • #570
 • Arvo: Edistynyt
 • • Muokkasi: fantasos
 • Lähetetty: 10.03.2010 16:42

Lainaus: fantasos

Epäilen vahvasti että se armenialainen puusepän poika ei ikinä ikinä lausunut lähetyskäskyä.

Piti vielä täydentää omaa toteamusta kun kirjoittivat lehdessä viikko takaperin raamatunkatkelmasta: (Matt.15:21-28)

Lähdettyään sieltä Jeesus meni Tyroksen ja Sidonin seudulle. Siellä muuan kanaanilainen nainen, sen seudun asukas, tuli ja huusi: "Herra, Daavidin Poika, armahda minua! Paha henki vaivaa kauheasti tytärtäni." Mutta hän ei vastannut naiselle mitään.
Opetuslapset tulivat Jeesuksen luo ja pyysivät: "Tee hänelle jotakin. Hän kulkee perässämme ja huutaa." Mutta Jeesus vastasi: "Ei minua ole lähetetty muita kuin Israelin kansan kadonneita lampaita varten." Silti nainen tuli lähemmäs, heittäytyi maahan Jeesuksen eteen ja sanoi: "Herra, auta minua!" Mutta Jeesus sanoi hänelle: "Ei ole oikein ottaa lapsilta leipä ja heittää se koiranpenikoille." "Ei olekaan, Herra", vastasi nainen, "mutta saavathan koiratkin syödä isäntänsä pöydältä putoilevia palasia." Silloin Jeesus sanoi hänelle: "Suuri on sinun uskosi, nainen! Tapahtukoon niin kuin tahdot." Siitä hetkestä tytär oli terve.


Niinkuin jo uskontokeskustelussa tuli todettua, surullista että meille muille työnnetään väkisin uskontoa joka on tarkoitettu eräälle lähi-idässä asustaneelle valitulle kansalle. Ei siinä mitään jos joku haluaa mukaan liittyä, kuten esimerkistäkin käy ilmi. Mutta jo tuossa näkyy että kenenkään elämäntehtävän ei tarvitsisi olla sen pakkosyöttäminen kanssaihmisilleen.

Edit: pannaan vielä linkki ja lainaus edellä mainittuun postaukseeni

Lainaus: fantasos

Eli siis Jahve/Jehova oli yksi "Elohiym":istä ja "otti ihmisen ja saattoi tämän Edeniin". Tämän pohjalta ihmiskunnan loi useampien jumalolentojen joukko, joista yksi nappasi Aatami-paran silmätikukseen ja pisti tämän puutarhaan jossa oli kiellettyä hedelmää tarjolla. Juutalaisten kantaisän pohtiessa omenan syntyjä syviä me muut kansat asutimme vaikkapa pohjoisen Suomen.
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 13.04.2020 19:19, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 437 henkeä!
Järjestä treffit