Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Jurppiiko Uskovaiset?

Kirjoittanut: Chastel (Jäsen)
 • #51
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 12.09.2006 00:26
itse uskonto ja siihen liittyvät asiat eivät sinänsä ärsytä, vaikken kirkkoon kuulukaan, sillä mielestäni kaikki ansaitsee kunnioittavan suhtautumisen (ainakin aluksi, jatko tapauksesta riippuen =p )

Kuitenki sellaiset uskovaiset joilla on tapana tuputtaa omia uskomuksiaan, varaavat itselleen oikeuden olla hyväksymättä muitten ihmisten uskomuksia, ja jotka perustelevat tekonsa vain ja ainoastaan uskonnolisin tekstein tms., kyllä karmivat ja tahdon pitää kuvaillun kaltaisiin henkilöihin kunnon turvavälin.
Kirjoittanut: Galina (Jäsen)
 • #52
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 12.09.2006 15:47
Ei jurpi. Eniten minua jurppii kaiken maailman uskonnon vihaajat ja kirkkojen polttajat. Ainakin kristittyjen kohdalla suurin osa porukasta on erittäin mukavaa, arvostavat ja kunnioittavat toisia ihmisiä ihan tekoihin, ulkomuotoon tms. puuttumatta eivätkä tuputa uskoaan kellekkään, saati pelottele helvetillä. Jehovan todistajat eivät edusta kristinuskoa ja tuo heidän uskontonsa ilmeisesti vaatii tuota ovelta olvelle kiertelyä, eikä se tee kestään jehovasta ihmisenä mitenkään ärsyttävää, sillä todellisuudessa he yrittävät (niin oudolta kuin se kuullostaakin) auttaa ihmisiä ja uskovat tekevänsä oikein harjoittaessaan tuota toimintaansa.

Uskovaisten ja uskontojen vihaajat sitä vastoin ovat ennakkoluuloisia, kategorisoivat ihmisiä ja tekevät typeriä naiiveja yleistyksiä, että kaikki uskovaiset olisivat samanlaisia. En ole kovinkaan usein törmännyt tuollaiseen, että kristitty ihminen ei arvostaisi toisen ihmisen vapautta ja yksityisyyttä tai jotenkin muuten "ahdistelisi" uskonnolla. Minä en ainakaan voisi kuvitellakaan loukkaantuvani siitä, että joku esim. sainoisi minulle "Jeesus rakastaa sinua", sillä ei siinä ole mielestäni mitään loukkaavaa, tunkeilevaa tai muutenkaan ahdistavaa.

Ihmisten arvostelu ulkoisten tai muitten asioitten perusteella, tuomitseminen ja helvetillä pelottelu eivät kuulu kristinuskon periaatteisiin. Jos joku yksittäinen kristitty henkilö on teitä haukkunut, pelotellut tai ahdistellut niin syynä ei ole hänen uskonsa tai uskontonsa vaan hänen omat henkilökohtaiset ominaisuutensa. Myös ei-uskovaiset ja ateistit voisivat mielestäni yleisen suvaitsevaisuuden ja toisten ihmisten kunnioittamisen nimissä tutustua uskontoon, etteivät he tuomitsisi sellaista, josta eivät tiedä mitään. Samalla tavalla kuin ei uskovaisilla ole oikeutta tuomita tai vihata teitä, niin ei teilläkään ole sen enempää oikeutta tuomita tai vihata uskovaisia tai heidän uskontoaan.
Kirjoittanut: Mariel (Nimetön)
 • Lähetetty: 05.10.2006 15:32
Jurppii niiten suhtautuminen! Tästä uskonto-asiasta haluaisin pitää oikeen pitkän sepustuksen tässä ja nyt, mutta aikaa ei riitä... Että höpisen joskus toiste.
Kirjoittanut: Kuutar (Aktiivi)
 • #54
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 06.10.2006 23:55
Jurppii toisinaan. Itse en kuulu kirkkoon ,joten siitä saan välillä kuulla, mutta ei sekään vielä niin ärsyttävää. Kun se... että pahaa aavistamattomana kävelen kaupungilla ja joku tyrkyttää kaiken maailman lehtiä/mainoksia/lappusia jne. uskonnon tyrkyttämistä.
tai se kun ovella käy jonkun uskonnonlahkon edustajia kaupittelemassa/jakamassa lehtiään tai kirjojaan ,eikä niistä meinaa selvällä suomen kielellä päästä eroon.
Muuten minulle on ihan sama mihin kukakin uskoo, se on henkilökohtainen asia.
Ja kyllä tähän maailmaan mahtuu erilaisuutta.
Kirjoittanut: liothe (Nimetön)
 • Lähetetty: 08.10.2006 13:33
Lainaus: Black Wolf Sitten mulle on tultu sanomaan kaikkee: ''Eiks sun pitäis nousta haudasta vasta yöllä?''


Edellisvuoden Tuskassa eräs mies keksi heittää vähän samantyylisen läpän. Istuskelin junassa menossa kotiin ja vastapäinen herra sanoi jotakuinkin niin, että mä näytän huonovointiselta (ilmeisesti viitaten mustien vaatteideni ja muun olemukseni, joka on melko vaalea, väliseen kontrastiin). Katselin häntä hetken, jolloin mies virnisti ja tarjosi rannettaa minuun päin: "Juo, tyttö, juo. Tulee vähän parempi olo", mies sanoi ja hekotti omalle oivallukselleen, jonka mukaan mä olisin ilmeisesti tarvinnut verta voimistuakseni.

Meinasin revetä.
Kirjoittanut: Iiriva (Miss Halloween 2006 & 2007)
 • Lähetetty: 06.11.2006 16:37
pari viikkoa sitten minulle tyrkytettiin kirjaa jostain itämaisista jooga-opeista O_________o
Kirjoittanut: Droid (Jäsen)
 • #57
 • Arvo: Tulokas
 • Lähetetty: 11.01.2007 03:44

Lainaus: mlrd

virrenveisuuta

Mikähän ihmeen nuortenilta se sellainen on, missä virsiä veisataan =o
Kirjoittanut: mlrd (Aktiivi)
 • Lähetetty: 11.01.2007 06:21
se oli sellainen ilta, jota huonommin ei voi komeaa kesäiltaa käyttää. kaipa se liittyi jotenkin senkesäisiin päättyneisiin rippikouluihin. en tarkemmin tiedä, eikä ole intoa ottaa selvää...
Kirjoittanut: Faith Black (Aktiivi)
 • #59
 • Arvo: Mahtigootti++
 • Lähetetty: 11.01.2007 16:52

Lainaus: Iiriva

pari viikkoa sitten minulle tyrkytettiin kirjaa jostain itämaisista jooga-opeista

Mutta eihän jooga ole uskonto.
Kirjoittanut: Iiriva (Miss Halloween 2006 & 2007)
 • Lähetetty: 11.01.2007 18:59

Lainaus: Faith Black

Mutta eihän jooga ole uskonto.


tiedän, mutta kun se selitti, että he uskoo johonkin ihme guru-ukkeliin ja joogailee yms sellaista. muotoilin typerästi.
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 13.04.2020 19:19, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 437 henkeä!
Järjestä treffit