Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Jurppiiko Uskovaiset?

Kirjoittanut: Nikkisuicide (Jäsen)
 • #631
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 31.08.2011 18:47
Ennen se ei minua haitannut, mutta Päivi Räsänen lisäsi väliaikaisesti lisävittuuntumista asiaa kohtaan. Eipä käsitykseni aiheesta ole vieläkään entisellään... Ja ei, en ole homoseksuaali.
Kirjoittanut: Hohoton (Jäsen)
 • Lähetetty: 18.09.2011 23:11
Täs pari faktaa lestoista: Lestat tuijottaa aina ja kaikki lestat näyttää samalta. Mua ihimetyttää et miten voi olla et jossai perheis on monta kymmentä kakaraa. Miten ihimeesä semmone perhe vois elättää ittensä ja mite ne ees mahtuu sinne talloon. Yhestikki kävin virpomasa yhes lestaperhees. Se oli jumalattoman pieni talo mut lestoi oli sen verta etten melekee nähäny ees lattiiaa. Siis oikiasti. Ois varmaa kauia asua nii isos perhees. Ja jos asusisin jossai kerrostalos ja tulis jehovii oventaa ni siltävaralta säilyttäsin jotai asetta naulakos et ko tulis niit jehovii ni lataisin sen aseen oikee niitte kuulle et tietäs lähtee pakkoo.
Kirjoittanut: Animemo (Jäsen)
 • #633
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 19.09.2011 13:45
Olen uskovainen siinä mielessä etttä uskon kyllä Jumalaan, mutta en mä rupee sitä mitenkään löyhyttään että mä se oonki oikee uskovainen kaikki muut ootte vääräuskoisia! Niiku silleen. En mä rupee mitään sellasta.
Kirjoittanut: Sarah (Jäsen)
 • #634
 • Arvo: Tulokas
 • Lähetetty: 10.12.2011 23:52
täytyy sanoa, että kyllä jurppii uskovaiset, varsinkin jehovantodistajat koska melki koko suku kuuluu niihin, lähisuku ainakin. joten lähes aina jos olen vaikka tätieni ja heidän perheidensä luona kylässä niin saan kuulla jumalasta ym aika paljon. raukat luulee vieläki että uskon samoin kuin he, koska olen todennu että helpommalla pääsee kun pidän heidät siinä uskossa, (lähinnä en sano juuta enkä jaata kun alkavat paasata jumalasta) ja haluan pitää kuitenki välit niihin, koska muuten ovat ihania ihmisiä ja tulemme hyvin toimeen, tosin lähisuvulla oli alkuaikoina hieman vaikeuksia goottiuteni hyväksymisessä, ja ostipa yksi minulle kirkkaan pinkin paidankin, koska "pukeudut niin mustaan nykyään".
luojan kiitos äitini ja isäni eivät enää kuulu kyseiseen lahkoon, olisi elämä varmaan aika toisenlaista, koska jos he eivät olisi tajunneet kyseenalaistaa oppeja ja olisivat jatkaneet kokouksissa käymistä, ja pakottaneet mua myös käymään niissä, en olisi itsekään ymmärtänyt ajatella itse omilla aivoillani vaan hyväksynyt rankan aivopsesun, jota siellä harrastetaan, mieluiten lapsesta asti.
hyväksyn uskonnot, kunhan ei tulla väkisin tuputtamaan, kuten täällä on moneen kertaan todettu. painostamista en hyväksy, esimerkiksi uskonnossa pysymiseen, koska kaikkien tulisi saada miettiä omaa uskonnollista suuntautumistaan rauhassa, ilman pelkoa siitä että tulee vaikka sukunsa hylkäämäksi jos ei uskokkaan niin kuin toiset haluaa..

tulipa taas purettua sydäntä oikein kunnolla, olen pahoillani jos meni "hieman" off topiciksi, sillä kuten varmaan huomaa, asia on niin lähellä elämääni vaikka en jehovantodistajiin kuulukkaan, että pakko välillä päästää paineita ulos...
Kirjoittanut: DEADBUNNY (Jäsen)
 • #635
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 13.12.2011 17:58
No todellakin jurpii!
Ystäväporukalleni ja minulle tuli viimekesänä joku mies huutaa pääpunasena jotain Jeesuksesta ja Jumalasta tai jostain ja kuinka ollaan vääräuskosii ja joudutaan helvettiin ja jotain sitä rataa. Me vaan naurettii ja heitettii sitä jollain tokaisten, et voi painuu V****** no se sit lähti siitä kiroten....

Ei ole ekoja tapauksia... Ja juuri tänä syksynäkin kun koiran kanssa kävelin niin joku jeesustelia tuli pölöttää jotain aivan outoo. Onneks koira ei tykännyt siit tyypistä ja murahti hieman... Otti jalat alle tää tyyppi. Koira taitaa vihata enemmän kuin minä X3
Silti porukoiden takia kirkkoon kuulun ja menen rohkeasti riparille, koska kaverini sinne minua pyysi. X.X
Eli byebye jo valmiiksi jos satun kuolemaan sitten siellä riparilla enkä sitä muista ennen sitä sanoa.
Kirjoittanut: Dagonist (Jäsen)
 • #636
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 13.12.2011 18:16
Eipä mua uskovaiset jurpi, paitsi tietenkin sellaset jotka tuputtavat sitä uskontoaan väkipakoin.
Kirjoittanut: Feikkiface (Jäsen)
 • #637
 • Arvo: Tulokas
 • Lähetetty: 07.01.2012 18:35
Mun puolesta kukin saa uskoa mihin itse tahtoo. Mutta sitten menee jo yli kun ruvetan omaa uskontoansa muille tyrkyttämäään. Tänään helsingissä tuli joku nainen mulle tarjoomaan hirveesti jotain vihkosia missä oli jotain jeesus skeidaa. Sanoin vaan että ei kiitos ja jatkoin matkaa. Muija lähtee kävelee perään ja huutelee että jeesus rakastaa sinuakin. Siinä vaiheessa rupes kyllä hiukan jurppimaan..
Kirjoittanut: fantasos (Jäsen)
 • #638
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 11.01.2012 22:03
Itse luin taannoin Tuomaan Evankeliumin suomennoksen. Kyseessähän on siis kirjoitelma joka on samaa ikäluokkaa uuden testamentin "virallisten" evankeliumien kanssa, mutta pyhä Athanasios tiputti sen uuden testamentin ulkopuolelle vuonna 367. Toki se kertoo jotain että iso kirja on jonkun päähänpiston mukaan koottu, mutta tuo oli melko mieltä avartava, sillä siinä ei tapahdu ihmetekoja eikä kukaan nouse kuolleista.
Filosofiselle mielelle paljon pohdittavaa - itse koen siinä olevan paljonkin näkemyksiä siitä, kuinka maailma muuttuisi paremmaksi paikaksi , toki erittäin mystisesti ilmaistuna gnostilaiseen tapaan.
Tuli vain mieleen kun luki ihmisten avautumisia siitä kuinka Raamattu ei ole uskottavan oloinen - ei se voikaan olla, se on kokoelma useaan kertaan kopioitua perimätietoa. Silti sillä on jonkin verran kytköksiä myös maallisempaankin maailmaan ja historiaan. Kelpaa viihteeksi, ei lakikirjan pohjaksi.
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 2 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 13.04.2020 19:19, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 437 henkeä!
Järjestä treffit