Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Kirjallisuus

Kirjoittanut: Positiivinenpakana (Jäsen)
 • #91
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 13.11.2011 03:48
Vihdoin sain luettua Mary Shellyn Frankensteinin loppuun. Hyvä kirja oli, mutta jotenkin viimeiset kymmenisen sivua oli aika vaikea lukea loppuun, tarina jotenkin lässähti, tai ei enää vedonnut minuun. Pidin todella paljon hirviöstä ja hänen tarinastaan, mutta tohtorista kertovat osuudet eivät olleet ihan yhtä kiinnostavia. Tohtori Frankensteinin olisi vain pitänyt rakentaa hirviölle morsiamensa, silloin tarinalla olisi ollut onnellinen loppu =D Ehkä...

Nyt pääsin sitten aloittamaan jälleen yhtä klassikkoa, George Orwellin Vuonna 1984 joka ainakin alun perusteella vaikuttaa oikein mielenkiintoiselta, Orwellin Eläinten vallankumous on yksi lempikirjoistani, joten uskon tykkääväni myös tästä.
Kirjoittanut: TheSecret (Aktiivi)
 • #92
 • Arvo: Mahtigootti++
 • Lähetetty: 13.11.2011 11:30

Lainaus: Positiivinenpakana

Vihdoin sain luettua Mary Shellyn Frankensteinin loppuun


Ooh, Frankenstein on ihana. Yks mun suosikkikirjoista. Pitäisi lukea se uudelleen, kun se hyllystäkin löytyy. Viimeisestä lukukerrasta on useita vuosia. Mutta mulla on jonossa ehkä noin miljoona kirjaa mitkä oon suunnitellu lukevani uusiks ja toiset miljoona mitkä odottaa sitä ensimmäistä lukukertaansa, hehheh...

Mä oon lueskellu tässä viime aikoina nuorten kirjallisuutta jonkin verran (älkää ampuko minua... ) Ihan oikeastaan vaan nostalgiasyistä. Teininä mä rakastin R.L.Stinen kirjoja, ja halusin palata niihin tunnelmiin. Ja näin tälleen aikuistuneemmalla silmällä asiaa tarkastellessa, vaikka teksti vaikuttaakin nyt kovin yksinkertaiselta ja välillä ehkä jopa omaa älykkyyttä halventavalta, niin on ne silti aika jänniä. Ja jos halvalla löytäsin joskus niin kyllä mä voisin näitä omaankin hyllyyn hankkia.

Tossa eilen tilasin BookPlussasta Lovecraftin novellikokoelman ensimmäisen osan, Kuiskaus pimeässä ja muita kertomuksia, omaan hyllyyni. Luin sen jokuaika sitten, ja tykästyin kovasti. BookPlussalla on maanantaihin asti vapaa rahti joten kirjan sai melko edullisesti, 17e ja jotain senttiä. Ja täytyy kyllä ne kaksi muuta Lovecraftin novellikokoelmaa hankkia myös, kunhan tulee lisää rahaa. Minä oon hamsteri
Kirjoittanut: Nordis (Jäsen)
 • Lähetetty: 17.01.2012 13:48
Jatketaan tuolta Heetterin lukottamasta ketjusta:

Lainaus: "Misery94"


Tässä viime viikolla satuin käymään Halpa kirjassa, ja sieltä löysin mustan raamatun. Tuliha se sitten ostettua.
Onko kukaan muu täällä lukenut kyseistä kirjaa? Ja jos on niin oletteko kokeilleet niitä loitsuja/manauksia mitä löytyy kirjasta? Toimivatko ne oikeasti?

Lainaus: "emanon"


Oliko tää nyt se Anton LaVeyn "Satanic Bible" vai mikä? Jos sen Halpakirjasta saa, niin voisi oikeastaan ostaa kirjahyllyyn ihan sen vähäisen shokki/huumoriarvon takia. Luultavasti toimii ihan yhtä hyvin kuin perinteisenkin raamatun loitsut ja rukoukset

Kyseessä lienee siis salakirjat.netin painos 1800-luvun grimoire-kokoelmasta joka sisältää vähän sitä sun tätä Mooseksen teksteistä astrologiaan. Valtaosa kirjasta tuntuisi olevan juutalais-kristillistä magiaa ja sivuista puolet on täynnä erilaista heprealla täytettyä sigiliä ja laattaa. Ostin pois kun löytyi Sammakon kirjakaupan myyntipöydästä siitä City-käytävän kupeesta. Siitä vaan opettelemaan ulkoa kymmenien heprealaisten nimien listoja, ääntämään niitä oikein ja huutamaan niitä uuden kuun aikaan jokaiseen ilmansuuntaan huolella piirretyn sinetin sisään. Jos taikatemppuja haluaa opetella niin kirjaston harrasteosastolta löytyy siihen varmaan helpompiakin kikkoja
Kirjoittanut: Morgan Blood (Jäsen)
 • #94
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 17.01.2012 21:24
Tammikustannus meni julkaisemaan Bram Stokerin tuotantoa enemmänkin perinteeksi muodostuneen Draculan lisäksi. Tämä kokoelma kulkee nimellä Draculan vieras ja muita kauhukertomuksia. Jostain syystä temppu ei saanut minua etsimään tätä kokelmaa käsiini vaan lukemaan Draculan ja Poen novelleja. Lisäksi Joe Hill alkoi kiinnostamaan.
Kirjoittanut: Dark Eyes (Inkvisiittori)
 • #95
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 18.01.2012 11:51

Lainaus: Morgan Blood

Lisäksi Joe Hill alkoi kiinnostamaan.

Samaista heppua olen lueskellut tässä taannoin, ja sanottakoon näin että säväyttää ainakin minua paremmin kuin mitä isänsä pystyy.
Kirjoittanut: HirviöT (Jäsen)
 • Lähetetty: 22.02.2012 19:32

Lainaus: Nordis

Kyseessä lienee siis salakirjat.netin painos 1800-luvun grimoire-kokoelmasta joka sisältää vähän sitä sun tätä Mooseksen teksteistä astrologiaan. Valtaosa kirjasta tuntuisi olevan juutalais-kristillistä magiaa ja sivuista puolet on täynnä erilaista heprealla täytettyä sigiliä ja laattaa. Ostin pois kun löytyi Sammakon kirjakaupan myyntipöydästä siitä City-käytävän kupeesta. Siitä vaan opettelemaan ulkoa kymmenien heprealaisten nimien listoja, ääntämään niitä oikein ja huutamaan niitä uuden kuun aikaan jokaiseen ilmansuuntaan huolella piirretyn sinetin sisään. Jos taikatemppuja haluaa opetella niin kirjaston harrasteosastolta löytyy siihen varmaan helpompiakin kikkoja


Mutta olen aikas kiinnostunut tästä mustasta raamatusta. Mistäs tälläsein, niin sanotun aidon saa ostettua?
Ja oikeasti, kuka niitä loitsua ylipäänsä tekee? Ja itse en suoraan sanotusti usko saatanaan, mutta kiinnostaa vaan niin pirusti nuo loitsut... opetellaanko siinä mustassa raamatussa, miten esim. tehdään loitsu?
Kirjoittanut: Carmel (Jäsen)
 • #97
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 22.02.2012 21:16
Jaa-a, luen juuri Theophile Gautierin novellikokoelmaa My phantoms. Romanttista ja usein upean koristeellista, ei kauhua yliluonnollisista ja goottilaisista teemoista huolimatta. Oma suosikkini on eroottinen vampyymelodraama Priest (La morte amoureuse eli Kuolleen naisen rakkaus) jossa lumoavan kaunis kurtisaanivampyyri Clarimonde viettelee nuoren katolisen papin.
Kirjoittanut: Sad Angel (Jäsen)
 • #98
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 24.02.2012 13:25
kolme muskettisoturia on lempikirjani läpi aikojen, sen jo ihan tyyliin vaippaikäisenä lukaisin eihän niistä poliittisista juonikuvioista tajunnut silloin mitään, mutta ihailin tarinan naispäähenkilöä, Myladya, joka vietteli, käytti hyväkseen ja murhautti lähes jokaisen miehen joka tielleen osui. Tarinan lopussa muskettisoturit mestaavat pyövelin läsnäollessa myrskyiltana naisen lueteltuaan tämän lukuiset rikokset. Tämä kohtaus on jotenkin aina sykähdyttänyt ja temmannut mukanaan. Varsinkin myladyn viimeiset kirkaisut kuulen oikein sieluni, öh, korvin.
Kirjoittanut: Hypnosis (Jäsen)
 • #99
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 02.06.2012 22:08
Muskettisoturit ja Monte Christon Kreivi ovat olleet mullekin rakkaita kirjoja. Ja monet muut, mm. Austenin kirjat, Potterit, Tolkien... Lapsena luin innokkaasti myös klassisia tyttö-kirjoja, kuten L.M.Montgomeryn Anna-, ja Runotyttökirjat, sekä Pikku naisia ja muut Alcottin kirjat. Oon Sinuhenkin lukenut joskus, pitäisi varmaan uudestaan kahlata se läpi.
Jossain vaiheessa tykkäsin kovasti lukea elämänkerrallisia teoksia. Jung Changin Villijoutsenet oli hyvä.
Tällä hetkellä menossa A Song of Ice and Fire- kirjat, joihin myös Game of Thrones- tv- sarja perustuu. Löysin miehelle joululahjaksi neljä ensimmäistä kirjaa yhdessä paketissa, mutta nyt luenkin niitä itse
Mukavaa addiktoitua pitkästä aikaa johonkin kirjaan, ja uppoutua sen maailmaan.
7-vuotiaalleni luen muuten Hobittia kolmatta kertaa iltasaduksi
Kirjoittanut: Sad Angel (Jäsen)
 • #100
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 07.06.2012 21:29

Lainaus: Hypnosis

mm. Austenin kirjat, Potterit, Tolkien...

Potterit olen kuluttanut läpi, taru sormusten herrasta on luettu, kaikki klassikot, kuten mm. juuri hobitti... Austen on vasta nyt temmannut minut mukaansa, erityisesti rakastan Emmaa... Fantasiasta mieleen on jäänyt mm. tarina vailla loppua, oikein klassikkokertomus. Sitten tämä 12-vuotiaan tytön kirjoittama Ennuskivien mahti, sekin on oikein mukavaa luettavaa...
nyt luen myöskin Agatha Christietä, etenkin Poirot-kirjat kiehtovat. Löytyyhän niitä nyt...
Ja Tuija Lehtinen on aivan loistava nuortenkirjailija, juuri nyt menossa yksi aikaisemmista teoksista, R.I.P. Muut melkeinpä jo luettukin. Suurena suosikkina muuten Sara-sarja. Ei heikkohermoisille.
No nyt tuli melkoinen lista kun aloin oikein miettiä- ja taidanpa lisätä pottiin vielä vähän tietokirjamaisuutta, elikkäs Arto Kivimäen Aikojen alussa (antiikin kreikan taruja.)
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 04.01.2022 03:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 501 henkeä!
Järjestä treffit