Warning: Use of undefined constant default_charset - assumed 'default_charset' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/kuopassa/public_html/keskustelu/index.php on line 3
Kirjallisuus - Sivu 11

Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Kirjallisuus

Kirjoittanut: WintersWoe (Jäsen)
 • #101
 • Arvo: Edistynyt
 • • Muokkasi: WintersWoe
 • Lähetetty: 14.06.2012 02:54
Yön lintu kirjoittanut Susan Hill. Itse pidin tästä kirjasta erittäin paljon ja suosittelen tätä muillekin. Tässä on nyt vierähtänyt pitkä tovi siittä kun luin tämän teoksen, niinpä heittäydyn laiskaksi ja kopsaan vaan kirjan takakansitekstin tähän.

"Mestarillinen sairaskertomus, joka tuo mieleen Edgar Allan Poen rakkauden ja kuoleman kuvaukset.

Francis Croft oli aikansa suurimpia runoilijoita, mutta myös kärsivä, piinattu ihminen joka kamppaili mielisairautta vastaan. Harvey Lawson oli hänen tiedemiesystävänsä, joka muodosti runoilijan siteen ulkopuoliseen maailmaan. Yhdessä nämä kaksi miestä elivät, kärsivät ja rakastivat, ja kun kuolemanvietti lopulta vei runoilijan, tiedemies jäi yksin.

Kolmekymmentä vuotta hän eli yksinäistä ja työteliästä varjoelämää torjuen uteliaat tutkijat, jotka kävivät ahnaina runoilijan muiston kimppuun. Vasta vanhana miehenä, oman kuolemansa kynnyksellä, hän uskaltautui muistelemaan noita kaukaisia vuosia ja ystävyyttä, joka oli ollut hänen elämässään kaikkein keskeisintä."
Kirjoittanut: Anyxia (Jäsen)
 • Lähetetty: 17.06.2012 15:27
Voi että, mä oon monesti käynyt lainaamassa kirjastosta kaikkia klassikkoteoksia, kuten Sophie's choice ja Jane Eyre, mutta jotenkin en saa aikaiseksi ikinä lukea niitä Mulla on niin huono keskittymiskyky että kun aloitan kirjan lukemisen niin huomaan hetken päästä että jaa kaksi sivua mennyt mutta ei mitään hajua mitä siinä luki. Jotenkin ajatukset kulkee muualla vaikka silmät seuraa tekstiä. Haluaisin kyllä kovasti lukea nuo, koska klassikot on klassikkoja ja klassikoita ei voi jättää lukematta, mutta pitäisi saada keskityttyä aiheeseen :/
Kirjoittanut: Pelkuri (Jäsen)
 • #103
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 27.06.2012 13:00
Aloitin juuri lukemaan Anne Ricen Kadotettujen kuningatarta. Loistavia opuksia nuo. Draculan lyhentämätön versio kannattaa lukea. On senverran hyvä kirja. Taru sormusten herrasta-kirjoja en ole vielä ehtinyt lukea, mitä häpeän syvästi
Kirjoittanut: Wormboy (Jäsen)
 • #104
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 07.07.2012 02:36
Olen yrittänyt lukea enemmän mutta minulla on vähän näön kanssa ongelmia, pitäisi lukulasit hankkia. Minulla on myös kauheita ennakkoluuloja kirjojen suhteen, jos en vaikka tykkää kannessa olevasta fontista niin kirja jää lukematta.
Luen elämänkertoja, jotenkin on helpompi keskittyä kun henkilöt on tuttuja ja sitten tietää enemmän kun on sen kirjan lukenut. Sofi Oksasen ja Walter Moersin kirjoista olen kuitenkin tykännyt.
Moersin kirjoissa kaikki kuvailllaan tosi tarkasti ja on ihan käsittämättömän pitkiä sanoja eikä missään ole mitään järkeä, siksi ne onkin ihan parhaita.
Sofi myöskin kuvailee hyvin eikä lauseet ole tylsiä, kaiken pystyy kuvittelemaan hyvin.
Kirjoittanut: Muffin (Jäsen)
 • #105
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 07.07.2012 17:37
Luen tällä hetkellä George R.R Martinin Valtaistuinpeli-kirjaa.
Aloitin kirjan jokunen vuosi sitten, mutta en pystynyt millään keskittymään siihen ja luin kuukaudessa ihan säälittävän määrän sivuja, mutta pidin sitä jo silti hyvänä ja päätin että luen sen joskus toiste sitten.

Nyt olen lukenut kirjasta 1/3 osan viikossa. Minusta se on mielenkiintoinen, mutten ole vielä varma mitä pidän kirjasta, koska en ole sen haltioissa mitenkään, mutta luen silti mielelläni. Kirja on aika raskasta luettavaa ja vaatii itseltäni kunnon keskittymistä (keskittymiskykyni ei ole maailman paras) joten lukeminen on vähän hidasta. Päivässä tulee kumminkin edettyä sen verran, että eräpäivään mennessä olen kirjan lukenut Aion kyllä lukea sarjan muutkin osat, mutten ehkä ihan heti tartu vielä toiseen osaan ensimmäisen luettuani. Tosin jos kirjan loppu onkin sellainen, että pakko saada seuraava osa käsiin...
Tv-sarjan aion ainakin katsoa kun olen ekan lukenut.

Kohta olen lukenut myös David Buckleyn kirjoittaman David Bowie-kirjan. Se on ollut tosi kiva lukukokemus, pari sivua kun on ensin lukenut niin hujauksessa onkin mennyt muutama kymmen sivunen (minun lukunopeudellani se on ylpeyden aihe itselleni : D).
Kirjoittanut: Korinabambi (Jäsen)
 • #106
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 01.08.2012 15:39
Tällä hetkellä on luettavana John Steinbeckin Vihan Hedelmät. Ihana kirja, vielä kun kyseinen opus on niin vanha, että paperi on kellastunutta ja karheaa. Sitä on kiva lukea! Pidän Steinbeckin kirjoista. Punainen poni ja Routakuun aika ovat mielestäni parhaita. Klassikkokirjailijoista myös Kafka menee. Ehkä paras lukemani kirja on kuitenkin Pikku Prinssi. Olen löytänyt siitä niin paljon ja saanut täydennystä omaan elämänfilosofiaani. Sitten vilä Ursula Le Quin! Aivan valtavan taitava kirjoittaja ja tarinat ovat todella syvällisiä. Pidän myös Terry Pratchetista ja Walter Moersin kirjoista. Molemmat osaavat suhtautua humoristisesti ja anarkistisesti fantasiakirjallisuuteen. Pidän erityisesti kirjoittajien taidosta luoda jännittäviä tilanteita, jotka ratkeavat mitä omituisimmalla tavalla.

Seuraavaksi haluaisin lukea lisää Anne Riceä, kun en vielä Kadotettujen Kuningatarta ole saanut kahlattua läpi. Innostaisi myös lukea Douglas Adamsin Linnunradan käsikirja liftareille saga uudestaan. On myös kasapäin muita hyviä kirjoja, joita tekisi mieli lueskella. Asun todella lähellä kirjastoa, joten kirjat ovat saatavilla.

Osaako joku muuten suositella hyvää high-fantasy tyylistä sarjaa? Minusta kun tuntuu että useat fantasiakirjasarjat ovat vain jotain Lord of the Rings- kopioita. Niitä on puuduttava kahlata läpi ._.
Kirjoittanut: Kuolonenkeli (Nimetön)
 • Lähetetty: 01.08.2012 19:28
Mä luen tällä hetkellä kolmea kirjaa (mulla on paha tapa lukea montaa kirjaa samaan aikaan, kun en jaksa odottaa, että pääsis seuraavan kimppuun. Sit ne kaikki juonet menee mukavasti sekaisin), Stephen Kingin -Kuulolla, Bram Stoker -Draculan vieras ja Jeff Lindsay -Dexterin kolkko kutsumus Kaikenkaikkiaan kirjallisuus, mitä minä luen on synkkää, pelottavaa ja veristä Vähän nuorempana, n. 1-2 vuotta sitten luin pelkkää fantasiaa. Sitten ne loppuivat ja siirryin vähäksi aikaa normien teinityttöjen lukemisiin ja nyt plärään aikuisen osaston jännäreitä ja kauhukirjoja Olen aina lukenut paljon ja Harry Potteritkin oli jo läpi käyty siinä tokalla ollessani. Ylpeä olen siitä, että luin Feeniksin killan 1050 sivua puolessatoista päivässä Taru Sormusten Herraa en ole koskaan jaksanut lukea. Hobiti ja muut eivät oikein innosta. Kaikki muut fantasia kirjat on kyllä läpi käyty mm. Eragon, Brising ja Esikoien kirjoittanut Christopher Paolini (tai jotain sinne päin) kaikilla paksuutta ihan mukavasti. Taisi olla nelos-vitosella kun ne luin
Se o hauskaa, kun esim. meidän luokan pojat lukee jotain Risto Räppääjiä ja muut tytöt jotain heppakirjoja (kohta seiskalla KYLLÄ!) ja mä hillun äidin mukana aikusten osastolla ettimässä jotain veristä ja karmivaa
Kirjoittanut: iPOP (Jäsen)
 • #108
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 01.08.2012 22:47
ite luen parapsykologia yms rajatieto kirjoja.
en oo niin satujen lukija.
kaikki parapsykologia kirjat siis menee.
mutten lue astrologia kirjoja!
kun se ei oikein nappaa!
lempikirja?
hm...........en yhtään tiiä..............................
Kirjoittanut: Morgan Blood (Jäsen)
 • #109
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 02.08.2012 16:05

Lainaus: Korinabambi

suositella hyvää high-fantasy tyylistä sarjaa?

En tiedä, onko High fantasya termin parhaassa merkityksessä, mutta usean tässäkin säikeessä mainitsema Tulen ja jään laulu on tutustumisen arvoinen. Itse luin lapsena hyvin paljon fantasiaa ja allergisoiduin ikuiselle "On Isopaha - on ennustus jossa esine - etsitään esine vaikeuksien kautta - käydään moraalinen vääntö - hyödynnetään esine - Isopaha tuhoutuu - maailma pelastuu ja alkaa valoisa uusi aika" -tarinalle. Martin pysyy sarjassaan fantasiassa, mutta hahmot ovat kiintoisia ja menevät läpi tällaiselle 24 vuotiaallekin Sarjasta puuttuu (onneksi) myös genrelle ominaiset pätkät, joissa kirjailija koettaa esitellä lukukaupalla kuinka hänen haltiansa nyt ovat niin erilaisia kuin muiden kirjailijoiden haltiat, tms.
Kirjoittanut: Giffirt (Jäsen)
 • #110
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 04.08.2012 15:18

Lainaus: Korinabambi

Osaako joku muuten suositella hyvää high-fantasy tyylistä sarjaa? Minusta kun tuntuu että useat fantasiakirjasarjat ovat vain jotain Lord of the Rings- kopioita. Niitä on puuduttava kahlata läpi ._.

Lainaus: Morgan Blood

"On Isopaha - on ennustus jossa esine - etsitään esine vaikeuksien kautta - käydään moraalinen vääntö - hyödynnetään esine - Isopaha tuhoutuu - maailma pelastuu ja alkaa valoisa uusi aika" -tarinalle.


Ongelma on juurikin tuossa. Koko high-fantasyn idea oikeastaan tiivistyy tuohon Morgan Bloodin kirjoitukseen. Jos high-fantsu alkaa tympiä niin suosittelen kokeilemaan low-fantasya. Eli fantasian elementtäjä on, mutta ei tungeta niitä taikamiekkoja ja sormuksia ihan koko ajan soppaan. Low-fantsu kumartaa hiukan realistisempaan ja historiamaisempaan kerrontaan. Yleensä tuollaiset kirjat on suunnattu juurikin kaltaisillemme tapauksille joista fantsu ei ole lähtenyt iän myötä, joten meno on paikoitellen myös raaempaa ja rivompaa kuin teineille suunnatuissa fantsukirjoissa.

Jonkinlaisena välimuotofantsuna voisi mainostaa Robin Hobbin kirjoja. Suosittelen aloittamaan The Farseer Trilogysta. (Suomeksi muistaakseni Näkijän taru.) Kyse on eittämättä fantsusta, mutta pahimmat sudenkuopat on vältetty. Siinä missä minulle teininä ah-niin-rakkaita Dragonlanceja tai David Eddingssin tuotoksia ei voi enää tämän ikäisenä lukea ilman massiivista myötähäpeää niin Hobbin kirjat purevat edelleen.

Valitettavasti kaikki meikäläisen lukema high-fantsu tuppaa menemään sinne Dragonlance-David Eddings-LOTR -akselille, josta ei kertakaikkiaan löydy enää mitään muuta paitsi kultaisia muistoja teinivuosilta.
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 04.01.2022 03:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 501 henkeä!
Järjestä treffit