Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Kirjallisuus

Kirjoittanut: momentumi (Jäsen)
 • #81
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 19.10.2011 09:39
Minä luen paljon, mutta olen hidas lukemaan, joten yhden kirjan kanssa saattaa mennä kuukausi, ellei kaksikin!
Tällä hetkellä lukuvuorossa on kaksi kirjaa: Ozzy Osbournen elämänkerta "Minä, Ozzy" sekä "Verenhimo - suomalaisia vampyyritarinoita" - novellikokoelma. Ozzyn elämänkertaa lueskellessa on saanut nauraa, itkeä ja ihmetellä, että miten äijä ylipäätään on elossa enää! Vampyyrinovellit vaikuttavat mielenkiintoisilta, mukavaa lukea näitä välillä suomalaisilta kirjoittajiltakin.

Lisäksi olen muutenkin koukuttunut vampyyrikirjoihin ja hyllyssäni odottaa lukuvuoroaan pari J.R.Wardin kirjaa, kolme ekaa osaa on tullut luettua jo. Twilightit olen lukenut, samoin Draculan. Charlaine Harrisin kirjoihin pitäisi päästä jossain välissä käsiksi ja samoin Anne Riceihin. Minulla on myös pokkarina täällä jonkun mainitsema Nora Robertsin vampyyritrilogian ensimmäinen osa. Vielä en ole sitä lukenut, mutta kunhan aikaa löytyy, luen! Ozzyn jälkeen aion kuitenkin tarttua seuraavaksi hyllyissäni lukuvuoroaan odottaviin J.R.Wardin kirjoihin, rakastan sitä sarjaa! (Mustan tikarin veljeskunta).

Vampyyrien lisäksi luen pääasiassa sitten vaan fantasiaa ja kauhua, mutta nykyään niiden osalta on ollut hiljaista. H.P.Lovercraftiin ja Edgar Allan Poeen pitäisi myös jossain vaiheessa tutustua! (Olisipa nopeampi lukija...heh)
Kirjoittanut: TheSecret (Aktiivi)
 • #82
 • Arvo: Mahtigootti++
 • Lähetetty: 19.10.2011 10:21

Lainaus: momentumi

Verenhimo - suomalaisia vampyyritarinoita

Oh, mua kiinnostais tuo kirja kanssa. Yks tuttava puhuikin tässä pari päivää sitten samaisesta kirjasta, aikaisemmin en ollut kuullutkaan teoksesta. Mä oon kanssa hulluna vampyyritarinoihin. Suomalaisista vampyyritarinoista olen lukenut vain Jarkko Laineen kirjan Vampyyri - Eli miten Wilhelm Kojac kuoli kovat kaulassa. Se oli kyllä ihan viihdyttävä teos Mutta täytyy kyllä tutustua tohon Verenhimoon, kunhan kerkeän. Eilinen kirjastokäynti meni vähän överiks, niska väärässä raahasin luettavaa kotiin Mutta suurin osa niistä olikin sellasia mitkä lukee hetkessä läpi

Lainaus: momentumi

Minulla on myös pokkarina täällä jonkun mainitsema Nora Robertsin vampyyritrilogian ensimmäinen osa. Vielä en ole sitä lukenut, mutta kunhan aikaa löytyy, luen!

Mä suosittelen lämpimästi tutustumaan tähän, itse tykkäsin aivan valtavasti Vaikka, ei toi tyyli kaikkiin tosiaan pure, mä en oo vissiin paljon muuta kuullu kun haukkuja tästä Onhan se aika romanttinen opus, se on varmaan seikka mikä montaa kauhun ystävää alkaa ällöttää, mutta niin. Kukin tehköön oman tuomionsa.

Lainaus: momentumi

(Olisipa nopeampi lukija...heh)

Heh, kyllä se lukunopeus siitä kasvaa ja kehittyy, kun lukee vaan
Kirjoittanut: Morgan Blood (Jäsen)
 • #83
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 19.10.2011 18:25
Kuulun kirjallisuuden rakastajiin! Noihin uuden ajan siirappisiin vampyyriromantiikoihin, mihin tässä keskustelussa on nyt viittailtu, en suostu koskemaan kepilläkään. Sen sijaan moni muu kauhutuotos sekä nykykirjallisuus uppoaa. Klassikkoni olen aikanaan lukenut.

Perinteiset nimet, kuten Poe, Stroker ja Lovecraft on tullut päntättyä useampaankin kertaan. Jopa Ricet tuli jossain vaiheessa luettua. Kingin parhaimmisto on Mustassa tornissa, vaikka muunkin tuotannon olen pitkälle selannut (sedällä on vaan niin paljon teoksia, etten puoltakaan varmasti koskaan lue). Ikisuosikillani ei tosin ole mitään tekemistä kauhun kanssa. Suosikkikirjailijani ikinä on nimittäin Henry Miller... aikoinaan teininä taas pakollinen Charles Bukowski.. en siis ole hirveän pitkälle älyllisesti päässyt

Pulp-kauhukokoelmia on myös hauska lukea. Niissä tulee vastaan kaikenlaisia vieraampia nimiä, jotka ovat kuitenkin kirjoittaneet taidokkaita kauhunovelleja. Tuosta Suomalaisia vampyyritarinoita -kokoelmasta tuli mieleen myös Suomalaisia zombietarinoita -opus. Joka kannattaa myös lukea. Aika hieno!

Jos kiinnostaa lukea vanhempaa kotimaista kauhukirjallisuutta, niin suosittelen tarttumaan Aino Kallaksen Sudenmorsiameen. Se on hyvä tyylinäyte, joka maistelee osaltaan 18oo luvun eurooppalaista gotiikkaa.

Runoutta luen myös mielelläni. Uudempaa tosin lukuunottamatta muutamaa pakollista poikkeusta kuten Rimbaudia ja Apollinairea & surrealisteja. Klassisia suomalaisia runoilijoita, Kiveä lukuunottamatta, en siedä.
Kirjoittanut: Azrael (Aktiivi)
 • #84
 • Arvo: Mahtigootti1500
 • Lähetetty: 20.10.2011 09:22
Rakastan kauhukirjallisuutta, joten aika paljon on tullut noita klassikoita luettua. Mary Shelleyn Frankenstein on kyllä yhä kesken, koska en saa siihen mitään otetta. On väöhän kuivahkoa tekstiä omaan makuuni.
Rikosromaanit ovat toinen genre kirjallisuudessa, joita tykkään lukea paljon. Etenkin psykologiset sellaiset.

Kauhuromantiikkaakin tulee luettua aina joskus, mutta vain silloin, kun satun olemaan ällöllä tuulella.
Kirjoittanut: Marionette (Jäsen)
 • #85
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 20.10.2011 17:51

Lainaus: TheSecret


Lainaus: momentumi

Minulla on myös pokkarina täällä jonkun mainitsema Nora Robertsin vampyyritrilogian ensimmäinen osa. Vielä en ole sitä lukenut, mutta kunhan aikaa löytyy, luen!


Mä suosittelen lämpimästi tutustumaan tähän, itse tykkäsin aivan valtavasti Vaikka, ei toi tyyli kaikkiin tosiaan pure, mä en oo vissiin paljon muuta kuullu kun haukkuja tästä Onhan se aika romanttinen opus, se on varmaan seikka mikä montaa kauhun ystävää alkaa ällöttää, mutta niin. Kukin tehköön oman tuomionsa.


Mie oon lukenut tuon Robertsin trilogian kohta kolme kertaa. Tykkäilen siitä kyllä. Onhan se semmosta hömppäkirjallisuutta, mutta mie pidän siitä nimenomaan sen takia, ettei tarvitse hirveästi illalla koulun jälkeen uhrata keskittymistä ja jaksamista, koska se on yllättävän helppolukuinen. Tarinan miljöö on myös sellainen, että se miellyttää ihteäni. Minen edes kykenisi lukemaan täyspainoista kauhukirjallisuutta, joten tässä muodossa pienimuotoinen jännitys ja verellä sotkeminen sopii mainiosti.
Kirjoittanut: TheSecret (Aktiivi)
 • #86
 • Arvo: Mahtigootti++
 • Lähetetty: 21.10.2011 09:12

Lainaus: Morgan Blood

Suomalaisia zombietarinoita -opus

Tämähän se kuulostaa kanssa aika hienolta! Ja Luettavaa- lista sen kun kasvaa.

Lainaus: Morgan Blood

Jos kiinnostaa lukea vanhempaa kotimaista kauhukirjallisuutta, niin suosittelen tarttumaan Aino Kallaksen Sudenmorsiameen. Se on hyvä tyylinäyte, joka maistelee osaltaan 18oo luvun eurooppalaista gotiikkaa.

Tää mulla itseasiassa on hyllyssä, tosin lukemattomana vielä Se on niin pikkunen teos että hukkuu helposti kaikkien muiden opusten sekaan. Mutta kyllä sekin pitää sieltä ennemmin tai myöhemmin lukaista

Lainaus: Marionette

Mie oon lukenut tuon Robertsin trilogian kohta kolme kertaa. Tykkäilen siitä kyllä

Oh, ihana nähdä että joku muukin tunnustaa pitävänsä tästä kirjasarjasta! Oon kyllä samaa mieltä kaikesta mitä tuossa yllä kirjoitit, tuo on sellasta mukavaa hömppää mihin jaksaa väsyneenäkin keskittyä, ja se fantasiamailma joka tarinan ympärille on rakennettu, on juuri sellainen ympäristö mihin uppoutuu mielellään.
Kirjoittanut: byron (Jäsen)
 • #87
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 04.11.2011 18:26
Luin nuorempana läjä päin fantasia-kirjallisuutta, enkä enää edes muista mitä kaikkea silloin luin. Sen jälkeen on ollut on-off taukoa lukemisen kanssa. Mielelläni ottaisin jonkin hyvän kirjan käteen ja alkaisin vain lukea, mutta jotenkin vaan ei aika ja kärsivällisyys riitä siihen. Edellinen kirja jonka aloitin oli Homeroksen "Odysseia", ja sen lukeminen hyytyi enemmäkseen siihen, että se oli vanhempi käännös, ja siinä käytetty suomenkieli oli jo sen verran vanhaa, että teki hankaluuksia ottaa selvää mitä mikäkin sana oikein tarkottaa. Voisin tähän ihan esimerkkiäkin laittaa: "pyhän Troijan kaatamatiellä", "hoivasi viivyttäen kave" ja "sai hänet ammoin saalahanaan".

Ja kesken jäi myös Dostojevskin "Idiootti". Luin sitä kolmeen kirjaan jaettuna, ja ekaan kirjaan mahtuneen tarinan perusteella samaistuin päähenkilöön aika vahvasti. Rohkeaa sanoa näin nyt kun keskiosa ja loppu on vielä lukematta, joten ei ole aavistustakaan mihin suuntaan se päähenkilön tarina siinä vielä lähtee kulkemaan.
Paljon olisi kirjoja joita pitäisi lukea ja joita suositellaan, mutta ei meinaa saada yhtäkään enää luettua läpi.
Franz Kafkan kirjat ovat tällä hetkellä yhdet suosikeistani. Kafkan kirjoissa on vaan niin unenomainen tunnelma. Tuleekin vähän sellainen olo kuin lukisi jonkun ihmisen unesta. Tarina löytyy, mutta siinä tapahtuu outoja asioita ja ihmiset tarinassa reagoi aika oudosti sekä se kokonaistunnelma on vain yksinkertaisesti kummallinen. Ehkä se surrealistinen tyyli sitten tekee siitä niin mielenkiintoista luettavaa.
Kirjoittanut: Muffin (Jäsen)
 • #88
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 04.11.2011 21:18
Minä olen aika hidas lukemaan, mutta jos teksti on erittäin mukaansatempaisevaa niin sitten ahmin kirjan aika äkkiä. Minä kun tykkään koko ajan tehdä käsilläni jotain niin lukeminen on joskus hankalaa, pitäisi sulkeutua johonkin huoneeseen missä ei olisi esim. piirrustusvälineitä tai tietokonetta, joihin kajoan helposti lukiessani Ennen nukkumaanmenoa pystyn syventymään lukemiseen paremmin. Nykyään käytän bussimatkat kouluun lukiessa.

Potterit ja Tolkienit ovat lempikirjojeni kärjessä, Potter tosin on sijalla 1. Anne Ricen vampyyrikronikoista pidän myöskin erityisen paljon, sekä Stokerin Draculasta. Eniten olen lukenut fantasiakirjoja, mutta periaatteessa genrellä ei ole väliä.
Kirjoittanut: Giffirt (Jäsen)
 • #89
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 04.11.2011 21:29
En näemmä ole vastannut tähän. Oletettavasti koska meikäläisen suhteesta kirjallisuuteen saisi itsessään jo kokonaisen kirjasarjan. Mutta kaipa sitä voisi lyhennetysti jotain tähänkin vastata.

Jo ala-asteella havahduin siihen, että fantasiakirjat ovat juttuni. Hurahdin sen verran pahasti että minusta tuli melkoinen kirjanisti. Kävin kirjastossa kerran viikossa, lainasin seitsemän kirjaa ja luin kirjan per päivä ja menin seuraavalla viikolla uudestaan kirjastoon ja toistin rituaalin. Siinä tuli kirjastontädit varsin tutuiksi pienessä lähikirjastossani. Luin sellaisia määriä, että nykyisin ei mitenkään pystyisi samaan. Kahlasin läpi kaikki mahdolliset roskafantsusarjat. David Edding, Dragonlance, Forgotten Realms ja ah niin monet muut. Jumaloin noita kirjoja tuolloin ja ne olivat minusta nerokkaimpia ikinä. Veikkaan, ettei Raistlin enää olisi ihan yhtä cool jos nyt lukisin nuo kirjat uudelleen.

Fantsun kautta löysin tieni gootteilun, roolipelaamiseen ja muun epäilyttävän toiminnan pariin. Fantsu oli myös porttihuumeeni historiaromskuihin. Luin Sinuhe Egyptiläisen ensimmäistä kertaa kuudennella luokalla. Nyt olen lukenut sen kaiketi kolme kertaa ja yhä yksi lempikirjoistani. Noin ylipäätään Mika Waltarilla on jonkinlainen jumalhahmon status elämässäni. Fantsuakaan en tosin hylännyt, vaihdoin vain vähän tasokkaampaan fantsuun. Vuodet voi vieriä, mutta Robin Hobb on yhä nero. Yläasteella kokeilin myös kauhua, mutta lukuunottamatta H.P. Lovecraftiä (Iä iä! Cthulhu fhtagn!) se genre ei ole vieläkään oikein onnistunut vakuuttamaan.

Lukiossa lukeminen hiipui hieman, koska koulu alkoi viedä yhä suurempia siivuja ajasta. Lukion jälkeen päädyin hetkellisesti opiskelemaan yleistä kirjallisuustiedettä. Osoittautui, että se oli aivan kammottavaa ja minun näkemykseni kirjallisuudesta eivät kertakaikkiaan soveltuneet oppiaineeseen, joten pääaine meni vaihtoon. Tästä huolimatta myös uusi pääaine on toki pitänyt tehokkaasti huolen siitä, että jaksamista vapaa-ajan lukemiseen ei juuri jää. Kun jatkuvasti pöydän nurkalla on vino pino koulukirjoja luettavana, kaipaa vapaalla vaihtelua ja lukemisen sijaan päätyy tekemään jotain ihan muuta. Toivon mukaan opiskelujen loputtua myös lukeminen palautuu elämääni hiukan enemmän. Nytkin on jo pidemmän aikaa ollut kesken Terry Pratchettin Making Money, mutta koulukirjat ovat aina vetäneet pidemmän korren.

Fantsu, historia ja tietokirjallisuus ovat aina olleet se pyhä kolminaisuus. Jälkimmäisiäkin ahmin jo ala-asteella kun halusin tietää ihan kaiken muinaisista sivilisaatioista ja sukupuuttoon kuolleista eläimistä. Muitakin genrejä tulee toki luettua, mutta nuo taitavat olla ne mitä eniten on aina tullut luettua ja jotka yhä ovat lähellä sydäntä.

Lainaus: byron

Edellinen kirja jonka aloitin oli Homeroksen "Odysseia", ja sen lukeminen hyytyi enemmäkseen siihen, että se oli vanhempi käännös, ja siinä käytetty suomenkieli oli jo sen verran vanhaa, että teki hankaluuksia ottaa selvää mitä mikäkin sana oikein tarkottaa.

Suosittelen lämpimästi lukemaan Pentti Saarikosken suomennoksen. Se muistuttaa kirjoitusasultaan lähinnä fantsua tai seikkailuromaania. En ole antiikin kirjallisuuden suurin fani, mutta suomennos on kertakaikkiaan oiva ja tarinakin avautuu hienosti. Yksi harvoista antiikin tekstien käännöksistä joka ei ole saanut minua hakkaamaan päätäni seinään.
Kirjoittanut: byron (Jäsen)
 • #90
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 05.11.2011 14:37

Lainaus: Giffirt

Lainaus: byron

Edellinen kirja jonka aloitin oli Homeroksen "Odysseia", ja sen lukeminen hyytyi enemmäkseen siihen, että se oli vanhempi käännös, ja siinä käytetty suomenkieli oli jo sen verran vanhaa, että teki hankaluuksia ottaa selvää mitä mikäkin sana oikein tarkottaa.


Suosittelen lämpimästi lukemaan Pentti Saarikosken suomennoksen. Se muistuttaa kirjoitusasultaan lähinnä fantsua tai seikkailuromaania. En ole antiikin kirjallisuuden suurin fani, mutta suomennos on kertakaikkiaan oiva ja tarinakin avautuu hienosti. Yksi harvoista antiikin tekstien käännöksistä joka ei ole saanut minua hakkaamaan päätäni seinään.


Kiitti vinkistä! Mä luinkin tuota vanhaa käännöstä vain siksi koska ostin sen kirjan tietämättä kuitenkaan sitä, että sen kirjoitusasu oli vanha ja vaikeaselkoinen. Että sikäli harmittaa tuo ostos, kun ostetun kirjan lukeminen on helpompaa kuin kirjastossa käyminen.
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 04.01.2022 03:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 501 henkeä!
Järjestä treffit