Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Itsemurhat

Kirjoittanut: dracey (Jäsen)
 • #261
 • Arvo: Tulokas
 • Lähetetty: 31.01.2010 15:12
Mun mielestä itsemurhan teko ei ole niinkään itsekästä, vaan itsekästä on se, että vaaditaan toisen pysyvän hengissä, sen kärsimyksistä huolimatta. Se vasta itsekästä onkin, että halutaan toisen elävän, jotta itsellä ei olisi kurjaa. Äh, osaan selittää hyvin.. mutta koittakaa tajuta mitä yritän tässä sopertaa..
Kirjoittanut: Kalmankoura (Jäsen)
 • #262
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 31.01.2010 21:38

Lainaus: dracey

Mun mielestä itsemurhan teko ei ole niinkään itsekästä, vaan itsekästä on se, että vaaditaan toisen pysyvän hengissä, sen kärsimyksistä huolimatta. Se vasta itsekästä onkin, että halutaan toisen elävän, jotta itsellä ei olisi kurjaa. Äh, osaan selittää hyvin.. mutta koittakaa tajuta mitä yritän tässä sopertaa..


Sinäpä sen sanoit. Ite olen samaa mieltä. Eli ainakin joku tajusi pointtisi
Kirjoittanut: mlrd (Aktiivi)
 • Lähetetty: 01.02.2010 00:20
Läheinen tuttu alkaa osoittamaan jo keskusteluissaan sellaisia merkkejä, ettei ole kaukana lähtö...

Mitä helvettiä tässä voi tehdä muuta kuin antaa henkistä tukea ja hetkittäistä apua asioiden hoitamiseen?
Kirjoittanut: Funereal Soul (Inkvisiittori)
 • #264
 • Arvo: Platinagootti+
 • Lähetetty: 01.02.2010 18:00

Lainaus: mlrd

Mitä helvettiä tässä voi tehdä muuta kuin antaa henkistä tukea ja hetkittäistä apua asioiden hoitamiseen?

No noiden lisäksi kannattaa saada kyseinen ihminen sairaanhoitajan puheille tai jonkin muun lääkärin kautta puhumaan ihan ammatti ihmisen kanssa. Siis psykiatrisen väen kanssa. Ja hankkimaan sen puhumisen / tuen / mahdollisten lääkkeiden avulla sille se apu. Helppoa ei ole ketään saada moiseen lähtemään jos on jo niin paha olla, mutta kun kuitenkin alkaa jo henki olemaan kyseessä niin kyllä se ammattiapu paras on. Ja sitten toki jatkossakin hyvän ystävän tuki on tarpeen.
Kirjoittanut: Abigor (Jäsen)
 • #265
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 01.02.2010 21:11
^ Tuossa on sekin "etu", että oikeasti päivänsä päättämisen päättäneet eivät siitä tapaa minnekään ilmoitella. Henkilökohtaisesti en ole tätä kokenut, mutta pari vuotta sitten, silloin vielä läheisen kaverin sisar oli löytynyt itsemurhan tehneenä kotoaan. Kaikinpuolin asiat näyttivät olleen hyvin ja suunnitelmia tehty ensi kesälle, vähän yli parikymppisellä ihmisellä elämä edessä. Vaan ihan puun takaa moinen teko oli tullut kaikille läheisille. Eli jos joku puhuu itsetuhoisista ajatuksistaan, se on jopa hyvä merkki. Se todennäköisesti tarkoittaa, ettei oikeasti halua tehdä niin vaan haluaa ja vielä pystyy pyytämään apua ongelmiinsa.
..Tämä varmaan todettukin jo keskustelussa, en koko ketjua alkanut läpi lukemaan.

Muutenkin hyviä neuvoja Funerealilta tuossa.
Kirjoittanut: mlrd (Aktiivi)
 • Lähetetty: 02.02.2010 20:22
Olen varmaan itsekin neuvonut samalla tavalla, mutta kaveri on jo käynyt kunnalliset hoidot katsomassa. Ei kuulemma enää sinne mene.

Eikä ole kertaakaan sanonut mitään itsensä lopettamisesta, ei edes vihjaile siihen suuntaan.
Joko hyvä tai sitten huono asia, en tiedä.

On jotenkin paskamaista nähdä kaveri noin maissa, saati että se kestää viikkotolkulla.
Kirjoittanut: Funereal Soul (Inkvisiittori)
 • #267
 • Arvo: Platinagootti+
 • Lähetetty: 03.02.2010 11:53

Lainaus: mlrd

mutta kaveri on jo käynyt kunnalliset hoidot katsomassa. Ei kuulemma enää sinne mene.

Hmh, jos on käynyt kokeilemassa ja on noin huonoja kokemuksia niin varmastikin joutui sitten väärälle henkilölle. Kun se "oikea" ammatti ihminen löytyy niin yleensä alkaa asiat paranemaan. On joitain tuttavia jotka on vaihtaneet ihmisiä ja mennyt joko parempaan tai huonompaan suuntaan, että uutta juttelukumppania sieltä saralta edelleen suosittelisin. Meitä kun on moneksi. Ja sitten vielä sen verran että lääkkeet ehkä kannattaisi ottaa kehiin. (jos ei jo ole) Kuitenkin. Niitäkin mahdollisesti joutuu vaihtamaan, ennenkuin se oikea itselle löytyy. Monesti jo ne auttaa tasaamaan mieltä ja nostamaan sitä. Mutta toki nekään ei voi olla lopullsia ratkaisuja. (Toisille kyllä).
Kirjoittanut: Swanette (Nimetön)
 • Lähetetty: 03.02.2010 21:43
Komppaan kyllä Funereal Soulia, hyviä ideoita nuo ovat. Olen myöskin itse huomannut, että paljon on kiinni siitä, millaisen ihmisen kanssa keskustelee ja ovatko lääkkeet itselle oikeat.
Kirjoittanut: azpzv (Nimetön)
 • Lähetetty: 10.02.2010 14:55
[quote=Funereal Soul]n joitain tuttavia jotka on vaihtaneet ihmisiä ja mennyt joko parempaan tai huonompaan suuntaan.
Tuohan on tosi tärkeää.Masennus voi jatkua vaikka kuinka kauan tai loppua lopulta itsariin.Hyvällä ystävällä voi kaiken tämän välttää.....

Hyviä ystäviä ei sitten istukkaan joka puussa"....!
Kirjoittanut: Drakan (Jäsen)
 • Lähetetty: 25.02.2010 13:18

Lainaus: mlrd

On jotenkin paskamaista nähdä kaveri noin maissa, saati että se kestää viikkotolkulla.

on todella ikävää nähä ystävä/tuttu/sukulainen ym. masentuneena, ja siihen on vaikea antaa tukea varsinkin jos henkilö pysty ottaa apua vastaan koska ei näe muuta kuin umpikujia. Ammatti avusta on monesti apua mutta se vaatii myös iteltä paljon, silloin joutuu ne vaikea asiat käymään läpi ja se voi synkentää edeleen, ja varsinkin jos ammatiautaja ei ole selainen kenen kans menis asiat hyvin, tuntuu turhautuneelta ja lääke apukaan ei yksinään riitä ( ja oikean lääkityksen löytäminen voi olla vaikeaa). on hienoa kun jaksaa ystävälle olla tukena ja kuunella mutta pitää myös oma jaksaminen muistaa.

tiedän mitä masenus on ja miten syvällä voi olla, minä olen vuosia sairastanut sitä ja mulla on lääkehoito päällä ja terapiat mutta nekään ei aina auta olen 2 kertaa joutunut käymään "levähtämässä" sairaalassa (psykiatrinen)
mutta olen huomannut että ystävien apu on tärkeä, minusta niille ei tarvi kertoa asioita jotka masentaa tai ystävän kysellä ja yritää auttaa. minusta ja minulle riittää kun ystävä on ja voi arkisia asioita jakaa ja tehä, sitten puhua jos tuntuu siltä. nämä on minua monesti autaneet koska tiedän että mulla on rakastavia läheisiä ja ystäviä jotka kuuntelee kun tarvetta on. ja jaksaa kysyä mitä kuuluu. ite en ainakaan sääliä kaipaa, tää on mun sairaus ja mun on eletävä niinkuin pystyn vaikka välillä se itsemurha käy mielessä, olen löytänyt syyn miksi elää ja jaksaa kaikesta huolimatta.
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 13.04.2020 19:19, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 437 henkeä!
Järjestä treffit