Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Suositelkaa kirjallisuutta

Kirjoittanut: Piiskansiima (Jäsen)
 • Lähetetty: 02.04.2009 19:27

Lainaus: goth

päivin stoori!


Ei kai tässä nyt tarkoiteta vain sitä suht tunnettua, kovin kiihkomielistä ex-saatananpalvojaa...?
Kirjoittanut: Tristessa (Aktiivi)
 • Lähetetty: 03.04.2009 10:09
Fantasiakirjallisuus on nykyään niin suosittua, että sitä käännetään myös aikamoista skeidaa. Vanhat hyvät vain pysyy ja paranee. Tolkienin ohella maailman kärkeen kuuluu Ursula Le Guin, jonka Maameren tarinoihin tulee palattua aina uudelleen ja uudelleen. Luin taas Kaukaisin ranta -kirjan varmasti 50:ttä kertaa ja edelleen iskevää, filosofistakin kamaa. Le Guin on myös luokkansa kärkeä scifin puolella, kannattaa lukea Pimeyden vasen käsi ja Osattomien planeetta.
Toinen hyvä naisfantasiakirjailija on Susan Cooper, jonka Pimeä nousee -sarjan kirjat iskevät varmasti kaikkiin kelttiläisestä ja anglosaksilaisesta mytologiasta kiinnostuneisiin.
Hyvää kesälukemista ovat olleet Kurt Vonnegutin huumorinpilkkeellä kirjoitetut kirjat, joista osan voi luokitella scifiksi. Suosittelen Sähköpianoa, Teurastamo 5:ttä ja Hokkus Pokkusta.
Suomalaisista suosittelen Risto Isomäen "ekodekkareita", jotka imaisevat lukijansa mukavasti. Mukana on myös totista asiaa ilmastonmuutoksesta ym. Eli Herääminen ja Saraswatin hiekkaa pokkareina kaupasta mukaan.
Muista kotimaisista Anna-Leena Härkösen klassinen Häräntappoase on oiva kesäkirja... myös Kauko Röyhkän Tien laidalla Waterloo sopii tähän mielentilaan...
Itselleni ehdoton kevään rituaali on Jack Kerouacin Matkalla, joka tuo hyvän paniikin ja lähdön tunnelman keväällä, kun ilmassa on odotuksen ja himon tunteita ja lumen alta paljastuvat tiet vievät ajatukset jonnekin kauas...
Kirjoittanut: Abigor (Jäsen)
 • #23
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 03.04.2009 10:57
Vahvasti viihteellisestä kirjallisuudesta nimeän suosikeiksini Forrest Gumpin ja sen jatko-osan, ja ennen kaikkea Douglas Adamsin Linnunrata -sarjan. Eli; "Linnunradan käsikirja liftareille", "Maailmanlopun ravintola", "Elämä, maailmankaikkeus ja kaikki", "Terve, ja kiitos kaloista" sekä viimeinen sarjan kirja "Enimmäkseen harmiton."
Kirjoittanut: Dark Eyes (Inkvisiittori)
 • #24
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 03.04.2009 12:17
Douglas Adamsista sen verran, että mikäli herran tuotantoon aikoo tutustua, suosittelen hänen teoksistaan myös Sielun pitkää pimeää teehetkeä.
Kirjoittanut: Heetteri (Ex-inkvisiittori & Miss Halloween 2008)
 • Lähetetty: 03.04.2009 12:20

Lainaus: Dark Eyes

Douglas Adamsista sen verran, että mikäli herran tuotantoon aikoo tutustua, suosittelen hänen teoksistaan myös Sielun pitkää pimeää teehetkeä.


Voi jumankauta...olin juuri muotoilemassa täsmälleen sanasta sanaan identtistä viestiä. O_o
Kirjoittanut: Dark Eyes (Inkvisiittori)
 • #26
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 03.04.2009 12:58

Lainaus: Heetteri

Voi jumankauta...olin juuri muotoilemassa täsmälleen sanasta sanaan identtistä viestiä. O_o

Spooky -.-
Kirjoittanut: SeKukaVaaniiSängynAlla (Jäsen)
 • #27
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 05.04.2009 12:28
Fantasiasta voisin suositella Garth Nixin Sabriel (osa 1), Lirael (osa 2) ja Abhorsen (osa3) sarjaa, tietysti Terry Pratchetin tuotannon lisäksi!

Jos olet kiinnostunut elämänkerroista ja sen tyyppisistä kirjoista, niin suosittelen Marilyn Mansonin Helvettiin ja takaisin, Nikki Sixin Heroiinipäiväkirjat ja Mötley Crüen Törkytehdas kirjoja. Tykkäsin itse kovasti.

Niin, ja sitten vielä semmonen kirja kuin Kapteeni Sinikarhun 13 ja ½ elämää, kirjoittanut Walter Moers, aivan hulvaton kirja josta tykkäsin itse tosi paljon!

En rupea selittelemään näistä sen enempiä, kuukelista varmaan löytyy tietoa jos joku kiinnostui...
Kirjoittanut: Holy (Jäsen)
 • #28
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 05.04.2009 13:36
Michael Enden Tarina vailla loppua on musta ihana fantasiakirja. Erilainen sikäli, että ei sisällä "sankari ratsastaa liput liehuen ja vanha viisas velho vierellään Viimeiseen Taisteluun Pimeyden Ruhtinasta vastaan samaan aikaan kun hänen kaverinsa listivät örkkejä" -meininkiä.
"Kulkeminen Toiveiden Tien päähän vaatii vilpittömyyttä ja huomiokykyä, sillä missään ei ole niin helppoa joutua lopullisesti eksyksiin, eikä mitään ole niin vaikeata löytää kuin Todellinen Tahtonsa..." -ko. kirjan takakannesta

Samalta kirjailijalta on ilmestynyt myös kirja nimeltä Momo, tarina pikkutytöstä ja aikaa rosvoavista harmaista herroista. Myöskin erilaista fantasiaa.

C.S. Lewisin Paholaisen kirjeopisto on myös ihan mielenkiintoinen kirja. Se on kirjoitettu kokoelmaksi kirjeitä, joissa kokenut paholainen neuvoo nuorta veljenpoikaansa tämän ensimmäisessä tehtävässä: nuoren englantilaismiehen sielu pitäisi saada turvallisesti Saatanan huomaan... Kirjassa entinen ateisti käsittelee näkemystään kristinuskosta, mutta muoto on kaunokirjallinen ja mahdollistaa monenmoista tulkintaa.

Tässäpä nyt muutama mieleen tullut, joita en vielä ketjussa nähnyt. Margaret Weisin ja Tracy Hickmanin tuotannosta suosittelen erityisesti Kuolemanportti-sarjaa.
Kirjoittanut: Heetteri (Ex-inkvisiittori & Miss Halloween 2008)
 • Lähetetty: 05.04.2009 13:38

Lainaus: Holy

Michael Enden Tarina vailla loppua on musta ihana fantasiakirja.


Yksi kaikkien aikojen suosikeistani. Lisäksi voin suositella saman kirjailijan teosta Momo.
Kirjoittanut: AlienSexGarden (Jäsen)
 • #30
 • Arvo: Mahtigootti
 • • Muokkasi: AlienSexGarden
 • Lähetetty: 05.04.2009 19:59
Jos viitsit lukea englanniksi, niin lue nyt ihmeessä Garth Nixin Shade's Children. En ole löytänyt mistään suomenkielistä versiota, joka ei ole ihme sillä se ei ole erityisen tunnettu. Kirja kertoo tulevaisuudesta jossa ei ole aikuisia, ja lapsia kasvatetaan laitoksissa jotta heidän lihaksistaan, aivoistaan ja elimistään voidaan tehdä robotteja kun he täyttävät 14. Sankarit ovat paenneet laitoksista ja yrittävät tuhota kyseisten robottien vallan maapallolla. Paras sci-fi/fantasia kirja mitä olen ikinä lukenut.

EDIT: Teurastamo 5 on myös korkealla suosittelulistalla. Absurdi tarina miehestä joka aikamatkailee toisen maailmansodan aikana.
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 04.01.2022 03:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 501 henkeä!
Järjestä treffit