Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Kirkot ja hautausmaat

Kirjoittanut: Nocturne (Aktiivi)
 • #211
 • Arvo: Mahtigootti1500
 • Lähetetty: 09.08.2009 11:39
Mä halusin käymään New Orleansin hautausmailla ennen kuin sinne se pyörremyrsky aiheutti tuhojaan. Haluaisin kyllä vieläkin.
Kirjoittanut: Little Vampire (Jäsen)
 • #212
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 23.08.2009 12:49
Kävin kävelemässä hautausmaalla joskus kello yhden aikaan yöstä kahden kaverin kanssa. Ne oli ihan löysät housussa kun taas minä puolestani kävelin pimeässä ihan innoissani. oli kaiken lisäksi ihan tyyni ilma ja tähti taivas. oijjjjh. ihana tunnelma ja kynttilöitä siellä täällä. harmi vaan että kavereille tuli kiire pois joten en ehtinyt nauttia tarpeeksi
Kirjoittanut: Signum (Jäsen)
 • #213
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 23.08.2009 21:02
Itsekin harrastan mahdollisuuksien mukaan noita hautausmaan kautta oikasuja, kumma kyllä aikaa ei aina tunnu löytyvän niiden kauniimpien paikkojen rauhasta nauttimiseen. Harmillista että niin harvoin pimeässä on tullut käytyä hautuumaalla, sillä pimeydestä tämäkin pitää, erityisesti yön niistä hetkistä, kun hädintuskin näkee mitään.
Kirjoittanut: Gallante (Jäsen)
 • #214
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 26.08.2009 07:31
Mua ei niinkään viehätä hautausmaissa se (kuviteltu) synkkyys, kuoleman läsnäolo tai muukaan vastaava, lähinnä paikan esteettisyys ja hiljasuus. Kristillisyys tai mikään muukaan kalmistoille hengellistä arvoa antava ajatusmalli ei myöskään kuulu mun maailmankatsomukseen, joten mulle hautausmaat on lähinnä puistoja joissa ei käy juuri kukaan ja jotka on täynnä kauniita kiviä ja patsaita.

Vaik yleensä viihdynkin hyvässä seurassa paremmin, sillon joskus kun haluu täydellistä rauhaa, aamuöinen hautausmaa on kieltämättä hyvä paikka sille.
Kirjoittanut: Drakan (Jäsen)
 • Lähetetty: 27.01.2010 21:15
Vanha ketju mut vastaan. En kulje hautausmaalla kovin mieleläni, ainakaan siellä missä on läheiseni haudattu, Mutta esin irlanissa oltuani kävin vanhoilla hautausmailla ja ne oli todella viehätäviä ja tunelmalisia kuten kivikirkokin. Eli oikein vanhat hautausmaat kiehtoo
Kirjoittanut: Mary Death (Jäsen)
 • Lähetetty: 28.01.2010 15:40
Hautausmaat on parhaita paikkoja kun haluan olla rauhassa ja levollisen olon. Kiertelen hautakivien väleissä, luen kivien nimiä ja syntymä-/kuolinaikoja ja kuvittelen millaisia ihmisiä he olivat eläessään. Joissakin lastenhautakivissä ei ole nimeä vain "poikamme" tai "rakas lapsemme", tulee mieleen kynttilä mikä sytytetään ja sitten sammutetaan heti. Voin kerätä niittykukkia matkan varrella ja jakaa niitä unohdetuille haudoille.
Haluaisin käydä Ranskan, Irlannin ja Skotlannin vanhoilla hautausmailla, ja vierailla myös keskiajan goottityylisissä kirkoissa silloin kun siellä ei olisi muita. Kaunis arkkitehtuuri kiinnostaa, ei niin väliä mihin tarkoitukseen rakennus on tarkoitettu.
Vapaaehtoisesti en ole missään tekemisissä kirkon kanssa. En suostunut käymään rippileiriä vaikka äitini yritti vakuuttaa sen olevan pelkkä perinteinen muodollisuus, olisin varmaankin lähtenyt kävelemään ensimmäisen päivän jälkeen (oli missä päin korpea tahansa) joten kun sen tiesin niin miksi edes kokeilla. Jokin niissä pappien saarnoissa saa veren kiehumaan, ja se ajatus että minun pitäisi astua "herran huoneeseen" nöyränä ja syntejä katuen..... joten ihailen kauniita kirkkoja, mutta sen sisällön jätän väliin.
Kirjoittanut: Abigor (Jäsen)
 • #217
 • Arvo: Mahtigootti
 • • Muokkasi: Abigor
 • Lähetetty: 18.04.2010 19:17

Lainaus: Geistig

Olen käynyt hylätyllä hautausmaalla jota ei ole hoidettu puoleen vuosisataan. Yhdessä kohtaa nurmikkoa oli syvennys, joka vaikutti vuosikymmeniä sitten avatulta, umpeenkasvaneelta haudalta, ah.


Tuli tämäkin nyt "vahingossa" eteen. Anteeksi mutta pitää tosiaan kumota myytti, kun mainitsit että tämä oli pitkänniemen hautausmaa. Kyseinen hautausmaa itseasiassa on hoidettu, itse kävin siellä viime kesän loppuvaiheessa leikkaamassa ruohoa. Ei siellä mitenkään jatkuvasti käydä, kun ei siellä metsän keskellä puiden varjossa hyvin ruoho kasvakaan, mutta paikkaa pidetään sen verran siistinä ettei se kasva umpeen. Vuonna 1992 sinne pystytettiin muistomerkkikin pitkäniemen silloisten potilaiden toimesta. Kuviakin paikasta löytyy googlaamalla, jos ketään kiinnostaa.
Täytyy ihmetellä noita renkaanjälkiä kyllä tuossa yhdessä kuvassa, kun itse siellä kävin niin tie sinne oli melkoisessa extreme-offroad -kunnossa.

Ja vielä lisämuoks: Oikeasti hylättyjä hautausmaita on todennäköisesti hyvin vähän, ja ne vähätkin mitä saattaa olla on todennäköisesti metsät, niityt ja aika syöneet niin, ettei niitä hautausalueiksi tunnista.
Kirjoittanut: Dineara (Nimetön)
 • Lähetetty: 18.04.2010 22:12
Kirkot ovat hienoja rakennuksina, ja kirkonkellot kuulostavat hienoilta. Eipä siinä sen kummempaa. Kristilliset seremoniat jätän väliin ihan suosiolla, mutta tulee kirkoissakin välillä käytyä, lähinnä hautajaisissa. Nytkin on yhdet tulossa parin viikon sisään. Minä olen se, joka on tilaisuudesta riippumatta kokomustissa, seison, kun muutkin seisovat (sen verran heidän rituaalejaan kunnioitan), mutta virret ja uskontunnustukset skippaan suosiolla. Hautausmaat sen sijaan ovat kivoja paikkoja, ihanan rauhallisia ja otollisia viettää aikaa öisin. Harvemmin tosin saan luutani paikalliselle hautuumaalle raahattua yöaikaan, tai päiväsaikaankaan, mutta silloin, kun käyn, nautin suuresti siitä hiljaisuudesta. Hautausmaat eivät ole mielestäni kolkkoja ja salamyhkäisiä, mulle kuolema on luonnollinen ja hyväksyttävä eikä suinkaan kammottu ja pelätty juttu. Ja ovathan hautuumaat esteettisestikin kauniita... Kuolleita pitää kunnioittaa, enkä näin ollen häiritse ketään tekemällä mitään epäsopivaa kyseisellä paikalla (rakastelu, juopottelu, hautakivien potkiminen, ihmisten pelottelu). Asialle ei tietenkään mitään voi, jos joku mun läsnäoloa siellä pelästyy
Kirjoittanut: Blackrat (Jäsen)
 • #219
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 19.04.2010 12:04

Lainaus: Abigor

Ja vielä lisämuoks: Oikeasti hylättyjä hautausmaita on todennäköisesti hyvin vähän, ja ne vähätkin mitä saattaa olla on todennäköisesti metsät, niityt ja aika syöneet niin, ettei niitä hautausalueiksi tunnista.

Kirkonmaan saarella Kotkan edustalla on/oli tällainen hylätty hautausmaa, mutta en tarkemmin koskaan päässyt sitä katselemaan. Ja hankalaa päästä muutenkaan kun saarelle ei pahemmin pääse ellei satu olemaan kirkonmaan varuskunnan miehitystä...
Kirjoittanut: 5ande (Jäsen)
 • #220
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 22.07.2010 13:35

Lainaus: Abigor

1992 sinne pystytettiin muistomerkkikin pitkäniemen silloisten potilaiden toimesta. Kuviakin paikasta löytyy googlaamalla, jos ketään kiinnostaa.


Noita kuvia katsellessa tulee auttamattakin ihanan rauhallinen ja niin ihastunut olo. Yöllä tuo näyttää varmaan vielä kauniimmalta

Täälläpäin ei tuollaisia ainkaan tietääkseni ole, ainut hautausmaa on keskustassa. Se on niin pieni kuin olla saattaa(ei se sinällänsä mitään), ja näyttää pläntiltä jossa on kasa kiviä laitettu tasasin välein. Koko hautuu alueatta ympäröi taloja kun taas keskeltä menee ylä-asteelaisten yöllinen oikopolku juominkeihin. Ei kiva
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 04.01.2022 03:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 501 henkeä!
Järjestä treffit