Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

eläimistä

Kirjoittanut: azpzv (Nimetön)
 • Lähetetty: 20.12.2009 17:32

Lainaus: SirMarylee

A SANAN ETEEN EI TULE PILKKUA! Jos listaat asioita esim: kissa ja koira. Ei siihen tule pilkkua.

Mikä sua VAIVAA??
Kaikki ei kumartele sua ja sekös sua ärsyttää...

Lainaus: Piiskansiima

Eikös melkoinen osa nykyisin viljeltävistä kasveistakin ole sairaita jalostuksen tuloksia..?

On.Kaikkihan tuottet ovat jotenkin enemmän tai vähemmän saastuneita.
Suosin luomutuotteita.En kyllä menis niittenkään (100%)puhtaudesta vannomaan!!
Kirjoittanut: Iiriva (Miss Halloween 2006 & 2007)
 • Lähetetty: 20.12.2009 18:19

Lainaus: Piiskansiima

Tuskinpa nykyporkkana on samanlainen verrattuna keskiaikaiseen esi-isäänsä, puhumattakaan jostain viljoista ja sensellaisista.


Keski-ajalla porkkanat olivat vielä aika pitkälti valkoisen värisiä, näin OT.

Minä yritän olla ajattelematta asiaa. Tietysti on kauheaa miten eläimiä kohdellaan, mutta yksittäisenä ihmisenä en voi asialle mitään. Pidän kuitenkin lihasta todella paljon, ja syön sitä myös. Tuskin maltan odottaa joulukinkun syömistä!

Kyllä, tuotantoeläimet elävät lyhyen elämänsä kauheissa oloissa ja varmasti kärsivät, mutta eivät ne tiedä paremmastakaan.
Kirjoittanut: Malys_ (Jäsen)
 • Lähetetty: 20.12.2009 21:27

Lainaus: Piiskansiima

Eikös tämä ole vain sen yhden satakuntalaisen skitsosuojelutarkastajan näkökulma asiaan, ei EU:n?


Lähinnä kärjistin asiaa ja tuo yövalo nyt tuli ensimmäisenä mieleen vaikkei nyt varsinaisesti tosiaan niihin säädöksiin liitykään, mutta tulkintakysymyksiin kyllä. Mutta okei, esimerkki oli hieman huono enivei.
Asia kuitenkin on niin että hevospiireissä kiinnitetään huomiota kaikkiin turhiinkin asioihin ja uusia säädöksiä tulee jatkuvasti vaikka ennemmin muitten eläinten oloissa olisi roimasti parannettavaa. Pointtina kuitenkin se että miksei sitäkin aikaa, rahaa ja energiaa voisi käyttää johonkin oikeasti tärkeään ja sen jälkeen miettiä niitä vähemmän tärkeitä asioita.
Totta taitaa kyllä olla että ylipäätään heppatätien kiusaaminen (sekä yksittäisillä tarkastajilla että päättäjillä) onkin helpompaa kuin elinkeinoa harjoittavien. Ehkä siinäkin yksi osasyy miksi heppatädit harrastuksineen ovat suurennuslasin alla.
Toki on ihan asiallisiakin uusia säädöksiä tullut, sitä ei voi kieltää.
Ja toisaalta ainakin viljelijöillä tuntuu olevan myöskin näitä neroja säädöksiä kuten minkä muotoinen kurkun tulee olla että kelpaa kaupan hyllylle yms.

Lainaus: Iiriva

Kyllä, tuotantoeläimet elävät lyhyen elämänsä kauheissa oloissa ja varmasti kärsivät, mutta eivät ne tiedä paremmastakaan.


Vaikkei ne elukat tietäisikään paremmasta mitään, ei se mielestäni ole mikään syy sille etteikö niitten oloja pitäisi parantaa.
Valitettavan totta kuitenkin ettei yhden tavan ihmisen tekemiset suuremmin mihinkään auta. Mahtaako sitten useammankaan kun ei esim. ne kalkkunoitten kuljetuksetkaan ole tainneet parantua siitä mistä melkoinen kohu nousi jokin aika sitten (tietoa kenelläkään nykytilasta? Taisi tämäkin asia unohtua samantien kun esiin nostettiin kun ei ole enää mitään kuulunut), saati sitten ulkomailla tapahtuvat eläinkuljetukset.
Samoin järkyttää jo ajatellakin mm. noita eläinkuljetuksia.*puistatus*

Sitten vielä kun noitten tilallisten omatkaan asiat ole kovinka järkevällä tolalla jaksamisen kannalta (tämä perustuu siis tuttujen tilallisten ja lomittajien kertomiin asioihin.) niin sekin osaltaan selittäisi nuo laiminlyönnit tiloilla vaikkeivat missään nimessä hyväksyttäviä olekaan.
Kirjoittanut: Defiini (Jäsen)
 • #164
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 21.12.2009 23:41
Ystäväni lähti Californiaan ja jätti hänen kaksi niin ihanaa pikkuista chihuahuaa minulle hoitoon nukkuvat kivasti vieressä ja oikeen rukoilevat päästä syliin. Niin ihanat suuret silmät mutta muuten niin pieniä. Toinen on ihan valkoinen Emma ja toinen ihan musta Julia.
Kirjoittanut: Piiskansiima (Jäsen)
 • Lähetetty: 22.12.2009 00:09

Lainaus: Malys_

esimerkki oli hieman huono enivei.


Ei ollut, halusin vain tarkentaa että varmasti muistin oikein. Yövalo-jupakka tulee varmasti ekana mieleen aika monella hevosharrastajalla esimerkkinä eläinsuojelusta...
Kirjoittanut: SirMarylee (Aktiivi)
 • Lähetetty: 22.12.2009 12:06

Lainaus: azpzv

Mikä sua VAIVAA??Kaikki ei kumartele sua ja sekös sua ärsyttää...

Kyse ei ole kumartelustani vaan sinun asenteestasi. Sinä sanot, että isänmaa ja äidinkieli ovat tärkeitä sinulle, muttet silti välitä miten kirjoitat. Sinä hehkutat täällä Suomea ja suomalaisuutta ja eläimiä ja ties mitä ja minua vain suuuuuututtaa sinussa ainoastaan se, että uhkasit itse käydä päälleni ja tämän jälkeen käsket minun etsiä tappelukaveria muualta.

Mutta takaisin aiheeseen:
Katselin eräänä päivänä tässä telkkua ja sieltä tuli ohjelma, jossa sellainen amerikkalainen kalju mies kiertää maailmaa ja maistaa outoja ruokia. Mietin ohjelman aikana, että onko ihan ok syödä marsua tai koiraa ._. Minua ajatus jotenkin vain kuvotti ja sai kylmiäväreitä aikaan. Mitä mieltä, että onko oikein syödä ns. lemmikkieläimiä?
Kirjoittanut: Noraphrenia (Jäsen)
 • #167
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 22.12.2009 12:13
Mun mielestä eläimet on kaikki samalla lähtöviivalla. Ei possu ole sen vähemmän arvokas kuin koira, vaikka ihminen on koirasta tehnyt lemmikkieläimen. Jos pystyy syömään lehmiä, possuja, kanoja, kalaa yms, niin näin _teoriassahan_ pitäisi pystyä syömään vaikkapa sitten koiraa.
Kirjoittanut: SirMarylee (Aktiivi)
 • Lähetetty: 22.12.2009 12:24

Lainaus: Noraphrenia

_teoriassahan_

No teorissahan ihminen voi vaikka osata lentää, mutta johtuuko tuo älötys sitten vain jonkinlaisesta tunteesta eläimeen? Tulin myös miettineeksi, että olenko jotenkin huono, kun en sääli mm. juuri lainkaan tätä joulukinkkua, jonka uuniin kohta tunkaisen, mutten tunkisi sinne kissaa mistään hinnasta ._.
Kirjoittanut: Blackrat (Jäsen)
 • #169
 • Arvo: Mahtigootti
 • • Muokkasi: Blackrat
 • Lähetetty: 22.12.2009 12:36

Lainaus: SirMarylee

mutta johtuuko tuo älötys sitten vain jonkinlaisesta tunteesta eläimeen?

Todennäköisesti juuri näin. Olet kasvanut kulttuurissa jossa koira assosioidaan lemmikiksi joten ajatus sen syömisestä tuottaa tunnereaktion joka saa aikaan ällötyksen. Jossain muussa maassa kyseinen eläin luetaan ruokaeläimeksi siinä missä muutkin. Vastineeksi esim. (varsinkin uskonnollisen kasvatuksen saanut) intialainen tuntee luultavasti samanlaista ällötystä siitä että me syömme täällä lehmiä.
Kirjoittanut: azpzv (Nimetön)
 • #170
 • • Muokkasi: azpzv
 • Lähetetty: 22.12.2009 12:48

Lainaus: Noraphrenia

teoriassahan_ pitäisi pystyä syömään vaikkapa sitten koiraa.

Hyi... En ikinä pystyis syömään lemmikkieläintä.

Nyt poikkean"vähän aiheesta",mutta se tosipohjainen elokuva(elossa)Lentokone syöksyi sinne vuoristoon jonnekkin...ja pitkiin aikoihin ei näkynyt pelastuspartioita yms...Ne henkiinjääneet ihmiset joutuivat sitten syömään (niitä ihmisiä jotka olivat kuolleet)että pysyisivät hengissä. Mitä sitten jos ihmistä syö!? Syön mielummin ihmisen,kuin Lemmikkieläimeni.


Lainaus: SirMarylee

uhkasit itse käydä päälleni ja tämän jälkeen käsket minun etsiä tappelukaveria muualta.

Sinulla on DEMENTTIAA!!Muista,kuka ekaks....?
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 04.01.2022 03:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 501 henkeä!
Järjestä treffit