Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Goottihenkiset taiteilijat

Kirjoittanut: Wednesday (Jäsen)
 • Lähetetty: 01.03.2009 22:05
Oma suosikkini tällä hetkellä on Victoria Frances. Myös H.R.Gigerin ja Hugo Simberin (Kuoleman Puutarha on niin koskettava..) työt ovat sydäntä lähellä.
Kirjoittanut: mrpsychopatic (Nimetön)
 • Lähetetty: 16.05.2009 10:04
oijoi kiitokset niille ketkä Zdzisław Beksińskin mainitsivat ollu hukassa tuo nimi,mahtavaa taidetta ! mitä tulee francesiin,mielyttäähän se mutta ne kuvat on vähän kliseisiä ja ykstoikkosia,se mikä niissä sitten on kiehtovaa taitaa olla se että kuvissa esiintyy kauniita henkilöitä kauniissa puvuissa.
Kirjoittanut: Amelia De Vlarie (Jäsen)
 • Lähetetty: 16.05.2009 21:44
Huomasin, että joku on siis nimennyt Mark Rydenin, olen samaa mieltä taiteilijan lahjakkuudesta. Seuraava taiteilija ei tee aina goottihenkistä taidetta, mutta kun jotain tummaa hänen sielustaan tulee niin tämmöistä:
Audrey Kawasaki
Pari viikkoa sitten tutustuin myös toiseen taiteilijaan, nimeä en tiedä, mutta Deviantart:ssa käy nimellä Callowlily. Hänen teoksensa ovat ihanan moderneja, täynnä symboliikkaa ja teinimäistä angstia.
URL
Kuang Hong tekee myös synkkiä maalauksia fantasiakuvien lisäksi.
URL URL URL
Ehdottomasti tutustumisen arvoinen taiteilija!
Kirjoittanut: Piiskansiima (Jäsen)
 • Lähetetty: 16.05.2009 22:02
Tuo Audrey Kawasaki kyllä miellyttää silmää. Vaikka aiheet nyt eivät ole mitenkään kovin yllättäviä tai sykähdyttäviä, niin toteutus on kaunista (art nouveau -elementtejä, slurpsis!) ja puun käyttö pohjamateriaalina on kiehtovaa.
Kirjoittanut: Kryonik (Jäsen)
 • #55
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 30.09.2009 02:09
Tällainenkin vanha ketju löytyi! Mainituista taiteilijoista olen fanittanut Linda Bergkvistin valokuvantarkkaa realismia ja Gigerin synkkääkin synkempää kyborgimeininkiä jo pitkään. Ketjun jatkoksi pitää mainita Wayne Barlowe, joka on mielestäni parhaillaan oudoissa ja ihanan creepyissä hirviöissä, joista osa perustuu löyhästi mytologiaan ja osa tulevaisuuden evoluutio-utopioihin. Teknisesti parempiakin taiteilijoita toki on, mutta voiko näihin kavereihin olla ihastumatta?

Bladderhorn
Emperor Sea Strider

Tällä kertaa ei siis itkeviä tissikeijugoottityttöjä

Lisää töitä Projects-linkin takana.
Kirjoittanut: Emohippi (Jäsen)
 • #56
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 22.04.2011 12:59
Yksi Renessanssitaiteilija, Michelancelo Garavaggio (siis ei Buonnaroti) on tosi hyvä! Hänen työnsä ovat, jos ei goottihenkisiä niin ainakin synkkiä.
Kirjoittanut: Giffirt (Jäsen)
 • #57
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 22.04.2011 15:57
Audrey Kawasaki
H.R. Giger
Zdzisław Beksiński
Salvador Dali

Tiedä sitten monenkaan noiden gootteudesta. Mutta henkilökohtaisesti en pidä Victoria Francesista. Osaahan se nyt piirtää, mutta kornit kuvat kuolevista tytöistä eivät oikein iske. Luis Royo menee samaan kategoriaan, mutta on ehkä inan verran Francesia parempi, koska työt eivät ole aivan niin korneja.

Olin iloisesti yllättynyt kun täällä on Beksinski mainittu aiemminkin. Aivan mahtava taiteilija ja upeita töitä, mutta kukaan ei koskaan tunnu tuntevan taiteilijaa kun siitä haluaisi höpöttää. (Kenties koska kukaan Puolan ulkopuolella ei ole koskaan oppinut kirjoittamaan saati sitten lausumaan oikein puolalaisia nimiä oikein.) Jostain syystä tuolla Beksinskin sivuilla on valitettavasti taustamusiikki, enkä jostain syystä löytänyt off-nappia. Melkolailla anteeksiantamaton moka jos tekee nettisivut.

Hauskana anekdoottina kerrottakoon että olin kaverilleni mainostanut miten paljon tykkään H.R. Gigeristä ja miten Alieneissa on visuaalisesti mahtava maailma ja muuta. Gigeriä kauheasti tuntematta kaverini meni sitten siihen taannoiseen Giger-näyttelyyn (taisi olla Tampereella). Tekstiviestinä sain sitten kaverilta terveiset: "Täällähän on pelkkiä peniksiä!" Voi olla, että olisi pitänyt hieman enemmän selventää Gigerin tyyliä ja aiheita.
Kirjoittanut: Marraskuu (Jäsen)
 • #58
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 24.04.2011 15:49
H.R. Giger mainittu. Nautin. Salvador Dalí on vanha kestosuosikki.
Käsittääkseni täällä ei ole vielä mainittu Jacek Yerkaa eikä Vappu Rossia.

Puolalainen fantasiamaalimojen luoja Yerka on ollut pitkään suosikkini. Teokset ovat jokseenkin humoristisia, mutta monesta löytyy synkkiä ja jopa ahdistavia elementtejä. Henkilökohtaisesti ihailen myös taiteilijan tapaa piirtää ja maalata.

Vappu Rossi on ihan uusi suomalainen tuttavuus, johon tutustuin erään kouluprojektin myötä. Vappuun pitäisi tutustua paljon paremmin, mutta synkät ihmiskuvat veivät sydämen samantien.
Meikäläistä viehättää Rossin töissä erityisesti valokaapit, joissa saapi yhdistettyä synkkyyttä ja taustalta paistavaa valoa.

Tiedä nyt näiden goottihenkisyydestä sitten, sekin on suhteellista.
Kirjoittanut: Puppetine (Jäsen)
 • #59
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 24.04.2011 21:54
Ainakaan itse en huomannut mainittaneen Natalie Shauta. Hän tekee mielettömän upeita, synkähköjä kuvamanipulaatioita nukenkasvoisista naisista, linnuista ja kissoista, sekä satunnaisesti lonkeroista... Sanoisin, että Shaun maailma on lasinen ja pitsinen.
Hän on suunnitellut levynkansia Cradle of Filthille (kyseiset kannet olivatkin sitten filthmäisen mauttomat, mutta annetaan se anteeksi) ja käsittääkseni myös uuden Sopor Aeternuksen levyn kansitaide on Shaun käsialaa. Törmäsin Natalie Shauhun muinoin deviantArtissa ja olen seuraillut hänen töitään siitä hetkestä.
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 6 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 13.04.2020 19:19, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 437 henkeä!
Järjestä treffit