Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Dekadenz-liike stadissa

  Kirjoittanut: Mefisto (Jäsen)
  • #1
  • Arvo: Tulokas
  • Lähetetty: 08.11.2013 21:34
  Moro. Muistaako/tietääkö kukaan Dekadenz nimisen vaateliikkeen Mercator-kujalla Foorumin sisäpihalla Helsingissä? Itse tilasin 80-luvulla ihan törkeesti kaikkee röyhelöpaitaa, raitabyysaa, pvc-byysaa, solkispittareita yms. kamaa sieltä. Sillon ei kyll ollut näin runsasta tarjontaa releiden suhteen kuten nykyään. No joo, oli X-Dreams Mansessa mistä tuli kans tilattua postimyynnistä kaikkee kivaa. Toi Dekadenz tais loppuu joskus 90- luvun puolivälissä..Siellä tuli sittemmin käytyy ihan paikan päällä kun muutin stadiin ja tais olla jotain -96 tammikuussa kun ostin sieltä hapsunahkarotsin joka on mulla vieläkin käytössä. Kerran kun olin 2. Linjalla automaatilla, nii Angella Mc Coy tuli siihen sattumalta ja alko selittään että hänen miehellään on samanlainen rotsi ja " it`s a heavy jacket" se jotai höpisi ja samalla kokeili niitä hapsuja siinä Se liike oli kunnon goottigledju liike mut sitte 90-luvulla siellä alko oleen enempi jotai hip-hop vermeitä. Muistan sen ruumisarkun siellä joka oli rekvisiittana. Mulla on tallessa varmaan joku about 10-15 erilaista Dekadenz-katalogia ja niissä oli malleina mm. Andy Mc Coy ja Sasha Gabor (siis se viiksekäs pornotähti . Se mainosti La Gran Bota bootseja. Se oli kyl magee puoti sen ajan harmaassa härmässä, mut onneks nykyään saa kuteita joka lähtöön huomattavasti paremmin melkeimpä mistä vaan Sitä Dekaa piti joku Ville...ööh..pitää tutkii lisää kun en just nyt muista noita juttuja. Että semmosta tuli mieleen. Onko kokemuksia kyseisestä puljusta kenties...
  Kirjoittanut: kannuskäsi (Jäsen)
  • Lähetetty: 09.11.2013 17:22
  Sitä Dekaa piti joku Ville... URL
  Tais olla Ville Nisonen, pitkähköt mustat tai välillä blondit hiukset kunnon goottikampauksella ja jotkut kunnnon pokat silmillä. Äijällä oli muistaakseni joku tyylikäs blondi tyttöystävä, kunnon peikkokampauksella.

  Joo, tulihan tuolta tilailtua silloin 80-luvulla, liikkeessä en päässyt ikävä kyllä koskaan käymään. Dekadenz oli kyllä reilusti "synkempi" ja gootimpi pulju kuin X-Dreams.
  Kyllähän tuota puljua vähän kaiholla muistelee, en nyt kuitenkaan sanoisi että kunnollisia miesten goottikuteita nykypäivänä ihan mistä vain saa.
  Harmi vain kun itse tuli yhdessä muuttohässäkässä heitettyä roskiin kaikki Dekaloogit, samoiten kuin suuri nippu sen aikaisia punk-henkisiä pienlehtiäkin.
  Kirjoittanut: Mefisto (Jäsen)
  • #3
  • Arvo: Tulokas
  • Lähetetty: 10.11.2013 20:59
  Moi. Juuri Nisosen Villeä tarkoitin, sama heebo. Tää hänen miisunsa silloin tais tosiaankin just olla näissä katalogeissa mallina (luonteva valinta toki) ja olihan se kyllä niissä kuvissa stylen näkönen kissa. En koskaan oo livenä nähnyt, mutta mun villikissa kenen kanssa ollaan pidetty hynttyitä yhdessä jokunen vuosi, niin pyöri sillo joskus tuolla puljussa enemmänkin ja sano, että diggas sen tyylistä. Niissä katalogeissa oli muitakin missukoita, tosin mustalla fledalla ja sitte oli se blondi, mutta gootti lookin omaavia mimmejä ne oli enemmän tai vähemän kaikki. Mä kävin joskus 80-luvun lopulla siellä liikkeessä ekoja kertoja..-89 muistaakseni. Ihanan mustan puhuva liike joo eikä siellä mustan lateksin (enkä nyt tarkota latex-domina kuteita, vaikka niitäkin siellä kyl oli heh) lisäksi muita värejä ollut käytetykkään heh hee. Nythän se Mercator-piha on katettu ja siinä Dekan paikalla on joku pulju...no, kahvila/rafla siinä on ainakin, mutta en nyt muista onko se Dekan entisissä tiloissa vaiko onko siinä joku muu liike..Ihan erinäkönen se kuitenkin on kuin joskus 20 vuotta sitten. Pitää tsekata tässä kun laahustaa sinne suuntaan...Tosta X-Dreamsista oli juttuu Manse Rock-85 kirjassa. Popedan Paten tuleva (nyt kait jo mennyt) vaimo oli siellä myymässä. Siinä kirjassa mainittiin Dekadenz myöskin, että se siellä oli kalliimpia kuteita ja laajempi valikoima, kuin X-Dreamsilla. Ihan sanatarkasti en tota textii muista, jotenkin noin. X-Dreamsista tilasin pvc-byysia, kuten Dekaltakin, leopardi paitoja ilman hihoja, jotkut popot. Dekalta tuli hommattua pääkallosolkispittari kenkiä (varmaan kolmet tai neljät), spittarit, nilkkureita. Parit nilkkabootsit hain paikan päältä. Sain kerran alennusta kun tulin ostaan mustia nilkkabootseja, mutta ei sitten löytynyt kuin antiikin ruskeena. Kaupat tuli Jommasta kummasta puljusta ostin semmosen John Wayne-mallisen rotsin, vyötärö malli, jossa oli punanen kaulus, läppäkaulus siis. On muuten tallessa vieläkin ja kyl se heh hee päälle viel menee just ja just vaikka ei ookkaan beer bellyä heh hee Kädet on vaan venyneet sitten-84
  Niin , tarkotinkin sitä, että joskus sillo ennen ei tahtonut saada kunnon pillifarkkuja tai yleensäkkään mustia farkkuja oikein mistään jos halus pukeutua mustiin . Oli vaan näitä porkkana byysia ja Choose Life-paitoja heh Deka ja Dreams oli paikkoja josta sai panosvöitä, niittejä ja täysin erilaisia kuteita kuin Anttilasta heh hee . Nythän kun punk, gootti, nii ja heavykin on kova sana, että näitä releitä ja hevikilluttimia saa melkein joka osuuskaupasta. Tosin ne on sitte näitä samoja mustia kuteita vähän joka paikassa, että jos haluu erottua tosta massasta, niin pitää tilata EMPistä tai jne. Aika peruskamaa EMPistäkin silleen saa, riippuu mistä tykkää. Niin se kait menee. Jokaiselle jotakin ja tarjontaa on enemmän ku joskus ennen, onneks.
  Diggasin jo silloin muinoin ja edelleenkin Hanoi Rocksista ja The Lords Of The New Churchista. Siis se Hanoi jo hajos-85 oli mulle se ainoo oikea. Anyways, Lordsit oli enempi mustaa ja nahkaa, kun taas Hanoit oli enempi värikkäämpiä ja samalla niin mageita. Heti piti saada jotain samanlaista kudetta itellekkin kun noillakin oli. Ei tyyli mulla juurikaan ole muuttunut, että samoilla linjoilla tässä mennään.
  Nyt kun eksyin aiheesta hivenen, niin tuli semmonen mieleen, että...tää Ville pitää nykyään Viiskulmassa Tsadissa Garageland nimistä puljua missä on rockabilly ja rokki kamaa. Sisustus noudattaa semosta pinkkii rockabilly- tai rokki linjaa. On siellä siltikin kuteita ja kenkii joka lähtöön, että bootsit ja läskärit on tullu haettua..niin ja Beatles popot kans, eli Chelsea-bootsit. Kyll se Ville siellä aina myymässä on ja mikäs siellä on käydessä ja rupatellessa kun on magee mesta. Kantsii käydä Garagelandin nettisivuilla Johan tässä taas tuli rönsyiltyä. Että semmosta sano.
  Kirjoittanut: Magnolia (Jäsen)
  • #4
  • Arvo: Mahtigootti
  • • Muokkasi: Magnolia
  • Lähetetty: 11.11.2013 15:08
  Kävin sielä viimeksi vuonna 1993. Kiva, että se toimii vielä.
  Kirjoittanut: rumanaama (Jäsen)
  • #5
  • Arvo: Asiantuntija
  • Lähetetty: 02.05.2014 21:18
  Ohhoh, huomasin vasta nyt, että täälä on Dekasta keskustelua...kyseinen pulju tuli tutuksi 90-luvulla. Sielä piti käydä joka kerta, kun oli mahollisuus. Erikoinen paikka ja ainutlaatuinen tuohon aikaan, ainakin näin maalaisen silmin. Eipä tuohon aikaan tainnu samanlaisia liikkeitä juurikaan olla edes Hesassa. Morticia taisi olla sitte seuraava ns. "tunnettu/tiedetty" paikka. On kait niitä ollu muitakin, mutta ei niin laajasti tunnettuja, moittikaa huutakaa ihmeessä sillä todennäköisesti olen väärässä!
  Dekassa oli oma tunnelmansa, jollaista ei ole sen koommin missään tullut vastaan ainakaan allekirjottanutta. Jäi mieleen miespuoleinen myyjä: matala miellyttävä ääni, mustat rockabilly hiukset, pitkä, laiha ja todella ystävällinen. Posti kuljetteli aikalailla usein paketteja Dekasta kotopuoleen, ja edelleen on olemassa muutamat kengät, solkispittarit ja solkiavokkaat. Spittareita aattelin alkaa käyttämään uudestaan sattuvat vielä mahtumaan ja ovat melkein käyttämättömät, (oon säästelly ilmeisesti jostakin syystä ) Myös pari hapsutakkia löytyy sekä tottakai prätkärotsi.
  Pari kuvastoa taitaa kans vielä löytyä ja nimenomaan se musta-valkonen pikkunen paksu kuvasto, jota on muuten plarattu .
  Oli se vaan makia mesta. Ja sisustus oli sopivasti rouhean synkkää, eli ei värillä väliä, kuhan mustaa.
  Kirjottakaan ihmeessä hyvät ihmiset, jos teille kyseinen pulju on tuttu. Olis aivan mahtavaa lukea niitä.
  Kirjoittanut: Magnolia (Jäsen)
  • #6
  • Arvo: Mahtigootti
  • • Muokkasi: Magnolia
  • Lähetetty: 02.05.2014 23:54
  Ostin sielä vuonna 1993 saappaat, maksoin 1300 mk (220 e). Ne ovat vieläkin aivan uudet, omassa latikkossa. Ja se on nyt vintage. Valkoiset, punainen aito käärme - kärki ja kantapää.

  Ja toinen kauppa oli Iso Roobertinkadulla..
   Vaihda maisemaa

   Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

   • Goottifoorumia selaa 5 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 13.04.2020 19:19, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 437 henkeä!
   Järjestä treffit